Mit vegyek fel az első jógaórámra?

Published:

A jóga kezdők gyakran gondolkodnak azon, hogy mit vegyenek fel az első jógaórájukra. A sokféle jógastílus és jógaruházat közül sokféle választható, ezért zavaró lehet kitalálni, hogy mit vegyenek fel. A jó hír az, hogy a jógaruházatnak nem kell bonyolultnak vagy drágának lennie. A kényelem és a könnyű mozgás a legfontosabb tényezők, amikor kiválasztod, mit vegyél fel az első jógaórádra.

Tartalomjegyzék:

  1. Válasszon kényelmes ruházatot
  2. Hagyja ki a cipzárakat, gombokat és ékszereket
  3. Mezítláb vs. zokni
  4. Hagyja ki az utcai cipőt
  5. Mit hozzon magával
  6. Érkezzen korán
  7. Pihenjen és szórakozzon!
  8. Hogyan válasszuk ki a legjobb jógaruhát a nőknek
  9. Fókuszban a rugalmas szövetek
  10. Hagyja, hogy a leggings vezesse az utat
  11. Válasszon egy támogató sportmelltartót
  12. Válassza ki a megfelelő jóga felsőt
  13. Hagyja ki a zavaró részleteket
  14. Legyen a kényelem a legfontosabb prioritás
  15. Hogyan válasszuk ki a legjobb jógaruhát férfiaknak
  16. Prioritás Stretchy szövetek
  17. Reach for Yoga Leggings
  18. Level Up a jóga kocogókkal
  19. Válassz egy támogató jóga tankot
  20. Válassza ki a rövidnadrágot bölcsen
  21. Hallgass a megérzéseidre
  22. Jóga ruházati stílusok elkerülése
  23. Farmer - Túlságosan korlátozó
  24. Bőr leggings - Too Hot
  25. Miniszoknya - túlságosan leleplező
  26. Vaskos pulóverek - Túl bőek
  27. Jelmezek - Túlságosan zavaró
  28. Ragged Tees - Túlságosan kopott
  29. Szűk garbó - túlságosan korlátozó
  30. Rosszul illeszkedő melltartók - Túl instabilak
  31. Hogyan ápoljuk a jógaruhákat
  32. Ellenőrizze a címkéket mosás előtt
  33. Minden viselet után mossa ki
  34. Használjon kíméletes mosószert
  35. Gyakran ismételt kérdések arról, hogy mit vegyél fel az első jógaórádra
  36. Milyen típusú ruhák a legjobbak a forró jógához?
  37. Mi van, ha öntudatos vagyok a testemmel kapcsolatban?
  38. Milyen jógaruhákat kerüljek szerénységi okokból?
  39. Szűk vagy bő legyen a jógaruhám?
  40. Felvehetem a tornaruhámat?
  41. Drágának kell lennie a jógaruhámnak?
  42. Mi van, ha nincs sportruházatom? Viselhetek pizsamát?
  43. Kiegészítsem a jógaruhámat?
  44. Milyen korán kell érkeznem és átöltöznöm?
  45. Összefoglaló

Mit vegyek fel az első jógaórámra?

Válasszon kényelmes ruházatot

Ha először próbálkozik jógával, válasszon kényelmes ruházatot, amely lehetővé teszi a szabad mozgást. A formára szabott jóganadrágok vagy leggingsek népszerű választásnak számítanak, mivel fedést nyújtanak, ugyanakkor széles körű mozgást tesznek lehetővé. A laza jóganadrágok is működnek, amennyiben nem esnek le, vagy nem gabalyodnak össze a lábad körül. A rövidnadrág is tökéletesen elfogadható, amennyiben kényelmesen érzi magát benne.

Felsőnek válasszon egy egyszerű pólót vagy egy pamutból, rugalmas, légáteresztő anyagból készült felsőt. Kerülje a terjedelmes, túlméretezett felsőket, amelyek útban lehetnek, miközben jógapózokban mozog. Látni akarod, hogy a tested hogyan igazodik, és az oktatódnak látnia kell a formádat, hogy bármilyen korrekciót tudjon javasolni.

Forró és izzadt leszel jóga közben? Válassz nedvességelvezető anyagokat, amelyek hűvösen és szárazon tartanak a gyakorlás során. Kerülje a túl szűk vagy korlátozó ruhadarabokat, amelyek megnehezíthetik a pózokban való mozgást. A megfelelő jógaruhák lehetővé teszik, hogy szabadon hajolhass, csavarodhass és nyújthass.

Hagyja ki a cipzárakat, gombokat és ékszereket

Amikor felöltözik az első jógaórára, hagyja hátra a cipzáras, gombos vagy díszes ruhákat. Ezek kényelmetlenek és akár veszélyesek is lehetnek, ha jógapózokba csavarodsz. Az ékszerek szintén útban lehetnek, vagy akár biztonsági kockázatot is jelenthetnek. Az óra előtt távolítson el minden lógó fülbevalót, nyakláncot, karkötőt, gyűrűt vagy órát. Hagyjon hátra minden éles vagy nagy övcsatot is.

Próbáld meg elkerülni a zajos anyagú ruházatot, amely egy csendes jógaórán zavaró lehet a mozgás közben. Még az a kedvenc régi, tökéletesen kopott kapucnis pulóver is zavaró lehet a suhogó hangjaival, valahányszor pozíciót váltasz. Válaszd a puha, lélegző anyagokat, amelyek csendben mozognak a testeddel.

Mezítláb vs. zokni

A legtöbb jógát mezítláb gyakorolják a stabilitás, a tapadás és a testtudatosság javítása érdekében. A mezítlábasság segít jobban megragadni a szőnyeget, különösen az egyensúlyozó pózoknál. Azonban ne érezze úgy, hogy azonnal le kell rúgnia a cipőjét, ha a mezítlábasság kezdőként kényelmetlenül érzi magát. A könnyű zoknik biztosíthatják a szükséges lábvédelmet és tapadást, miközben lehetővé teszik a pózok megtapasztalását. Csak arra ügyelj, hogy kerüld a csúszós zoknikat, amelyek esésekhez vezethetnek.

A jógazoknik ideálisak, ha a hagyományos zoknikról való átálláskor. Elválasztják a lábujjakat, hogy a mezítlábas állapotot utánozzák, miközben vékony gátat képeznek. Idővel, ahogy egyre kényelmesebbé válik, megpróbálhat mezítláb gyakorolni bizonyos pózokat, és a zokni teljes eltávolítása felé haladhat.

Hagyja ki az utcai cipőt

Hagyja utcai cipőjét, szandálját, csizmáját vagy szandálját a jógastúdió területén kívül. A kültéri lábbelik nem csak kényelmetlenek és nem biztonságosak a jógázáshoz, de olyan szennyeződéseket is bevisznek, amelyek csúszós foltokhoz vezethetnek a szőnyegen. Tiszta zokniban vagy mezítláb lépjen be a stúdióba, hogy tisztán tartsa a teret.

Ha az órára járáshoz cipőt kell viselned, válassz rugalmas, vékony talpú cipőt, amely könnyen lecsúszhat, így közvetlenül a szőnyeg mellett tárolhatod. Kerüld a vaskos vagy merev talpú cipőket, amelyek nem hajlanak természetes módon a lábaddal együtt. Az ideális jógacipő zökkenőmentesen alkalmazkodik a lábfej formájához. A minimalista cipők vagy a csúszós szandálok jól működnek, ha a stúdió azt javasolja, hogy óra előtt vegye le a cipőt.

Mit hozzon magával

Az első napon az egyetlen igazi szükséglet a kényelmes ruházat, a nyitott elme és a hajlandóság az új mozdulatok és pózok kipróbálására. A legtöbb jógastúdió azonban azt ajánlja, hogy a következő dolgokat hozza magával:

  • Jógaszőnyeg - Párnát és tapadást biztosít a pózokhoz. Ellenőrizze, hogy biztosítanak-e szőnyeget, vagy hozzon magával sajátot.
  • Víz - A hidratálás kulcsfontosságú. Vigyél magaddal vizet kortyolgatni, ne egy hatalmas edzés előtti edényt.
  • Törölköző - Felszívja az izzadságot a forró órákon. A jógatörülköző tapadást és párnázottságot biztosít.
  • Kellékek - támaszok, blokkok, hevederek stb., hogy szükség szerint segítsenek a pózokban. Ellenőrizze, hogy biztosítottak-e.
  • Jógaszőnyeg spray - Tisztán tartja a bérelt szőnyeget. Hagyja ki, ha sajátot hoz.
  • Hajgumi - A hosszú hajat távol tartja az arcodtól és a nyakadtól, amikor a pózok között folyik.
  • Rétegek - Könnyen hozzáadhat vagy eltávolíthat rétegeket, ahogy a teste felmelegszik és lehűl.
  • Tisztálkodási szerek - Ha az óra után a stúdióban zuhanyozol.

Érkezzen korán

Igyekezz 15-20 perccel az első óra kezdete előtt megérkezni a jógastúdióba. Ez időt ad arra, hogy bejelentkezz, használd a mosdót, elrejtsd a holmidat, és elhelyezkedj a szőnyegeden. Vedd le a cipődet, és helyezkedj el kényelmesen a szőnyegen. Használd ki ezt az időt arra, hogy mélyen belélegezz és központosítsd a tudatosságodat, mielőtt a tanár elkezdi az órát.

Figyelje meg a körülötte lévőket, és vegye figyelembe a jóga etikettre vonatkozó jelzéseket. Csendesítsd el a telefonokat és kerüld a csevegést az óra alatt. Próbáld meg távol tartani a zsebkendőket, rágcsálnivalókat és egyéb tárgyakat a szőnyegtől. Helyezkedj elöl, ahol a tanár könnyen láthat téged, hogy útmutatást és korrekciókat tudjon adni az óra során.

Pihenjen és szórakozzon!

Mindenekelőtt emlékeztesd magad arra, hogy az első jógaórádnak élvezetesnek kell lennie! Kerüld el, hogy a ruházatodon fixálódj, vagy összehasonlítsd magad más tanulókkal. Ehelyett koncentrálj arra, hogy figyelj a légzésedre, légy jelen, és tudatosan mozogj a pózokban. A megfelelő jógaruha lehetővé teszi, hogy szabadon mozoghass, miközben kényelmesen fedett maradsz, miközben áramlasz, hajolsz, csavarodsz, megfordulsz és nyújtasz. Az alapokat lefedve már csak a lazítás és a szórakozás marad a jógadebütálás alatt. Namaste!

Hogyan válasszuk ki a legjobb jógaruhát a nőknek

A számtalan sportos ruházati márka marketing "jógaruhák" lehet trükkös, hogy megkülönböztesse, melyik jógaruha valóban a legjobb teljesítményt nyújtja a gyakorlatban. Bár nincs szükséged drága dizájner ruhákra ahhoz, hogy kiaknázd a jóga előnyeit, a hízelgő, funkcionális ruhák kiválasztása növeli a kényelmet és a mozgástartományt az órán. Kövesse ezeket a tippeket, hogy olyan női jógaruházatot válasszon, amely ideális egyensúlyt teremt a divat, az illeszkedés és a funkció között.

Fókuszban a rugalmas szövetek

Az első számú szabály a jógaruhák vásárlásakor, hogy négyirányú sztreccsel rendelkező, sztreccsbarát anyagból készült felsőket és alsókat keress. Ezek a szövetek több irányban rugalmasak, és korlátlan mozgást tesznek lehetővé. Az olyan hajlékony anyagok, mint a spandex, a nylon, a poliészter, a rayon és a lycra természetes rugalmassággal rendelkeznek, így ideálisak a csavaró jógapózokhoz.

A pamut légáteresztő és nedvszívó, de minimális "adás" van. Maradjunk a legalább 10%-os elasztánnal kevert pamutnál a szükséges nyújtás érdekében. Kerülje a merev, korlátozó anyagokat, amelyek akadályozzák a mozgást, mint például a farmer, a bőr, a flitterek vagy a vászon. Tesztelje a nyúlást az anyag különböző irányú rángatásával - a minőségi jógapózok visszarugóznak a formájukba.

Hagyja, hogy a leggings vezesse az utat

Keress olyan jóga leggingset, amelynek széles, magasított derékpántja van, amely hajlítás közben is megtart, és nem ásít be vagy csúszik lefelé. Válassz masszív, közepes súlyú anyagokat a papírvékony leggingsekkel szemben, amelyek hajlamosak minden púpot és dudort megmutatni. Válasszon boka- vagy teljes hosszúságú leggingset - a caprisek felhúzódhatnak.

Az egyszínű fekete leggings egy sokoldalú alapdarab, amely bármilyen felsővel párosítható. Ha változatosságra vágysz, válassz merész színeket és nyomatokat. Keresse a nedvességelvezető anyagot, hogy a forró jóga során taszítsa az izzadságot. A zsebes leggingsek praktikusak a kártyák és kulcsok elrejtésére is. Győződjön meg róla, hogy a leggings teljesen átlátszatlan, és nem látszik át, ha feszül vagy hajol.

Válasszon egy támogató sportmelltartót

A kompressziós és kapszulás sportmelltartó megtalálása kulcsfontosságú a lányok helyben tartásához az inverzió során. Keressen széles pántokkal és pánttal ellátott melltartókat az optimális tartás és emelés érdekében. A racerback melltartók lehetővé teszik a felsőtest szabad forgását. Kerülje a vékony spagettipántokkal ellátott, csúszásra hajlamos, gyenge melltartókat.

Fontolja meg a levehető párnázott melltartók használatát, hogy megakadályozza a fejfényt, amikor a stúdióban hűvös lesz. Tesztelje a sportmelltartókat fel-le ugrálással - a minimális függőleges mozgás azt jelenti, hogy megtalálta a győztest. Hagyd, hogy a kényelem legyen az irányadó, amikor a mellméretedhez igazodó, nagy vagy kis terhelésű melltartók között döntesz. A jóga melltartó magabiztos és magabiztos marad.

Válassza ki a megfelelő jóga felsőt

Válassz extra hosszúságú, laza jógafelsőket, amelyek nem állnak fel vagy nem jönnek ki a lefelé irányuló kutya közben. A hosszabb pólók előre hajtva eltakarják a hátsó felét. A kerek nyakú felsők lehetővé teszik a légzést a korlátozó nyakú vagy garbónyakú felsőkkel szemben.

Keresse az oldalsó hasítékkal vagy hálós panelekkel ellátott felsőket, hogy fokozza a szellőzést a forró jóga alatt. A hüvelykujjnyílások a helyén tartják az ujjakat. Kerülje a zajos, csúszós anyagokat, amelyek zörögnek vagy csúszkálnak. A legjobb jógafelsők zökkenőmentesen mozognak a testeddel.

Hagyja ki a zavaró részleteket

Kedvelje az egyszerű, áramvonalas jógaruhákat, amelyek nem tartalmaznak zajos cipzárakat, gombokat, tépőzárakat vagy csengőket, amelyek zavaróak lehetnek a nyugtató órákon. Kerüld a ruhákon elhelyezett merész logókat is - nyugalmat akarsz teremteni, nem pedig zavaró tényezőt. Az ékszerek beleakadhatnak a ruhákba és a pózokba - távolítsa el őket, mielőtt belép a stúdióba.

Mondjon nemet a durva csipkékre, a viszkető címkékre vagy a merev varrásokra, amelyek felhorzsolják az érzékeny bőrt. Bármi, ami ásít, csíp vagy karcol, csökkenti a fókuszt. Keresse a flatlock varratokat, amelyek laposan simulnak a bőrhöz az irritációmentes viselet érdekében. A jógaruhák egyszerűsége lehetővé teszi, hogy befelé fordulj és elmélyítsd a tudatosságot.

Legyen a kényelem a legfontosabb prioritás

Mindenekelőtt olyan jógaruhákat válassz, amelyekben jól érzed magad. Keverje össze a melltartó, a legging és a felső lehetőségeket, hogy olyan megjelenést hozzon létre, amely tükrözi személyes stílusát. Keresse az önbizalomnövelő színeket és nyomatokat, amelyek örömet okoznak Önnek. Győződjön meg arról, hogy jógaruhatára biztosítja az Ön által kívánt fedettségi szintet. Maradjon hű a saját kényelmi preferenciáihoz a legjobb jógaélmény érdekében.

Hogyan válasszuk ki a legjobb jógaruhát férfiaknak

Elmúltak azok az idők, amikor a férfiak "jógaruhája" régi rövidnadrágot és rongyos pólót jelentett. A mai férfiaknak rengeteg lehetőségük van a kényelemre és teljesítményre optimalizált, divatos jógaruházatra. A viselet kiválasztása elsőre olyan lehet, mint egy fejtörő. Kövesse ezeket a tippeket, hogy elsajátítsa a stílusos férfi jógaruházatot, amely tökéletesen támogatja a gyakorlását.

Prioritás Stretchy szövetek

Az első számú szempont minden jógaruha esetében a mozgásszabadság. Keress olyan könnyű, négyirányú sztreccsből készült felsőket és alsókat, mint a spandex, a nylon és a poliészter, amelyek könnyen hajlékonyak. Kerülje a merev, korlátozó anyagokat, mint a farmer vagy a vászon, amelyek akadályozzák a mozgástartományt.

Az olyan természetes szálak, mint a pamut és a bambuszselyem, légáteresztő képességet biztosítanak. A szükséges sztreccs érdekében a pamutkeverékekben legalább 10% spandexet keressen. Tesztelje a nyúlást a szövet különböző irányú rángatásával - a szövetnek vissza kell pattannia a formájába, nem szabad megereszkednie. A jógakészletednek veled együtt kell mozognia, nem pedig ellened.

Reach for Yoga Leggings

Az egykor a nők számára fenntartott, férfiaknak szánt jóga leggings páratlan kényelmet és szabad dinamikát kínál, amely tökéletes a mély harcos lungeshez és a Straddle-ben való előre hajtáshoz. A leggings elvezeti a nedvességet, megakadályozza a kidörzsölődést és simító tömörítést biztosít. Keresse a strapabíró derékpántot, amely a helyén marad anélkül, hogy beásná magát.

Az egyszínű fekete leggings sokoldalúságot biztosít. A kalandvágyó jógázók választhatják a merészebb színeket és nyomatokat. Biztosítsa, hogy a leggings átlátszatlan fedést biztosítson - senki sem akarja első kézből megtapasztalni az átlátszó nadrágokat. Keressen kényelmes zsebeket a kulcsok vagy a személyi igazolvány elrejtéséhez. A minőségi jóga leggingsek lehetővé teszik a mozgást.

Level Up a jóga kocogókkal

A joggerek a melegítőnadrágok kényelmét ötvözik egy összeszedettebb sziluettel. Válasszon könnyű, nedvességelvezető anyagból készült joggert. A szűkített szárú kialakítás megakadályozza a szövet összecsúszását, míg a mandzsettás szegélyek megmutatják a feltűnő zoknit és a tornacipőt. A joggerek nagyszerűen működnek, ha stílusosan utazol órára és óráról órára.

Válassza az állítható zsinóros derékrészű joggert, ha jobban szereti a szorosabb illeszkedést, mint a laza és bő szabásúakat. A cipzáras zsebekben biztonságosan elférnek az értéktárgyak az inverz pózok alatt. A maximális sokoldalúság érdekében ragaszkodjon a semleges színárnyalatokhoz. A jóga joggerek lazán tartják a lazaságot, miközben még mindig jól néznek ki.

Válassz egy támogató jóga tankot

Hagyd ki a régi, megereszkedett pólókat, és fejleszd a jógafelsőd egy elegáns pólóval. Keress hosszabb darabokat, amelyek nem bomlanak ki, és nem állnak fel a ruha közepén. A hálós panelekkel ellátott pólók fokozzák a szellőzést a forró, izzasztó jógaórákon. A nyakkivágás és a hónaljnyílások körüli kötés megakadályozza, hogy a szélek idővel megnyúljanak és meggörbüljenek.

A bőséges oldalsó rések lehetővé teszik a felsőtest szabad forgását. A hüvelykujjnyílások nagyszerűen tartják az ujjakat is a helyükön. Keresse a flatlock varrást, amely megakadályozza a bőrirritációt és a kidörzsölődést. Egy minőségi jógatank légáteresztő kényelmet biztosít, nulla korlátozással.

Válassza ki a rövidnadrágot bölcsen

Ha a leggings helyett a rövidnadrágot részesíti előnyben, válasszon könnyű, közepes vagy hosszabb hosszúságú rövidnadrágot, hogy elegendő fedést biztosítson. A 7 és 9 hüvelyk közötti lábszárhossz ideális a legtöbb testtípus számára. A rövidebb rövidnadrágok hajlamosak felhúzódni vagy szorítani, amikor pózokban ül.

Keressen olyan rövidnadrágot, amely rugalmas derékkal, belső húzózsinórral vagy megkötés nélküli fűzővel rendelkezik, hogy testre szabottan illeszkedjen. Az oldalzsebekben biztonságosan elférnek a kulcsok, kártyák és készpénz, így könnyen hozzáférhetsz. A forró jógához a nedvességelvezető anyag segít hűvösen és szárazon tartani még akkor is, ha a hőmérséklet emelkedik. Mozogj szabadon, gondtalanul a férfiaknak tervezett jóganadrágban.

Hallgass a megérzéseidre

A jógafelszerelés kiválasztásakor olyan darabokat válasszon, amelyekben valóban jól érzi magát. Olyan ruhákat szeretne, amelyek növelik az önbizalmat és támogatják az önkifejezést. Keverje és kombinálja a felsőket, alsókat és rétegeket, hogy olyan megjelenést alakítson ki, amely összhangban van a személyes stílusával. Keresse azokat az anyagokat és szabásokat, amelyek segítségével központban érzi magát, és erőt meríthet a gyakorlásban való teljes elmerüléshez. Bízz a megérzéseidben - megvan!

Jóga ruházati stílusok elkerülése

Mit ne vegyél fel, amikor a jógamatracodat gördíted ki? Bizonyos ruhadarabok akadályozzák a gyakorlást, vagy növelik a ruhatári hiba valószínűségét. Kerüld ezeket a rosszul illő jógaruházatokat a tökéletes test-elme élmény érdekében:

Farmer - Túlságosan korlátozó

A farmernadrág korlátozza a jógaáramlásokhoz és a hajtásokhoz szükséges mozgékonyságot. A merev farmerekből hiányzik a szabad mozgáshoz elengedhetetlen négyirányú sztreccs. A vastag anyag ráadásul a hőt is magába zárja, ami miatt gyorsan túlmelegszik. A farmert inkább a bevásárlásokhoz tartogasd, ne a lefelé irányuló kutyához.

Bőr leggings - Too Hot

A műbőr leggings elméletben elegánsnak tűnik, de jóga közben fájdalmasan forrónak és korlátozónak bizonyul. A nem légáteresztő műbőr és műanyag szövetek a bőröd mellett csapdába ejtik a hőt és az izzadságot, és csúszós zűrzavart okoznak. Engedd ragyogni a fénylő lelkedet, ha olyan lélegző anyagokat választasz, amelyek lehetővé teszik a test és az elme szabad mozgását.

Miniszoknya - túlságosan leleplező

Kerülje a veszélyesen rövid miniszoknyákat, ruhákat vagy rövidnadrágokat, amelyek túlságosan rövidek lehetnek. A nem megfelelő hosszúság kiválasztása azzal a kockázattal jár, hogy a fehérnemű lelepleződik a fordított vagy ülőhelyzetben történő hajtogatás során. A hosszú caprisek, leggingsek, rövidnadrágok vagy jóganadrágok minden pózban biztosítják a szükséges fedést.

Vaskos pulóverek - Túl bőek

A túlméretezett kapucnis pulóvereknek nincs alakjuk, és kifelé gomolyognak, ami rontja az igazodási visszajelzést. A felesleges anyag összecsavarodik, korlátozva a mozgástartományt. Maradj a könnyű anyagú, testhezálló felsőknél, amelyek veled együtt mozognak. Élvezze inkább a kedvenc pulóvere melegét és kényelmét jóga előtt és után.

Jelmezek - Túlságosan zavaró

A halloweeni jelmezt vagy az állatos pulóvert tartogasd a tematikus bulikra, ne a jógaórára. A külsőségek megzavarják a fókuszálást Önnél és a környezetében lévőknél. A hangos csengőkkel, sípokkal és egyéb kiegészítőkkel ellátott, furcsa jóganadrágok szintén elterelik a figyelmet a légzésről és a jelenlétről.

Ragged Tees - Túlságosan kopott

Az az ősi, lyukas grafikus póló jobb, ha nyugdíjba vonul, nem pedig újrahasznosítani edzőruhaként. A szakadt, kopottas felsők elhanyagoltságot jeleznek, nem pedig erkölcsöt. Válassz friss, céltudatos jógafelsőket, amelyek tisztelettel támogatják személyes gyakorlatodat és fejlődésedet. A cselekedeteid mögötti szándékot emelve emeld fel magad.

Szűk garbó - túlságosan korlátozó

A garbókhoz és a nyakiglábakhoz hasonló, megkötős felsők fojtogatónak érződnek az áramlás közepén, megnehezítve a mély lélegzetvételeket. A torkodnál összecsomósodott szövet gátolja a pihenést. Válasszon laza, nyitott nyakkivágást a korlátlan légzés érdekében. Ha könnyen fázol, helyette inkább egy kabátot teríts egy kényelmes, V-nyakú pólóra.

Rosszul illeszkedő melltartók - Túl instabilak

A gyenge melltartók, a megereszkedett sportmelltartók és a vékony bralettek nem rendelkeznek az inverzióhoz, a ráncokhoz és az egyensúlyozáshoz szükséges struktúrával. Az elégtelen alátámasztás ruhatári hibákhoz vezet az osztály közepén. Keressen olyan melltartókat, amelyek minimálisra csökkentik a pattogást, és kapszulázással és kompresszióval tartanak felemelve. A megfelelő illeszkedés fokozza a kényelmet, lehetővé téve a befelé hangolódást.

A lényeg: A jógaruházatnak támogatnia kell a gyakorlást, nem pedig elvonni azt. Válassz olyan öltözéket, amely kitisztítja a fizikai és mentális teret, segítve a fókusz és a jelenlét megtalálását a szőnyegen. Ha kétségeid vannak, válassz egyszerű, rugalmas anyagú ruhadarabokat. A jógaruhád kijelentést tesz - győződj meg róla, hogy közvetíti az értékeidet.

Hogyan ápoljuk a jógaruhákat

A minőségi jógaruházatba való befektetés segít a következetes gyakorlásban, de csak akkor, ha megfelelően gondoskodsz róla. Kövesse ezeket az egyszerű tippeket, hogy jógaruhatára a lehető legjobban nézzen ki és teljesítsen:

Ellenőrizze a címkéket mosás előtt

Mielőtt a jógaruhákat a mosógépbe dobja, olvassa el az anyagápolási címkéket, hogy elkerülje a ruhadarabok károsodását. Keresse a gépi mosás hideg vizes beállításait. A forró víz kifakulhat az anyagból és idő előtt roncsolhatja a rugalmasságot. Hacsak nincs feltüntetve, kerülje a fehérítőt, amely idővel gyengíti a szálakat.

Keresse az alacsony szárítási vagy szárítási utasításokat - a nagy hő hatására a rugalmas szövetek károsodnak. Ne tisztítson száraz tisztítással spandex, nejlon és poliészter ruhákat megerősítés nélkül. Ha kétségei vannak, válasszon kíméletes, hideg vizes mosást és légszárítást a ruhadarabok élettartamának meghosszabbítása érdekében. Kezelje óvatosan a csúcstechnológiás jógaszöveteket.

Minden viselet után mossa ki

Minden használat után mossa ki a jógaruházatot, hogy megelőzze az elhúzódó izzadtságból eredő szagproblémákat. Az izzadságtól nedves ruhák megpenészedése elősegíti a baktériumok elszaporodását, amelyek tartósan megmaradnak. A higiénikus, szagmentes felszerelés érdekében a mosást tegye szokássá, ne pedig utólagos gondolattá.

A tanítás után a piszkos ruhákat a mosásig tartsa külön, hogy elkerülje a keresztszennyező szagokat. A ruhaneműket mosás előtt fordítsa ki, hogy a szövet teljesen megtisztuljon. Minden egyes mosást teljes szárítási ciklus kövessen, hogy megelőzze a nedves ruhakötegek penészesedési kockázatát.

Használjon kíméletes mosószert

Hagyja ki a nehéz mosószereket és előkezelőszereket - ezek túl kemények a kényes jógaruházathoz.

Gyakran ismételt kérdések arról, hogy mit vegyél fel az első jógaórádra

Milyen típusú ruhák a legjobbak a forró jógához?

A forró jógát fűtött stúdióban gyakorolják, ezért a nedvességelvezető, lélegző anyagok ideálisak. Kerülje a pamutot, amely elnehezül az izzadságtól. Válasszon könnyű, szintetikus anyagokat, amelyek gyorsan száradnak. Az áramló tankok és rövidnadrágok sok szellőzést tesznek lehetővé. A sportmelltartó felszívja az izzadságot. Ha könnyen fázik, vigyen magával egy könnyű takarót.

Mi van, ha öntudatos vagyok a testemmel kapcsolatban?

Normális, ha az első órán aggódsz. De ne feledd, hogy mindenki azért van ott, hogy a saját gyakorlatára koncentráljon, nem pedig azért, hogy ítélkezzen feletted. A jógázó testek minden formában és méretben léteznek. Kerüld el, hogy másokhoz hasonlítsd magad. Azt viseld, amiben kényelmesen érzed magad, ne pedig öntudatosan. A stúdiók azt szeretnék, hogy úgy érezd, szívesen látnak, ahogy vagy. Idővel egyre nyugodtabbnak fogod érezni magad.

Milyen jógaruhákat kerüljek szerénységi okokból?

Az, hogy mekkora lefedettséget szeretne, személyes preferenciák függvénye. Az alakformáló leggings vagy capris egy laza pólóval szerénységet biztosít. Kerülje a nagyon rövid rövidnadrágokat vagy a mélyen kivágott felsőket, ha kényelmetlenül érzi magát bennük. Egyesek térdet, könyököt takaró vagy a leggings fölött rövidnadrágot viselő emberek is szeretnének. A tunikák, a hosszú ujjú és a réteges ruhadarabok is nagyobb fedettséget biztosítanak. Tegye azt, ami Önnek megfelelőnek tűnik.

Szűk vagy bő legyen a jógaruhám?

A legjobb jógaruházat jól illeszkedik, de teljes mozgásszabadságot biztosít. Ha a ruhák túl szűkek, korlátozzák a pózok közötti áramlás képességét. A rendkívül bő vagy bő ruhák összecsomósodhatnak, vagy botlásveszélyt okozhatnak. Keresse a testhez simuló, rugalmas anyagú ruhadarabokat, amelyek együtt mozognak a testével. Megfeleljen, de ne szorítson.

Felvehetem a tornaruhámat?

A szokásos tornaruhád jól fog működni egy kezdő jógaórán, amennyiben szabad mozgást tesz lehetővé. A rugalmas leggingsek, sportos rövidnadrágok és nedvességelvezető felsők jól átvihetők a jógára. Csak kerülje a terjedelmes pulóvereket vagy a nem engedő farmereket. Bármilyen könnyű, légáteresztő edzőruha, amely lehetővé teszi a mozgást zavaró tényezők nélkül, tökéletesen alkalmas.

Drágának kell lennie a jógaruhámnak?

Egyáltalán nem! Bár rengeteg drága tervezői opció létezik, kezdheted az alapszintű, pénztárcabarát aktív ruhákkal is. Látogasson el az olyan diszkont kiskereskedésekbe, mint a Costco, a TJ Maxx vagy a Marshall's, ahol megfizethető jóga alapdarabokat talál. Nézz körül a takarékossági boltokban is a gyengén használt darabokért. Az egyszínű leggingsek, az alaptartályok és a sztreccs felsők anélkül teszik majd a dolgukat, hogy elszállna a költségvetésed. Később frissíthetsz, ha szeretnél.

Mi van, ha nincs sportruházatom? Viselhetek pizsamát?

Ha tényleg nincs még semmilyen edzőruhád, akkor az első órára pizsamában menni jobb, mint a semmi. Keress könnyű pizsamanadrágot és légáteresztő pamutból készült pólót. Kerüld a flaneleket vagy a nehéz szöveteket, amelyek felforrósodhatnak. Ha lehetséges, először kérj kölcsön ruhát egy barátodtól. Tudassa az oktatóval, hogy beéri, amíg nem kap megfelelő jógaruhát. Meg fogják érteni.

Kiegészítsem a jógaruhámat?

Az olyan kiegészítők, mint az övek, sálak vagy fejpántok általában zavaróak a jógaórán. Hagyja ki az ékszereket is. Minél egyszerűbb a megjelenésed, annál jobb. Az egyetlen kivétel a hajgumik, amelyekkel a hosszú tincseket hátrahúzhatod és távol tarthatod az arcodtól. Ellenállj a kísértésnek, hogy a megjelenéseddel foglalkozz, és helyette irányítsd a figyelmedet a légzésedre, a mozgásodra és az összehangoltságodra. Szabadítsd meg magad a zavaró tényezőktől.

Milyen korán kell érkeznem és átöltöznöm?

A jógastúdióba 15-20 perccel a kezdési időpont előtt érkezzen meg. Ez ad egy kis időt arra, hogy használd a mosdót, elpakold a holmidat, és elhelyezkedj a szőnyegeden, mielőtt az óra elkezdődik. Ellenállj a kísértésnek, hogy ez idő alatt másokkal beszélgess. Ülj le csendben, lélegezz, és kezdj el összpontosítani. Ha hagysz időt a földre kerülésre, az segít abban, hogy a legtöbbet hozza ki az első jógaélményedből.

Összefoglaló

A jógázni kezdők gyakran gondolkodnak azon, hogy mit vegyenek fel életük első jógaórájára. A megfelelő öltözék hatással lehet a kényelemre, a mozgástartományra és a magabiztosságra az első jógaélmény során. Először is összpontosítson a rugalmas, lélegző anyagokra, amelyek lehetővé teszik a mozgás szabadságát a különböző pózokban. Az alakformáló jóganadrág, leggings, rövidnadrág vagy capris egy testhezálló sportos felsővel vagy pólóval párosítva általában jól működik. Kerülje az olyan korlátozó anyagokat, mint a farmer, a műbőr vagy a nehéz pamut. Válassza a nedvességelvezető anyagokat, ha az izzadás aggodalomra ad okot. Hagyja ki a bonyolult pántokat, gombokat vagy zajos anyagokat, amelyek zavaróak lehetnek. Az egyszerű, szolid darabok segítenek befelé összpontosítani, nem pedig a ruhádra. Hagyja otthon a feltűnő ékszereket is, hogy elkerülje a beakadást. Sok stúdióban vannak szőnyegek, de ha van sajátod, hozd magaddal a higiénia érdekében. Érkezz korán, hogy még az óra kezdete előtt elhelyezkedhess. A jógaruháknak nem kell drága designer márkáknak lenniük. A megfizethető, mozgást lehetővé tevő aktív ruházat is megteszi a magáét. A legfontosabb, hogy ne hagyja, hogy a tökéletes ruha megtalálása megakadályozza a jóga kipróbálását. Viseld azt, ami számodra kényelmes. A belső nyugalom, amelyet a jóga ápol, sokkal többet számít, mint az, hogy mit viselsz kívülről.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső