A jóga megváltoztatja a testalkatot?

Published:

A jóga egy ősi gyakorlat, amely a fizikai pózok, a kontrollált légzés és a mentális relaxáció kombinálására összpontosít. Míg egyesek a jógát a spirituális előnyei miatt gyakorolják, a legtöbb nyugati ember azért csinálja, hogy erősítse az egészségét, enyhítse a stresszt és rugalmasabbá váljon.

De vajon a jóga a testalkatot is megváltoztatja? A jóga gyakorlása jelentős változásokat eredményezhet a testalkatodban?

A jóga megváltoztatja a testalkatot?

Hogyan változtatja meg a jóga a tested

A jóga az egész testedet megdolgoztatja egy sor testtartáson és sorozaton keresztül, amelyek célja az erőfejlesztés, a rugalmasság növelése, valamint az egyensúly és a koncentráció kihívása. A rendszeres jógagyakorlás észrevehető változásokat eredményezhet a testalkatodban:

Fokozott izomtónus

Sok jógapózban a saját testsúlyodat kell támogatnod, ami ellenállásos edzésként hat a sovány izomtömeg felépítésére. Az olyan pózok, mint a plank, a négy végtagú bot és az oldalsó plank megdolgoztatják a karokat, a törzset, a farizmot és a lábakat. A tartós pózok az izomnövekedést is elősegítik, mivel a stabilitás érdekében az izmaidra támaszkodsz. Idővel a jóga által elért fokozott izomtónus tónusosabb megjelenéshez vezethet.

Erősebb mag

Az erős törzs elengedhetetlen a jógában. Szinte minden pózban a hasizmok dolgoznak az egyensúly és a megfelelő tartás fenntartása érdekében. A Boat Pose, a Locust Pose és a Half Boat csak néhány példa azokra a pózokra, amelyek a rectus abdominist, a ferde hasizmot és a transverzális hasizmot célozzák meg. A törzs erejének fejlesztése behúzhatja a derekadat, és határozottabb középtestet eredményezhet.

Javított testtartás

A számítógépek és mobileszközök fölött való görnyedés sokaknál rossz testtartáshoz vezetett. A jóga a gerinc megfelelő vonalvezetésére összpontosítva segít ellensúlyozni ezt a hatást. Ahogy megtanulod a gerinced megfelelő helyzetbe hozni és megnyitni a feszes területeket, például a vállakat és a csípőt, elkezdesz magasabbra állni. Ezáltal a törzsed hosszabbnak tűnik, és a karcsúbb sziluett illúzióját keltheti.

Fokozott rugalmasság

A jóga talán leginkább arról ismert, hogy képes a rugalmasságot és a mozgástartományt bővíteni. A sorozatok intenzíven összpontosítanak a feszes izmok és ízületek nyújtására tartós pózokon keresztül. A harcos szekvenciák például megnyitják a csípőt, a lefelé irányuló kutya megnyújtja a combizmokat és a vádlikat, a hídpóz pedig meghosszabbítja a gerincet és a mellkast. Ezáltal az egész testben oldódnak a feszülések, amelyek akadályozhatják az optimális igazodást. A megnövekedett rugalmasság lehetővé teszi, hogy hatékonyabban mozogjon a jógapózokban és a mindennapi tevékenységekben.

Csökkentett stressz

A jóga meditációs és légzőgyakorlatai segítenek az idegrendszert "pihenés és emésztés" üzemmódba kapcsolni. Ez csökkenti a kortizol nevű stresszhormont és a hasi zsírraktározást. A kevesebb stressz és kortizol laposabb, határozottabb hasi területet ösztönöz. A jóga mentális előnyei elősegítik az egészséges életmódbeli szokásokat is, mint a minőségi alvás, az okos étkezés és a következetes testmozgás, amelyek stabilan tartják a testsúlyt.

Spot csökkentés mítosz

Bár a jóga olyan változásokat eredményezhet, mint az izomtónus és a testtartás javítása, amelyek javítják a testalkatot, nem okoz célzott zsírégetést bizonyos testrészeken. A pontszerű csökkentés egy mítosz - nem tudsz zsírt veszíteni egy területen pusztán az adott izomcsoport edzésével. A génjeid határozzák meg, hogy a tested hol veszít zsírt, és a jóga ezt nem írja felül.

A jóga elősegíti a teljes test erejét és a sovány izomzat fejlődését, így a zsírégetés eredményei egyenletesen oszlanak el a testben, ha következetes maradsz a gyakorlással. A "megcélozni" kívánt területek tónusosabbá válhatnak, de a közvetlen zsírégetés azon a helyen irreális. A biztonságos, fenntartható fogyás elősegítése érdekében egészséges táplálkozási tervet és kalóriaegyensúlyt is fenn kell tartania.

Jóga pózok, amelyek megváltoztatják a test alakját

Bizonyos jógatípusok és bizonyos pózok dinamikusabbak és fizikailag megterhelőbbek. Ezek a stílusok felgyorsíthatják az eredményeidet, ha újra szeretnéd definiálni az alakodat:

Vinyasa

A Vinyasa órák összekötik a mozgást a légzéssel olyan áramló szekvenciákban, amelyek intenzív kardioedzést biztosítanak. Az állandó mozgás felpörgeti a szívritmust és segít a kalóriaégetésben. A Vinyasa a jógapózok közötti kreatív átmenetekkel kihívást jelent az izmoknak. A gyors mozgás közbeni megfelelő tartás fenntartása erősíti az izomtónust.

Ashtanga

A Vinyasa jógához hasonlóan az Ashtanga jóga is a pózokat és a légzést fűzi össze. De a Vinyasával ellentétben az Ashtanga egy nagyon strukturált szekvenciát követ. Ezek a meghatározott mozdulatsorok lehetővé teszik, hogy idővel egyre fejlettebb pózokon keresztül haladj. Az erőteljes tempó, az ugrások és a fekvőtámasz-variációk igényes erő- és állóképességi edzést eredményeznek. Az Ashtanga sovány izmokat épít, és anyagcsere-növelő hőt termel a folyamatos, alacsony terhelésű kardióval.

Power jóga

A power jóga az Ashtanga erőfejlesztő előnyeit veszi át, és felpörgeti az intenzitást. Számítson még több kardió elemre, mint például gyorsabb tempó a jógasorozatok között, plyometrikus gyakorlatokra és törzsre összpontosító gyakorlatokra. A power jóga dinamikus jellege kalóriát éget és új módon próbára teszi az izmokat. A szorgalmas rutinnal a funkcionális fittséged drámaian megnő. A több sovány izomtömeg és az anyagcsere-kondicionálás felgyorsítja a zsírvesztést.

Bikram

A bikram jóga a 100+ fokos stúdiókban végzett ülésekkel a hőséget is hozza az egyenletbe. A környezeti hőmérséklet lehetővé teszi, hogy az izmok mélyebben megnyúljanak. A pózok hosszabb ideig történő tartása intenzívebb szívritmus mellett jelentős kalóriaégetést idéz elő. Az extrém izzadságveszteség miatt a Bikram-edzések után gondoskodjon a megfelelő rehidratálásról. A szauna-szerű légkör elősegíti az izmok regenerálódását, miközben eltávolítja a salakanyagokat és csökkenti a puffadást.

A jóga megváltoztatja a testalkatot?

Erő-fókuszú pózok

Bizonyos jógapozíciók nagyobb ellenállást gyakorolnak az izmokra, így ösztönözve a növekedést és a definíciót. Próbálj ki több quad-égető gyakorlatot, mint az Oldalszög, a Warrior II vagy a Horizon Lunge, hogy erős alsótestet formálj. A kar és a váll definíciójának kialakításához gyakran végezzük a Chaturanga, a Négy végtagú bot és a nyújtott oldalsó szög gyakorlatokat. Az olyan core carvingok, mint a Boat és a Plank szintén kulcsfontosságúak a középső részed faragásához. A haladó pózoknál ügyeljünk a helyes formára és a helyes beállításra.

A testalkatot megváltoztató jógastílusok és pózok stratégiai beépítése valóban működik? Vizsgáljuk meg a bizonyítékokat.

A jóga és a testösszetétel kutatása

Számos tanulmány igazolja, hogy a jóga képes csökkenteni a zsírt és növelni a sovány izomtömeget a hosszabb gyakorlás során:

  • Egy 8 hetes klinikai jógaprogram a jelentős zsírvesztésnek köszönhetően akár 4,7 centiméteres derékméret-csökkenést mutatott ki. A résztvevők 4,7 kiló izmot is szereztek. (1)
  • A tapasztalt jógázók izomtömege megnőtt, különösen a hasban és a lábakban, a kezdőkéhez képest. (2)
  • Azok a túlsúlyos férfiak, akik négy hónapon át jógáztak, átlagosan 5,59%-kal csökkentették a testzsírszázalékot, miközben az izomerő 17,8%-kal javult. (3)
  • A menopauza előtt álló nők, akik két éven keresztül heti kétszer jógáztak, megelőzték az életkorral összefüggő izomvesztést, és a zsírtömeg csökkenése révén javult a testösszetételük. (4)
  • A jógát az edzésbe beépítő sportolók a sportteljesítmény során megnövelték a törzs és az alsótest izmainak aktiválódását a csak nyújtózó sportolókhoz képest. (5)
  • A 12 héten át jógázó aktív idősebb nőknek nagyobb mértékben javult a sovány szövetek tömege, mint azoknak, akik csak sétáltak vagy általános rugalmassági gyakorlatokat végeztek. (6)

A tanulság? A jóga egy bizonyítékokon alapuló módszer a testalkat átalakítására a testzsírszázalék csökkentésével és az anyagcsere-aktív izomtömeg növelésével.

Jóga csökkenti a hasi zsír

Könnyen felhalmozódik a zsír a teste közepén? Sokan, különösen a nők a menopauza után, felesleges hasi zsírt szednek fel. Bár a helyenkénti csökkentés továbbra is lehetetlen, egy teljes jógagyakorlat segíthet konkrétan elveszíteni a makacs hasi zsír révén:

Teljes testfeszesítés - A jóga minden nagyobb izomcsoportot megdolgoztat tetőtől talpig. Az izomtömeg építése az egész testben felpörgeti a nyugalmi anyagcserét, így több kalóriát éget el a nap 24 órájában. A nagyobb kalóriafelhasználás olvasztja az általános zsírt, beleértve a középső testrész körüli zsírt is.

Csökkentett stresszhormonok - A kortizol és más stresszhormonok részben felelősek a zsír felhalmozódásáért a hasi területen. A jóga csökkenti ezeket a szinteket.

Fokozott törzsaktiválás - A jóga középpontjában a törzs bevonása a haránt hasizmot - a legmélyebben fekvő hasizmot, amely az oldal és a hát alsó részén fut végig. Ennek az izomnak az erősítése behúzza a derekadat.

Jobb minőségű étrend - A jóga ösztönzi a tudatosságot azzal kapcsolatban, hogy mit eszik. Az okosabb táplálkozási döntések meghozatala tovább fokozza a zsírégetést.

A mozgás változatossága - Az intenzitás, a sebesség, az időtartam és a pózok változása új kihívást jelent a tested számára, hogy a makacs zsírszövetet eltüntethesd.

Ha a hasi zsír továbbra is problémás, próbálja ki ezeket a jógamozdulatokat, amelyek a középső testrészre irányulnak:

  • Csónak póz
  • Fél csónak póz
  • Plank
  • Delfin deszka
  • Bow Pose
  • Felfelé néző kutya
  • Személyzeti póz
  • Ülő gerinc csavarás
  • Híd póz

A jóga magasabbá tesz?

Egyes jógázók a következetes gyakorlás után kis magasságváltozásokat észlelnek. Lehetséges ez a jóga által?

Felnőttként csak korlátozottan lehet javítani a testmagasságot orvosi beavatkozás, például műtét nélkül. A növekedési lemezek a tizenéves kor végén záródnak be, így a függőleges növekedés megszűnik. De a jóga által magasabbnak tűnhetsz:

  • Kiegyenesedő testtartás - A beesett vállak és a fej előredőlése csökkenti a magasságot. A jóga kijavítja az igazodást.
  • Táguló gerinctér - A rossz testtartás és az öregedés következtében a porckorongok gyakran összenyomódnak. A jóga dekompresszi a porckorongokat.
  • Az izmok ellazítása - A feszes láb-, csípő- és gerincizmok összeesett állapotba húznak. A jóga felszabadítja ezeket a területeket.
  • Csökkenti az ízületi összenyomódást - A testsúlyos jóga a merev ízületeket a kompresszió csökkentése érdekében húzhatja.

Ezek a változások potenciálisan ~1-2 hüvelykkel magasabbnak tűnhetnek. A csontjaid hosszának tényleges növelése nem valószínű. De a jógából származó jó testtartási szokásokkal magasabbra állva a hozzáadott magasság illúzióját kelti.

Jógapózok, amelyek segítenek magasabbra állni

Ha úgy érzed, hogy a jóga segít abban, hogy kevésbé görnyedten és megnyújtottabban állj, koncentrálj ezekre a konkrét pózokra:

  • Hegyi póz - A lábakon keresztül a gerincet magasra halmozza. A lábizmokat is igénybe veszi.
  • Lefelé néző kutya - Megmozgatja az egész hátsó testet a saroktól a fejig.
  • Felfelé néző kutya - A mellkas nyitása oldja a görnyedt felső hátat.
  • Bridge Pose - Erősíti a hátat, miközben meghosszabbítja az összeesett elülső részt.
  • Kobra - A mellkas kitágulása kibontja a gerinc felső részének gömbölyűségét.
  • Galambpóz - Feloldja a feszes csípőhajlító izmokat, és a medencét billenésbe húzza.
  • Álló előrehajlás - Nyújtja a csípőbillentést okozó feszes combhajlítókat.
  • Hanyatt fekvő gerinc csavarás - Kicsavarja a gerincet, miközben dekompresszi a csigolyákat.

Minden pózban ügyeljünk arra, hogy a fejkoronán keresztül a hosszát megőrizzük. Lassan mozogjon, és koncentráljon a gerinc kiegyenlítésére, kompresszió nélkül. Idővel ezek az apró fejlesztések magasabbra emelik a lábadat.

Jóga és fogyás

Sokan fordulnak a jógához, mint a fogyókúrás stratégia egyik összetevőjéhez, de hatékonyságát továbbra is félreértik. Íme a tények a jóga használatával a kilók leadására:

  • A jóga kevesebb kalóriát éget el, mint a legtöbb más mozgásforma. Egy egyórás középhaladó jógaórán mindössze 183-313 kalória elégetésére számíthat. (7)
  • A jóga valóban megemeli a szívritmust, ami szív- és érrendszeri előnyökkel jár, de nem extrém kardio szinten.
  • A sovány izomtömeg jógával történő felépítése felgyorsítja a nyugalmi anyagcserét, ami hosszú távon növeli a kalóriaégetést.
  • A jóga által nyújtott tudatosság, a stressz csökkentése és a jobb táplálkozási szokások kiegészítik a fogyást.
  • A jóga önmagában általában nem elegendő a jelentős súlycsökkenéshez. A stratégiai kalóriakorlátozás a diéta révén döntő fontosságú.
  • Az erőteljes, áramló jógastílusok több kalóriát égetnek el, ami hozzájárul a lehetséges fogyáshoz.
  • A jóga testalkatváltozások segítenek az izom megtartásában és a zsírvesztésben a szükséges kalóriadeficit során.

Az érdemi fogyás érdekében kombinálja a jógát más kalóriaégető edzésekkel, és tartsa magát a táplálkozással elért szerény kalóriacsökkentéshez. Használja ki a jóga közvetett előnyeit, például a tudatosságot és a stressz csökkentését, amelyek támogatják céljait.

Jóga pózok a hajlékonyságért

A jóga egyik fő előnye a nagyobb rugalmasság - az ízületek nagyobb mozgástartományban való mozgásának képessége. Íme néhány nagyszerű jógapóz a különböző területek rugalmasságának növelésére:

Csípő - Galamb, Béka, Gyík, Félbéka, Sárkány

Combizom - Előre hajtás, piramis póz, egylábú előre hajtás

Hát - lefelé néző kutya, nyújtott oldalszög, széles lábú előre hajtás

Lágyék - Pillangó, béka, Straddle Pose

Alsó hát - Macska/tehén, híd, háton fekvő gerinc csavarás

Vállak - Tehénarc póz, Sas, Fordított ima

Koncentrálj arra, hogy inkább lazíts a nyújtásba, mint arra, hogy agresszívan erőltesd a tartományt. Hagyja, hogy a gravitáció az izmok lágyításával 30 másodperctől néhány percig tartó pózokban megnyissa az ízületeit. Lélegezzen mélyeket, és ne aggódjon amiatt, hogyan néz ki. Idővel a hajlékonyságod fokozatosan javulni fog.

Jóga sorozat az alakod újradefiniálásához

Kövesse ezt a 45 perces jógasorozatot hetente 2-3 alkalommal, hogy átalakítsa testalkatát. Lassan, kontrolláltan mozogj, vedd igénybe az izmaidat, és összpontosíts a megfelelő testhelyzetre:

  1. Gyermek póz - 30 másodperc
  2. Lefelé néző kutya - 1 perc
  3. Plank - 30 másodperc
  4. Négy végtagú bot - 15 másodperc oldalanként
  5. Cobra - 1 perc
  6. Sáska póz - 30 másodperc mindkét oldalon
  7. Hajó - 30 másodperc
  8. Híd - 1 perc
  9. Íj - 30 másodperc
  10. Prayer Twist - 30 másodperc mindkét oldalon
  11. Egylábas előre hajtás - 30 másodperc mindkét oldalon
  12. Harcos II - 30 másodperc oldalanként
  13. Kiterjesztett oldalsó szög - 30 másodperc mindkét oldalon
  14. Háromszög - 30 másodperc oldalanként
  15. Teve - 30 másodperc
  16. Hanyatt fekvő gerinc csavarás - 1 perc mindkét oldalon
  17. Fekvő kéz a nagylábujjhoz - 30 másodperc mindkét oldalon
  18. Savasana - 3 perc

Ismételje meg a bal és a jobb oldalon is, ha ez a jelzések szerint történik. Az egyes pózok között egyenletesen áramoljunk, vegyünk néhány levegőt, majd lépjünk tovább.

Egészséges szokások, amelyek maximalizálják a jóga test átalakulását

Támogassa a szőnyegen elért változásokat ezekkel az egészséges életmódbeli szokásokkal:

Hidratálás - Igyon sok vizet jóga előtt, közben és után, hogy megelőzze az izmok kifáradását és pótolja az izzadtságveszteséget. A megfelelő folyadékpótlás optimalizálja az edzés teljesítményét és a regenerálódást.

Alvás - A jó alvásminőség támogatja az izmok javítását és növekedését, valamint az anyagcsere egészségét. A jóga stresszcsökkentő hatása segít a jobb pihenésben.

Táplálkozás - Kövesse a feldolgozatlan, teljes értékű élelmiszerekből álló étrendet, a céljainak megfelelő kalóriabevitellel, hogy a változást táplálja.

Mozogj naponta - Maradj aktív a pihenőnapokon sétával, kardióval, könnyű súlyokkal stb. A több mozgás az anyagcserét felpörgető izmokat építi.

Stressz csökkentése - Az életstressz kezelése jógával vagy más gyakorlatokkal korlátozza a kortizolszintet és a progressziót megakadályozó mentális akadályokat.

Legyen türelmes - Értse meg, hogy a pozitív változáshoz idővel következetességre van szükség. Ne várjon egyik napról a másikra eredményeket.

A jóga megváltoztatja a testalkatot?

A Takeaway

A jóga alacsony terhelésű utat kínál a testalkat átalakításához a sovány izomtömeg építésén és a zsírégetésen keresztül. Bár a problémás területek pontszerű csökkentése továbbra is lehetetlen, a jóga hozzájárul a teljes test megfiatalításához. A stratégiai jógagyakorlat plusz az egészséges életmódbeli szokások idővel erősebb, tónusosabb, rugalmasabb testalkatot eredményezhetnek. Legyen türelmes és bízzon a folyamatban!

CBD és jóga: győztes kombináció?

Talán hallott már a kannabiszból származó CBD-olaj és a jóga kombinálásáról. De vajon a CBD valóban kiegészíti a jógagyakorlatot vagy a jógás testváltozásokat?

A CBD-olaj vagy CBD-kapszula és a jóga párosítására vonatkozó kutatások még mindig korlátozottak. A legtöbb jelentett előny anekdotikus és dózisfüggő. Beszéljen orvosával, mielőtt a CBD-olajat fitneszprogramjába vagy testátalakítási erőfeszítéseibe keveri. Kezdje alacsonyan, lassan, és figyelje az esetleges mellékhatásokat. Óvatosan alkalmazva azonban a CBD és a jóga egyeseknél szinergikusan működhet.

Melyik a legjobb napszak a jógagyakorlásra, hogy megváltoztasd a tested?

A legtöbb szakértő azt javasolja, hogy a jógát kora reggel, éhgyomorra gyakoroljuk. Ilyenkor a szervezetednek kevesebb ételt kell megemésztenie, így az energiádat tisztán a jógagyakorlatra tudod összpontosítani. A kortizolszint reggel magas, így a jóga segíthet ellensúlyozni ennek a stresszhormonnak a hatását. A korai jógagyakorlás az anyagcserét is beindítja első dolgod, így több kalóriát égetsz el a nap folyamán.

Mennyi idő múlva látom a jóga eredményeit?

Heteken és hónapokon át tartó következetes gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy a jóga révén látható változások történjenek a testalkatodban. A kezdők 8-12 hét után észrevehetnek kisebb izomtónus és rugalmasság javulást. Jelentős zsírégetési eredmények legalább 12 hétig tartanak, amíg az anyagcseréd alkalmazkodik. A finom változások nyomon követéséhez készítsen havonta fejlődési fotókat. Koncentráljon inkább arra, hogy hogyan érzi magát a teste, mint a fizikai megjelenésre.

A hot jóga vagy a bikram jóga jobb a test megváltoztatására?

Az olyan forró stílusok, mint a Bikram, több kalóriát égetnek el a hő hatására, ami növeli a pulzusszámot. Vigyázzunk azonban, hogy ne nyújtsuk túl magunkat, amikor az izmok melegek, mert megnő a sérülésveszély. Alapozzunk a normál hőmérsékleten, mielőtt áttérnénk a forró jógára. Az intenzitás megnehezíti a kezdők számára a megfelelő igazodás és forma fenntartását. Mind a normál jóga a meleg szobában, mind a forró jóga átalakíthatja a testét.

Hetente hányszor jógázzak, hogy megváltoztassam a testalkatom?

Törekedj arra, hogy hetente 3-5 alkalommal legalább 60 percig jógázz, hogy átformáld a tested. A két alkalom között fontosak a regenerációs napok, hogy az izmok erősebben tudjanak regenerálódni. Tartson 1-2 pihenőnapot, amikor gyengéd nyújtásokra, sétára vagy más könnyű tevékenységre összpontosít. A mindennapos jógázás nem szükséges, és túledzéshez vezethet, amikor megpróbálja átalakítani a testalkatát.

Segít a jóga a has, a kar vagy a comb zsírjának leadásában?

A jóga csökkenti a teljes testzsírt, de nem képes kifejezetten a problémás területeket megcélozni a zsírvesztés érdekében. Használja a jógát a sovány izomzat építésére és az anyagcsere felpörgetésére, így az egész testből éget zsírt. Kombinálja a jógát célzott erőnléti edzéssel, ha inkább az alakformáló területekre, például a karokra szeretne összpontosítani. Számítson ezeknek a területeknek a láthatóan feszesebbé válására, mivel a zsír alatti izomzat tónusba kerül.

Milyen jógapózok dolgozzák meg a feneket és a lábakat?

A farizmok és a lábak fejlesztéséhez ezeket az alakzatokat helyezze előtérbe:

  • Harcos I & II
  • Szék póz
  • Horse Stance Sumo guggolás
  • Béka póz
  • Garland póz
  • Low Lunge
  • Crescent Lunge
  • Három lábú lefelé irányuló kutya

Végezze el a nagyobb ismétléseket, és valóban aktiválja a farizmokat minden egyes pózban. A gyorsan pozíciót váltó vinyasa áramlások az alsótestet is felpörgetik.

Meddig tartanak a jóga test eredményei, ha abbahagyom a gyakorlást?

A következetesség a kulcs a jóga test átalakításánál. Ha teljesen abbahagyod a gyakorlást, akkor fokozatosan elkezdesz veszíteni a tónusodból, a rugalmasságodból, az erődből és stresszesebbnek érzed magad. Tedd a jógát életre szóló szokássá heti 2-3 alkalommal. Ha időnként változtatsz a jógastílusodon, súlyokat adsz hozzá, vagy kipróbálsz egy új stúdiót, az segít kitartani.

Összefoglaló

A jóga hatékony módja a test alakjának és összetételének átalakítására, ha következetesen, hosszú időn keresztül gyakoroljuk. A pózok és a szekvenciák a testsúly megtámasztásával izomtömeget építenek, ellenállás-edzésként működve. A törzsre összpontosító jóga a hasizmokat is erősíti, ami határozottabb középtestet eredményez. A testtartás javítása segít a magasabb és karcsúbb megjelenés illúzióját kelteni. A nagyobb rugalmasság nagyobb mozgástartományt tesz lehetővé, ami javíthatja az izomtónus megjelenését. A jóga stresszcsökkentő hatásai olyan egészséges életmódbeli szokásokra ösztönöznek, amelyek támogatják a fogyást és a zsírégetést.

Bár a jóga nem képes a zsírt helyileg csökkenteni, az erőteljes stílusok, mint a Vinyasa, az Ashtanga és a Power jóga teljes testre kiterjedő erőfejlesztése és kalóriaégetése egyenletesen osztja el a zsírégetést a testben. A jóga a diétából származó kalóriadeficittel párosítva megkönnyíti az észrevehető zsír- és súlyvesztést. A kutatások megerősítik, hogy a tapasztalt jógázóknak nagyobb az izomtömege és a definíciója a kezdőkhöz képest. Tanulmányok szerint a rendszeres jógától jelentősen csökken a testzsírszázalék és a derékkörfogat.

A jóga a stresszhormonok csökkentésével, a törzs erősségének növelésével, a táplálkozási szokások javításával és a változatos intenzitással kiegészíti a fogyásra irányuló erőfeszítéseket. A kifejezetten a hasizmokat, a lábakat és a farizmokat célzó pózok felgyorsíthatják a tónusnövelést. A maximális testösszetétel-változás érdekében hetente 3-5 alkalommal legalább 60 percig jógázzon. Támogassa a jógagyakorlást megfelelő folyadékbevitellel, megfelelő alvással, teljes értékű táplálkozással, napi aktivitással és stresszkezelési technikákkal.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső