• Spermidine
 • Spermidine
 • Spermidine
 • Spermidine
 • Spermidine
 • Spermidine

Spermidine

€ 29.95
Közvetlenül elérhető
Amount:
 

A spermidinnel beteljesíthető a hosszú, egészséges élet iránti vágy - ez egy természetben előforduló vegyület, amely ígéretes szerepet játszik a hosszú élettartam kutatásában. A spermidin több tucat sejtfunkciót támogat a szervezetben, de szintje természetesmódon csökken az életkor előrehaladtával, így pótlása elengedhetetlen. Ez az a pont, ahol a Cibdol kiváló minőségű táplálékkiegészítői belülről erősíthetik meg a testet, elősegítve az öregedést befolyásoló molekuláris utakat.

Leírás
Adatlap
Leírás

Legyen prioritás a hosszú élettartam

A természetesen előforduló poliamin, a spermidin, gyorsan ígéretes vegyületté vált a hosszú élettartam szempontjából. Először 1678-ban fedezték fel, és azóta rájöttek, hogy az egész testben megtalálható, befolyásolja a sejtfunkciókat, például a növekedést, a proliferációt és még a stabilitást is. Szerencsére a spermidinnek számos külső forrása létezik, amelyekkel segíthet fenntartani a szervezetben eredetileg jelenlévő szintet. Akár az étrend megváltoztatásával, akár a Cibdol kiváló minőségű étrend-kiegészítőivel, a hosszú és egészséges élet titka az erős és tiszta spermidin lehet.

Mi az a spermidin?

A spermidin egy poliamin, azaz olyan vegyületek osztályába tartozik, amelyek modulálják a sejtfunkciókat, például az apoptózist, a sejtproliferációt és a sejtnövekedést. Ezek a molekulák hihetetlenül sokoldalúak, mivel gyakorlatilag a test bármely sejtjéhez kapcsolódhatnak. Ráadásul, egyes kutatások szerint a spermidin nem csak bizonyos szervekre, például a belekre, az agyra és a májra van hatással, hanem általános hatást gyakorolhat a sejtek fittségére és működésére. Ez a teljes testre gyakorolt hatás világszerte felkeltette a kutatók figyelmét így a vegyület ma már központi szerepet játszik a hosszú élettartam kutatásában.

Hosszú és egészséges élet

A hosszú és egészséges élet iránti vágy napjainkban erősebb, mint valaha. Függetlenül az életmódtól vagy preferenciáktól, sokan örülnénk annak, ha több időt tölthetnénk olyan tevékenységekkel, amelyeket szeretünk, és azokkal az emberekkel, akik fontosak számunkra. Éppen ezért, a tudósok és a wellness-rajongók gyakran fordulnak a természetben előforduló anyagokhoz, hogy megerősítsék a már amúgy is kiegyensúlyozott életmódot. Bár tagadhatatlan, hogy a megfelelő táplálkozás és a rendszeres testmozgás elengedhetetlen a hosszú élethez, nem árt, ha olyan ígéretes vegyületek is támogatnak bennünket, mint a spermidin.

Mely élelmiszerek tartalmaznak nagy mennyiségben spermidint?

Bár a spermidin az egész szervezetben megtalálható, a szintje az életkor előrehaladtával csökken. Szerencsére számos élelmiszer természetesen gazdag spermidinben, és a bevitel növelése megerősítheti a vegyület teljes testre gyakorolt ​​hatását. A következő élelmiszerekre érdemes összpontosítani:

 • Sajt: A  legjelentősebb spermidin szintek az érlelt sajtokban találhatók. Továbbra is fontos, hogy a kiegyensúlyozott étrend részeként élvezze a sajtot, de tudjon róla, hogy amikor legközelebb cheddart vagy parmezánt fogyaszt, valószínűleg megerősíti szervezete természetes spermidinszintjét.
 • Zöldségek: Nem meglepő, hogy a hosszú élettartamra való törekvés során igyekszünk több adag gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani. Ezeknek az élelmiszereknek a jótékony hatása valójában részben a zöldségekben, például gombában, brokkoliban és zöldpaprikában található rengeteg spermidinnek köszönhető.
 • Gabonafélék: Ha az Ön által választott gabonafélék  tartalmaznak búzacsírát , akkor az egyik leggazdagabb külső spermidinforrásra szavazott. Sok spermidin-kiegészítő (beleértve a Cibdol-t is) természetes hajdinát használ prémium forrásként.

A fent említett élelmiszerek bevitelének növelése segíthet megerősíteni szervezete természetes spermidinszintjét. Azonban nem mindig könnyű vagy kényelmes, ha kizárólag bizonyos élelmiszercsoportokra összpontosítunk. Sokan ilyenkor fordulnak a napi táplálékkiegészítőkhöz, hogy pótolják a táplálkozási hiányosságokat.

Mi a spermidin szerepe?

A spermidin jó közérzetben betöltött szerepének nagy része az öregedési mechanizmusokra és más sejtfunkciókra gyakorolt hatása. Ne számítson azonban végleges változásokra. Az előzetes kutatások szerint a test mélyén lezajló apró változások fokozatosan befolyásolhatják az olyan területeket, mint a memória, a gyulladás és a bőr.

 • Hosszú élettartam: A hosszú élettartam általában az élettartam sejtszinten történő meghosszabbítását jelenti, pontosabban olyan mechanizmusokat, amelyek korlátozzák sejtjeink gátlását, vagy  károsodását. A hosszú élettartam növelése érdekében meg kell találnunk a módját, hogy lelassítsuk vagy akár meg is állítsuk ezt a természetes bomlást, és ez gyakran sejtjeink egy alapvető összetevőjének – a mitokondriumoknak – a vizsgálatával kezdődik.

Még sejtjeink találó elnevezésű „erőműve” is hajlamos a problémákra, és néha a mitokondriumok is mutálódhatnak, ami a sejtfunkciók hanyatlásához vezet. Érdekes módon a spermidin segíthet a mitokondriumok stabilizálásában vagy védelmében, így a jövőbeni hosszú élettartam-kutatások szempontjából nagy jelentőségű vegyületről beszélünk.

 • Memória: A spermidin öregedésben és élettartamban betöltött szerepének egy másik szerves része az autofágia szabályozása – ez az a folyamat, amelynek során az elhalt, vagy beteg sejteket új sejtek létrehozásának elősegítésére használják fel. Ez a folyamat a mi beavatkozásunk nélkül is folyamatosan megtörténik, de egyes tanulmányok kimutatták, hogy a spermidin segíthet az autofágia szabályozásában, ami az agyi görcs és a neurodegeneratív betegségek kezelésében lenyűgöző kilátásokhoz vezethet.
 • Bőr: A spermidin és a fiatalabbnak tűnő bőr közötti kapcsolat a kollagén- és elasztintermelés elősegítése körül foroghat. Mindkét említett tényező szerves részét képezi a bőr egészségének, és nem csak egészséges megjelenést kölcsönöz a bőrnek, de a bőr szerkezetének javítását is elősegíti, így az erősebb gátat tud képezni a betegségek és fertőzések ellen.

Mik a spermidin mellékhatásai?

Mivel a spermidin a szervezetben természetesen előforduló vegyület, a sokoldalú poliaminnak kevés ismert káros hatása van. Legyen szó élelmiszerről, vagy táplálékkiegészítőről, a spermidin jól tolerálható, de ez nem jelenti azt, hogy ne kellene mértéktartóan hozzáállni a fogyasztáshoz. Sokkal jobb a spermidint az egészséges és kiegyensúlyozott életmód kiegészítésére használni, mint megpróbálni azt helyettesíteni vele. Ezért bölcs dolog kis adagokkal kezdeni, és fokozatosan növelni a bevitelt, így korlátozhatóak a lehetséges mellékhatások.

Az innováció és a hosszú élettartam találkozása

Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhassa ki a spermidin nagyszerű hatásaiból, alapos kutatások után 1mg-ot csomagoltunk minden könnyen lenyelhető kapszulánkba. A prémium természetes hajdinából származó Spermidine a Cibdoltól a wellness innovatív és sokoldalú támogatását ígéri, amely kiválóan illeszkedik a meglévő étrend-kiegészítőkhöz.

Ezenkívül gondoskodtunk arról is, hogy minden csomag egy hónapnyi spermidin-kiegészítőt tartalmazzon, hogy az adagolást egyszerűbbé tegyük. A kiváló minőségű spermidin kiterjedt hatását anélkül élvezheti, hogy tartania kellene attól, hogy a nem kívánt adalékanyagok vagy vegyszerek elrontják az élményt.

A Cibdol’s Spermidine használata

A legjobb eredmény érdekében napi 2 kapszulát vegyen be egy pohár vízzel vagy gyümölcslével. Ne lépje túl az ajánlott adagot. A spermidin kiváló kiegészítője a már meglévő étrend-kiegészítő rutinoknak.

Biztonságos a spermidint naponta szedni?

Mivel a spermidin természetesen előfordul a szervezetben és többféle élelmiszerben is, a nem kívánt mellékhatások kockázata hihetetlenül alacsony. Jól tolerálhatónak tűnik, még koncentrált kiegészítőként fogyasztva is. Ha azonban bármilyen aggálya van a spermidin bevitelének növelésével kapcsolatban, beszéljen orvosával az esetspecifikus tanácsért.

Adatlap
Dosage 1 kapszula / 2x naponta
Mennyiség 60 capsules
Megőrzi Hűvös, sötét és száraz
CBD No
Termék kereső