Mit tegyünk, ha a barátunknak alacsony a libidója?

Published:

Kihívást jelenthet, ha a partnerünknek alacsonyabb a nemi vágya. Úgy érezheti, hogy elutasítják, nem kívánatosnak vagy kielégítetlennek érzi magát. De vannak dolgok, amiket megtehetsz, hogy fizikailag és érzelmileg újra kapcsolatba kerülj a barátoddal. Ez a blogbejegyzés kutatásokkal alátámasztott tippeket kínál az intimitás fokozására, ha a barátod libidója alacsony.

Mit tegyünk, ha a barátunknak alacsony a libidója?

Kommunikáljon nyíltan és őszintén

Az első lépés az, hogy nyíltan beszélj a barátoddal. Keress egy nyugodt időpontot a megbeszélésre, ne közvetlenül a szexkísérlet előtt vagy után. Oszd meg aggodalmaidat az "én kijelentések" segítségével, ahelyett, hogy őt hibáztatnád. Például:

"Úgy érzem, elszakadtam tőled, és hiányzik a testi intimitásunk. Aggódom, hogy van valami probléma, amivel foglalkoznunk kell."

Kérdezd meg a barátodat, hogyan érzi magát, és van-e olyan tényező, ami befolyásolja a libidóját, mint például:

  • Stressz a munkahelyen
  • Depresszió vagy szorongás
  • Alacsony tesztoszteron
  • Gyógyszerek
  • Alkoholfogyasztás
  • Egészségügyi feltételek

Tartsa a beszélgetést szeretetteljes és ítélkezésmentes. A cél az, hogy megértse, mit tapasztal a barátja, és hogyan tudnának együtt dolgozni a dolgok javításán.

Menjen orvoshoz

Ha a barátja folyamatos alacsony libidóval küzd, fontos, hogy orvoshoz forduljon. Ők ellenőrizni tudják a háttérben meghúzódó orvosi okokat, mint például:

Alacsony tesztoszteronszint - A tesztoszteronszint a kor előrehaladtával természetesen csökken. Más tényezők, például krónikus betegségek, gyógyszerek és elhízás szintén csökkenthetik a tesztoszteronszintet. Az alacsony szintek visszafoghatják a nemi vágyat. A tesztoszteronpótló terápia segíthet.

Depresszió - A depresszió általában alacsony libidót okoz. A tanácsadás és az antidepresszánsok javíthatják a hangulatot és helyreállíthatják a nemi vágyat.

Gyógyszerek - Számos gyakori gyógyszer, például antidepresszánsok, vérnyomáscsökkentők és fájdalomcsillapítók csökkenthetik a libidót. Az orvos módosíthatja a gyógyszeres kezelést a mellékhatások javítása érdekében.

Krónikus betegség - Az olyan állapotok, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás és az ízületi gyulladás, szexuális problémákkal járnak. A betegség kezelése segíthet a nemi vágy javításában.

Az alacsony libidó hosszú távú kezelésében kulcsfontosságú, hogy orvos segítségével a kiváltó okokig jusson el.

Stressz kezelése

A munka, a családi kötelezettségek vagy más nyomások okozta stressz elszívhatja a férfi energiáját és szexuális vágyát. Gondoskodjon arról, hogy a barátjának legyen ideje pihenni és feltöltődni. Bátorítsd erre:

  • Tartson pihentető szüneteket napközben
  • Aludjon 7-9 órát éjszakánként
  • Testmozgás - ez csökkenti a stresszt és fokozza a libidót.
  • Gyakoroljon relaxációs tevékenységeket, például jógát, meditációt vagy masszázst.
  • Delegáljon feladatokat, és mondjon nemet a pluszfeladatokra

A munka és a magánélet jobb egyensúlya enyhítheti a stresszt és fokozhatja a libidóját.

Az érzelmi intimitás javítása

Az érzelmi közelség és a veled való kapcsolat érzése meghozhatja a barátod kedvét a szexhez. Szakítson külön időt a minőségi kötődésre:

Kommunikálj naponta - Tegyél fel átgondolt kérdéseket a barátodnak. Hallgasd meg és érezd át, amit megoszt. Fejezd ki nyíltan az érzéseidet is. Az érzelmi elkötelezettség fenntartása táplálja az intimitást.

Menjetek el randevúzni - Tervezzetek rendszeres randevú-esteket távol az otthontól és az eszközöktől. Az új élmények és tevékenységek energiával tölthetik fel a kapcsolatotokat. Állítsátok újra össze a kedvenc korai randevúitokat, hogy újra szikrázzon a szikra.

Legyen gyengéd - Kezdeményezze a kézfogást, az ölelést és az ölelkezést a hálószobán kívül is, ne csak előjátékként. Ez testi közelséget épít. Bókolj és tegyél figyelmes dolgokat a barátodnak, hogy éreztesd vele, hogy megbecsülik.

Apárkapcsolati stressz enyhítése - Beszélje meg és oldja meg a kapcsolatot érintő feszültségek, konfliktusok vagy kapcsolatmegszakítások forrásait. Keressen fel párkapcsolati tanácsadást, ha segítségre van szüksége a kommunikációban. A közös biztonságérzet serkenti a libidót.

Melegítsd fel a dolgokat

Ha már foglalkozott a háttérben meghúzódó problémákkal, proaktív lépéseket tehet a szenvedély újraélesztése érdekében:

Kezdeményezd a szexet játékosan - Ahelyett, hogy kritizálnád a barátod elmaradt libidóját, tartsd pozitívan a kezdeményezést. Küldj flörtölő sms-eket napközben. Üdvözöld őt az ajtóban felöltözve. Lepd meg őt egy páros masszázzsal. A játékosság és a változatosság felkeltheti az érdeklődését.

Tegye izgalmassá a szexet - Próbáljon ki hálószobai játékokat, új pozíciókat, fantázia-szerepjátékokat, vagy nézzenek együtt erotikus filmeket. Az új érzések és élmények felfedezése segít megtörni a libidót csillapító szexuális rutinokat.

Tervezz szexdátumokat - Állítson be rendszeres szexdátumokat, amelyekre várakozással tekinthet. Ez növeli a várakozást, és megakadályozza, hogy a szex kiesik a radarról a rohanó élet közepette. Még az alacsony libidójú időszakokban is, a szexuális aktivitás idővel több vágyat szül.

Koncentráljatok az előjátékra - Vegyétek le a közösülést az asztalról, és fedezzétek fel együtt az erotikus masszázst, az orális szexet, az érintést, a szerepjátékot vagy a szexi zuhanyzást. Ha nincs nyomás a barátod teljesítményén, az segíthet neki ellazulni és felizgulni.

A romantika és a szex iránti proaktivitás lendületet ad a hálószobai szórakozás gyakoribbá tételéhez.

Keressen tanácsadást vagy terápiát

Ha a barátja libidójának javítására tett erőfeszítések idővel nem segítettek, a közös tanácsadás áttörést hozhat. Egy képzett terapeuta feltárhatja az intimitást befolyásoló mélyebb problémákat. A barátja egyéni tanácsadása segíthet a depresszióban, stresszben vagy traumában gyökerező alacsony libidó kezelésében is. A házassági tanácsadás erősíti a kapcsolati készségeket, például a kommunikációt, amelyek segítik a szexuális kapcsolatot.

A terápia néhány fő előnye a következő:

  • Az alacsony libidó kiváltó okainak azonosítása
  • A szégyen, az elégtelenség vagy a szexszel kapcsolatos szorongás érzéseinek feldolgozása
  • Az intimitás akadályainak és negatív mintáinak leküzdése párként
  • A stressz kezelését és az önbecsülés növelését szolgáló technikák elsajátítása
  • Támogatás és elszámoltathatóság elnyerése a szexuális újrakapcsolódáshoz.

Szakmai útmutatással az alacsony libidó gyakran sikeresen kezelhető - helyreállítva a fizikai és érzelmi elégedettséget a kapcsolatában.

A lényeg

A barátod libidójának csökkenése megviselheti a kapcsolatot, és bizonytalanságérzetet és kielégítetlen igényeket hagyhat benned. De ne ess kétségbe. A mögöttes problémák kezelése, az intimitás javítása, a hálószoba felpezsdítése és szükség esetén tanácsadás felkeresése helyreállíthatja a szexuális életet. Türelemmel és elkötelezettséggel mindkettőjük részéről, a szikra újra fellobbanhat, és a kötelékük megerősödhet. Legyen tehát bátorsága és reménykedjen. Az alacsony libidó ellen elérhető a segítség. A következetes erőfeszítés visszavezet téged és a barátodat a szenvedélyes spontaneitáshoz.

Gyakran ismételt kérdések a barátja alacsony libidójával való megbirkózásról

A barátod elmaradt libidója zavart, bizonytalan és kielégítetlen érzéseket hagyhat benned. De nem vagy egyedül - az alacsony férfi nemi vágy gyakori. Íme, válaszok gyakori kérdésekre az intimitás újraélesztésével kapcsolatban, amikor a férfi motorja lassan jár.

Miért lehet, hogy a barátomnak alacsonyabb a szexuális vágya?

Ennek számos lehetséges oka van, többek között:

  • Alacsony tesztoszteronszint - A férfiak korával a tesztoszteronszint természetesen csökken. A krónikus egészségügyi problémák, az elhízás és a gyógyszerek szintén csökkenthetik a tesztoszteronszintet, ami visszafogja a libidót.
  • Depresszió és szorongás - A lelki egészségi problémák az alacsony férfi libidó gyakori okai. A depresszió okozta stressz elszívja az energiát és a szexuális vágyat.
  • Gyógyszerek - Az antidepresszánsok, vérnyomáscsökkentők, fájdalomcsillapítók és mások mellékhatásként elnyomhatják a libidót.
  • Alkoholfogyasztás - A krónikus alkoholfogyasztás gyakran gátolja a szexuális teljesítményt és vágyat.
  • Krónikus betegség - Az olyan állapotok, mint a cukorbetegség, a szívbetegség és az ízületi gyulladás akadályozzák a szexuális működést és a szexuális vágyat.
  • Stressz - A munkából, családi kötelezettségekből vagy egyéb nyomásokból eredő magas stresszszint kimeríti a szervezetet, és rontja a nemi vágyat.
  • Párkapcsolati problémák - A megoldatlan konfliktusok, a rossz kommunikáció és az érzelmi intimitás hiánya mind elnyomhatja a szexuális érdeklődést és élvezetet.

Milyen lépésekre bátoríthatom a barátomat?

  • Forduljon orvoshoz - Fontos, hogy a barátja orvosi vizsgálaton vegyen részt, hogy feltárja az alacsony libidóhoz hozzájáruló esetleges egészségügyi problémákat. A vérvizsgálattal ellenőrizni lehet a hormonszinteket, és az állapotok kezelhetők.
  • Gyógyszerek módosítása - Ha a jelenlegi gyógyszerek csökkentik a libidót, az orvos képes lehet módosítani a gyógyszereket és az adagokat a mellékhatások csökkentése érdekében.
  • Vegyen igénybe tanácsadást - Ha a depresszió, a krónikus stressz vagy a trauma befolyásolja a nemi vágyat, a tanácsadás segíthet feldolgozni és megoldani ezeket a problémákat.
  • Korlátozza az alkoholfogyasztást - Az alkoholfogyasztás visszaszorítása javítja a szexuális működést.
  • Kezelje a krónikus betegségeket - A barátjának követnie kell az orvos által az egészségi állapotra vonatkozó kezelési terveket, hogy segítsen a libidó stabilizálásában.
  • Astressz csökkentése - A szünetek beiktatása, az elegendő alvás, a testmozgás és a pluszkötelezettségekre való nemet mondás csökkentheti a stresszt.
  • A párkapcsolati készségek fejlesztése - A párkapcsolati tanácsadás segít a kapcsolatépítésben a jobb kommunikáció, a konfliktusmegoldás és az intimitás építése révén.

Mit tehetek, hogy javítsam a szexuális életünket?

  • Kezdeményezd a szexet játékosan - Flörtöléssel, fehérneműkkel, masszázsokkal vagy szexuális játékokkal próbáld meg kedvet csinálni hozzá. Kritizálás helyett tartsd pozitívan.
  • Tegye izgalmassá a szexet - Kísérletezzen új pozíciókkal, helyszínekkel, erotikus filmek nézésével, szerepjátékokkal és hálószobai játékokkal, hogy új érdeklődést keltsen.
  • Tervezz szexdátumokat - Állítson be rendszeres szexdátumokat, amelyekre várakozással tekinthet. Ez segíthet abban, hogy a szex következetes prioritássá váljon.
  • Koncentráljon az előjátékra - Vegye le a közösülést az asztalról, és fedezze fel a szexuális tevékenységeket kevesebb teljesítménykényszerrel, például az orális szexet, az erotikus masszázst és az érintést.
  • Kapcsolódjon újra érzelmileg - Tervezzen rendszeres romantikus randevúkat. Legyen gyengédebb a mindennapokban érintésekkel, bókokkal, meghallgatással és figyelmes cselekedetekkel.
  • Keressen fel egy tanácsadót - Egy szexuálterapeuta személyre szabott tanácsokat adhat az intimitás javítására. A párkapcsolati tanácsadás erősíti az általános köteléket.

Mennyi időbe telhet, amíg javul a szexuális életünk?

Ez attól függ, hogy a barátja alacsony libidójának milyen okai vannak, és hogy mindketten mennyire proaktívak a probléma kezelésében. De általában néhány héttől néhány hónapig tartó időszak alatt fokozatos javulást kell tapasztalnia, ha kitart. Kommunikáljon világosan, maradjon türelmes, és próbálkozzon folyamatosan új intimitási stratégiákkal. Következetes erőfeszítéssel újra virágzóvá teheti a szexuális életét.

Még mindig vonzódom a barátomhoz?

Az alacsony libidó nem feltétlenül tükrözi, hogy mennyire találja vonzónak Önt. De érthető, ha bizonytalannak érzi magát, amikor a szex csökken. Növeld az önbizalmadat azzal, hogy kevésbé koncentrálsz az ő elmaradt vágyára, és inkább arra, hogy az élet és a kapcsolat más területein boldogságot és kiteljesedést érj el. Tartsd nyitva a kommunikációt, és adj neki is megnyugtatást. Mindkettőtök erőfeszítésével a szenvedély biztosan újra fellángolhat.

Mikor forduljunk orvoshoz?

Ha a barátjának több hónapja folyamatosan alacsony a szexuális vágya, és az intimitás fokozására tett erőfeszítések kudarcot vallottak, ez annak a jele, hogy orvosi segítséget kell kérnie. Az orvos ellenőrizni tudja, hogy nem áll-e a háttérben olyan fizikai vagy mentális egészségügyi probléma, amely kezelést igényel. Egy szexuálterapeuta is adhat speciálisabb, az Ön helyzetére szabott tanácsokat és tanácsadást. Ne küzdjön tovább csendben - kérjen szakmai segítséget.

Mi van, ha az igényeim még mindig nem teljesülnek?

Beszélgessen nyíltan a barátjával, elmagyarázva az igényeit és azt, hogy mit érez a helyzet miatt. Ha továbbra sem hajlandó foglalkozni a problémákkal, akkor lehet, hogy el kell gondolkodnia azon, hogy megkapja-e azt a fizikai és érzelmi kielégülést, amire szüksége van ebből a kapcsolatból. Tegyen egy próbát a tanácsadással, de ne maradjon, ha a dolgok idővel nem javulnak. Az intimitási igényei számítanak - néha csak akkor történhet változás, ha felismeri, hogy jobbat érdemel.

Összefoglaló

A libidó csökkenése előfordulhat, de nem kell, hogy ez legyen az új normális állapot. Türelemmel és a nyílt kommunikációra, orvosi segítségre és új intimitási stratégiák kipróbálására összpontosító proaktív megközelítéssel újraélesztheti szexuális életét. Az érzelmi kapcsolat javítása is segít felszabadítani a szexuális szenvedélyt. Ha mindkét partner elkötelezi magát a folyamat mellett, a testi intimitás újra virágozhat.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső