Hány kalóriát égetsz el alvás közben? Hatékony módszerek a kalóriaégetés fokozására

Published:

Amikor este bebújik az ágyba, azt gondolhatja, hogy a teste egy anyagcsere szempontjából eseménytelen nyolc órás alvásra készül. A teste azonban valójában egész éjszaka keményen dolgozik, öntudatlanul kalóriát éget, hogy az alapvető funkciókat fenntartsa. Tehát hány kalóriát éget el a tested, miközben álmodban mélyen alszol? Milyen tényezők befolyásolják az éjszaka elégetett kalóriák számát? És az alvás optimalizálása segíthet-e felpörgetni a kalóriaégetést? Olvasson tovább, hogy megtudja a lenyűgöző tényeket az alvás és az anyagcsere kapcsolatáról.

Hány kalóriát égetsz el alvás közben? Hatékony módszerek a kalóriaégetés fokozására

Hány kalóriát éget el egy átlagos ember egy éjszakai alvás alatt?

Még akkor is, amikor a teste és az elméje nyugalomban van azokon a boldog éjszakákon, amikor mélyen alszik, az anyagcseréje nem pihen. Teste éjjel-nappal folyamatosan kalóriát éget, hogy a létfontosságú rendszereket működésben tartsa.

A kutatások azt mutatják, hogy a legtöbb felnőtt alvás közben óránként 50-100 kalóriát éget el. Ez a kalóriafelhasználás egy teljes éjszakai alvás alatt nagyon is összeadódhat.

Ha minden éjjel nyolc órát alszik jó minőségű alvással, akkor körülbelül 400-800 kalóriát vagy még többet égethet el, csak azáltal, hogy éjszakánként alszik. Például egy 150 kilós személy, aki nyolc órát alszik, valószínűleg 576 kalóriát éget el az éjszaka folyamán. Bár az alvási anyagcsere nem okozhatja a kilók azonnali elolvadását, ez még mindig jelentős mennyiségű kalóriaégetést jelent, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Hogy a jó éjszakai alvás kalóriaégetését perspektívába helyezzük, gondoljunk csak a következőkre:

  • Egy szelet pepperónis pizza 300 kalóriát vagy annál is többet tartalmazhat. Tehát két-három szelet kiadós pizza elfogyasztásának megfelelő kalóriát égethetsz el pusztán azzal, hogy minden éjjel nyugodtan alszol.
  • Egy McDonald's Big Mac 550 kalóriát tartalmaz. Tehát majdnem egy teljes Big Mac értékű kalóriát elégethetsz, miközben nyolc órán át alszol.
  • Egy Starbucks Venti Caramel Frappuccino 410 kalóriát tartalmaz. Körülbelül ugyanennyi kalóriát égetsz el, miközben kialszik a szemed.

Tehát még ha az alvás nem is tűnik nagy erőfeszítésnek, a tested a színfalak mögött keményen dolgozik, hogy éjjel-nappal kalóriát égessen.

Milyen tényezők befolyásolják, hogy mennyi kalóriát égetsz el alvás közben?

Az alvásóránként 50-100 kalóriaégetés becsült értéke csak egy átlagos érték a legtöbb felnőtt számára. Számos tényező befolyásolhatja, hogy pontosan mennyi kalóriát éget el az Ön egyedi teste az éjszaka folyamán, miközben Ön eszméletlenül álomországban van. Az alvás közbeni kalóriaégetést befolyásoló legfontosabb tényezők közé tartoznak:

Kor

A fiatalabb felnőttek általában több kalóriát égetnek el alvás közben, mint az idősebbek. Miért van ez így? Ahogy öregszünk, az anyagcserénk évről évre természetes módon elkezd lassulni. Minél idősebbek leszünk, annál inkább hajlamosak vagyunk az ülőmunkára is. Az együttes hatás azt jelenti, hogy a kalóriaégetés kissé csökken, ahogy öregszünk.

Az 5-10 éves korú gyermekek általában 50 kalóriát égetnek el a rönkfűrészeléssel töltött óránként. A tizenéveseknél az óránkénti kalóriaégetés kissé felgyorsul: a tizenéves fiúk nagyjából 65 kalóriát, a lányok pedig körülbelül 55 kalóriát égetnek el óránként alvás közben.

A kalóriaégetés a legtöbb felnőtt 30 és 60 év közötti korban éri el a csúcsot, körülbelül 70-100 kalória/óra alvásnál. 60 éves kor után az átlagos kalóriaégetés az anyagcsere lelassulása miatt alvás közben óránként körülbelül 45-65 kalóriára csökken. A fizikai aktivitás fenntartása azonban segíthet ellensúlyozni az éjszakai kalóriaégetés természetes csökkenését.

Biológiai nem

Igaz, hogy a férfiak alvás közben több kalóriát égetnek el, mint a nők? A kutatások azt mutatják, hogy a biológiai nem befolyásolja a nyugalmi kalóriafelhasználást. A férfiak átlagosan több kalóriát égetnek el éjszaka, mint a nők.

Ezt néhány kulcsfontosságú különbség segíti elő:

  • A férfiak természetes módon hajlamosak kevesebb esszenciális testzsírral rendelkezni, mint a nők. A zsírszövet kilónként körülbelül 4,5 kalóriát éget el naponta, míg az izmok kilónként körülbelül hat kalóriát égetnek el naponta nyugalmi állapotban.
  • A férfiak gyakran több izomtömeggel rendelkeznek, mint a nők, ami még nyugalomban is több kalóriát éget el.
  • A nők több kalóriát égetnek el a terhesség és a szoptatás alatt. A nem terhes nők esetében azonban az anyagcsere és a kalóriaégetés általában alacsonyabb.
  • Az olyan hormonok, mint a tesztoszteron és az ösztrogén befolyásolják az anyagcserét. A tesztoszteron segít az izomtömeg növelésében.

Ezen okok miatt a férfiaknál általában valamivel magasabb az éjszakai kalóriaégetés, körülbelül 70-85 kalória óránként, míg a legtöbb felnőtt nőnél 60-75 kalória. A testösszetétel egyéni eltérései azonban azt jelentik, hogy a nemek közötti különbség a kalóriaégetésben szerény.

Testméret és testösszetétel

A testméret és a testösszetétel fontos szerepet játszik annak meghatározásában, hogy mennyi kalóriát égetsz el, miközben Z-t fogsz. Azok az emberek, akiknek több izomtömege van, hajlamosak több kalóriát elégetni éjszaka, mint azok, akiknek magasabb a testzsírszázalékuk. Hogy miért? Az izomszövet anyagcsere-aktívabb, és kilónként 20-30%-kal több kalóriát éget el, mint a zsírszövet.

Hasonlóképpen, a nagyobb testalkatú és nehezebb egyéneknek több energiára (kalóriára) van szükségük nyugalmi állapotban, mint a kisebb testalkatú, könnyebb embereknek az alapvető funkciók ellátásához. Tehát általában az izmos mezomorf és nehezebb embereknél alvás közben több kalóriát égetnek el.

Ezzel szemben a vékonyabb emberek, valamint a magasabb testzsír- és alacsonyabb sovány tömegszázalékkal rendelkezők gyakran kevesebb kalóriát égetnek el egyik napról a másikra. A testösszetétel javítása a felesleges testzsír elvesztésével és több sovány izomtömeg növelésével segíthet az anyagcsere és a kalóriaégetés felpörgetésében a nap 24 órájában.

Diéta és táplálkozás

Az, hogy mit eszik és iszik napközben, befolyásolja az alvás során éjszaka elégetett kalóriák számát. A több fehérje fogyasztása pozitívan befolyásolja a kalóriaégetést, mivel a szervezeted több energiát használ fel a fehérjetartalmú ételek megemésztésére és anyagcseréjére.

Egyes tanulmányok szerint a nap korábbi szakaszában elfogyasztott több kalória jobban felpörgetheti az anyagcserét, mint az éjszakai étkezés. A sok üres kalóriát és cukros ételt tartalmazó ételek fogyasztása vércukorszint-emelkedést és -zuhanást okozhat, ami ronthatja az alvást. A rossz alvás aztán kevesebb kalória elégetéséhez vezet.

A vízzel való folyadékpótlás támogatja az anyagcsere működését és a kalóriaégetést is. Tehát a sovány fehérjékre, összetett szénhidrátokra, egészséges zsírokra és sok vízre összpontosító étrend a legjobb választás, hogy a kalóriaégetés szépen zümmögjön a nap 24 órájában.

Tevékenységi szintek és testmozgás

Azok az emberek, akik napközben fizikailag aktívabbak, alvás közben több kalóriát égetnek el. A testmozgás segít felépíteni és fenntartani a kalóriaégető sovány izomtömeget. Az aktivitás emellett az anyagcserét is hosszabb ideig emeli a testmozgás után. Ezt nevezik edzés utáni túlzott oxigénfogyasztásnak vagy EPOC-nak.

Ha több kalóriát éget el az intenzív edzések során, a szervezetnek több energiára van szüksége a regenerálódáshoz, ami növeli az éjszakai kalóriaszükségletet. A napi 20-60 percig tartó, a pulzusszámot megemelő, következetes testmozgás segíthet a kalóriaégetésben éjjel-nappal.

Egészségi állapot

Az alapbetegségek bizonyos esetekben befolyásolhatják az alvás közbeni kalóriaégetést. Például a pajzsmirigy túlműködés megnövelheti az anyagcserét és több kalóriát égethet el. A fertőzések, a rák, a krónikus fájdalom és más problémák szintén növelhetik a kalóriaszükségletet.

Ezzel szemben bizonyos egészségügyi állapotok kezelésére használt gyógyszerek potenciálisan lassíthatják az anyagcserét. Az olyan állapotok, mint a cukorbetegség vagy a PCOS szintén ronthatják az anyagcsere működését és a kalóriaégetést. Az optimális egészség tehát kulcsfontosságú ahhoz, hogy a 24/7 kalóriaégetést a lehető legnagyobb hatékonysággal végezhesse.

Alvási szokások és minőség

Az is befolyásolja a kalóriaégetést, hogy milyen mélyen alszol, és hány órát alszol minden éjszaka. A kutatók megállapították, hogy a nem elegendő alvás csökkentheti a nyugalmi anyagcserét, ami azt jelenti, hogy a szervezet a rossz alvás után másnap kevesebb kalóriát éget el.

A megzavart alvásminták és a REM mélyalvás hiánya ronthatja a glükózanyagcserét és növelheti az inzulinrezisztenciát. Ez azt eredményezheti, hogy a felesleges glükóz zsírként tárolódik, ahelyett, hogy energiaként elégetnénk. A rossz alvás a ghrelin hormon szintjét is megemeli, amely serkenti az étvágyat.

Így az éjszakai elegendő mennyiségű alvás segít a szervezetednek, hogy a kalóriákat optimálisan égesse el éjjel-nappal. Az alábbi részben talál tippeket az alvásminőség javítására és a több kalória éjszakai elégetésére.

Hány kalóriát égetsz el egy óra alvás alatt?

Amint azt fentebb vázoltuk, az alvás közbeni kalóriaégetés személyenként változik, életkor, nem, testsúly, egészségi állapot és egyéb tényezők alapján. A legtöbb felnőtt azonban átlagosan 50-100 kalóriát éget el minden egyes alvásórában.

Hogy általános képet kapjon, itt egy áttekintés a különböző csoportok óránkénti kalóriaégetésének hozzávetőleges értékéről:

  • 5-10 éves korú gyermekek - 50 kalória
  • Tizenéves fiúk - 65 kalória
  • Tini lányok - 55 kalória
  • Felnőtt férfiak - 70-85 kalória
  • Felnőtt nők - 60-75 kalória
  • Idős felnőttek - 45-65 kalória

Ismétlem, ezek csak általános becslések, mivel számos változó befolyásolja a nyugalmi anyagcserét és az éjszakai kalóriaégetést. De ezeket a viszonyítási pontokat használhatja arra, hogy nagyjából meg tudja becsülni, hová tartozhat kora, neme és aktivitási szintje alapján.

Ha meg szeretné határozni az éjszakai kalóriaégetés pontos mértékét, használhat egy online kalóriaégetés-kalkulátort, amely figyelembe veszi az életkorát, súlyát, magasságát és egyéb adatait. Vagy elvégeztethet egy indirekt kalorimetriás vizsgálatot, hogy tudományosan megmérje nyugalmi anyagcseréjét.

Több kalóriát égetsz REM vagy mély alvás közben?

Amikor éjszaka alszol, a tested ciklikusan váltogatja a gyors szemmozgásos (REM) alvás és a nem-REM alvás között. A nem-REM három szakaszból áll, a könnyű alvástól a nagyon mély alvásig. Talán elgondolkodik - vajon bizonyos alvási szakaszokban több kalóriát éget el, mint másokban?

Meglepő módon a tanulmányok azt mutatják, hogy a kalóriaégetés meglehetősen következetes a REM-, a könnyű nem-REM és a mély nem-REM alvásban. Azonban az, hogy mennyi időt töltesz az egyes szakaszokban, és milyen gyakran váltogatsz közöttük, hatással lehet az energiaégetésedre. Ha több időt töltesz mély alvásban és eléred a REM-szakaszt, akkor optimalizálod a pihenést, így a következő nap folyamán jobban égeted a kalóriákat.

A REM-alvás során az agyad rendkívül aktív, és álmok is előfordulnak, de a tested nyugodt marad. A nem-REM mélyalvás a test és az elme számára egyaránt helyreállító hatású. Ha mind a REM-, mind a mélyalvásban megfelelő időt tölt el, másnap felfrissülve és energikusan ébred.

Ha az alvás gyakran megszakad az éjszaka folyamán, akkor az egyik szakaszból jobban kimarad, mint a többiből. A gyakori ébredések például megfoszthatják Önt az alapvető fontosságú REM-alvástól. Elégtelen mélyalvás fordulhat elő, ha nem szán elég teljes alvási időt.

A rossz minőségű alvás negatívan befolyásolhatja az étvágyat és a zsírégető hormonokat másnap. Tehát a kiegyensúlyozott, jó minőségű alvás, amely minden szakaszban elegendő időt biztosít, segít fenntartani a csúcs kalóriaégetést éjjel-nappal.

Segíthet a szunyókálás az extra kalóriaégetésben?

Tehát egy kis szunyókálás segíthet felpörgetni a kalóriaégetést? A kutatások szerint a válasz igen! A szunyókálás valóban eléget néhány extra kalóriát, ráadásul nagyszerű egészségügyi előnyökkel is jár.

Már 20-30 perc extra déli alvás is segíthet további 25-50 kalória elégetésében. Bár ez nem tűnik soknak, ezek a kis kalóriaégetések idővel összeadódhatnak. Ráadásul a rövid szundikálással történő feltöltődés előnyei túlmutatnak a kisebb kalóriaégetésen.

Az alvás segíthet helyreállítani a szellemi tisztánlátást, és a nap hátralévő részében a szükséges energialöketet biztosíthatja. Ha kipihent vagy, egészségesebb döntéseket hozhatsz, és aktívabb lehetsz, ami mindkettő segít a további kalóriaégetésben.

A legtöbb felnőtt számára a szundikálás 30 percre való korlátozása megakadályozza, hogy az éjszakai alvás elrontsa az alvást. Szánjon tehát időt arra, hogy alkalmanként szundikáljon egyet, mert tudja, hogy ez kalóriaégető és egészségügyi előnyökkel jár. Csak arra ügyeljen, hogy a szundikálás rövid legyen, és ne túl közel a lefekvéshez.

Hogyan segíthet a több alvás több kalóriát elégetni?

Bizonyára hallott már arról, hogy az elegendő alvás elengedhetetlen az egészséges testsúly és anyagcsere fenntartásához. De talán kíváncsi, hogy a megfelelő alvás pontosan hogyan segít több kalóriát elégetni. A jó alvás számos, egymással összefüggő módon támogatja a felpörgetett kalóriaégetést:

  • Az éjszakánként elegendő alvás segít szabályozni az anyagcserét befolyásoló hormonokat, például a kortizolt, az inzulint, a leptint és a ghrelint. A rossz alvás kibillenti ezeket a zsírégető hormonokat a kerékvágásból.
  • Az alváshiány másnap növeli a cukros, magas kalóriatartalmú ételek utáni sóvárgást. A túl kevés alvás szintén növeli az étvágyat. Ezek a problémák túlevéshez és túlzott kalóriafogyasztáshoz vezethetnek.
  • Egy megfelelő, 7-9 órás alvás után az alapanyagcsere-ráta az optimális hormonháztartás helyreállítása miatt megugrik, ami lehetővé teszi, hogy a szervezet több kalóriát égessen el pihenés közben.
  • Ha jól kipihent vagy, több energiád van a fizikai aktivitáshoz, és könnyebben tartod magad az edzésekhez, így még több kalóriát égetsz el.
  • A jó alvás javítja az inzulinérzékenységet, így a szervezet képes a cukrokat energiaként feldolgozni, ahelyett, hogy a felesleget testzsírként raktározná el, amikor túl sokat eszik vagy későn nassol.
  • A mély, jó minőségű alvás lehetővé teszi, hogy a szervezet hatékonyabban működjön, és így több kalóriát égethet el, amíg ébren van és aktív.

A rossz alvási szokások és az elégtelen alvás időtartama következetesen összefüggésbe hozható a súlygyarapodás és az elhízás fokozott kockázatával. Ha tehát minden este legalább 7-9 órányi minőségi alvásra összpontosítunk, az valóban segíthet a kalóriaégetés felpörgetésében és a testsúlykontroll támogatásában.

10 tipp, hogy alvás közben több kalóriát égess éjszakánként

Szeretné feltüzelni az anyagcsere tüzét, hogy alvás közben több kalóriát égessen el? Íme 10 bevált tipp az éjszakai kalóriaégetés maximalizálásához:

  1. Rendszeres testmozgás - Törekedjen napi 20-30 perc szívdobogtató testmozgásra, hogy több kalóriaégető izomtömeget építsen. Ez megemeli az anyagcserét még jóval az edzés vége után is.
  2. Egyél több fehérjét - A fehérjebevitel növelése növelheti az éjszakai kalóriaégetést, mivel a fehérje megemésztése több energiát igényel.
  3. Igyon több vizet - A megfelelő folyadékbevitel kulcsfontosságú az optimális anyagcsereműködéshez. A hidratáltság maximalizálja a kalóriaégetést.
  4. Kezelje a stresszt - A krónikus stressz megemeli a kortizolszintet, ami ronthatja az anyagcserét. Az olyan stresszoldó tevékenységek, mint a jóga, segítenek visszafordítani ezt a hatást.
  5. Azalvási szokások optimalizálása - A következetes lefekvés és ébredés, a kék fénynek való kitettség korlátozása éjszaka, valamint a hálószoba hűvös és sötét kialakítása mind maximalizálhatja a kalóriaégető alvás minőségét.
  6. Fogyassza el a felesleges testzsírt - A felesleges testzsír csökkentheti az anyagcserét. Ahogy kalóriaszabályozott étkezéssel és testmozgással csökkenti a zsírt, az alvási kalóriaégetés növekedni fog.
  7. Izomtömeg-gyarapodás - A zsírégetés mellett az izomtömeg építése vagy fenntartása erőnléti edzéssel kulcsfontosságú ahhoz, hogy éjjel-nappal több kalóriát égessünk.
  8. Vegyen be magnézium-kiegészítőt - A magnézium segít szabályozni az anyagcserét. Sok felnőttnek hiány van ebből a kulcsfontosságú ásványi anyagból.
  9. Próbálja ki az időszakos böjtölést - A böjt és az étkezés váltakozása fokozhatja az anyagcsere rugalmasságát és az éjszakai kalóriaégetést.
  10. Éjszakánként 7-9 óra alv ás - Az ideális anyagcsere-állapot és a kalóriaégetés érdekében tegye az alvást prioritássá, és aludjon legalább 7, de legfeljebb 9 órát éjjel-nappal.

Az egészséges életmódváltás az intelligens táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a stresszoldás és a minőségi alvás révén a maximális kalóriaégetést teszi lehetővé a nap 24 órájában. Végezze el ezeket a kutatásokkal alátámasztott tippeket, hogy beindítsa anyagcsere-motorjait.

Mi a lényeg az alvás közben elégetett kalóriákról?

Összefoglalva, láthatjuk, hogy a szervezetünk alvás közben nem pihen metabolikusan. A nyugalmi anyagcseréd miatt egész éjszaka folyamatosan kalóriát égetsz, hogy az alapvető tudattalan funkciókat ellásd. A legtöbb felnőtt esetében ez 50-100 kalória elégetését jelenti alvásonként.

Az alvás közbeni kalóriaégetés azonban személyenként jelentősen eltér, ami számos tényezőtől függ. Az életkor, a nem, a testsúly, a testösszetétel, az étrend, az aktivitási szint és az egészségi állapot mind befolyásolják az éjszakai kalóriaégetés mértékét. Az olyan dolgok, mint a gyógyszerek, az alapbetegségek és az alvási szokások szintén szerepet játszanak.

Bár nem tudja pontosan befolyásolni, hogy fiziológiailag mi történik alvás közben, optimalizálhatja a módosítható életmódbeli tényezőket. A rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott táplálkozás, a stressz kezelése és az elegendő éjszakai alvás segít a kalóriaégetésben a nap 24 órájában.

Vigasztaljon tehát a tudat, hogy amikor ma este elalszik, a teste a színfalak mögött továbbra is szorgalmasan fog dolgozni, hogy kalóriákat égessen, miközben fűrészeli a rönköket. Szép álmokat!

A legfontosabb tudnivalók:

  • A felnőttek óránként 50-100 kalóriát égetnek el alvás közben.
  • A férfiak és az izmosabb emberek több kalóriát égetnek el egyik napról a másikra.
  • Az étrend, a testmozgás, a stressz és az egészség befolyásolja a kalóriaégetést
  • A rossz alvás károsíthatja a kalóriaégető hormonokat
  • 7-9 óra éjszakai alvás az ideális egészség és anyagcsere érdekében.
  • Az edzések, a fehérje, a folyadékbevitel és az alvási tippek maximalizálhatják a kalóriaégetést

Hány kalóriát égetsz el alvás közben?

Az alvás közben elégetett kalóriák száma több tényezőtől, például a testsúlytól, az életkortól, a nemtől és az anyagcserétől függően változik. Átlagosan egy ember körülbelül 38 kalóriát éget el óránként alvás közben.

Hogyan égethetek el több kalóriát alvás közben?

Bár közvetlenül nem tudod befolyásolni az alvás közben elégetett kalóriák számát, van néhány dolog, amivel növelheted az alvás közbeni energiafelhasználásodat. Az egészséges testsúly fenntartása, az elegendő alvás és a jó alváshigiénia olyan tényezők, amelyek befolyásolhatják, hogy mennyi kalóriát éget el.

Hogyan befolyásolják az alvási szokások, hogy mennyi kalóriát égetsz el alvás közben?

Az alvási szokások, például az alvás időtartama és minősége befolyásolhatja az alvás közben elégetett kalóriák számát. Például az elegendő alvás és a rendszeres alvási rend hozzájárulhat az alvás közbeni energiafelhasználás javulásához.

Lehet kalóriát égetni alvás közben?

Igen, a szervezeted még alvás közben is folytatja a kalóriaégetést. Azonban az alvás közben elégetett kalóriák mennyisége általában alacsonyabb, mint amikor fizikailag aktív.

Hogyan tudok jobban aludni, hogy a legtöbb kalóriát égessem el?

Az alvásminőség javítása és az alvás közbeni kalóriaégetés fokozása érdekében fontos, hogy rendszeres alvási rutint alakítson ki, kényelmes alvási környezetet teremtsen, és jó alváshigiéniát gyakoroljon. Ez magában foglalja a koffein és az elektronikus eszközök kerülését lefekvés előtt, valamint az elegendő alvás biztosítását.

Hány kalóriát égetünk el alvás közben?

Mint korábban említettük, az alvás közben elégetett kalóriák száma egyéni tényezőktől függően változhat. Átlagosan egy ember körülbelül 38 kalóriát éget el óránként alvás közben. Egy éjszakai alvás során ez több száz kalóriát is jelenthet.

Milyen szerepet játszik az alvás közbeni energiafelhasználás a kalóriaégetésben?

Az alvás közbeni energiafelhasználás azt a kalóriamennyiséget jelenti, amelyet a szervezet az alvási ciklus alatt, nyugalmi állapotban használ fel. Bár az alvás közben elégetett kalóriák a napi energiafelhasználás kisebb részét teszik ki a fizikai aktivitáshoz képest, mégis hozzájárulnak a teljes kalóriaégetéshez.

Hogyan növelhetem az alvás közben elégetett kalóriák számát?

Bár az alvás közben elégetett kalóriák számát nem tudja közvetlenül befolyásolni, az egészséges életmóddal kapcsolatos szokások elfogadása potenciálisan növelheti az általános kalóriaégetést. A rendszeres testmozgás, az egészséges testsúly fenntartása és a kiegyensúlyozott étrend olyan tényezők, amelyek közvetve befolyásolhatják az alvás közbeni kalóriaégetést.

Hány kalóriát égetek el álmomban?

Az alvás közben elégetett kalóriák száma az egyéni jellemzőktől, például a testsúlytól, az életkortól és az anyagcserétől függően változhat. Átlagosan egy ember körülbelül 38 kalóriát éget el óránként alvás közben.

Milyen tényezők járulnak hozzá az alvás közben elégetett kalóriamennyiséghez?

Az alvás közben elégetett kalóriák mennyiségéhez számos különböző tényező járul hozzá. Ezek közé tartoznak olyan tényezők, mint a testsúly, az életkor, a nem, az anyagcsere sebessége és az általános egészségi állapot. Emellett az alvás időtartama és minősége is befolyásolhatja az alvás közbeni kalóriaégetést.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső