A hosszabb és jobb éjszakai pihenésért

Alvásinformációs oldal

Nem számít, mi a hobbija, milyen a munkabeosztása vagy milyen kötelezettségei vannak, van egy kulcsfontosságú folyamat, amelyre mindannyiunknak szüksége van: az alvás.
A pihentető éjszakai alvás nem csak abban segít, hogy feldolgozzuk a nap eseményeit, de gondoskodik arról is, hogy elménk és testünk hozzájusson a szükséges pihenéshez.

 • Milyen a jó éjszakai alvás?
 • Alvási problémák: Az okok
 • Alvási problémák: A tünetek
 • Alvási problémák: Kis változtatások, amiket megtehet
 • Hozzávalók, amelyek segíthetnek

Alvási javaslataink

Fall Asleep (Meladol)
(364)
€ 25.00
Directly available
VÁSÁROLJON MOST
Complete Sleep
(153)
€ 39.95
Directly available
VÁSÁROLJON MOST

Mit jelent a jó éjszakai alvás?

Nem számít, mennyivel leszünk idősebbek (vagy bölcsebbek), az alvásigényünk sosem múlik el. Viszont egyre fontosabbá válik a pihentető alvás, különösen, ha hosszú és teljes életet szeretnénk élni.

Az alvás elengedhetetlen a mentális és fizikai egészséghez, de sokakban nem tudatosul, hogy az alvás különböző szakaszokból áll. Bár mind a négy alvási szakasz kulcsfontosságú a jólét szempontjából, a 3. fázis (mély alvás) a legfontosabb, ha kipihentséghez és az egészség megőrzéséhez.

Mennyi alvásra van szükségünk valójában?

Az alvással kapcsolatos általános ajánlások a következők:

Fontos kiemelni, hogy az alvás nagyon egyedi élmény, és a fenti ajánlások csupán iránymutatások. Az alvás ideális időtartama függ az egészségi állapotától, életmódjától és egyéb tényezőktől is.

Alvási problémák:
az okok

Az elalvásnak elvileg könnyűnek kell lennie – leteszi a fejét, hogy pihenjen, ha fáradt, ellebegjen a bóbiskolás világába, és akkor ébredjen fel, amikor jól érzi magát és készen áll. A valóság azonban drámaian különbözhet ettől.

A következő tényezők mind hatással lehetnek a nyugtalanságra és a könnyű elalvás képességére:

Étel

(Túl sok zsír és cukor)

Koffein

(Főleg este)

Feszültség

(Vagy más pszichés probléma)

Fény

(Elsősorban elektromos készülékek kék fénye)

Zaj

(Zavaró hangok az éjszaka folyamán)

Idő

(Szabálytalan munkaidő)

Alvási problémák:
A tünetek

Sajnos egy 24/7 órán át pörgő társadalomban gyakran szinte lehetetlennek tűnik éjszaka kikapcsolódni. Lehet, sokan vállat vonnak az alváshiány miatt, az elégtelenség következményei meglehetősen súlyosak. A folyamatos, hosszan tartó pihentető alvás hiánya a következőkhöz vezethet:

 • Szív- és érrendszeri problémák
 • Cukorbetegség
 • Elhízás
 • Depresszió
 • Csökkent motiváció
 • Alacsony koncentráció

A legrosszabb az egészben, hogy ezek a tünetek csupán egy pillanatkép. Ha kombinálja az alváshiányt ülő életmóddal, zsírban gazdag étrenddel vagy dohányzással, jelentősen lerövidítheti várható élettartamát.

Alvási problémák:
Kis változtatások, amiket megtehet

Tudjuk, hogy a pihentető alvás kulcsfontosságú a jó közérzet szempontjából, és hogy nagyjából mennyit kellene aludnunk minden este. Ha viszont azon kapja magát, hogy nehezen képes a jól megérdemelt pihenésre, milyen lépéseket tehet a helyzet javítása érdekében?

Feltételezve, hogy nincs a háttérben valamilyen betegség, a jobb minőségű alvás érdekében az egészséges, kiegyensúlyozott életmód a leggyakoribb ajánlás.

A mindennapi rutin apró változtatásai nagyon gyorsan jelentősen javíthatják az alvásminőséget, beleértve:

Testmozgás

Könnyű testmozgás (napi 30 perc)

Étrend

Teljes értékű élelmiszerekkel

Rendszeresség

Állandó alvási és ébrenléti idő

Kiegészítők

Melatonin, levendula & kamilla

Kényelem

Kényelmes ágy és csendes környezet

Hozzávalók, amelyek segíthetnek

Cannabinoids Cannabidiol (CBD), Cannabinol (CBN) Cibdol products that contain cannabinoids are: CBD Oil CBN Oil Fall asleep Fall asleep capsules Stay asleep capsules Complete sleep
Botanicals Lavender, Chamille, Hop, 5-HTP Cibdol products that contain Botanicals are: Stay asleep capsules Complete sleep
Other Melatonin Cibdol products that contain Melatonin are: Fall asleep Fall asleep capsules

A Cibdol készen áll arra, hogy segítsen természetes alvássegítő termékek átfogó kínálatával, amelyek támogatják a békés, zavartalan alvást.

Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdései vannak az alvással kapcsolatban?

A pihentető alvás létfontosságú lehet a jó közérzethez, de mindannyiunknak mások az igényei. Ha szeretné megtudni, amit az alvásról tudni érdemes, látogasson el átfogó Wellness Enciklopédiánkhoz.
Mi az a cirkadián ritmus?

A cirkadián ritmusa egy természetes folyamat, amelyet a szervezet olyan funkciók szabályozására használ, mint az alvás, az emésztés, a hormonok felszabadítása és a testhőmérséklet. Elsősorban a fényterhelés befolyásolja, és minden embernek megvan a maga cirkadián ritmusa az alvási ciklusának és életmódjának megfelelően. A teljes alvási ciklus befejezéséhez kiegyensúlyozott cirkadián ritmusra van szüksége. Tudjon meg többet a cirkadián ritmusról.

Melyek az alvás különböző szakaszai?

Az alvás négy szakaszból áll: elalvás, könnyű alvás, mély alvás és REM. Egy tipikus alvási ciklus 90-120 percet vesz igénybe és a legtöbb ember 4 vagy 5 ciklust teljesít egy éjszaka. Nem lehet kihagyni egy szakaszt sem, mivel az elegendő éjszakai alvás és a jó alváshigiénia elengedhetetlen a mentális és fizikai jóléthez. Az alvás szakaszairól itt olvashat bővebben.

Mi az alváshigiénia?

A jó alváshigiéniai gyakorlat azt jelenti, hogy olyan környezetet és életmódot alakítunk ki, amely támogatja a szervezet alvásigényét. Gyakori példák közé tartozik a következetes alvási ütemterv fenntartása, a hálószoba zavaró tényezőktől mentesen tartása és a lefekvés előtti relaxálás. Ha az alvási rutinját az igényeihez igazítja, az a legjobb módja annak, hogy eleget aludjon. Az alváshigiéniáról itt olvashat bővebben.

Mennyi alvásra van szükségünk valójában?

Minden ember alvásigénye eltérő olyan tényezőktől függően, mint az aktivitási szint, az életkor és a meglévő egészségügyi problémák. Általános szabály, hogy a 18 év feletti felnőtteknek hét vagy több órát kell aludniuk. A legfontosabb, hogy hallgasson a teste szükségleteire, és ahhoz igazítsa az alvási ütemezését. Az alvásról itt olvashat bővebben.

Milyen következményekkel jár a rossz minőségű alvás vagy az álmatlanság?

Az alvás rendszeres megzavarása számos problémát okoz, például (de nem kizárólagosan) fáradtságot, ingerlékenységet, gyenge koncentrációt, ködös gondolkodást és nappali fáradtságot. Gyakori a tünetek kombinációja is, és bár ezek rövid távon nem károsítják az egészséget, a hosszú távú rossz minőségű alvás és az álmatlanság jelentős egészségügyi problémákat okozhat. Olvasson többet az álmatlanságról itt.

Milyen következményekkel jár az alváshiány?

A rossz minőségű alvás több tucat súlyos egészségügyi problémához is kapcsolódhat, mivel a szervezetnek alvásra van szüksége a sejtek regenerálásához, az információk feldolgozásához és az energia helyreállításához. Az alváshiány hosszú távú hatásai közé tartoznak a memóriazavarok, a hangulatingadozások, a legyengült immunrendszer, a súlygyarapodás, a magas vérnyomás és még sok más is. Egyszerűen fogalmazva, pihenés nélkül a szervezet nem tud megfelelően működni. Az alváshiányról itt olvashat bővebben.


Termék kereső