Milyen gyakran kell szexelni?

Published:

Szex. Ez az élet egyik legnagyobb öröme és a partnerek közötti legintimebb aktus. De vajon milyen gyakran a túl gyakori vagy a nem elég gyakori, amikor a hálószobában kell szorgoskodni? Az optimális szexuális gyakoriság megtalálása minden romantikus kapcsolat fontos eleme. Ez az átfogó útmutató végigvezeti Önt a legfontosabb tényezőkön, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor értékeli, hogy mi a megfelelő az Ön számára.

Milyen gyakran kell szexelni?

Mi számít átlagosnak a szexuális gyakoriságban?

A szexuálterapeuták és kutatók számos tanulmányt végeztek a demográfiai trendek szexuális trendjeinek megértése érdekében. Az átlagos amerikai felnőtt körülbelül hetente egyszer, azaz évente 52 alkalommal él nemi életet. Azonban minden pár bűvös száma drasztikusan változik az életkor, az egészségi állapot, a libidószint, a stressz és a párkapcsolati elégedettség alapján. Ne akadj fenn azon, hogy az átlagokhoz hasonlítod magad. Ehelyett koncentráljon arra, hogy megtalálja azt az optimális arányt, amely mellett Ön és partnere elégedettnek és kapcsolatban érzi magát.

Az ideális szexuális gyakoriságot befolyásoló kulcsfontosságú tényezők

Sok változó befolyásolja, hogy milyen gyakran kell szexelni. Ami az egyik pár számára egészséges, az egy másik pár számára túl ritka vagy stresszes lehet.

Kor

Ahogy öregszünk, a nemi vágyaink és a szexuális működésünk fejlődik. Tizen- és húszéves korunkban a megugró hormonszintek gyakran magas libidót táplálnak. A 30-as és 40-es évekbeli felnőtteknél a gyakoriság általában kissé csökken a megnövekedett felelősségek és stresszhatások miatt. Amint a nők elérik a menopauzát, a férfiaknál pedig csökken a tesztoszteronszint, elegendő előjáték és síkosítás nélkül csökkenhet a szexuális vágy. A tanulmányok azonban azt mutatják, hogy sok idős ember továbbra is aktívan élvezi az intimitást.

Fizikai egészség

Az olyan krónikus egészségügyi állapotok, mint a rák, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és az elhízás befolyásolhatják a szexuális választ és az étvágyat. Bizonyos gyógyszerek szintén visszafogják az izgalmat és a szexuális teljesítményt. Az orvosával való nyílt kommunikáció segíthet a vágyban bekövetkező változások eligazodásában. Ne feledkezzen meg a mentális egészségről sem. A depresszió, a stressz és a szorongás általában elnyomja a libidót.

Kapcsolati státusz

Egy új kapcsolat izgalma gyakran együtt jár a szenvedélyes ágyneművel. A hosszú távú partnerek az évek során észrevehetik a szexuális gyakoriság csúcspontjait és hullámvölgyeit. A házasság, a gyerekek, a munkahelyi nyomás és a kommunikációs problémák mind hatással lehetnek az intim kapcsolatokra. A mély szerelem és a barátság azonban érzéki alapokat épít. Beszéljen partnerével, ha nagyobb változásokat észlel.

Libido szintek

Minden egyénnek egyedi szexuális temperamentuma és étvágya van, amely idővel ingadozik. Vannak, akik naponta többször is vágynak testi intimitásra. Mások megelégszenek a havi szexszel. Az egymáshoz nem illeszkedő szexuális vágyak a kapcsolatokban kompromisszumot igényelnek. Ne erőltesd magadra, hogy megfelelj a partnered tempójának, ha ez fizikailag és érzelmileg nem érzed helyesnek.

Stressz és energia

A stresszes munkából, a családi igényekből, a pénzügyi gondokból, a betegségekből és az életben bekövetkező változásokból eredő magas kortizol- és adrenalinszint gyakran elszívja az energiát és a szex iránti lelkesedést. Az alvás és az öngondoskodás legyen prioritás, hogy ápolja elméjét és testét. Teremtse meg a helyszínt a partnerével való pihenéshez és élvezethez a randevúk, masszázsok, ölelkezés és fürdés révén.

Gyermekgondozási feladatok

Nem titok, hogy a csecsemők, kisgyermekek és gyerekek gyakran megnehezítik a spontán szexet. A kimerültség, a megérintett érzések, a magánélethez fűződő aggodalmak és a szülői prioritások változása módosítja a párok intim tevékenységeit. Legyen türelmes, és legyen kreatív a quickie-kkel, a nappali örömökkel, és a szeánszok becsempészésével, amikor a gyerekek szundikálnak vagy a nagyszülőknél maradnak. A kulcs az, hogy a testi intimitás az akadályok ellenére is prioritás legyen.

Mi számít túl kevés szexnek egy kapcsolatban?

A terapeuták egyetértenek abban, hogy az évi 10 alkalomnál kevesebbszeri szex gyakran nagyobb problémákat jelez a párok számára, például fájdalomzavarokat, alacsony tesztoszteronszintet, szexuális traumát, vonzódási problémákat vagy kapcsolati problémákat.

Bár nincs egyetlen szám, amely meghatározza a szexmentes házasságot, azok a párok, akik évente kevesebb mint 10 alkalommal élnek intimitást, nagyobb elégedetlenségről számolnak be a kapcsolatukkal kapcsolatban. Ha bármelyik partner szorong a szexuális gyakoriság miatt, fontos, hogy közölje az aggodalmakat, az igényeket és a lehetséges megoldásokat.

A ritka intimitás magában hordozza annak kockázatát, hogy a partnerek eltávolodnak egymástól, magányossá, bizonytalanná válnak, vagy kísértést éreznek arra, hogy hűtlenségbe tévedjenek. A klinikai kezelés eszközöket nyújt az orvosi akadályok, az intimitási szorongás, a múltbeli bántalmazás vagy a szexuális aszályhoz hozzájáruló párkapcsolati konfliktusok kezelésére.

Egészségtelen a túl sok szex?

Elgondolkodhat azon, hogy lehetséges-e túlzásba vinni a szexuális gyakoriságot.A hiperszexualitás olyan rendkívül gyakori szexuális késztetéseket, fantáziákat és tevékenységeket ír le, amelyek zavarják a mindennapi működést. A hiperszexualitást akkor minősítik rendellenességnek, ha az egyénnek vagy a partnereknek szorongást vagy kárt okoz.

Bár a hiperszexualitást nem határozza meg egy meghatározott szám, mivel a libidó természetes módon változik az emberek között, a napi többszöri, mindennapos, kockázatos viselkedéssel járó szex megfelelhet ennek a kritériumnak. A hiperszexualitás agyi kémiai egyensúlyzavarokhoz, impulzivitási zavarokhoz, gyermekkori traumákhoz vagy függőséghez hasonló mintákhoz kapcsolódik.

A gyakori szex önmagában azonban nem egyenlő a hiperszexualitással, ha mindkét partner lelkesen beleegyezik. Az egymáshoz közel álló, mohó szexuális étvággyal rendelkező párok naponta többször is élvezhetik az intimitást, anélkül, hogy a működésük vagy a munkájuk megzavarná őket.

Az optimális szexuális gyakoriság meghatározása a kapcsolatod számára

Most, hogy feltártuk a párok ideális szexuális gyakoriságát befolyásoló számtalan tényezőt, hogyan lehet megtalálni a mágikus számot? Íme néhány tipp annak meghatározásához, hogy mi a legmegfelelőbb Önnek és partnerének:

  • Kövesse nyomon - 2-3 hónapon keresztül jegyezze fel a szexuális találkozásait egy naptárba. Ez segít azonosítani az alapszintű vágyat és a mintákat. Beszélje meg a meglátásait a partnerével.
  • Ellenőrizze az elégedettséget - Beszélgessenek őszintén arról, hogy milyen szinten van a szexuális és érzelmi kielégülés a jelenlegi gyakorisággal. Mindketten eljutnak a csúcsra? Úgy érzitek, hogy kapcsolatban vagytok? Vagy egyikőtök vagy mindkettőtök frusztrált marad?
  • Értse meg az eltéréseket - Gyakori, hogy a partnerek ideális gyakorisága eltér egymástól. Kompromisszumot kössön azáltal, hogy olyan intim időpontokat tervez, amelyek mindkettőjüket kielégítik, az unalom elkerülése érdekében változtassa a technikákat, és a nem penetrációs intimitást, például masszázst alkalmazza az alacsonyabb vágyakozású napokon.
  • Helyezd előtérbe az intimitást - Ne hagyd, hogy az elfoglaltság folyamatosan kiszorítsa a szexuális életedet. Ha szükséges, állítson be emlékeztetőket, hogy még a rohanó napokon is rendszeresen flörtöljön, csókolózzon, ölelkezzen, és élvezze a szexuális kötődést.
  • Figyelje a változásokat - Kommunikáljon nyíltan, ha Ön vagy partnere változást tapasztal az egészségi állapotában, minden kapcsolat szexuálisan változik az idő múlásával. Keressék meg együtt a megoldásokat, mielőtt a neheztelés felgyülemlik.
  • Értékeljük a minőséget a mennyiség helyett - Egyes párok hetente többször is élvezik a gyorsaságot. Mások számára a heti tantrikus szeretkezések elősegítik a mélyebb érzéki és érzelmi kapcsolatokat. Tegye azt, ami táplálja az egyedi partnerségét.

Milyen gyakran kell a pároknak szexelniük, hogy boldogok legyenek?

A szexuális gyakorisággal és a párkapcsolati elégedettséggel kapcsolatos kutatások azt mutatják, hogy a több szex nem jelent automatikusan nagyobb boldogságot. Ehelyett a kompatibilitás és az alacsony nyomás a legfontosabb.

Egy tanulmány szerint azok a házaspárok, akik hetente egyszer élvezik a szexuális intimitást, a legmagasabb párkapcsolati és szexuális elégedettségi értékeket mutatják. A gyakoribb szex nem növelte lényegesen jobban a boldogságot. A havi 3-4 találkozással boldoguló párok magasabbra értékelődtek, mint a heti szexre kényszerítettnek érző párok.

A legfontosabb felismerés az, hogy a kölcsönös szexuális beteljesülés a mindkét egyén igényeihez igazodó, alacsony stresszigényű rugalmasságból fakad. Azok a partnerek, akik a közösülésen túli intim kötődést is értékelik, nagyobb elégedettségről számolnak be.

Jelek Itt az ideje, hogy foglalkozzunk a nemi vágyakkal

Egyetlen pár sem fogja 100%-ban tökéletesen összehangolni az ideális szexuális tempót, köszönhetően a hangulat, az egészség és a közös élet változó évszakainak természetes ingadozásainak. Azonban a libidó és a preferált gyakoriság jelentős eltérései megterhelhetik az érzelmi és fizikai kötelékeket, ha nem foglalkoznak velük.

A szexuális problémákról való beszéd jelei a következők:

  • Krónikus párkapcsolati feszültség, viták vagy magányosság
  • Csábítás arra, hogy a kapcsolaton kívül keressék a szexuális beteljesülést
  • Intimitás kerülése heteken vagy hónapokon keresztül
  • Az egyik partner nyomást, elégtelenséget vagy bűntudatot érez a szex miatt.
  • Folyamatos szexuális csalódás vagy frusztráció
  • A partner ritkán kezdeményezi az intimitást, mert elveszett a vonzalom vagy a pszichológiai akadályok miatt.
  • Fizikai fájdalom vagy kellemetlen érzés szex közben

A professzionális párkapcsolati tanácsadás biztonságos környezetet nyújt ahhoz, hogy teljes mértékben megosszátok magatokat. A terapeuták segítenek azonosítani az intimitást gátló alapvető problémákat, és kommunikációs és kompromisszumkészítő eszközökkel látják el Önöket a nézeteltérések áthidalására.

Tippek a fizikai intimitás újraélesztéséhez a kapcsolatodban

Ha azt vette észre, hogy az egykor aktív szexuális élete lelassult, a kis napi erőfeszítésekkel újra sínen lehet tartani az intimitást.

  • Flörtölj és csókolózz gyakrabban, ne csak a közösülés előjátékaként. Építsen finom feszültséget és várakozást.
  • Kísérletezzen a szexuális változatossággal, például játékokkal, szerepjátékkal, új pozíciókkal, quickie-kkel vagy tantrikusan. Ez megakadályozza, hogy az unalom eltompítsa a vágyat.
  • Bízzanak meg szexuális fantáziáikban, és fedezzék fel a kölcsönös kalandokat, hogy teljesítsék azokat.
  • Teremtsen hangulatot érzéki lejátszási listákkal, gyertyákkal, illatokkal, fehérneműkkel vagy helyváltoztatással.
  • Kereskedj masszázsokkal az izmok ellazítása, az oxitocinszint növelése és az érzéki hangulat fokozása érdekében.
  • Csökkentsd a külső stresszorokat és zavaró tényezőket, hogy jobban jelen legyél a meghitt pillanatokban.
  • Növelje önbizalmát és vonzerejét edzéssel, randevúval és bókokkal.

A gyakoriság gyakran természetes módon növekszik, amikor a partnerek úgy érzik, hogy szexuális és érzelmi szinten is izgatottan kapcsolódnak egymáshoz. Ha a kapcsolati problémák gátolják ezt az élvezetet, ne hagyja figyelmen kívül a problémákat. Keressen segítséget, hogy a párkapcsolat újra virágzóvá váljon a hálószobában és azon kívül is.

Szakértői tippek az egészséges szexuális élet ápolásához

Az optimális tempó megtalálása mellett a virágzó intim élet ápolása megköveteli, hogy naponta odafigyeljünk elménkre, testünkre és kapcsolatainkra. Íme további tippek szexuálterapeutáktól az élvezetek előtérbe helyezéséhez:

Koncentráljatok a teljes test örömére - A közösülés és az orgazmus a kielégítő fizikai intimitásnak csak az egyik oldala. Szánjon időt a csókolózásra, az ölelkezésre, a masszázsra és a kézi vagy orális stimulációra. Ez leveszi a nyomást bármelyik szexuális aktusról.

Kommunikáljátok együttérzően a vágyaitokat - Osszátok meg egymással a vágyaitokat, fantáziáitokat és preferenciáitokat, hogy egymás kedvében járjatok. De kerüljétek a kritikát vagy a szexuális szükségletek körüli megszégyenítést. Kompromisszumot kössön, ha a vágyak nem egyeznek.

Teremtse meg az érzéki jelenetet - Lepje meg partnerét azzal, hogy váratlan időpontokban vagy helyszíneken kezdeményez. Vagy építse fel a várakozást szövegekkel, gyertyákkal, fehérneműkkel, zenével stb. Az átgondolt előkészületek azt mutatják, hogy a szenvedélyt helyezi előtérbe.

Erősítse az érzelmi intimitást - Ápolja a szeretetet, a kommunikációt, a barátságot és a csodálatot a mindennapi interakciókban. Ez elősegíti a partnerek közötti nagyobb szexuális nyitottságot és önkifejezést.

Alkalmazkodjatok a szexuális változásokhoz - Legyetek türelmesek és kreatívak a libidó, az egészség vagy az öregedés változásaihoz való alkalmazkodásban, amelyek egyikőtöket vagy mindkettőtöket érintik. Az intimitás sokféle formát ölthet.

Kapcsolati problémák vagy konfliktusok kezelése - Keressen tanácsadást a szakadások, kommunikációs problémák, harag vagy az intimitást gátló sérelmek gyógyítása érdekében. Kezdje újra a problémák megoldását.

Ne hanyagolja el a szóló élvezeteket - Az önkielégítés segít megérteni teste reakcióit, és fokozza a partneri intimitást. A maszturbáció akkor is lehetőséget nyújt, ha a vágyak nem egyeznek.

A következetes szexuális és érzelmi intimitás előtérbe helyezése, miközben tiszteletben tartja mindkét partner igényeit és korlátait, lehetővé teszi a párok számára, hogy hosszú távon átvészeljék a vágyakozás hullámzásait és hullámvölgyeit.

A kulcs a teljes szexuális élethez: Kommunikáció

Bár az ideális gyakoriság minden pár számára más és más, a szexuális kielégüléshez elengedhetetlenül fontos dolog állandó marad: a nyílt kommunikáció. Azok a partnerek, akik őszintén beszélnek az igényekről, kihívásokról és preferenciákról, bizalmat és empátiát építenek. Ez segít összehangolni a libidót és a preferenciákat, amikor hiányosságok kerülnek felszínre.

Beszéljétek meg, hogy mikor érzitek magatokat a leginkább szerelmesnek, és hogy mik a kedvenc szexuális tevékenységeitek. Ossza meg fantáziáit, új vágyait, amelyeket szeretne felfedezni, a rutinok unalmát, vagy az intimitást befolyásoló problémákat, például a fájdalmat vagy a gyógyszerek mellékhatásait.

Hallgassa meg ítélkezés nélkül. Maradjatok rugalmasan alkalmazkodva egymás változó energiájához és hangulatához. A testi intimitás akkor virágzik, ha a partnerek hangot adnak vágyaiknak, ugyanakkor tiszteletben tartják a másik határait.

Következtetés

Végül is nincs általános érvényű helyes válasz arra, hogy milyen gyakran kell a pároknak a lepedő között lefeküdniük. A legegészségesebb szexuális gyakoriság az önismeretből, a partner megértéséből, a nyílt kommunikációból és a tápláló intimitás iránti elkötelezettségből adódik. Adjon magának engedélyt arra, hogy élvezze az örömöt és a játékot, miközben tiszteletben tartja az idővel változó igényeket is. Helyezze előtérbe a kapcsolatot - a hálószobában és azon kívül is.

Gyakran ismételt kérdések a szexuális gyakoriságról

Mi számít normális mennyiségű szexnek a házasságban?

  • A legtöbb szakértő a szexmentes házasságot úgy definiálja, hogy a párok évente kevesebb mint 10 alkalommal élnek szexuális életet.
  • Egy átlagos házaspár körülbelül hetente egyszer, azaz évente 52 alkalommal él nemi életet. Ez életkoronként nagyban változik.
  • Bár az évi 10-szeresnél kisebb gyakoriság az érzelmi intimitással kapcsolatos problémákat kockáztatja, nincs általános "normális" érték. Ami a leginkább számít, az a kölcsönös elégedettség.

Túl sok a mindennapos szex?

  • Nincs túl sok vagy túl kevés, ha a partnerek beleegyeznek. De a gyakori aggodalmak közé tartozik:
    • A munka vagy a kapcsolatok zavarása
    • Fizikai sérülés vagy fájdalom
    • Kényszer vagy függőség
  • Értékelje az esetleges negatív hatásokat. Keressen tanácsadást, ha a hiperszexualitás károsítja a működést.

Hogyan lehetünk egy oldalon, ha a nemi vágyaink nem illenek össze?

  • Őszintén közölje érzéseit és szükségleteit ahelyett, hogy neheztelést keltene.
  • Találjon olyan kompromisszumot a gyakoriságot illetően, amely mindkét partnert legalább részben kielégíti.
  • Próbáld meg úgy ütemezni a szexet, hogy biztosítsd, hogy megtörténik, ugyanakkor légy rugalmas, ha az egyik partnerednek szünetre van szüksége.
  • Ne vegye magára a csökkent libidót. A stressz, a gyógyszerek, a depresszió és az egészségügyi problémák mind csökkenthetik a vágyat.
  • Vezessen be változatosságot, hogy a magasabb libidójú partner ne unatkozzon.
  • Az olyan nem közösülésen kívüli intimitást, mint az ölelkezés vagy a masszázs, szintén helyezze előtérbe.

A szex hiánya válási ok?

  • A szex hiánya önmagában még nem elegendő ok a válásra. A pároknak először is őszintén közölniük kell igényeiket, és tanácsot kell kérniük.
  • A súlyos libidóeltérés azonban, amely az egyik partnert krónikusan kielégítetlenül hagyja, még a kompromisszumra való törekvés után is, kibékíthetetlen ellentétnek tekinthető.
  • A szexuális frusztrációból eredő hűtlenség a problémák megoldása helyett szintén tönkreteheti a bizalmat.

Hogyan kapják vissza a párok a szexuális szikrát, ha az elveszett?

  • Legyen prioritás a heti randevú a munkától és a gyerekektől távol. Szórakozzanak, lazítsanak és kapcsolódjanak újra, mint partnerek és barátok.
  • Kezdeményezze a testi szeretetet, például az ölelést, a csókolózást, az ölelést és a masszázst anélkül, hogy nyomást gyakorolna a teljes szexre.
  • Beszélje meg a kapcsolati problémákat vagy rejtett sérelmeket, és dolgozza fel azokat.
  • Kísérletezzen romantikus menekülésekkel, új pozíciókkal, játékokkal, fantáziákkal vagy szerepjátékokkal.
  • Forduljon orvoshoz, ha fájdalom, merevedési zavar, hüvelyszárazság vagy alacsony hormonszint áll a háttérben.
  • Fontolja meg a párkapcsolati tanácsadást az érzelmi és fizikai intimitás helyreállítása érdekében.

A kulcs a szexuális és érzelmi intimitás javítása a jobb kommunikáció, a kompromisszumok és a problémák együttérző feldolgozására való hajlandóság révén.

Hogyan tehetjük élvezetesebbé a szexet a mézeshetek után?

  • Kommunikáljatok következetesen a vágyakról, a beindulásokról és a szexuális horizontok közös bővítéséről.
  • A közösülés előtti előjáték és érzékiség legyen prioritás, ne csak az orgazmus.
  • Mutasson be meglepetéseket, például új fehérneműket, helyszíneket, játékokat vagy fantáziákat.
  • Legyen teljesen jelen, zavaró tényezők nélkül. Teremtsen hangulatot zenével, világítással, masszázzsal.
  • Dicsérjétek meg egymást képességeik, vonzerejük és erőfeszítéseik tekintetében.
  • Őrizze meg egészségét és vonzerejét étrenddel, testmozgással és öngondoskodással.
  • Tartsa meg humorérzékét és hajlandóságát a kreatív szexualitásra.

Mi van, ha a partnerem sokkal gyakrabban akar szexelni, mint én?

  • Érvényesítse az elutasítással kapcsolatos érzéseiket, miközben elmagyarázza, hogy a vágyakozásban mutatkozó eltérések normálisak.
  • Azonosítsa a libidóját befolyásoló mentális blokkokat vagy fizikai problémákat.
  • Kompromisszumként tervezzen rendszeres intim alkalmakat, hogy az ő igényeiket is kielégítse.
  • Kínáljon alternatívákat, például orális szexet, kézi stimulációt vagy ölelkezést az energiaszegény napokon.
  • Ellenőrizze a hormonszinteket, és szüntesse meg a szexuális energiáját elszívó stresszhatásokat.
  • Fontolja meg a tanácsadást gyermekkori trauma, intimitási szorongás, depresszió vagy fájdalom miatt.

A kulcs az, hogy a nyílt kommunikáció és a kölcsönös megértés révén mindenki számára előnyös megoldásokat találjunk.

Hogyan lehet egyensúlyt teremteni a gyerekek, a karrier és a szex között a szülőség után?

  • A párkapcsolati időt előre helyezd előtérbe, ne csak lefekvéskor, amikor kimerült vagy. Szerezzenek bébiszittert, és menjenek el randevúzni.
  • Kezdeményezze a napközbeni szexuális találkozásokat, amikor a gyerekek iskolában vannak, és a partnereknek van energiájuk.
  • Éleszd fel az intimitást ölelgetéssel, lágy simogatással és teljes testmasszázzsal, ha túl fáradt vagy a szexhez.
  • Az előjáték racionalizálásával vagy vibrátorok használatával, ha az idő korlátozott, gyorsabb szexuális üléseket tarthat.
  • A szexet úgy ütemezd be, mint egy megbeszélést, hogy más prioritások miatt ne kerüljön háttérbe.
  • A legfontosabb, hogy legyen türelmes és kommunikáljon az élet ezen átmeneti szakaszában.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső