A legjobb természetes alvássegítő a pihentető éjszakához

Published:

Az egészségesebb alvást segítő szerek keresése során sokan a természetes megoldásokhoz fordulnak ahelyett, hogy a vényköteles gyógyszerekre hagyatkoznának. Ebben az átfogó útmutatóban különböző természetes gyógymódokat és gyakorlatokat fedezünk fel, amelyek elősegíthetik a jobb pihenést a gyógyszerekkel járó lehetséges mellékhatások nélkül.

Tartalomjegyzék:

  1. Természetes alvás támogatás italok
    1. Meleg tej és annak triptofán tartalma
    2. A kamillatea nyugtató tulajdonságai
    3. Melatoninban gazdag fanyar cseresznye juice
  2. Kiegészítők és gyógynövények az alvás javítására
    1. A levendulaolaj nyugtató hatása az elmére
    2. Német kamilla kivonat, mint hagyományos gyógymód
    3. A komlókivonatok nyugtató tulajdonságai
    4. Magnézium kiegészítés előnyei
    5. A GABA szerepe a relaxáció elősegítésében
  3. Alternatív módszerek a jobb alvásminőségért
    1. Triptofánban gazdag élelmiszerforrások a jobb pihenésért
    2. Cannabis sativa növényi eredetű vegyületek, amelyek segítik az alvás javulását
    3. A valeriánagyökér kivonat előnyei
  4. A testmozgás és annak hatása az alvás minőségére
    1. A testmozgás szerepe a szervezet belső órájának szabályozásában
    2. Endorfinok és relaxációt elősegítő tulajdonságaik
    3. A testmozgás időzítése az alvászavarok elkerülése érdekében
  5. Sleep Aid tippek menopauzás nőknek
    1. A hálószoba hűtése a hőhullámok enyhítésére
    2. Lélegző pamut ruházat kiválasztása a jobb kényelem érdekében
    3. Réteges ágynemű megoldások a hőmérséklet szabályozásához
  6. Természetes alvás Aids terhesség alatt
    1. A következetes rutin fenntartása terhesség alatt
    2. A stimulánsok kerülése lefekvés előtt
    3. Stimulus Control terápia előnyei
  7. GYIK a természetes alvási támogatással kapcsolatban
    1. Van olyan természetes alvássegítő, ami működik?
    2. A természetes altatók biztonságosak?
    3. Mit javasol Dr. Huberman az alváshoz?
    4. Mi a természetes alternatívája a melatoninnak?
  8. Következtetés

Elmélyedünk az olyan nyugtató italokban, mint a meleg tej és a kamillatea, amelyek nyugtató tulajdonságaikról ismertek. Emellett megismerkedhet a melatonin-kiegészítőkkel és az olyan gyógynövénykivonatokkal, mint a levendulaolaj és a komlókivonat, amelyek bizonyítottan hatékonyan segítik a relaxációt.

Az alternatív természetes alvássegítő szerekkel kapcsolatos kutatásunk kiterjed a triptofánban gazdag élelmiszerekre és a cannabis sativa növény szerepére a pihentető alvás elérésében. Azt is megvitatjuk, hogy a rendszeres testmozgás hogyan befolyásolhatja a cirkadián ritmust azáltal, hogy szabályozza a szervezet belső óráját, miközben endorfinokat szabadít fel, amelyek elősegítik az ellazulást.

A hormonális változások okozta alvászavarok enyhítését kereső menopauzában lévő nők számára gyakorlati tanácsokat adunk a hűvös alvási környezet fenntartásához és a légáteresztő ruházati lehetőségek kiválasztásához az optimális kényelem érdekében. Végül a várandós anyák, akik a terhesség alatti pihenésük javításának módjait keresik, hasznát vehetik a következetes rutinokra és az ingerületszabályozó terápiára vonatkozó ajánlásainknak.

Ez az informatív útmutató célja, hogy segítsen az egyéneknek jobb általános egészségi állapotot elérni a jobb alvásminőségen keresztül, a különböző igényekhez igazított természetes alvástámogatási lehetőségek segítségével.

természetes alvási segédeszközök

Természetes alvás támogatás italok

Sokan fordulnak a természetes alvássegítő italokhoz, mint nem gyógyszeres megoldáshoz az alvásminőség javítására. Ezek az italok gyakran tartalmaznak olyan összetevőket, amelyek elősegítik az ellazulást és segítenek szabályozni a szervezet belső óráját, így könnyebben elalszanak és egész éjszaka aludni is tudnak.

Meleg tej és annak triptofán tartalma

Népszerű természetes alvássegítő a meleg tej, amely a triptofán nevű esszenciális aminosavat tartalmazza. A triptofán döntő szerepet játszik a szerotonin, a hangulat szabályozásáért és az ellazulásért felelős neurotranszmitter előállításában. Lefekvés előtt fogyasztva a meleg tej segíthet javítani az általános alvásminőséget azáltal, hogy növeli a szerotoninszintet az agyban.

A kamillatea nyugtató tulajdonságai

Akamillateát, az álmatlanság másik jól ismert gyógynövényét évszázadok óta használják az elmére és a testre gyakorolt nyugtató hatása miatt. A kamilla hatóanyaga az apigenin, amely az agyban lévő specifikus receptorokhoz kötődik, amelyek nyugtatást idéznek elő és csökkentik a stresszt. Ha lefekvés előtt körülbelül 30 perccel kamillateát iszol, könnyebben ellazulhatsz, miközben csökkentheted a szorongás vagy nyugtalanság okozta éjszakai ébredéseket is.

Melatoninban gazdag fanyar cseresznye juice

A cseresznyelé egy másik ital, amely a melatonin - az alvás-ébrenlét ciklusunk (cirkadián ritmus) szabályozásáért felelős hormon - magas koncentrációjának köszönhetően az alvás egészségére gyakorolt potenciális előnyeiről ismert. A fanyar meggylé rendszeres fogyasztása segíthet az alvás minőségének javításában azáltal, hogy növeli a melatonin koncentrációját a szervezetben, ami elősegítheti a gyorsabb elalvást és a hosszabb ideig tartó alvást. Ezen túlmenően a cseresznyelé erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek csökkenteni a gyulladást és az oxidatív stresszt, amelyek mindkettő összefüggésbe hozható a nem megfelelő alvással.

Bár ezek a természetes alvássegítő italok enyhülést nyújthatnak néhány alvásproblémákkal küzdő egyén számára, nem szabad elfelejteni, hogy mindenkinek mások az igényei. Ha továbbra is alvászavarokkal küzd, vagy súlyosabb alvászavarban szenved, például késleltetett alvás-ébrenléti fázis zavarban vagy krónikus álmatlanságban, forduljon egészségügyi szolgáltatójához, hogy személyre szabott tanácsot kapjon az Ön konkrét helyzetének legjobb kezeléséhez.

Kiegészítők és gyógynövények az alvás javítására

A melatonin tartalmú különböző étrend-kiegészítők hatásosnak bizonyultak az alvásminőség javításában. Néhány népszerű kiegészítő közé tartozik a melatonin, a levendulaolaj, a német kamillakivonat, a komlókivonat, a magnézium és a GABA. A felnőtteknek ajánlott, hogy beszéljenek orvosukkal, mielőtt bármilyen ismeretlen kiegészítőt fogyasztanának.

A levendulaolaj nyugtató hatása az elmére

Alevendulaolajat régóta használják természetes gyógyszerként a relaxáció elősegítésére és az alvás minőségének javítására. Nyugtató illatáról úgy vélik, hogy bizonyos neurotranszmitterek aktiválásával működik, amelyek segítenek csökkenteni a stressz-szintet. Az optimális eredmény érdekében néhány csepp levendula illóolajat adhat a fürdőjéhez, vagy lefekvés előtt a hálószobájában diffúzionálhatja.

Német kamilla kivonat, mint hagyományos gyógymód

A Matricaria recutita növény virágaiból nyertnémet kamillakivonatot hagyományosan gyógynövényként használják nyugtató hatása miatt. Olyan vegyületeket tartalmaz, mint az apigenin, amelyek az agyban az álmosság kiváltásáért felelős specifikus receptorokhoz kötődnek. A német kamilla kapszula szedése vagy a kamillatea fogyasztása segíthet gyorsabban elaludni és tovább aludni.

A komlókivonatok nyugtató tulajdonságai

A Humulus lupulus növény női virágait általában komló néven ismerik, és történelmileg nyugtató tulajdonságaik miatt használták őket. A komlókivonatokat gyakran kombinálják más alvást elősegítő gyógynövényekkel, például a valeriánagyökérrel, hogy szinergikus hatást érjenek el. A komlókivonatot különböző formákban, például kapszulákban vagy tinktúrákban találhatja meg.

Magnézium kiegészítés előnyei

Amagnézium-kiegészítőkről kimutatták, hogy javítják az alvás minőségét a melatonin termelésének szabályozásával és a GABA - a relaxációt elősegítő neurotranszmitter - egészséges szintjének fenntartásával. A magnéziumban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a leveles zöldségek, a diófélék, a magvak és a teljes kiőrlésű gabonafélék; a magnézium felszívódását befolyásoló étrendi korlátozásokkal vagy egészségi állapotokkal küzdők számára azonban szükség lehet a pótlásra.

A GABA szerepe a relaxáció elősegítésében

Agamma-aminovajsav (GABA) egy gátló neurotranszmitter, amely döntő szerepet játszik a neuronális ingerlékenység csökkentésében az egész idegrendszerben. Az alacsony GABA-szintet összefüggésbe hozták a rossz alvásminőséggel és az álmatlansággal. A GABA kiegészítése segíthet a relaxáció elősegítésében és az általános alvásminőség javításában, de a gyógyszerekkel vagy meglévő egészségügyi állapotokkal való lehetséges kölcsönhatások miatt orvosi felügyelet mellett kell végezni.

Alternatív módszerek a jobb alvásminőségért

Az amerikai felnőttek egyharmada nem alszik rendszeresen eleget az ajánlott napi hét-kilenc óra alvásból. Olyan alternatív módszereket keresnek, mint a triptofánban - egy esszenciális aminosavban - gazdag élelmiszerek, az endokannabinoid rendszerre ható fitokannabinoidokat tartalmazó cannabis sativa növények vagy a valeriánagyökér kivonat beépítése.

Triptofánban gazdag élelmiszerforrások a jobb pihenésért

A triptofán egy esszenciális aminosav, amely döntő szerepet játszik a relaxáció elősegítésében és az alvás minőségének javításában. A szerotonin előanyagaként szolgál, amely melatoninná - az alvás-ébrenlét ciklusunk szabályozásáért felelős hormonná - alakítható át. A magas triptofán-tartalmú élelmiszerek közé tartozik a pulyka, a csirke, a tej, a sajt, a diófélék, a magvak, a tofu és a hal. Ha ezeket az ételeket beiktatjuk az étrendünkbe, az elősegítheti a gyorsabb elalvást és a hosszabb alvás időtartamát.

Cannabis sativa növényi eredetű vegyületek, amelyek segítik az alvás javulását

Akannabidiol (CBD), a cannabis sativa növényekben, például a kenderben és a marihuánában található számos kannabinoid egyike, bizonyítottan előnyös lehet a relaxáció és a stressz csökkentése szempontjából, anélkül, hogy pszichoaktív hatást váltana ki, mint a THC. A jó hírű cégek, például a Cibdol által kínált CBD-termékek különböző lehetőségeket kínálnak, beleértve az olajokat és kapszulákat, amelyek segíthetnek azoknak, akik szorongás vagy más tényezők miatt rossz alvásminőséggel vagy elalvási nehézségekkel küzdenek.

A valeriánagyökér kivonat előnyei

Az alvászavarok népszerű gyógynövénye, a valeriánagyökér kivonatot évszázadok óta használják a relaxáció elősegítésére és az alvás minőségének javítására. Úgy vélik, hogy a valeriánagyökérben lévő aktív vegyületek a gamma-aminovajsav (GABA) szintjének növelésével fejtik ki hatásukat, amely egy olyan neurotranszmitter, amely az idegrendszer megnyugtatásáért felelős. A kutatások szerint a valeriánagyökér-kiegészítők szedése segíthet az elalváshoz szükséges idő csökkentésében és az alvás általános minőségének javításában, különösen, ha más természetes gyógymódokkal, például komlóval vagy citromfűvel kombinálják.

Ezen alternatív módszerek mellett a helyes alváshigiénia gyakorlása is jelentősen befolyásolhatja az elalvás és az egész éjszakai alvás képességét. Ez magában foglalja a következetes lefekvési rutin fenntartását, a kényelmes, zavaró tényezőktől, például elektronikától vagy zajszennyezéstől mentes alvási környezet kialakítását, a koffeinfogyasztás korlátozását lefekvés előtt, valamint a hosszú szundikálások elkerülését napközben.

Ha krónikus álmatlansággal vagy más tartós alvászavarokkal küzd, annak ellenére, hogy különböző természetes gyógymódokkal próbálkozik és javítja alvási szokásait, fontolja meg, hogy konzultáljon egy olyan integratív egészségügyi szakemberrel, aki az álmatlanság kezelésére szakosodott, bizonyítékokon alapuló megközelítésekkel, például kognitív-viselkedésterápiával (CBT), amely kifejezetten a rossz alvásminőség mögöttes okainak kezelésére irányul.

A testmozgás és annak hatása az alvás minőségére

A rendszeres testmozgás döntő szerepet játszik az alvás minőségének javításában, mivel segít szabályozni a szervezet belső óráját, más néven a cirkadián ritmust. A napközbeni fizikai aktivitás segíthet a relaxációt elősegítő endorfinok felszabadításában, ami végső soron jobb éjszakai alváshoz vezet. Ahhoz, hogy a testmozgás alvásminőségre gyakorolt előnyeit maximalizálja, fontos, hogy az edzéseket ennek megfelelően tervezze meg és időzítse.

A testmozgás szerepe a szervezet belső órájának szabályozásában

A következetes mozgásrutin fenntartása jelentősen befolyásolhatja a cirkadián ritmusunkat. A rendszeres testmozgás segít szinkronizálni testünk belső óráját a természetes fény-sötét ciklushoz, ezáltal elősegítve a pihentető alvást és a frissítő ébrenlétet. A Medicine & Science in Sports & Exercise című folyóiratban közzétett tanulmány szerint a rendszeresen sportoló emberek jobb alvásminőséget tapasztaltak az ülőmunkát végző személyekhez képest.

Endorfinok és relaxációt elősegítő tulajdonságaik

Az endorfinok, egyfajta kémiai anyag, amely a testmozgás során kiválasztódik, bizonyítottan csökkentik a stressz szintjét és a nyugalom érzését váltják ki. Ezek a "jó közérzetet keltő hormonok" az agyunk jutalomközpontjaiban található opioid receptorokhoz kötődve működnek, így a testmozgás után nyugodtabbnak és boldogabbnak érezzük magunkat. A rendszeres testmozgás segíthet a szorongás és a stressz enyhítésében, jobb alvásminőséget biztosítva.

A testmozgás időzítése az alvászavarok elkerülése érdekében

A testmozgás előnyös lehet az alvásminőség szempontjából, de fontos, hogy mikor végezzük. A mérsékelt aerob testmozgás túl közel a lefekvéshez olyan stimuláló hatással bírhat, amely megnehezíti az elalvást. A The National Sleep Foundation szerint az egyéneknek kerülniük kell a mérsékelt intenzitású tevékenységeket lefekvés előtt két órával. Ehelyett válasszon inkább alacsony terhelésű gyakorlatokat, például jógát vagy nyújtást ebben az időszakban.

  • Tipp 1: Az edzéseket a nap korábbi szakaszára vagy legalább néhány órával lefekvés előttre időzítse, hogy a szervezetnek elegendő ideje legyen a lecsendesedésre és az alvásra való felkészülésre.
  • 2. tipp: Ha az időbeosztásod miatt muszáj esti edzéseket végezned, akkor a nagy intenzitású kardióedzések helyett válassz inkább alacsony terhelésű gyakorlatokat, például gyengéd nyújtásokat vagy nyugtató jógapózokat.
  • Tipp 3: Az edzés utáni rutinba építsen be relaxációs technikákat, például mélylégzési gyakorlatokat vagy progresszív izomlazítást, hogy még inkább elősegítse a pihentető alvást edzés után.

A rendszeres testmozgás beépítése a napi rutinunkba jelentősen javíthatja az alvás általános minőségét, mivel segít szabályozni a cirkadián ritmusunkat és az endorfin felszabadulás révén elősegíti a relaxáció érzését. Figyeljünk azonban az edzés időzítésére és intenzitására lefekvés előtt, hogy ne zavarjuk meg az egészséges alvási szokásokat.

Sleep Aid tippek menopauzás nőknek

A menopauza különböző alvászavarokat okozhat, beleértve a hőhullámokat és az éjszakai izzadást. Ezek a zavarok rossz alvásminőséghez vezethetnek, ami viszont kihat az általános egészségre és jóllétre. Szerencsére számos természetes alvássegítő létezik, amelyeket a menopauzában lévő nők beépíthetnek a rutinjukba, hogy javítsák a pihenésüket.

A hálószoba hűtése a hőhullámok enyhítésére

A menopauza időszakában jelentkező hőhullámok akadályozhatják a pihentető alvást. A probléma leküzdésének egyik módja a hűvös hálószobai környezet fenntartása. Az optimális alvási körülmények érdekében a National Sleep Foundation azt javasolja, hogy a termosztátot 15-19 °C (60-67 °F) között tartsuk. Ezenkívül a ventilátorok vagy légkondicionáló berendezések használata segíthet a szobahőmérséklet szabályozásában és a jobb alvás elősegítésében.

Lélegző pamut ruházat kiválasztása a jobb kényelem érdekében

A lefekvéskor viselt ruházat típusa is jelentős szerepet játszik az alvásminőség javításában. A légáteresztő anyagok, például a pamut választása lehetővé teszi a levegő keringését a test körül, miközben elvezeti a forróság vagy az éjszakai izzadás okozta izzadás okozta nedvességet. Kerülje a szintetikus anyagokat, például a poliésztert, amelyek megragadhatják a hőt és súlyosbíthatják a kellemetlen érzést ezekben az epizódokban.

Réteges ágynemű megoldások a hőmérséklet szabályozásához

  • Paplanhuzatok: A könnyű anyagokból, például pamut perkálból vagy vászonból készült paplanhuzatok használata további kényelmi réteget biztosít anélkül, hogy túl sok hőt zárna be.
  • Pamut lepedők: A 200-400 szálszámú, kiváló minőségű pamut lepedők légáteresztő képességet biztosítanak, miközben puhaságot nyújtanak a bőrhöz.
  • Matracbetétek: A géllel töltött memóriahabból vagy latexből készült hűsítő matracbetét segíthet szabályozni a testhőmérsékletet, és további támogatást nyújthat a kényelmesebb alvás érdekében.

E tippek mellett a menopauzában lévő nők számára elengedhetetlen a jó alváshigiénia gyakorlása. Ez magában foglalja a következetes lefekvési rutin fenntartását, az elalvás előtti nyugodt környezet megteremtését, valamint az olyan stimulánsok, mint a koffein vagy az alkohol, lefekvés előtti időben történő kerülését. Az olyan integratív egészségügyi megközelítések, mint a jóga, a meditáció vagy az akupunktúra szintén segíthetnek a stresszszint csökkentésében és az általános alvásminőség javításában ebben az átmeneti időszakban.

Végül, ha az alvásproblémák a természetes gyógymódok és az életmódbeli változtatások kipróbálása ellenére is fennállnak, konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával a lehetséges kezelési lehetőségekről. Egészségügyi szolgáltatója felírhat HRT-t vagy alacsony dózisú antidepresszánsokat a menopauzával kapcsolatos tünetek, például a hőhullámok kezelésére.

Természetes alvás Aids terhesség alatt

A várandósok gyakran nehezen tudnak pihentető alvást biztosítani a hormonális változások és a fizikai kellemetlenségek miatt. A hormonális változások és a fizikai kellemetlenségek miatt a terhesek nehezen tudnak elaludni vagy egész éjszaka aludni. Bár különböző természetes alvástámogatók állnak rendelkezésre, ezek biztonságossága a terhesség alatt nem bizonyított. Ezért kulcsfontosságú, hogy olyan alternatív módszerekre összpontosítsunk, amelyek elősegítik a jobb alvásminőséget anélkül, hogy kockázatot jelentenének.

A következetes rutin fenntartása terhesség alatt

A rendszeres lefekvési és ébredési időbeosztás segíthet szabályozni a szervezet cirkadián ritmusát, ami a terhesség alatt pihentetőbb alvást tesz lehetővé. Ha minden nap ugyanabban az időben fekszik le és kel fel, az segít szabályozni a szervezet belső óráját, más néven a cirkadián ritmust. Ez a következetesség lehetővé teszi, hogy könnyebben elaludjon, és kevesebb zavart tapasztaljon a REM alvási ciklusban.

  • Hozzon létre egy pihentető lefekvési rituálét: Foglalja el magát nyugtató tevékenységekkel, például olvasással vagy meleg fürdővel lefekvés előtt.
  • Kerülje a lefekvéshez túl közeli szunyókálást: A szunyókálást a kora délutáni órákra kell korlátozni, hogy ne zavarja az éjszakai pihenést.
  • Biztosítsa a megfelelő alvási környezetet: Az optimális alvási kényelem érdekében tartsa hálószobáját sötéten, csendben és hűvösen.

A stimulánsok kerülése lefekvés előtt

A várandósoknak kerülniük kell az olyan stimulánsok, mint a koffein vagy a nikotin fogyasztását lefekvés előtt, mivel ezek az anyagok megnehezíthetik az elalvást. A koffeinfogyasztást ideális esetben a reggeli órákra kell korlátozni, a nikotin fogyasztását pedig a terhesség alatt teljesen el kell kerülni, mivel káros hatással van mind az anyára, mind a fejlődő magzatra. Emellett elengedhetetlen, hogy lefekvés előtt kerüljük a nagy étkezések vagy fűszeres ételek fogyasztását, mivel ezek gyomorégést vagy emésztési zavarokat okozhatnak, amelyek megzavarhatják az alvást.

Stimulus Control terápia előnyei

Az ingerkontroll-terápia egy kognitív-viselkedéses technika, amelynek célja, hogy segítsen az egyéneknek abban, hogy az ágyukat csak az alvással hozzák összefüggésbe. Kondicionálja az elméjét arra, hogy megértse, mikor van itt az ideje a pihenésnek és a kikapcsolódásnak, azáltal, hogy megtanítja arra, hogy az ágyat az alvással hozza összefüggésbe. Néhány tipp az ingerkontroll-terápia gyakorlásához:

  • Foglalja le az ágyat az alváshoz: Kerülje az olyan tevékenységeket, mint a tévénézés vagy a laptopon való munka az ágyban.
  • Ha lefekvés után 20 perccel nem tud elaludni, álljon fel, és végezzen nyugtató tevékenységet, amíg újra álmosnak nem érzi magát.
  • Kerülje az óra gyakori ellenőrzését: Az idő gyakori ellenőrzése stresszt okozhat amiatt, hogy nem pihenünk eleget, és így nehezebben tudunk elaludni.

Ha ezeket a stratégiákat beépíti a napi rutinjába, jelentősen javíthatja az alvás minőségét a terhesség alatt anélkül, hogy potenciálisan veszélyes természetes alvástámogatókra támaszkodna. Ne feledje, hogy mindig konzultáljon egészségügyi szakemberrel, ha aggályai vannak saját helyzetével kapcsolatban, vagy további útmutatásra van szüksége a jobb pihenés elősegítésének biztonságos módjaival kapcsolatban ebben a kritikus életszakaszban.

GYIK a természetes alvási támogatással kapcsolatban

Van olyan természetes alvássegítő, ami működik?

Igen, számos természetes alvássegítő szer bizonyítottan hatékonyan segíti a pihentető alvást. Néhány népszerű lehetőség közé tartozik a meleg tej, a kamillatea, a cseresznyeleve és a levendulaolaj. Ezek a gyógymódok azáltal hatnak, hogy relaxációt idéznek elő, vagy növelik az alvási ciklusok szabályozásáért felelős hormon, a melatonin termelését. Mielőtt bármilyen új gyógymódot kipróbálna, mindig konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával.

A természetes altatók biztonságosak?

A természetes altatókat általában biztonságosnak tartják, ha az utasításoknak megfelelően és mértékkel használják. Használat előtt azonban feltétlenül szükséges az egyes kiegészítők összetevőinek és lehetséges mellékhatásainak vizsgálata. Ezenkívül ajánlott az egészségügyi szakemberrel való konzultáció a biztonság és az egyéni igényeknek megfelelő adagolás biztosítása érdekében.

Mit javasol Dr. Huberman az alváshoz?

Dr. Andrew Huberman, az agyműködésre és viselkedésre szakosodott idegtudós különböző technikákat javasol az alvásminőség javítására, például következetes lefekvési rutin fenntartását; napközbeni napfénynek való kitettséget; a koffein kerülését 12 óra után; sötétítő függönyök vagy szemmaszkok használatát éjszaka; mély légzőgyakorlatok gyakorlását lefekvés előtt;

Mi a természetes alternatívája a melatoninnak?

A melatonin-kiegészítők néhány alternatívája közé tartoznak a triptofánban gazdag élelmiszerek, mint a pulyka vagy a tökmag, amelyek segítenek a szerotoninszint növelésében - a melatonin termelés fontos előfutára -, a gyógynövényes gyógymódok, mint a nyugtató tulajdonságaikról ismert valeriánagyökér-kivonat vagy a golgotavirág tea szintén segíthetnek a jobb pihenés elősegítésében anélkül, hogy szintetikus kiegészítőkre támaszkodnánk.

Következtetés

Összefoglalva, vannak különböző természetes alvástámogatók, amelyek segíthetnek javítani a pihenés minőségét. A meleg tej, a kamillatea és a fanyar meggylé csak néhány példa azokra az italokra, amelyek elősegíthetik a lefekvés előtti pihenést. A melatonin és az olyan gyógynövények, mint a levendulaolaj és a komlókivonat segíthetnek az elalvásban.

Emellett a testmozgás szabályozza a szervezet belső óráját, és az endorfinok révén elősegíti a relaxációt. A menopauzában lévő nők és a terhesek számára a hűvös alvási környezet fenntartása és a következetes rutin segíthet a jobb alvásban.

Ha kiváló minőségű természetes alvástámogatót keres, nézze meg a Cibdol CBD-termékek választékát. Organikus kenderből származó olajaink nem tartalmaznak THC-t vagy káros adalékanyagokat, így biztonságos és hatékony enyhülést nyújtanak az álmatlansággal vagy egyéb alvási problémákkal küzdőknek. Termékeinket kifejezetten az Ön igényeinek megfelelően terveztük, és segítenek Önnek a jó alvás elérésében.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső