Hogyan szabadulnak meg a bőrgyógyászok a pattanásoktól?

Published:

Az akne az egyik leggyakoribb bőrbetegség, amely az embereket megoldások keresésére készteti. Az emberek körülbelül 85%-a 12 és 24 éves kora között valamikor tapasztal pattanásokat. Egyeseknél ez csak egy-egy alkalmi pattanás itt-ott. Másoknál azonban a pattanások közepesen súlyosak lehetnek, ami érzelmi zavarokhoz és fizikai hegképződéshez vezethet.

Tartalomjegyzék:

  1. Hogyan diagnosztizálják a bőrgyógyászok a pattanásokat?
  2. Miért érdemes bőrgyógyászhoz fordulni pattanások kezelésére?
  3. Hogyan szabadulnak meg a bőrgyógyászok a pattanásoktól?
  4. Mennyi időbe telik, amíg eredményeket látok?
  5. Milyen eredményekre számíthat?
  6. Hogyan akadályozhatják meg a bőrgyógyászok a pattanások visszatérését?
  7. Lehet-e akne heg kezelés történhet aktív kitörések alatt?
  8. Milyen tényezők befolyásolják a professzionális pattanáskezelés költségeit?
  9. Hogyan hozhatja ki a legtöbbet a pattanások kezeléséből?
  10. Következtetés: Partner egy bőrgyógyásszal a tiszta bőrért
  11. Gyakran ismételt kérdések a professzionális akne kezelésről
  12. Mi okozza a pattanásokat?
  13. Melyek a különböző típusú pattanásos elváltozások?
  14. Melyek az akne súlyossági fokozatai?
  15. Miért érdemes bőrgyógyászhoz fordulni pattanásokkal szemben a vény nélkül kapható kezelésekkel?
  16. Milyen típusú pattanásos kezeléseket írnak fel a bőrgyógyászok?
  17. Milyen eljárásokat végeznek a bőrgyógyászok pattanások esetén?
  18. Milyen eredmények várhatók a professzionális pattanáskezeléssel?
  19. Mennyi ideig tart a pattanások kezelése?
  20. A pattanások kezelése segít megelőzni a hegesedést?
  21. Milyen mellékhatások léphetnek fel a vényköteles aknés gyógyszerekkel kapcsolatban?
  22. Mennyibe kerül átlagosan a professzionális pattanáskezelés?
  23. Gyógyítható-e a pattanás szakszerű kezeléssel?
  24. Mikor kell valakinek sürgősségi akne kezelést kérnie?
  25. Hogyan hozhatja ki a legtöbbet a pattanások kezelésének időpontjából?

Ha a vény nélkül kapható pattanásos kezelések nem hozzák meg a kívánt tiszta bőrt, lehet, hogy itt az ideje, hogy felkeressen egy bőrgyógyászt. A szakvizsgával rendelkező bőrgyógyászok széles körű orvosi képzettséggel rendelkeznek a bőrproblémák minden típusának diagnosztizálásában és kezelésében, beleértve az aknét is. Olvasson tovább, hogy többet megtudjon arról, hogyan szabadítják meg a bőrgyógyászok pácienseiket a pattanásoktól.

Hogyan bőrgyógyászok megszabadulni akne

Hogyan diagnosztizálják a bőrgyógyászok a pattanásokat?

A bőrgyógyász első lépése, hogy a találkozó során teljes körűen megvizsgálja a bőrét. Értékelni fogja a pattanások típusát és súlyosságát. Pattanások akkor keletkeznek, amikor a szőrtüszők eltömődnek olajjal és elhalt hámsejtekkel, ami különböző típusú pattanásokhoz vezet.

Íme néhány a leggyakoribb pattanástípusok közül:

  • Fehérfejűek - Más néven zárt komedók, ezek apró, fehér, kerek dudorok formájában jelennek meg a bőrön. Akkor alakulnak ki, amikor az elhalt hámsejtek, az olaj és a baktériumok eltömítik a pórust.
  • Mitesszerek - A nyílt komedóként ismert mitesszerek apró sötét foltok formájában jelennek meg a bőrön. A sötét megjelenés a bőrpigmentnek köszönhető, nem pedig a szennyeződésnek, ahogy azt általában gondolják. A mitesszerek ugyanúgy alakulnak ki, mint a fehér mitesszerek, csak a pórus nyitott marad.
  • Papulák - Kicsi, gyengéd, rózsaszínű dudorok, amelyeket keménynek érezhetünk. Akkor alakulnak ki, amikor az eltömődött pórusokat körülvevő falak lebomlanak.
  • Pusztulák - Az alapnál vörös, a tetején fehér vagy sárga gennyes. Ezek a gyulladásos elváltozások akkor alakulnak ki, amikor a baktériumok mélyebbre hatolnak a pórusokba.
  • Csomók - Nagyméretű, fájdalmas, szilárd, mélyen a bőrben elhelyezkedő elváltozások. A csomók a bőr mélyebb eltömődött pórusaiból alakulnak ki.
  • Ciszták - A legsúlyosabb típusú pattanásos elváltozás, amely gennyel van tele. A ciszták mélyen a bőr alatt alakulnak ki, és nagy, fájdalmas dudoroknak tűnnek.

A bőrgyógyász a pattanások típusának azonosítása mellett megállapítja azok elhelyezkedését az arcon, a mellkason vagy a háton. Az elváltozások száma is segít meghatározni az akne súlyosságát. Az enyhe esetekben csak néhány elszórt fehér- és mitesszer található. A mérsékelt akne több gyulladásos papulából és pustulából áll. A súlyos akne nagyobb számú csomót és cisztát foglal magában.

Miért érdemes bőrgyógyászhoz fordulni pattanások kezelésére?

Számos oka van annak, hogy bőrgyógyász kezelje a pattanásokat, ahelyett, hogy kizárólag a vény nélkül kapható termékekre hagyatkozna. Ezek közé tartoznak:

A bőrgyógyászok orvosi minőségű kezeléseket kínálnak

Míg a gyógyszertári akne elleni szerek segíthetnek az enyhe pattanásokon, gyakran nem elég erősek ahhoz, hogy a makacsabb eseteket kezeljék. A bőrgyógyászok hozzáférnek a vényköteles, erősebb és hatékonyabb pattanásos kezelésekhez.

Egyedi kezelési tervek

Mivel minden páciens pattanásai egyediek, a bőrgyógyászok személyre szabott kezelési sémákat állítanak össze. Miután megvizsgálták a bőrét és áttekintették kórtörténetét, az Ön egyedi igényeihez igazított terápiákat kombinálják.

Kezelje az összes típusú akne

A mitesszerektől és pattanásoktól a mély cisztás pattanásokig a bőrgyógyászok rendelkeznek a tudással és az eszközökkel az aknés elváltozások minden típusának tisztítására. A vény nélkül kapható termékek általában csak a felszíni pattanásokon segítenek.

Csökkentse a pattanások hegesedését

Az aktív pattanások tisztítása mellett a bőrgyógyászok olyan kezeléseket is kínálnak, amelyekkel minimalizálható a maradandó pattanásos hegesedés. A hegek kezelése gyakran professzionális eljárásokat igényel.

Javítja a bőr általános egészségét

A bőrgyógyászok a bőr egészségének teljes képét vizsgálják, nem csak a pattanásokat. Olyan problémákat tudnak korrigálni, mint a zsírosodás, a szárazság és az érzékenység, amelyek hozzájárulnak a kiütésekhez.

Folyamatos támogatás

Az akne kezelése időt vesz igénybe. A bőrgyógyász felügyelete biztosítja, hogy Ön megfelelően kövesse a kezelést. Emellett figyelemmel kíséri a fejlődést, és szükség szerint módosítja a terápiákat.

Hogyan szabadulnak meg a bőrgyógyászok a pattanásoktól?

A bőrgyógyászok a kipróbált akne kezelések széles skálájához férnek hozzá, hogy tisztázzák a kiütéseket, és megakadályozzák az újak kialakulását. Gyakran alkalmaznak többirányú megközelítést, amely magában foglalja a következőket:

Vényköteles gyógyszerek

Közepesen súlyos vagy súlyos pattanások esetén gyakran helyi vagy szájon át szedhető, vényköteles gyógyszerekre van szükség. A leggyakoribb receptek a következők:

  • Retinoidok - Ezek az A-vitaminból származó, erőteljes gyógyszerek tisztítják a pórusokat, és megakadályozzák a mitesszerek és a fehér mitesszerek kialakulását. Csökkentik a gyulladást is.
  • Antibiotikumok - A pattanásokat okozó baktériumok elpusztítására és a duzzanat csökkentésére szolgálnak. A leggyakrabban felírt antibiotikumok közé tartozik a klindamicin és az eritromicin.
  • Antimikrobiális szerek - Ezek a vegyületek, mint például a benzoil-peroxid, elpusztítják a bőrön lévő baktériumokat, miközben a pórusokat eltömítik.
  • Szájon át szedhető fogamzásgátlók - A nők által szedett, ösztrogént és progesztint tartalmazó fogamzásgátló tabletták javíthatják a pattanásokat. A hormonok segítenek csökkenteni az androgén hormonok aktivitását.
  • Spironolakton - Ezt a vízhajtót a bőrgyógyászok off-label alkalmazzák a nők hormonális aknéjának kezelésére. Blokkolja a bőrben lévő androgén hormonreceptorokat.
  • Izotretinoin - A leghatékonyabb orális akne gyógyszer. Az izotretinoin (korábbi nevén Accutane) az olajmirigyek méretének és a baktériumok csökkentésével kezeli a súlyos csomós aknét.

Fény- és lézeres kezelések

Az olyan technológiai alapú kezelések, mint a fotodinamikus terápia és a lézeres felszínmegújítás segítenek elpusztítani az akne baktériumokat, miközben eltávolítják a sérült bőr külső rétegeit. A lézerek az aknés hegeket is minimalizálják.

Kémiai hámlasztás és mikrodermabrázió

A kémiai hámlasztás és a mikrodermabrázió által okozott ellenőrzött bőrsérülés elősegíti a kollagéntermelést. Ez segít kisimítani az aknés hegeket és felszabadítani az eltömődött pórusokat.

Kortikoszteroid injekciók

A hígított kortikoszteroid beadása közvetlenül a nagy cisztákba és csomókba csökkenti a gyulladást és gyors enyhülést biztosít. Az injekciókkal megelőzhető a hegesedés is.

Kivonás

A bőrgyógyászok a mitesszerek, fehér mitesszerek és a gyulladásos aknés elváltozások óvatos kézi eltávolítását végezhetik. Az extrakciók segítenek a makacs rögök eltávolításában és a gyógyulás felgyorsításában.

Mennyi időbe telik, amíg eredményeket látok?

A legtöbb vényköteles pattanás elleni gyógyszer 4-12 hétig tart, hogy látható tisztulást eredményezzen, de az eredmények függnek:

  • Pattanások típusa és súlyossága
  • Előírt termékek
  • A kezelési rend betartása
  • Egyéni válasz

A súlyosabb esetek gyakran hosszabb, akár hat hónapos kezelést igényelnek. Még ha a pattanások tisztának is tűnnek, általában fenntartó kezelésre van szükség a kiújulás megelőzése érdekében. Ne csüggedjen, ha nem lát azonnali eredményeket. Legyen türelmes, és tartsa magát a bőrgyógyász által előírt kezeléshez.

Milyen eredményekre számíthat?

A megfelelő, bőrgyógyász által előírt kezelések következetes alkalmazásával az aknés betegek túlnyomó többsége jelentős javulást tapasztal. Az elérhető eredmények a következők:

  • Jelentős csökkenés az akne minden típusú elváltozásában
  • Újabb kitörések megelőzése
  • A pattanások és hegek elhalványítása
  • Az olajtermelés normalizálása
  • Mitesszerek és mitesszerek tisztítása

Bár a legtöbb beteg kielégítő tisztulást ér el, a pattanások még mindig kiszámíthatatlanok lehetnek. A betegek egy kis százalékánál előfordulhat, hogy alig vagy egyáltalán nem tapasztalható javulás. Beszélje meg őszintén a kezelési elvárásait a bőrgyógyászával.

Hogyan akadályozhatják meg a bőrgyógyászok a pattanások visszatérését?

A pattanások hosszú távú sikeres ellenőrzése magában foglalja mind a jelenlegi elváltozások tisztítását, mind az új pattanások kialakulásának megakadályozását. A bőrgyógyászoknak hatékony stratégiái vannak a bőr tisztán tartására.

Hosszú távú gyógyszeres kezelés

Egyes helyi és szájon át szedhető gyógyszereket a pattanások megszűnése után is folytatni kell a további kitörések megelőzése érdekében. A fenntartó terápia az egyéntől függően hónapokig vagy akár évekig is eltarthat.

Életmódbeli kiigazítások

A bőrgyógyászok útmutatást adnak a pattanásokat elősegítő szokások elkerülésére. Ez magában foglalja a diétát és a táplálékkiegészítőket, a ruhaválasztást, a haj- és sminktermékeket, valamint a testmozgást.

Irodai eljárások

A javulás után is rendszeres eljárások, például fényterápia, kémiai hámlasztás, lézeres kezelések és kortikoszteroid injekciók segíthetnek az eredmények fenntartásában.

Stresszcsökkentés

Ha a stressz hozzájárul a pattanások kialakulásához, a bőrgyógyász ajánlhat stresszkezelési technikákat, például meditációt, jógát vagy tanácsadást.

Hormonális terápiák

Azoknál a nőknél, akiknél a hormonok változása súlyosbítja a pattanásokat, a speciális fogamzásgátló tabletták vagy antiandrogén gyógyszerek megakadályozhatják a hormonok által kiváltott pattanásokat.

Egyedi bőrápolás

A bőrgyógyászok speciális drogériás és gyógyszertári tisztítószereket, tonizálókat és foltkezelőket írhatnak fel a bőr tisztán tartása érdekében.

Rendszeres nyomon követés

Ha három-hat havonta felkeresi bőrgyógyászát, a kezelés módosításával biztosíthatja, hogy a pattanások súlyosságában bekövetkező változásokra azonnal reagáljon.

Lehet-e akne heg kezelés történhet aktív kitörések alatt?

Igen, a pattanásos hegek revíziója akkor is elvégezhető, ha még mindig aktív elváltozásokkal küzd. Azonban a pattanások teljes eltüntetése teszi lehetővé, hogy bizonyos eljárások a legjobban működjenek. Bőrgyógyásza tud tanácsot adni az optimális időzítéssel kapcsolatban.

Egyes technikák, mint például a szubcíziós és a mikronedling új kollagént generálnak, amely segít kisimítani a nyomott hegeket, miközben a jelenlegi pattanások ellen is küzd. Más lehetőségek, mint a lézeres bőrfelszín-megújítás és a dermabrázió azonban jobban működnek, ha már a pattanások ellenőrzés alatt vannak, mivel ezek a külső bőrrétegek eltávolításával járnak.

Az aktív akne kezelésére szolgáló gyógyszerek, például a retinoidok és az izotretinoin, idővel fokozatosan halványítják az elszíneződést és a kisebb hegeket is. Beszélje meg bőrgyógyászával a kívánt eredményeket a megfelelő kezelési ütemterv kidolgozásához.

Milyen tényezők befolyásolják a professzionális pattanáskezelés költségeit?

Mint a legtöbb bőrgyógyászati eljárás, az akne kezelés költségei is számos tényezőtől függenek:

  • Súlyosság - Az enyhe esetek alacsonyabb költségekkel járnak, mint a közepesen súlyos vagy súlyos akne. Nagyobb számú elváltozás esetén erősebb terápiákra és gyógyszerekre van szükség.
  • Kezelési típusok - A rendelőben végzett fény- és lézeres eljárások általában többe kerülnek, mint a helyi, vényköteles gyógyszerek. A fejlett kémiai hámlasztások drágábbak, mint a mikrodermabrázió.
  • Biztosítási fedezet - A biztosítások eltérnek abban, hogy melyik akne kezelésekre és milyen százalékban nyújtanak fedezetet. A legtöbb tervezet fedezi az antibiotikumokat és a hormonterápiákat. Az izotretinoin gyakran előzetes engedélyeztetést igényel.
  • Elhelyezkedés - A nagyobb metropoliszokban található bőrgyógyászati rendelők általában többet számláznak, mint a vidéki területek.
  • Szolgáltatói képesítések - A szakvizsgával rendelkező bőrgyógyászok magasabb díjat fizetnek, mint a kevésbé szakosodott szolgáltatók.
  • Ülések száma - Ön kezelésenként vagy utántöltésenként fizet. Tehát minél több kezelésre van szükség, annál nagyobb a teljes költség.

Beszéljen bőrgyógyászati klinikájával az Ön személyre szabott kezelési tervén alapuló pontos árajánlatokért. Sokan kínálnak fizetési terveket a betegek megsegítésére. A hatékony pattanások enyhítésének keresése megéri a befektetést a bőrébe és az önbizalmába.

Hogyan hozhatja ki a legtöbbet a pattanások kezeléséből?

A bőrgyógyásszal folytatott pattanásos konzultációk és nyomon követések jelentős idő- és pénzbefektetést jelentenek. Látogatásaiból a legtöbbet hozhatja ki az alábbiakkal:

  • Teljes kórelőzmény megadása - Feltétlenül tegyen közzé minden korábbi pattanásos kezelést, gyógyszert, allergiát és egészségügyi állapotot. Még az olyan, nem kapcsolódó problémák is hatással lehetnek az aknéra, mint az alvászavarok.
  • Kérdések listája -Jegyezze fel az összes konkrét aggodalmát a pattanásokkal kapcsolatban, például azt, hogy miért romlik a pattanás bizonyos időszakokban. Érdeklődjön a kezelési lehetőségekről.
  • Világosan közölje céljait - Mondja el bőrgyógyászának, hogy célja a hegesedés megelőzése, egy esemény előtt cisztás kiütések megoldása, vagy a bőr textúrájának javítása.
  • A kezelési utasítások betartása - A vényköteles aknés termékek nem megfelelő használata korlátozhatja azok hatékonyságát, és lehetséges mellékhatásokhoz vezethet. Gondosan tartsa be az utasításokat.
  • Afejlődés nyomon követése - Vezessen naplót a pattanások javulásáról és a tapasztalt reakciókról. Minden egyes látogatás alkalmával tájékoztassa bőrgyógyászát.
  • Kérdések az otthoni ápolásról - Kapjon konkrét tippeket a bőrtípusának ápolására, legyen az zsíros, száraz vagy érzékeny. Fedezze fel, mely vény nélkül kapható termékek egészítik ki a vényköteles terápiákat.
  • Beszéljen a mentális egészségéről - Ha a pattanások befolyásolják az érzelmi jólétét, beszéljen bőrgyógyászával a tanácsadási lehetőségekről. Ne becsülje alá a pattanások pszichológiai hatását.
  • A nyomonkövetési találkozók megtartása - Tervezze be az ajánlott nyomonkövetési látogatásokat még akkor is, ha a pattanások tisztának tűnnek. Ha idő előtt abbahagyja a kezelést, a pattanások visszatérhetnek.

A professzionális pattanáskezelés kielégítő eredményeinek elérése a páciens aktív részvételét igényli. Legyen elkötelezett és proaktív minden egyes lépésnél.

Következtetés: Partner egy bőrgyógyásszal a tiszta bőrért

Ha pattanásait nehezen tudja kordában tartani, a legjobb esélyt a sikerre egy szakvizsgázott bőrgyógyász felkeresése jelenti. A bőrgyógyászok a legmodernebb eszközöket, technológiákat és technikákat alkalmazzák, amelyek túlmutatnak a vény nélkül kapható pattanásos termékeken. Orvosi képzettségüknek köszönhetően szakértelemmel rendelkeznek a kezelésnek az Ön egyedi bőrállapotához való igazításában.

Bár a professzionális pattanáskezelés több időt és pénzügyi elkötelezettséget igényel, mint a drogériás módszerek, a jutalom megéri. A bőrgyógyászok rövid és hosszú távú akne enyhülést tudnak biztosítani, miközben megakadályozzák a maradandó hegesedést. Önbizalmat nyerhet a tiszta, egészséges bőrével. Ne habozzon, lépjen partnerségre egy bőrgyógyásszal, és mondjon örökre búcsút a pattanásoknak!

Gyakran ismételt kérdések a professzionális akne kezelésről

Mi okozza a pattanásokat?

Az akne akkor alakul ki, amikor a szőrtüszők eltömődnek olajjal és elhalt hámsejtekkel. Ez lehetővé teszi, hogy a Propionibacterium acnes (P. acnes) nevű, pattanásokat okozó baktériumok a tüszők mélyén növekedjenek. Ahogy a baktériumok elszaporodnak, gyulladást és duzzanatot okoznak. A túlzott faggyútermelés, a bőrsejtek rendellenes leválása és a hormonális ingadozások mind hozzájárulhatnak a szőrtüszők eltömődéséhez. A genetika is szerepet játszik.

Melyek a különböző típusú pattanásos elváltozások?

Az aknés elváltozásoknak két fő kategóriája van - a nem gyulladásos és a gyulladásos.

A nem gyulladásos elváltozások közé tartoznak:

  • Fehérfejűek (zárt komedók) - Az eltömődött pórusok által okozott kerek, fehér dudorok.
  • Mitesszerek (nyitott komedók) - Széles, nyitott, eltömődött pórusok által kialakított látható sötét pontok.

A gyulladásos elváltozások közé tartoznak:

  • Papulák - Kicsi, rózsaszínű pattanások gyulladással.
  • Pusztulák - Vörös az alapnál fehér/sárga gennyel
  • Csomók - Nagy, tömör, fájdalmas csomók, amelyek mélyen a bőrben helyezkednek el.
  • Ciszták - A legsúlyosabb, gennyes elváltozások, amelyek mélyen a bőrbe nyúlnak.

Melyek az akne súlyossági fokozatai?

A bőrgyógyászok az aknét enyhe, közepes és súlyos fokozatba sorolják:

Enyhe - Csak néhány elszórtan elhelyezkedő mitesszer (mitesszerek és fehér mitesszerek).

Mérsékelt - Kiemelkedőbb nem gyulladásos és gyulladásos elváltozások. Többszörös papulák és pustulák.

Súlyos - Széles körben elterjedt nem gyulladásos elváltozások, valamint több gyulladásos elváltozás, például csomók és ciszták. Hegesedés is előfordulhat.

Miért érdemes bőrgyógyászhoz fordulni pattanásokkal szemben a vény nélkül kapható kezelésekkel?

A bőrgyógyászok orvosi szakértelmet, korszerű, vényköteles gyógyszereket, professzionális eljárásokat és folyamatos támogatást kínálnak, amely a vény nélkül kapható aknés termékekkel nem érhető el. Az Ön pattanástípusán és céljain alapuló, személyre szabott megközelítésük a legjobb tisztulási eredményeket biztosítja.

Milyen típusú pattanásos kezeléseket írnak fel a bőrgyógyászok?

A bőrgyógyászok a következő helyi és szájon át szedhető gyógyszereket használhatják:

  • Retinoidok - Az A-vitaminból származik, hogy a pórusokat eltömítse és az olajat csökkentse. A márkák közé tartozik a Retin-A, Differin, Tazorac.
  • Antibiotikumok - Megölik a pattanásos baktériumokat és csökkentik a gyulladást. Ilyen például a klindamicin és az eritromicin.
  • Benzoil-peroxid - Antimikrobiális szer, amely elpusztítja a P.acnes baktériumokat és hámlaszt.
  • Fogamzásgátló tabletták - ösztrogén/progesztin tabletták, amelyek az androgénhormonok csökkentésével javíthatják a nők pattanásait.
  • Spironolakton - Szájon át szedhető gyógyszer, amely a hormonális akne kezelésére szolgál a nőknél a bőr androgén hormonreceptorainak blokkolásával.
  • Izotretinoin - A legerősebb orális akne gyógyszer. Márkanevei: Claravis, Amnesteem, Absorica. Drámaian csökkenti az olajmirigyek termelődését és a baktériumokat.
  • Dapsone - Helyileg alkalmazható gél, amely küzd a pattanásos gyulladás ellen és gátolja az olajmirigyek működését. Márkaneve Aczone.

Milyen eljárásokat végeznek a bőrgyógyászok pattanások esetén?

A bőrgyógyászok a következő kezelésekkel kezelhetnek:

  • Fény- és lézerterápia - Megöli a baktériumokat, csökkenti a gyulladást és javítja a pattanásos hegeket.
  • Kémiai hámlasztás - A glikolsav és a szalicilsav hámlasztás hámlasztja és eltávolítja a tüszőket.
  • Mikrodermabrázió - Finom kristályokat használ a bőr kíméletes felszínre hozásához és megújításához.
  • Kortikoszteroid injekciók - A nagy cisztákba és csomókba adott injekció a duzzanat és a fájdalom gyors csökkentése érdekében.
  • Eltávolítás - A fehér mitesszerek, mitesszerek és néhány pattanás kézi eltávolítása az elzáródások megszüntetése érdekében.
  • Rádiófrekvencia - Hőenergiát használ a megnagyobbodott olajmirigyek zsugorítására, amelyek hozzájárulnak a pattanások kialakulásához.

Milyen eredmények várhatók a professzionális pattanáskezeléssel?

A legtöbb beteg jelentős javulást tapasztal, többek között:

  • A nem gyulladásos és gyulladásos elváltozások jelentős csökkenése
  • Újabb kitörések megelőzése
  • A pattanások és hegek elhalványulása
  • Egyenletesebb bőrtónus és textúra
  • A túlzott olajosság normalizálása

Míg néhány betegnél a betegség teljesen megszűnik, egy kis százalékuk nem reagál olyan jól a kezelésre. A pattanások javulása a súlyosságtól függően átlagosan 4-12 hétig tart.

Mennyi ideig tart a pattanások kezelése?

A legtöbb gyógyszer és eljárás folyamatos fenntartó kezelést igényel az eredmények fenntartásához. A szájon át szedhető és a helyileg alkalmazott gyógyszerek az egyéntől függően több hónapig vagy akár évekig is alkalmazhatók. Az olyan eljárásokat, mint a fényterápia, gyakran heti vagy havi rendszerességgel meg kell ismételni. A bőrgyógyász rendszeres, 3-6 havonta történő ellenőrző látogatása segít a bőr állapotának nyomon követésében és a szükséges módosítások elvégzésében. Ne hagyja abba a pattanások kezelését útmutatás nélkül, mivel a pattanások valószínűleg kiújulnak.

A pattanások kezelése segít megelőzni a hegesedést?

Igen, a gyulladásos aknés elváltozások, például a pustulák, csomók és ciszták tisztításával minimalizálható a hegesedéshez vezető károsodás. A mélyen fekvő elváltozások duzzanatának gyors csökkentése kulcsfontosságú. A bőrgyógyászok fejlett terápiákkal is rendelkeznek a kialakult pattanásos hegek kisimítására és átalakítására. A kezelés korai megkezdése ideális a maradandó hegesedés korlátozásához.

Milyen mellékhatások léphetnek fel a vényköteles aknés gyógyszerekkel kapcsolatban?

A helyi gyógyszerek gyakori mellékhatásai közé tartozik a szárazság, hámlás, bőrpír és irritáció. Az orális antibiotikumok gyomorpanaszokat, szédülést és fényérzékenységet okozhatnak. Az izotretinoin száraz ajkakat, ízületi fájdalmat és emelkedett triglicerid-vérszintet okozhat. A felíró bőrgyógyász utasításait követve a súlyos hatások ritkák. Az aggasztó reakciókat azonnal jelentse.

Mennyibe kerül átlagosan a professzionális pattanáskezelés?

A költségek a pattanások súlyosságától, a kezelések típusától, az ülések számától és a biztosítási fedezettől függően változnak. Enyhe esetekben 500-1500 dollárba kerülhet. A közepes súlyosságú akne kezelése 1500$-3000$ között mozoghat. A súlyos, makacs akne, amely olyan fejlett terápiákat igényel, mint az izotretinoin, 3000$- 5000$-ba kerülhet. Ellenőrizze a tervezett költségeket a bőrgyógyászati rendelőben.

Gyógyítható-e a pattanás szakszerű kezeléssel?

A pattanásokat nem lehet tartósan "gyógyítani" abban az értelemben, hogy soha többé ne forduljanak elő. Azonban a bőrgyógyásszal való hosszú távú kezelés a legjobb esélyt kínálja arra, hogy a pattanások következetesen tisztán maradjanak. A pattanások visszatérésének megakadályozásához gyakran a bőr elkötelezett karbantartására és folyamatos gyógyszeres kezelésre van szükség. A genetika miatt egyes egyének hajlamosabbak az aknés fellángolásokra egész életük során.

Mikor kell valakinek sürgősségi akne kezelést kérnie?

Ha súlyos, fájdalmas pattanásos duzzanatot tapasztal, amelyet 101 F feletti láz és hidegrázás kísér, azonnal forduljon orvoshoz. Ez súlyosabb, sürgősségi kezelést igénylő bőrfertőzésre utalhat. Akkor is forduljon segítségért, ha a pattanások jelentősen befolyásolják a mindennapi működését és mentális egészségét. A bőrgyógyászok orvosi és pszichológiai segítséget is nyújthatnak. Ne habozzon, hogy forduljon hozzá.

Hogyan hozhatja ki a legtöbbet a pattanások kezelésének időpontjából?

Készüljön fel egy alapos kórtörténettel, kérdésekkel, célokkal és fejlődési jegyzetekkel. Pontosan kövesse a bőrgyógyász utasításait. Tartsa be az előírt ellenőrző látogatásokat még akkor is, ha a bőr állapota javul. Beszéljen bármilyen mellékhatásról vagy aggodalomról. Alkalmazza az otthoni bőrápolási tippeket. Foglalkozzon az akne esetleges érzelmi hatásaival. Maradjon aktív részese a kezelési tervének.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső