Miért leszek álmos a CBG olajtól?

Published:

Növekvő népszerűségével egyre többen próbálják ki a CBG olajat az egészségre és a wellnessre gyakorolt előnyei miatt. Gyakori mellékhatás azonban, hogy a CBG-olaj szedése után álmosnak vagy nyugtatónak érzik magukat.

Miért okoz a CBG olaj álmosságot egyes felhasználóknál? És van valami, amit tehetsz, hogy túlzott álmosság nélkül élvezd a CBG-t? Bontsuk le a CBG olaj és a fáradtság körüli tudományt és megoldásokat.

Miért leszek álmos a CBG olajtól?

Mi a CBG olaj?

Először is, egy gyors bevezető arról, hogy mi a CBG olaj. A CBG a cannabigerol rövidítése, amely egy nem pszichoaktív kannabinoid, amelyet a kender- és kannabisznövényekben alacsony mennyiségben termelnek.

A CBG egyre nagyobb figyelmet kap potenciális terápiás tulajdonságai miatt. Mivel azonban a legtöbb fajta alacsony CBG-tartalmú, speciális termesztést alkalmaznak a CBG-domináns virág előállítására. Az anyagot ezután kivonják és olajokká, kapszulákká és más termékekké finomítják, hogy kihasználják a CBG hatásait.

A korai kutatások szerint a CBG többek között a következő előnyökkel járhat:

  • Csökkentett szorongás és depresszió
  • Neuroprotektív tulajdonságok
  • Csökkentett gyulladás
  • Javított emésztési funkció
  • Javított alvásminőség
  • Fájdalomcsillapítás
  • Antibakteriális hatások

Most, hogy megértettük, mi a CBG olaj, nézzük meg, miért okozhat álmosságot egyes felhasználóknál.

Miért okoz a CBG olaj álmosságot és álmosságot

Számos lehetséges oka van annak, hogy a CBG-olaj bizonyos egyéneknél nyugalomérzetet, relaxációt és álmosságot válthat ki:

Kölcsönhatások az endokannabinoid rendszerrel

Más kannabinoidokhoz hasonlóan a CBG is kölcsönhatásba lép a szervezet endokannabinoid rendszerével (ECS). Ez az összetett sejtszignál-hálózat kulcsszerepet játszik az alvás/ébrenlét ciklusok és más folyamatok szabályozásában.

Konkrétan a kutatások szerint a CBG befolyásolhatja a CB1 receptorokat, amelyek részt vesznek az alvás és az ébredés szabályozásában. Valószínűleg ez áll a CBG olaj nyugtató tulajdonságainak egy része mögött.

Hatások a neurotranszmitterekre

A vizsgálatok szerint a CBG befolyásolja az agyban lévő nyugtató neurotranszmitterek, például a GABA és a szerotonin szintjét is. Emellett csökkentheti az izgató hatású glutamátot is.

Ennek a neurotranszmitter-egyensúlynak a nyugtató oldalra történő eltolása valószínűleg szintén hozzájárul a CBG-olaj alvást elősegítő tulajdonságaihoz.

Izomlazító tulajdonságok

A kutatások azt mutatják, hogy a CBG izomlazító hatást fejt ki az egész testben, beleértve a simaizmokat, például az emésztőrendszert is. Az izmok ellazulása általános nyugtató érzést eredményezhet.

Anxiolitikus tulajdonságok

A közvetlen nyugtató mechanizmusok mellett a CBG olaj egyszerűen enyhítheti a stresszt és a nyugtalan gondolatokat, amelyek zavarhatják az alvást. A szorongás enyhítésével a CBG-nek közvetett alvásserkentő hatása lehet.

A közvetlen és közvetett hatások ezen keveréke révén a CBG-olaj egyes felhasználók túlzottan nyugodtnak, nyugtatónak és álmosnak érezhetik magukat. De vannak módok arra, hogy a CBG-t olyan mértékű álmosság nélkül élvezze.

Tippek a CBG olaj megakadályozására, hogy túlságosan álmos legyen

Ha a CBG-olaj túlságosan álmossá teszi Önt, próbálja ki ezeket a tippeket, hogy megtalálja a relaxáció és a túlzott nyugtatás közötti édes pontot:

Vegyen alacsonyabb dózisokat

A túlzott CBG-dózisok fokozottabb hatásokhoz vezethetnek, beleértve az álmosságot is. Próbálja meg csökkenteni az adagot, hogy lássa, hogy egy alacsonyabb mennyiség nem biztosít-e előnyöket annyi nyugtatás nélkül. Keresse meg a legkisebb hatékony adagot.

Magasabb koncentrációjú termékek használata

A magasabb koncentrációjú CBG olajok lehetővé teszik, hogy kisebb mennyiséget vegyen be ugyanahhoz az adaghoz. Ez segíthet a szedáció minimalizálásában az alacsonyabb koncentrációjú olajok nagyobb mennyiségéhez képest.

Kerülje a CBG-t esténként

Csak reggel vagy kora délután használja a CBG olajat. Az esti órákat tartsa meg a nem nyugtató hatású kiegészítőknek, hogy elkerülje az éjszakai álmosságot.

Kombinálja az éberséget elősegítő kiegészítőkkel

A CBG olaj gyömbérrel, citromfűvel, ginzenggel vagy energetizáló hatású összetevőkkel való párosítása ellensúlyozhatja a túlzott nyugtatást.

Maradjon hidratált és aktív

Igyon elegendő vizet és mozogjon naponta. Ez magasan tartja az energiaszintet és minimálisra csökkenti az álmosságot. Az inaktivitás és a kiszáradás rontja a CBG olaj fáradtságot.

Pályareakciók

Jegyezze fel, hogy a CBG olaj mikor teszi Önt a legálmosabbá. Keressen mintákat az időzítés, az adagok és a körülmények körül, hogy optimalizálja a kezelését.

A CBG olaj használata a jobb alvás érdekében

Míg a túlzott nappali álmosság nem kívánatos, a CBG olaj nyugtató tulajdonságainak esti kihasználása valóban jótékony hatással lehet az alvásra. Vegye figyelembe ezeket a tippeket:

Idő dózisok lefekvés előtt

A CBG olajat lefekvés előtt 30-60 perccel vegye be, hogy megfelelően ellazultnak érezze magát, amikor lefekszik.

Párosítás más alváskiegészítőkkel

A CBG-olaj kis adagjait kombinálja magnéziummal, glicinnel, kamillával vagy más szorongásoldó alvássegítőkkel az összetett hatások érdekében.

Használja alváshigiéniai rutinok mellett

Gyakorolja a jó alváshigiéniát, például korlátozza a képernyők használatát lefekvés előtt, és hozzon létre egy esti alvási rituálét. A CBG-olaj fokozhatja ezeket a szokásokat.

Az éjszakai ébredések közepén

Ha éjszaka felébred, egy kis szublingvális CBG olaj adag segíthet gyorsan visszaaludni.

Tehát, míg az ébrenléti órákban el kell kerülnie a CBG-olaj okozta túladagolást, az éjszakai alvás fokozására stratégiailag kihasználhatja álmossági hatásait.

Megfontolások a CBG olaj optimalizálásához és az álmosság elkerülése érdekében

Míg az olyan tippek, mint az adagok csökkentése és a használat megfelelő időzítése segíthetnek megelőzni a CBG olajra adott túlzott nyugtató hatást, más tényezők is szerepet játszanak az energiaszintek kezelésében, többek között:

  • Életkor - Az idősebb felnőttek fokozott nyugtatást tapasztalhatnak. Kezdje nagyon alacsony CBG adagokkal.
  • Gyógyszerek - A CBG fokozhatja a nyugtató gyógyszerek hatását. Beszéljen kezelőorvosával.
  • Koffein - Korlátozza a kávé és más stimulánsok használatát a CBG olaj használata során, hogy elkerülje a kívánt hatások negligálását.
  • Tevékenységek - Ne vezessen gépjárművet és ne kezeljen nehézgépeket, amíg nem tudja, hogy a CBG olaj hogyan hat Önre.
  • Diéta - A magas zsírtartalmú ételek fogyasztása fokozhatja a CBG olaj felszívódását és a kapcsolódó nyugtatást.
  • Minőség - A tisztátalan termékek nagyobb valószínűséggel okoznak nem kívánt mellékhatásokat, például álmosságot. Használjon bevizsgált CBG-t jó hírű márkáktól.

A személyes tolerancia megtalálása és az időzítés, az adagok és az életmódbeli szokások optimalizálása lehetővé teszi, hogy minimalizálja a minőségi CBG olajból származó túlzott nyugtatást.

Legfontosabb kérdések a CBG olajról és az álmosságról

Az alábbiakban a CBG olajjal és az álmossággal kapcsolatos néhány gyakran feltett kérdésre adunk választ:

A CBG olaj mindenkit elálmosít?

Nem, nem mindenki tapasztalja a CBG olaj nyugtató mellékhatásait. A dózis, a termék minősége és a személyes biológia határozza meg a reakciókat. De az alvást elősegítő hatások gyakoriak. Használja a fenti tippeket az álmosság kezeléséhez.

A CBG olaj olyan, mint a CBD olaj?

A CBG-olaj és a CBD-olaj hasonlóságot mutat, de a CBG nagyobb valószínűséggel okoz álmosságot, mint a CBD. A kutatók úgy vélik, hogy a CBG nagyobb aktivitást mutat a nyugtatásban részt vevő CB1 receptorokon. A CBG nagyon alacsony dózisokkal való kezdése ajánlott.

Kialakulhat tolerancia a CBG olaj nyugtató hatásával szemben?

A CBG olajjal szemben idővel kialakulhat némi tolerancia, ami a folyamatos használat során csökkentheti a nyugtató hatást. Ennek elkerülése érdekében a használat folytatása előtt 1-2 hétig tartson rendszeres szüneteket a CBG-olaj használatában. Az adagokat ennek megfelelően állítsa be.

Mi a legjobb CBG olaj adagolás az alvás javítására?

A legtöbb ember a lefekvés előtt 30-60 perccel bevett 10-50 mg CBG olaj szilárd alvást elősegítő hatásáról számol be. Kezdje alacsonyan, 10mg-nál, és csak akkor növelje az adagot, ha a jobb alvás érdekében szükséges. Az alacsonyabb dózisok általában elegendőek.

Segít a CBG olaj az álmatlanságban?

A korai kutatások és az anekdotikus jelentések szerint a CBG olaj javíthatja az alvás markereit azoknál, akik álmatlansággal küzdenek. A CBG támogatja a mélyebb REM és lassú hullámú alvást, miközben szorongáscsökkentést is biztosít. A legjobb eredmények érdekében gondosan kövesse az adagolási tippeket.

Miért leszek álmos a CBG olajtól? Következtetés

A CBG olaj egyes felhasználóknál túlzott álmosságot okozhat az alvásszabályozó utakkal és mechanizmusokkal, például az endokannabinoid rendszerrel való kölcsönhatása miatt. De gondos adagolással, időzítéssel és a tevékenységek szintjének beállításával a legtöbb ember minimalizálhatja a CBG olajból származó nappali nyugtatást.

Ha az álmosság továbbra is zavaró, csökkentse tovább a CBG adagját, vagy teljesen kerülje a használatát. Azonban, ha esténként megengedi magának, hogy megtapasztalja a CBG olaj nyugtató hatását, az alvást elősegítő előnyökkel járhat.

A megfelelő egyensúly megtalálása a szervezet reakciójának szoros nyomon követésével és a kezelés megfelelő optimalizálásával érhető el. A dózisok és az időzítés okos kezelésével a CBG olaj nagy megkönnyebbülést és előnyöket biztosíthat a felhasználók többsége számára.

A cikk megírásához felhasznált források

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső