Hogyan működik a jóga spirituálisan?

Published:

A jóga ősi gyakorlat, amely messze túlmutat a fizikai pózokon. Alapjában véve a jóga egy spirituális diszciplína, amely a testet és az elmét egyesíti a légzés, a meditáció és a mozgás segítségével. Ha kíváncsi vagy, hogy "hogyan működik a jóga spirituálisan?", ez a kezdő útmutató elmagyarázza a test és elme kapcsolatát, és azt, hogy a jóga hogyan oldja fel azt.

Hogyan működik a jóga spirituálisan?

Mi a jóga spirituális oldala?

Amikor a jógára gondolunk, gyakran az első dolog, ami eszünkbe jut, a fizikai jógapózok és a jógasorozatok, az úgynevezett ászanák. Bár a fizikai gyakorlatok szerves részét képezik a jógának, mégis csak az egyik összetevője. A jóga egy holisztikus rendszer, amely mentális, érzelmi és spirituális elemeket is magában foglal.

A jóga spirituális aspektusa a személyes növekedésre és fejlődésre összpontosít. A jóga szútrák, amelyek olyanok, mint a jógafilozófia és a jógagyakorlatok útmutatói, egy nyolc ágú utat vázolnak fel a spirituális megvilágosodás és a felszabadulás eléréséhez. Míg az ászanák alkotják az egyik végtagot, a belső gyakorlatok, mint a meditáció és az önvizsgálat, a többi végtagot alkotják.

Ez a nyolc végtag együttesen az erkölcsös és etikus élet receptjeként és a spirituális kiteljesedés iránytűjeként szolgál. A végső cél a legmagasabb potenciál felszabadítása és a valódi isteni természethez való kapcsolódás.

Hogyan vezet az elme és a test kapcsolata a spirituális növekedéshez?

A jóga ápolja az elme és a test közötti kapcsolatot, ami lehetővé teszi, hogy önmagad mélyebb részeire is rátalálj. Ez a test és elme közötti kapcsolat áll a jóga átalakító erejének középpontjában.

Fizikai szinten a jóga a testet eszközként használja, hogy elsajátítsa a légzés feletti uralmat, és elérje a nyugodt, koncentrált tudatosságot. Az ászanák szinkronizálják a mozgást a légzési mintákkal, ami segít az elme koncentrálásában és a befelé fordulásban. Amikor teljesen jelen vagy a testedben, akkor minden pillanatban figyelmesebbé és jelenlévőbbé válsz.

Mentális/érzelmi szinten a jóga segít kezelni a stresszt és a szorongást a tudatos légzés és a meditáció gyakorlásával. Ahogy tudatosítja gondolatmintáit és érzelmi állapotait, jobban felkészül arra, hogy azokat távolságtartással és nyugalommal figyelje. A rendszeres jóga segít a hangulat szabályozásában és a negatív érzelmek feloldásában.

Spirituális szinten a testtartások, a légzés és a meditáció kombinációja megteremti a test és elme harmóniáját és a tiszta jelenlétet. Az áramlásnak ebben az állapotában túllépsz az egón, és a tudatosság kitágul. Megcsapol benneteket a logikán és a ráción túli igazságaitokba. Minél inkább ápolod a jelenlétet a jógán keresztül, annál inkább felfedezed spirituális lényedet.

A test, az elme és a lélek egyként való egyesítése felszabadítja a felismeréseket, és felébreszti Önt a legmagasabb rendű énjéhez. A rétegek lehámozásával a jóga elvezet a tiszta tudatossághoz, amelyet nem érint a világi illúzió és szenvedés.

A spirituális ébredéshez vezető legfontosabb jóga alapelvek

Számos kulcsfontosságú jógikus alapelv magyarázza, hogy a gyakorlat hogyan vezet önmegvalósításhoz és spirituális fejlődéshez, ha hosszú időn keresztül gyakoroljuk. A következetes gyakorlás segít integrálni ezeket az elveket az életedbe.

A jelenben élni

A jóga egyik fontos eleme, hogy teljes mértékben itt és most éljünk, ahelyett, hogy a múlt megbánásán vagy a jövő aggodalmain rágódnánk. A légzésre és a testre való összpontosítás a jelen pillanatba visz. Ahogy egyre inkább jelenlévővé válsz, tisztánlátásra és belátásra teszel szert. Ez lehetővé teszi számodra, hogy az életben sokkal tudatosabban, céltudatosabban és hálásabban mozogj.

Nem csatolandó

A jógafilozófia a nem-ragaszkodásra, vagyis a ragaszkodás és az ellenszenv elengedésére helyezi a hangsúlyt. A vágyakhoz való ragaszkodás szenvedéshez vezet, míg a nem kívánt tapasztalatok elkerülése szintén szenvedést okoz. A jóga segít a külső és múlandó dolgokhoz való nem-ragaszkodás kialakításában. Ez belső békéhez és a hiteles élet szabadságához vezet.

Önvizsgálat és önreflexió

Az önvizsgálat és az öntanulmányozás, vagy szanszkritul svadhyaya, döntő fontosságú a jóga ösvényén. Az olyan gyakorlatokon keresztül, mint a naplóírás és a meditáció, ítélkezés nélkül megfigyelheted gondolataidat és mintáidat. Ez tudatosságot és megkülönböztető képességet épít, tudatosítva a tudattalan szokásokat, hogy át tudj dolgozni rajtuk.

Minden dolog összekapcsolódása

Ahelyett, hogy az ént különállónak tekintenénk, a jóga azt tanítja, hogy minden lény és dolog összefügg egymással. Az elkülönültség az ego illúziója. Ennek az összekapcsoltságnak a felismerése együttérzéshez és az egész teremtéssel való egységhez vezet.

Éld a Dharmádat

A dharmád az életcélod az egyetemes törvénnyel és igazsággal összhangban. A jóga segít összehangolódni a dharmáddal és a legfőbb éneddel, az ego-alapú vágyak helyett, így betöltheted egyedi értelmedet és hozzájárulásodat.

Azzal, hogy elkötelezed magad a jógának és integrálod az alapelveit, felszabadítod a spirituális potenciálodat. A jóga mélyebb dimenziói teret teremtenek a fizikai dolgokon túli vizsgálódásnak.

Hogyan segítik elő a jógapózok az elme-test-lélek kapcsolatot?

A jóga fizikai ága, bár csak egy része, de szándékos gyakorlás esetén kaput nyit a spirituális fejlődéshez. Az ászanák egyesítik a testet és az elmét a szisztematikus légzésminták segítségével. A testtartások arra késztetnek, hogy befelé koncentrálj és kényelmetlenül ülj, tudatosságot és nyugalmat fejlesztve.

Íme néhány a főbb jógastílusok legfontosabb módjai közül, amelyek elősegítik a szent elme-test-lélek-szellem kapcsolatot:

Hatha jóga: A légzés és a mozgás összehangolására helyezi a hangsúlyt. Ez a koncentráció belső nyugalomhoz és tisztasághoz vezet. Meditációval segítve növeli a tudatosságot.

Ashtanga jóga: Az erőteljes, áramló gyakorlatsorok felmelegítik a testet és befelé fordítják az elmét. Az intenzitás fokozza az összpontosítást, a tudatosságot és a mentális elvonatkoztatást.

Iyengar jóga: Az egyes pózok optimális beállításának megtalálásához olyan kellékeket használ, mint a blokkok és a hevederek. A precizitás a koncentrációt, a türelmet és az elfogadást fejleszti.

Kundalini jóga: A kántálás, légzőgyakorlatok és ismétlődő pózok a gerinc mentén lévő energia felébresztésére szolgálnak. Ez felszabadítja az érzelmeket és összeköt a legmagasabb tudatosságoddal.

Yin jóga: A pihentető talajpózok hosszú ideig történő megtartása mély önvizsgálathoz vezet, miközben megfigyeled az érzéseket. Ez a jelen pillanatban rögzít.

Pránájáma: A légzőgyakorlatok energiát kanalizálnak és bővítik a tüdőkapacitást. Ez oxigénnel látja el a testet, csökkenti a stresszt, és megnyugtatja a vándorló elmét.

Ahogy szándékosan gyakorolod a jóga különböző stílusait, észreveszed majd a finom, energetikai szinten bekövetkező változásokat. Amikor a test, az elme és a lélek harmóniában működik, új mélységeket csapolsz meg magadban.

Hogyan vezet a jógameditáció a spirituális ébredéshez?

Míg az ászanák segítenek egyesíteni a testet és az elmét, a meditáció a jógában a spirituális felébredés hídja. A meditáció arra nevel, hogy pártatlan tanúja legyél a gondolataidnak.

Ahogy elsajátítod az elme ingadozásainak uralmát, kapcsolatba lépsz a valódi természeteddel a fecsegő egón túl. A meditáció rendszeres gyakorlásával a tudatosság új állapotai és az abszolút belső csend felé nyit.

A jógameditációnak számos formája létezik, amelyek spirituális növekedéshez vezetnek:

Mindfulness meditáció: Ez azt jelenti, hogy a gondolatokat és az érzéseket kötődés nélkül figyeljük, ahogyan átmennek a tudatosságunkon. A jelen pillanatra való összpontosítást és a nyugalmat építi.

Szívközpontú meditáció: A spirituális szívközpontra való összpontosítás az együttérzést, a gyengédséget, a türelmet és az odaadást fejleszti - megnyitva Önt a feltétel nélküli szeretet előtt.

Csakra meditáció: A gerinc mentén található energiaközpontokra hangolódik, hogy feloldja a blokkokat és megnyitja a teljes potenciált. Ez összeköt a belső bölcsességgel.

Néző meditáció: A gyertyafókuszú bámulás természetes módon megnyugtatja az elmét, mivel passzív fókuszpontot ad neki. Ez nyugodt, gondolatoktól mentes tudatosságot teremt.

Hangmeditáció: A mantrák kántálása vagy a harangjáték rezgéseinek hallgatása összehangolja az érzékeket. Ez lecsendesíti az elmét és a testet.

Mozgásmeditáció: Folyamatos, táncszerű mozdulatok szinkronizálják a testet és a légzést, hogy békés transzállapotot idézzenek elő. Ez felszabadítja a negativitást.

Válassza ki az Ön számára vonzó technikákat, és szánjon időt a napi gyakorlásra. Ahogy megtanulod lecsendesíteni az elme ingadozásait, kapcsolatba lépsz az alapvető szellemi esszenciáddal.

Holisztikus jóga életmód bevezetése

A jóga több mint edzés, a jóga egy életstílus, amely spirituális felébredéshez vezet, ha teljes mértékben elfogadjuk. Íme néhány kulcsfontosságú módszer a holisztikus jógaéletmód elfogadásához:

  • Gyakorolja a napi önismeretet naplóírás, elmélkedés és meditáció révén.
  • Figyeljük meg a gondolatokat és érzelmeket távolságtartással
  • Mutassunk együttérzést és hálát minden helyzetben.
  • Élj tisztességesen a mélyebb értékeid szerint
  • Olyan kapcsolatok ápolása, amelyek támogatják a célodat és a növekedésedet
  • Tiszta, tápláló ételeket fogyasszon; tartózkodjon a túlzásba vitt élvezetektől.
  • Töltsön időt a természetben, és gondolkodjon el az egymáshoz való kapcsolódásról.
  • Gyűjtsön felismeréseket szentírásokból, szútrákból vagy a bölcsek írásaiból.
  • Önzetlen cselekedetekkel szolgálni másokat
  • Találd meg a beteljesülést az egyszerűségben az anyagi túlzások helyett

Ha az életmódodat ezen elvek köré építed, a jógagyakorlatod is virágzik. A tudatosság, az önreflexió és a mások iránti szolgálat aktív gyakorlása lehetővé teszi, hogy céltudatosan és felébredt tudatossággal mozogj a világban.

Idővel a finom változások mélyreható átalakulást eredményeznek. A jóga olyan iránytűvé válik, amely a jelenlét, a beteljesülés és a belső béke felé vezeti életutadat. Igazi spirituális természeted kezd átragyogni mindenen, amit teszel.

Minta kezdő jóga rutin a spirituális növekedésért

Íme egy 45 perces kezdő gyakorlat, hogy megérezd a jóga test-elme-lélek-szellem kapcsolatát:

1. Központosítás (2 perc)

  • Keresztbe tett lábakkal jöjjön könnyű ülő helyzetbe. Üljön magasan a gerinccel, az álla legyen párhuzamos a talajjal.
  • A tenyerek arccal felfelé a térdeken Chin Mudrában, a hüvelyk- és mutatóujjak összeérnek.
  • Csukja be a szemét, és vegyen 5 mély lélegzetet az orrán keresztül a hasáig.
  • Állítsd fel a szándékot, hogy kapcsolódj a legmagasabb rendű énedhez.

2. Pránájáma (5 perc)

  • Váltakozó orrlyukú légzés a stressz enyhítésére és az elme megnyugtatására.

3. Bemelegítő áramlás (10 perc)

  • Macska/tehén - 5 kör
  • Lefelé néző kutya - 5 légzés
  • Előre hajtás - 5 légzés
  • Fél előre hajtás - 5 légzés
  • Állj egyenesen - 5 légzés

4. Napüdvözlet (5 perc)

  • Végezzünk 5 kör A napüdvözletet lassan, a légzés és a mozgás összhangját megteremtve.

5. Álló pózok (10 perc)

  • Harcos I - 5 légzés oldalanként
  • Harcos II - 5 légzés oldalanként
  • Háromszög - 5 légzés mindkét oldalon

6. Csípőnyitás (5 perc)

  • Galamb póz - 5 légzés mindkét oldalon
  • Fekvő négyes figura - 5 légzés mindkét oldalon

7. Lehűlés (5 perc)

  • Gyermek póz - 1 perc
  • Happy Baby - 5 lélegzetvétel
  • Savasana - 5 perc - teljes ellazulás és integráció

8. Záró meditáció (3 perc)

  • Vissza a könnyű ülőhelyzetbe.
  • Végezzünk rövid meditációt a spirituális szívközpontra összpontosítva.
  • Ajánljon hálát a gyakorlásért.
  • Namaste ?

Ez a kiegyensúlyozott sorozat összehangolja a mozgást a légzéssel, növeli a hőt és a rugalmasságot, majd mélyen ellazít. A jelenlétre való összpontosítás a középpontban és befelé kapcsolódva hagyja Önt.

Mennyi időbe telik, amíg a jóga spirituális hatásait érezni lehet?

A jóga spirituális hatásai finomak, és a rendszeres gyakorlással idővel felhalmozódnak. A legtöbb ember 6 hónaptól egy évig tartó következetes gyakorlás után kezdi észrevenni a tudatosság, a perspektíva és a belső béke változásait. Legyünk azonban türelmesek és engedjük el az elvárásokat.

A lelki növekedés nem lineáris. Hagyd, hogy a jóga dolgozzon rajtad, és a maga idejében mutassa meg az előnyeit. Ha az eredményekhez való ragaszkodás nélkül gyakorolsz, a legtöbbet hozhatod ki a jógaútadból. Maradj következetes, figyeld meg a kis elmozdulásokat, és bízz a folyamatban.

Idővel a jóga által elültetett magok mély átalakulássá és ébredéssé csíráznak.

A jóga spirituális gyökereinek rövid története

A jóga több mint 5000 évvel ezelőtt az ősi Indiában alakult ki. Az erdei remeteségekben élő bölcsek és jógik fejlesztették ki a jóga technikáit, mint spirituális és aszketikus fegyelmet. A jógaszövegek, mint a Bhagavad Gita és a Jóga Szútrák kodifikálták a legfontosabb alapelveket, gyakorlatokat és filozófiát.

A jóga célja a szenvedés megszüntetése a fizikai egészség, a mentális tisztaság és a spirituális felszabadulás révén. A jóga nyolc ágú útja az erkölcsös életvitel és az önmegvalósítás tervét nyújtja. Bár a jóga ászanák fizikai gyakorlatai jóval később fejlődtek ki, a jóga lényege mélyen spirituális maradt.

A jóga a 19. század végén került a nyugati világba, amikor Indiából nemzetközileg elterjedt. Idővel a jóga spirituális aspektusai gyakran háttérbe szorultak, mivel a jóga nyugaton világi fitneszgyakorlattá vált. Az utóbbi évtizedekben azonban a spirituális gyökereket egyre inkább felkarolják és helyreállítják.

A jóga eredeti szellemisége továbbra is világszerte milliók életét inspirálja az átalakulásra. Bár a gyakorlatok külsőleg különbözőnek tűnnek, a belső utazás ugyanaz marad.

A CBD beépítése a jóga rutinodba

A CBD vagy kannabidiol a kannabisz növényben található természetes vegyület, amely terápiás előnyöket kínál, anélkül, hogy elszállna. A CBD legális, biztonságos és nem bódító hatású. Jógával párosítva a CBD fokozza a tudatosságot, elősegíti a relaxációt és enyhíti a kellemetlenségeket.

Íme néhány módszer a CBD beépítésére a jógapózokba:

  • Vegyen be CBD olajat vagy kapszulát jóga előtt az egyensúly és a fókusz elősegítése érdekében.
  • Használjon CBD krémeket és dörzsöléseket jóga után, hogy megnyugtassa a fájó izmokat.
  • Adjon CBD izolátum port turmixokhoz vagy rágcsálnivalókhoz a jóga előtti/utáni üzemanyaghoz.
  • Párologtassa el a CBD koncentrátumokat a gyors hatású megkönnyebbülésért a szavaszana alatt.
  • Vásároljon jóga kellékeket, például CBD-vel átitatott szőnyegeket és törölközőket.
  • Alkalmazza a CBD krémeket a szavaszana után, hogy megfiatalodjon és ellazuljon.
  • Kortyoljon CBD-vel dúsított teát a relaxáció és a meditáció fokozásához
  • Vegyen CBD fürdőfürdőt, hogy folytassa a test nyugtatását a gyakorlat után is.

Szándékosan párosítva a CBD és a jóga gyönyörűen kiegészítik egymást. A CBD fokozza a jóga természetes stresszoldó tulajdonságait, miközben támogatja a finom spirituális előnyöket.

A saját spirituális utad megtalálása a jógán keresztül

A jógában az a csodálatos, hogy ott találkozik veled, ahol éppen vagy. A jóga keretet biztosít a személyes átalakulás megtapasztalásához a saját tempódban. Hajolj rá azokra a spirituális aspektusokra, amelyek megszólítanak téged, és ne erőltess semmit, ami nem rezonál.

Mindenekelőtt a fejlődésre és nem a tökéletességre összpontosítson. Maradj türelmes, és egyszerre csak egy lélegzetvételnyi és egy gyakorlatnyi jógát végezz. Idővel észre fogod venni, hogy pozitív változás és spirituális növekedés fog benned kivirágozni.

A jóga végtelen mélységet, értelmet és kapcsolatot kínál, ha életmódként fogadjuk el. Hagyd, hogy vezessen a szent belső utazásodon a vibráló és céltudatos élet felé. Tartsd nyitva, de megkülönböztető elmédet, és a gyakorlatod tökéletes időzítéssel fog kibontakozni.

A spirituális utad egyedi, csak rád jellemző. A jóga megadja az eszközöket és a teret ahhoz, hogy ezt az utat a tudatossággal és az isteni természetedbe való elmélyülő betekintéssel járd be. Tedd meg az első lépést, és nézd meg, hová vezet a jóga!

Mi a jóga végső célja?

A jóga végső célja a megvilágosodás és a szenvedéstől való megszabadulás. A nyolc végtag tartós gyakorlásával a jóga célja a tudatlanság megszüntetése és az egyén valódi isteni természetének felismerése. A jóga minden eszköze segít megtisztítani a testet és az elmét, hogy feltárja a bennünk rejlő örök, boldog szellemet.

Hogyan tanít a jóga az elszakadásra?

A jóga azáltal tanítja az elkülönülést, hogy a gyakorlót arra neveli, hogy ne azonosuljon túlzottan a gondolatokkal, érzelmekkel, vágyakkal, tetszésekkel és nemtetszésekkel. Azáltal, hogy ezeket a múló jelenségeket független szemtanúként figyeljük, a ragaszkodás és az ellenszenv természetes módon megszűnik. Ez az egykedvűség tisztaságot, türelmet és belső szabadságot hoz.

Mi a jóga filozófiája az élet értelméről?

A jógafilozófia az élet értelmét az önmegvalósítás és a dharma megvalósításának egyéni útjaként látja. Ahelyett, hogy a siker külső jelzőit hajszolnánk, a jóga a belső igazsághoz való igazodással és a legmagasabb énünk felébresztésével teljesedik ki. Hitelesen és céltudatosan élni az élet célja.

Hogyan javíthatja a jóga az érzelmi egészséget és a rugalmasságot?

A jóga tudatossága, légzéstechnikái és meditációja eszközöket ad a gyakorlónak a nehéz érzelmek ügyes kezeléséhez. A gondolatok és érzések objektív megfigyelésével, ahogy azok felmerülnek, tudatosan feldolgozhatjuk őket. Ez ellenálló képességet épít, teret teremt az inger és a válasz között.

Milyen jógaelvek vezetnek az etikus élethez?

Az olyan jóga-elvek, mint az ahimsza (nem-károsítás), szatya (igazság), asteya (nem-lopás) és aparigraha (nem-birtoklás) keretet adnak az etikus életvitelhez. Ezek a tantételek a gondoskodás, a tisztesség, a tisztelet és a szolgálat pozitív cselekedeteire ösztönöznek.

Hogyan kapcsolódik a maya fogalma a jógához?

A májá az az illúzió, hogy az anyagi, változó világ az egyedüli valóság. A jóga célja, hogy felemelje a maya fátylát, hogy felfedje az igazi örök Ént a felszínes álarcokon és az egón túl. Az elkülönülés illúziójának eloszlatása felszabadulást hoz.

Hogyan néz ki a jóga életmód?

A jóga életmód az odafigyelésre, az önreflexióra, az egészséges életmódra, a szolgálatra és az egyszerűségen keresztüli kiteljesedésre összpontosít. Hangsúlyt helyez a spirituális gyakorlatokra, az együttérzésre és a cselekedetek belső értékekkel való összehangolására. A jóga az élet minden aspektusát irányító horgonnyá válik.

Hogyan fokozhatja a jóga a tudatosságot?

A jóga pózok a testi érzésekre és az összehangoltságra való ráhangolódással tudatosságra nevelnek. A légzésre való összpontosítás a jelenben tart. A meditáció a megfigyelő elmét fejleszti, a gondolatokat ragaszkodás nélkül észreveszi. Ezek a készségek fokozzák a tudatosságot a szőnyegen és azon kívül is.

Melyek a jógán keresztül történő spirituális fejlődés szakaszai?

Sok tanító úgy vázolja fel a szakaszokat, mint a technikák felfedezése, a gyakorlat felépítése, a filozófia megértése, az odaadó tanulás, a jógikus életmód elfogadása, a szolgálat, és végül a belső szabadság vagy szamádhi. A fejlődés fokozatos, és idővel őszinte odaadást igényel.

Honnan fogom tudni, hogy spirituálisan fejlődöm a jógában?

A spirituális fejlődés jelei közé tartozik a megnövekedett béke és nyugalom, az önmagunk és mások megítélésének hiánya, a körülményekhez nem kötődő elégedettség, az együttérzés és a szolgálat, az összekapcsoltság érzése, az intuícióból való cselekvés és a céltudatosság. De engedd el az eredményekhez való ragaszkodást.

Gyakorolhatom-e a jógát anélkül, hogy érdekelne a spirituális aspektus?

Igen, gyakorolhatod a jógát kizárólag a fizikai erőnlét és a mentális stresszoldás érdekében anélkül, hogy a spirituális dimenziókat felölelnéd. Idővel azonban értékelni fogod a mélyebb aspektusokat. Tekints a gyakorlásra úgy, mint egy felfedező útra, ahelyett, hogy egy bizonyos eredményt várnál.

Összefoglaló

A jóga ősi gyakorlat, amely összekapcsolja a testet, az elmét és a szellemet. Bár a jóga nyugaton fizikai edzésként vált népszerűvé, sokkal több, mint a fizikai pózok. A jóga holisztikus filozófia és életmód, amely spirituális növekedéshez és önmegvalósításhoz vezet. A jóga lényege az egón és a szenvedésen való túllépésre irányul, hogy az ember felismerje isteni természetét. Ezt a jóga nyolc végtagján keresztül érhetjük el, amelyek magukban foglalják az etikai elveket, a fizikai testtartásokat, a légzésszabályozást, az érzékek elvonását, a koncentrációt, a meditációt és a magasabb tudatosságban való elmélyülést.

A jóga harmóniába hozza a testet és az elmét, így Ön mélyebb részeit is ki tudja aknázni. A jóga ászanák fizikai gyakorlása a testet használja a fókusz, a koncentráció, az odafigyelés és a tudatosság fejlesztésére. A pránájáma légzőgyakorlatok bővítik a tüdőkapacitást és megnyugtatják az idegrendszert. A meditáció arra képez, hogy tanúja legyél a gondolatoknak, és hozzáférj a tiszta jelenléthez a fecsegő egón túl. A jóga alapelvei erkölcsi iránytűt nyújtanak ahhoz, hogyan éljük ügyesen, céllal és értelemmel az életet. Idővel a jóga feltárja a minden lénnyel és dologgal való összekapcsoltságodat. A felszínesség levetkőzésével a jóga utat kínál a megvilágosodáshoz és a felébredéshez.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső