Hogyan nézhetek ki jól 60 évesen?

Published:

Szeretne fiatalabbnak látszani és jobban érezni magát, ahogy öregszik? Ki ne szeretné! Bár az öregedés elkerülhetetlen, sok mindent megtehetsz azért, hogy minden életkorban a lehető legjobban nézz ki és érezd magad. Néhány egyszerű életmódbeli változtatással éveket faraghatsz a külsődből, és javíthatod általános egészségi állapotodat és közérzetedet.

A fiatalabbnak tűnni nem csak a hiúságról szól - hanem arról is, hogy magabiztosnak, egészségesnek és boldognak érezze magát azzal, ahol az életében tart. Tanulmányok azt mutatják, hogy azok az emberek, akik fiatalabbnak érzik magukat, valójában tovább élnek, így az idő visszaforgatása nem csak a külső megjelenés szempontjából előnyös.

Hogyan nézhetek ki jól 60 évesen?

A szakértők szerint egy átlagos 60 év körüli nő 10 évvel fiatalabbnak tűnhet, ha követi ezeket az öregedésgátló tippeket, és fiatalos szellemét felvállalja. Olvasson tovább, hogy megtudja, milyen titkokat tud 60 után 10 évvel fiatalabbnak látszani!

Miért próbáljunk fiatalabbnak látszani?

Mielőtt belemerülnénk a tippekbe, talán elgondolkozol azon, hogy miért is próbálsz meg fiatalabbnak látszani? Milyen előnyökkel jár ez? Íme néhány jó ok, amiért érdemes erőfeszítéseket tenni:

  • Érezze magát magabiztosabbnak: Ha a legjobb formádat hozod, magabiztosabbnak és magabiztosabbnak érzed magad. Ha apró változtatásokat eszközöl a megjelenése felfrissítése érdekében, az érezhetően növelheti önbecsülését.
  • Élvezze a jobb egészséget: A helyes táplálkozástól a napvédő krémek használatáig számos öregedésgátló szokás is jobb egészséghez vezet. Ennek gyümölcsét kevesebb ránc és kevesebb betegség formájában fogja learatni.
  • Nagyszerű benyomást kelthet: A megjelenésed befolyásolja, hogy mások hogyan látnak téged, ezért a legjobb arcodat mutasd, és ez sokat számít. Az élénk és fiatalos megjelenés segíthet a karrierjében és a magánéletében.
  • Lassítsd le az öregedést: Az öregedési folyamatot nem lehet megállítani, de késleltetni lehet olyan szokások bevezetésével, amelyek megvédik a bőrt és a testet a károsodástól. Sosem késő elkezdeni!

10 taktika, hogy 10 évvel fiatalabbnak tűnj 60 után

  1. Védje bőrét a naptól
  2. Hidratálja és táplálja bőrét
  3. Csökkentse a ráncokat az öregedésgátló krémekkel
  4. Ragyogtassa fel megjelenését sminkkel
  5. Hidratáljon a fiatalos ragyogásért
  6. Frissítse fel frizuráját
  7. Viselj modern, fiatalos ruházatot
  8. Jó testtartás és testbeszéd kialakítása
  9. Gyakoroljon és maradjon aktív
  10. A boldogságra és a jólétre összpontosítani

Vizsgáljuk meg részletesebben ezeket a kormegszüntető stratégiákat, hogy Ön is elkezdhessen évekkel fiatalabbnak látszani!

1. Védje bőrét a naptól

A napozás a ráncok, a sötét foltok és a bőrrák első számú oka. A további napkárosodások elkerülése érdekében egész évben gondosan alkalmazzon fényvédő krémet minden szabadon lévő bőrfelületen. Keressen széles spektrumú fényvédő krémet, amelynek SPF értéke 30 vagy magasabb. Kétóránként kenje be magát újra, ha a szabadban tartózkodik. Viseljen védőruházatot és széles karimájú kalapot is, amikor kint van.

Az árnyék keresése délelőtt 10 és délután 2 óra között, amikor az UV-sugarak a legerősebbek, szintén okos taktika. A nap okozta károk idővel felhalmozódnak, és felgyorsítják az öregedési folyamatot. Ha naponta használsz naptejet - még akkor is, ha felhős az idő -, akkor az arcbőröd a legjobb esélyt kapja arra, hogy sima és fiatalos maradjon.

2. Hidratálja és táplálja bőrét

A száraz, ráncos bőr öregedő megjelenésű és érzetű. Ennek leküzdésére hidratáljon reggel és este tápláló összetevőkkel teli, gazdag krémmel vagy testápolóval. Keresse az olyan antioxidánsokat tartalmazó készítményeket, mint a C- és E-vitamin, amelyek megvédik a bőrsejteket a szabad gyökök okozta károsodástól. Az öregedésgátló peptidek szintén nagyszerű kiegészítői a kollagéntermelés serkentésének.

Vigyen fel hidratáló krémet az egész testére, beleértve a nyakát, a mellkasát és a kezét is, hogy alaposan hidratálja. A heti 2-3 alkalommal végzett hámlasztás megszabadít az elhalt hámsejtektől, így a krémek jobban fel tudnak szívódni. Az éjszaka használt retinolos termék szintén segít serkenteni a kollagén növekedését, így idővel kevesebb lesz a ránc.

3. Csökkentse a ráncokat az öregedésgátló krémekkel

Ha már a ránctalanító krémeknél tartunk, az érő bőrre kifejlesztett termékek használata látható különbséget jelent a ráncok és a ráncosság csökkentésében. Az alábbi összetevőket érdemes keresni:

  • Retinoidok a kollagén felépítésére
  • Hialuronsav a bőr dúsítására
  • Alfa-hidroxi savak a bőr textúrájának kisimítására
  • Antioxidánsok, mint a C-vitamin és a zöld tea a károsodás megelőzésére

A szem körüli finom ráncok, a homlokráncok és a megereszkedett nyakbőr kezelésére összpontosítva frissítheti fel megjelenését. A következetesség a kulcs, ezért tartsa magát a napi rendszerhez. Rendszeres használatával javulást fog észrevenni a tónus, a textúra és a megereszkedés tekintetében.

4. Vidámítsd fel a megjelenésed sminkkel

A megfelelő sminkelési technikák éveket vehetnek le az arcodról. Játszd ki a legjobb vonásaidat, és minimalizáld a finom vonalakat ezekkel a tippekkel:

  • Használjon korrektort a szem alatti karikák és a sötét foltok elfedésére. Jól keverje el, hogy természetesnek tűnjön.
  • Kend a pirosítót az arcod almájára, hogy fiatalos ragyogást kölcsönözz az arcbőrödnek.
  • Finoman határozd meg a szemed egy lágy barna szemceruzával és szempillaspirállal. Kerülje az erős árnyékolást.
  • Töltse ki a túlhúzott szemöldököt, hogy gyönyörűen keretezze a szemét.
  • Válasszon egy rózsaszínes árnyalatú, áttetsző ajakszínt, hogy feltöltse a vékony ajkakat.
  • A fényesség érdekében poroljon könnyű, csillogó púdert a szemhéjakra, az orcákra és a dekoltázsra.

A cél az, hogy természetes szépséged átragyogjon - nem pedig az, hogy nehéz sminket használj. Egy profi sminkoktatáson a helyi áruházban megtanulhatod a fiatalosabb megjelenés trükkjeit.

5. Hidratáljon a fiatalos ragyogásért

A megfelelő hidratálás feltölti a bőrsejteket, és egészséges, harmatos ragyogást kölcsönöz az arcbőrnek, amely minimalizálja a finom vonalakat. Igyon naponta legalább 64 uncia vizet, és fogyasszon lédús gyümölcsöket és zöldségeket étkezés közben. A gyógytea, a húsleves alapú levesek és a friss gyümölcslevek szintén egyszerű módja a hidratálásnak. Vágja vissza a ráncokat elősegítő sót, az alkoholt, a kávét és a szódát. A megfelelő hidratálás rugalmasan és ragyogóan tartja a bőrt.

6. Frissítse fel a frizuráját

A frizurád feldobhatja vagy lekicsinyelheti a korodat. Hogy éveket vágj le a megjelenésedből:

  • Modern, réteges vágás, tollas keretezéssel az arcod körül.
  • Adjunk hozzá pattogós hullámokat és fürtöket, hogy levegyük a hosszát.
  • Válasszon meleg barna vagy szőke árnyalatot aranyszínű kiemelésekkel.
  • Próbáljon ki egy széles rojtot vagy egy oldalra vágott frufrut a ráncok elfedésére.
  • Használjon volumennövelő habot, hogy felpumpálja a petyhüdt hajszálakat.

Tervezze a vágást 6-8 hetente, hogy a vágás megőrizze a formáját. Rendszeresen keresse fel stylistját, hogy frissítse megjelenését. Egy elavult frizura öregítheti Önt.

7. Viselj modern, fiatalos ruházatot

Öltözz úgy, mint egy elegáns, aktív nő - nem pedig úgy, mint egy elavult, idős sztereotípia. Kerülje a nyűgös, túlméretezett ruhákat, amelyek elrejtik az alakját. Ehelyett válasszon divatos darabokat, mint pl:

  • Testhezálló sötét farmer, amely hízeleg az alakodnak.
  • Ékszeres árnyalatú tunika pulóverek, hogy ragyogjon az arcszíned
  • Egy elegáns blézer vagy kabát, amely a deréknál beesik.
  • Kiegészítők, például színes sál vagy divatos cipő
  • Jól szabott ruhák és szoknyák harisnyával és csizmával párosítva.

Az olyan kiváló minőségű anyagok, mint a gyapjú és a kasmír, luxus érzést nyújtanak. Szabassa a ruhákat, hogy megfelelően illeszkedjenek, még akkor is, ha túlméretezve vásárolja őket. Maradjon a trendeknek megfelelően a divatblogok és magazinok olvasásával.

8. Jó testtartás és testbeszéd kialakítása

Az, ahogyan tartod magad, befolyásolja, hogy milyen idősnek tűnsz. Gyakorold ezeket a tippeket:

  • Álljon egyenesen, a vállát hátravetve, hogy elkerülje a görnyedt megjelenést.
  • Tartsa magasan a fejét, és vegye fel a szemkontaktust.
  • Sétáljon lendületesen, hasát és hátsóját behúzva.
  • Nyisd meg a testbeszédedet azzal, hogy kibontod a karjaidat.
  • Mosolyogjon, és tegyen arckifejezéseket, hogy elkerülje a mogorva, nyugodt arcot.
  • Gesztikuláljon és mozgassa a kezét, hogy elkötelezettnek és élénknek tűnjön.

A jó testtartás és a pozitív testbeszéd magabiztosságot és energiát sugároz. A görnyedtség vagy a szemkontaktus kerülése zárkózottságot sugall. Figyeljen a viselkedésére, hogy megközelíthetőnek és élénknek tűnjön.

9. Gyakoroljon és maradjon aktív

A fizikai aktivitás fenntartja a szervezet optimális működését, ami azt jelenti, hogy fiatalabbnak tűnik és érzi magát. Törekedjen legalább heti 5 napon 30 perc mérsékelt testmozgásra. A gyaloglás, a vízi edzések, a jóga és a kertészkedés alacsony terhelésű lehetőségek. A heti kétszeri erőnléti edzés az izomtömeget építi, amelyet a kor előrehaladtával elveszítünk. A nyújtás rugalmasan tartja a testet.

A testmozgás is segít:

  • Csökkentse a stressz-szintet, hogy megelőzze a korai öregedést
  • Endorfinokat szabadít fel, amelyek természetes ragyogást adnak Önnek
  • Elősegíti a jobb alvást, hogy felfrissülve ébredjen fel.
  • Tartsa magasan az energiaszintet és a szellemi éleslátást a helyén

Maradjon motivált, hogy többet mozogjon a barátaival való edzéssel, vagy iratkozzon be olyan órákra, amelyeket élvez, például a zumbára.

10. A boldogságra és a jólétre összpontosítás

Az, ahogyan belül érzed magad, az energiádon és a hangulatodon keresztül sugárzik kifelé. Szánj időt olyan tevékenységekre, amelyek táplálják a lelkedet, mint például:

  • Önkéntes munka vagy mások segítése
  • Olyan hobbik folytatása, amelyek örömet okoznak neked
  • Minőségi időt tölteni a szeretteinkkel
  • Mindfulness, meditáció vagy jóga gyakorlása
  • Elégedettséget adó munka
  • Kijutni a természetbe

A nevetés és az optimizmus szintén erőteljes ifjúsági elixír, amely enyhíti a stresszt és csillogóvá teszi a szemed. Vegye körül magát pozitív hatásokkal, és gyakorolja a hálát. Belső fénye át fog ragyogni az arcán!

Következtetés

Olyan sok apró, mégis hatásos változtatás van, amivel éveket - akár évtizedeket! - fiatalabbá válhatsz a 60. életéved betöltése után. A napkárosodástól való védekezés, a bőr megfelelő ápolása, a hidratálás és a jobb formába kerülés észrevehető öregedésgátló előnyöket biztosít. A frizura, a smink és a ruhatár frissítése modern külsőt kölcsönöz. És ne becsülje alá az elégedettség érzésének fontosságát!

Mik a legjobb tippjeid, hogy örökké fiatal maradj? Mi a titkos öregedésgátló fegyvered? Ossza meg tanácsait a hozzászólásokban, hogy motiválja és inspirálja olvasótársait. Mindannyian együtt vagyunk ebben az öregedésben, úgyhogy segítsünk egymásnak, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle!

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tehetem a 70-es éveimben járó bőrömet évekkel fiatalabbá?

  • Használjon retinolt és peptideket tartalmazó, erősen hidratáló éjszakai krémet, hogy javítsa bőre textúráját és rugalmasságát. Minden este alkalmazza.
  • Heti 2-3 alkalommal hámlasztja le a bőrét glikolsav- vagy tejsavtartalmú bőrradírral, hogy megszabaduljon a tompa, elhalt hámsejtektől.
  • A további napkárosodás elleni védelem érdekében napközben mindig viseljen SPF 30 vagy magasabb fényvédő faktorú fényvédő krémet.
  • A kollagéntermelés fokozása érdekében fontolja meg az olyan irodai eljárásokat, mint a kémiai hámlasztás vagy a mikronedling.
  • Használjon gazdag, hialuronsavat tartalmazó szemránckrémet, hogy hidratálja a szem körüli érzékeny bőrt.

Milyen bőrápolási összetevőket kerüljenek a 60-as éveikben járó nők?

A bőrápolásban általánosan megtalálható egyes összetevők irritálhatják és kiszáríthatják az érett bőrt. Kerülje a következőket:

  • Illat
  • Alkohol
  • Durva bőrradírok gyöngyökkel vagy kagylókkal
  • Fanyarító szerek, mint a varázsmogyoró
  • Habzó tisztítószerek, amelyek lecsupaszíthatják a bőrt.
  • Nehéz ásványi olajok, amelyek eltömítik a pórusokat

Maradjon a bőrtípusának megfelelő, gyengéd, tápanyagokban gazdag formuláknál. Új termékek kipróbálásakor mindig végezzen tapaszpróbát.

Hogyan tehetem láthatóan fiatalabbá az arcom botox nélkül?

  • Reggelente alkalmazzon C-vitaminos szérumot a kollagén lebomlása elleni védelem érdekében.
  • Hetente többször használjon retinolos krémet vagy szérumot a sejtforgalom növelése érdekében. Kezdje lassan.
  • Igyon kollagén-kiegészítőket vagy csontlevest a dúsabb bőrért.
  • Végezzen arcmasszázst az izmok tónusának és a vérkeringés fokozására.
  • Maradjon hidratált, és minimalizálja a sós ételek, az alkohol és a koffein fogyasztását.
  • Fontolja meg a lézeres vagy ultrahangos kezelést a kollagén fokozására.

Milyen frizurák fiatalítják az idősebb hölgyeket?

  • Vállhosszú vágások, az arc körüli rétegekkel.
  • Arcot keretező frufru vagy oldalra húzott rojtok.
  • A gyökereknél lévő térfogat elkerülte a lapos hajszálakat a fejbőrrel szemben.
  • Lágy hullámok és fürtök a mozgás és a pattogás érdekében.
  • Fiatalos kiemelések melegebb szőke és barna árnyalatokban.
  • A rövid pixie vágások, amelyeknek az oldala kúposra nyúlik, kiemelik az állkapocsvonaladat.

Egy modern, formás vágással éveket spórolhatsz a megjelenésedből. Rendszeresen keresse fel stylistját.

Hogyan öltözhetek divatosan és a koromnak megfelelően a 70-es éveimben?

  • Kerüld a nyűgös, túlméretezett ruhákat, amelyek megfojtják az alakodat.
  • Keressen olyan jól illeszkedő farmert, amely a bokánál vagy a vádli alsó részénél ér.
  • Adjon hozzá szórakoztató kiegészítőket, például sálakat, ékszereket és cipőket.
  • Próbáld ki a tunikákat és a lenge felsőket vékony nadrággal vagy leggingsszel párosítva.
  • Dobj fel egy blézert a ruhák vagy farmerek fölé a fényezés érdekében.
  • Válasszon minőségi anyagokat, mint a gyapjú, a kasmír és a selyem.
  • Játsszon az olyan trendekkel, mint a fémes színek, merész nyomatok és textúrák.
  • Sajátítsa el személyes stílusát. Ne érezd szükségét, hogy fiatalabban öltözz, mint amilyen vagy.

Koncentráljon a divatos anyagú, hízelgő darabokra. Maradjon naprakész a trendekkel kapcsolatban a modern stílusért.

Remélhetőleg ezek a további GYIK hasznos betekintést nyújtanak abba, hogy a 60 év feletti nők hogyan frissíthetik stílusukat és önápolási rutinjukat, hogy évekkel fiatalabbnak tűnjenek! Szólj, ha további kérdésekre is szükséged van.

A cikk megírásához felhasznált források

Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia Egyesület. (n.d.). Hogyan fiatalítsa meg bőrét alvás közben. Retrieved from https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-secrets/anti-aging/how-to-rejuvenate-skin-while-you-sleep

Fallon, A. (2021, június 29.). Frizurák, melyektől fiatalabbnak tűnsz. Elle. Retrieved from https://www.elle.com/uk/beauty/hair/g36427128/hairstyles-that-make-you-look-younger/.

Harvard Health Publishing. (2022. március 1.). 12 módja annak, hogy bőröd fiatalos maradjon. Harvard Medical School. Letöltve a https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/12-ways-to-keep-your-skin-youthful oldalról.

Katz, A. (2021, november 18.). 10 sminkelési trükk, ami éveket vesz le az arcodról. Good Housekeeping. Retrieved from https://www.goodhousekeeping.com/beauty/anti-aging/a35047160/makeup-tricks-to-look-younger/

Mayo Klinika. (2022. augusztus 16.). Öregedés: Mi várható. Retrieved from https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/healthy-aging/in-depth/aging/art-20046070

Northwestern Medicine. (2021. november 16.). 8 tipp, hogy fiatalabbnak tűnj. https://www.nm.org/healthbeat/healthy-tips/8-tips-to-look-younger

Papantoniou, K., Vetter, C., & Schernhammer, E. S. (2018). Műszakos munkavégzési gyakorlatok és beavatkozási lehetőségek. Occupational and environmental medicine, 75(1), 2-3 . https://doi.org/10.1136/oemed-2017-104702. https://doi.org/10.1136/oemed-2017-104702.

Schultz, K. (2021, január 5.). Hogyan öltözzünk megfelelően és stílusosan minden korban. The New York Times. https://www.nytimes.com/2021/01/05/style/how-to-dress-your-age.html

Zuckerman, D. M. (2020, március 2.). Fiatalabbnak látszik: Kozmetikai eljárások, amelyek éveket vesznek le az arcáról. WebMD . https://www.webmd.com/beauty/features/looking-younger-cosmetic-procedures-take-years-off-face#1.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső