Fogyj le és égesd el a zsírt ezekkel a lefekvés előtti nassolnivalókkal és ételekkel

Published:

Az éhesen lefekvés az egyik legnagyobb akadálya lehet a fogyásnak. A késő esti sóvárgás szabotálhatja a fogyási erőfeszítéseket. A megfelelő ételek lefekvés előtti fogyasztása azonban valóban segíthet az éjszakai zsírégetésben és az alvás közbeni fogyásban.

Ebben a bejegyzésben 10 tökéletes lefekvés előtti nassolnivalót ismerhetsz meg, amelyek segítenek a fogyásban. Ezek az éjszakai nassolási ötletek kielégítik az éhségérzetet, megelőzik a sóvárgást, fokozzák a zsírégető hormonokat, és segítenek abban, hogy könnyedebben ébredj.

Miért evés előtt lefekvés segíthet a fogyás

Miért evés előtt lefekvés segíthet a fogyás

A lefekvés előtti laktató, tápláló snack fogyasztása számos előnnyel jár a fogyás szempontjából:

  • Megakadályozza a magas kalóriatartalmú ételek késő esti falását, ami súlygyarapodáshoz vezet. Ha éhesen fekszel le, akkor az éjszaka közepén felébredhetsz, és kontrollálatlanul nassolhatsz az ágyad közelében lévő ételekből. Az egészséges nassolnivaló elégedetté tesz.
  • Egy éjszaka alatt stabilizálja a vércukorszintet. Ez egyenletes energiaszintet biztosít, és megakadályozza az alvást megzavaró éhségérzetet.
  • Fokozza az anyagcserét. A fehérjében gazdag ételek lefekvés előtti fogyasztása növeli az anyagcserét fokozó izomnövekedési hormonokat alvás közben.
  • Zsírt éget. A fehérjében, rostokban és egészséges zsírokban gazdag ételek éjszakai fogyasztása növeli a zsírégető hormonok, például a glükagon szintjét.

A megfelelő nassolnivalókkal lefogyhatsz, ha lefekvés előtt eszel. Csak arra ügyelj, hogy a nassolnivaló kicsi legyen, körülbelül 200 kalória. Íme 10 tápláló és karcsúsító késő esti nassolnivaló, amelyek segítenek megfékezni az éhséget és éjszakai zsírégetést.

10 Legjobb lefekvés előtti snackek a fogyásért

1. Görög joghurt

A görög joghurt az egyik legjobb snack, amit lefekvés előtt fogyaszthatsz. Éhségcsökkentő fehérjét és minimális cukrot tartalmaz, így nem fogja megemelni a vércukorszintedet.

A görög joghurtban lévő triptofán segít az agynak a melatonin és a szerotonin termelésében, amelyek a relaxációt elősegítő és az alvás-ébrenlét ciklusokat szabályozó hormonok. Ez segít javítani az alvás hatékonyságát, ami fontos a súlyszabályozás szempontjából.

Törekedjen 2/3 csésze alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes görög joghurtra. A tetejére bogyós gyümölcsöket tegyél, hogy természetes édességet és hozzáadott rostokat adj hozzá.

2. Túró

A túró egy fehérje erőmű, amely 14 grammot biztosít 1/2 csészényi mennyiségben. A túróban lévő kazeinfehérje lassan emésztődik, így elősegíti a jóllakottságot. Ez megakadályozza a késő esti éhségérzetet, amely nassoláshoz vezet.

Mivel a túró jó triptofánforrás, a túró alvásjavító tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segítik a szervezetet az éjszakai zsírégetésben. Szórja meg fahéjjal vagy szerecsendióval, és párosítsa 30 mandulával, hogy kielégítő, anyagcserét serkentő lefekvés előtti nassolnivaló legyen.

3. Mandula

A mandula kiváló éjszakai rágcsálnivaló a fogyáshoz. Tele van fehérjével, rosttal, magnéziummal és E-vitaminnal. A mandulában lévő egészséges zsírok és rostok segítenek lassítani az emésztést, hogy tovább legyen tele.

A mandula triptofánt is tartalmaz, amely segít az alvásban. Ez lehetővé teszi a szervezet számára, hogy alvás közben több kalóriát égessen el. Korlátozza az adagját körülbelül 1 unciára, vagyis nagyjából 30 manduladióra.

4. Csicseriborsó humusz és zöldségek

A humusz egy fehérje- és rostdús snack, amely csicseriborsóból és olívaolajból készül. Ha a humuszt feldarabolt nyers zöldségekkel kombinálja, tápláló éjszakai snacket kap, amely tartós energiát biztosít.

A rostok és a fehérje elégedetté tesznek, így megakadályozzák a késő esti sóvárgást. A csicseriborsóban és a zöldségekben lévő összetett szénhidrátok segítenek a triptofánnak az agyba történő szállításában is, hogy fokozzák az alváshormon, a melatonin termelését.

5. Törökország és sajt Roll-Ups

Tekerjen egy szelet zsírszegény pulyka- vagy csirkemellet egy szelet zsírszegény sajt köré, hogy magas fehérjetartalmú, kalciumban gazdag lefekvés előtti nassolnivalót kapjon. A fehérje segít lassítani az emésztést, és egész éjszaka teltségérzetet biztosít.

A pulykából származó triptofán a sajtból származó kalciummal párosulva segíthet gyorsabban elaludni. Ez lehetővé teszi, hogy a szervezeted több kalóriát égessen el az éjszaka folyamán.

6. Banán és dióvaj

Ha egy evőkanál mogyoró- vagy mandulavajat kensz egy fél szeletelt banánra, az olyan szénhidrát-fehérje kombináció, amely tartós energiát biztosít. A dióvajban lévő triptofán és a banánban lévő szénhidrátok segítenek a szerotoninszint növelésében, ami elősegíti az alvást és az étvágyszabályozást.

Ügyeljen arra, hogy csak egy fél banánt használjon, hogy alacsony legyen a cukortartalma.

7. Fehérjeturmix

A tejsavó, kazein vagy növényi alapú fehérjeporok turmixba vagy turmixba keverve tökéletes lefekvés előtti ital lehet. A fehérjeturmixok egy adag fehérjét biztosítanak, hogy támogassák az izmok regenerálódását, a jóllakottságot és az étvágycsökkentő hormonokat éjszakára.

Keressen olyan fehérjeporokat, amelyek olyan aminosavakat tartalmaznak, mint a glicin, az L-theanin és a triptofán, hogy elősegítsék a relaxációt és az alvást. Korlátozza a hozzáadott cukrot az ízesített fajták kerülésével.

8. Zabpehely

Egy fél csésze száraz zab mikrózva egy csésze tejjel vagy diótejjel energizáló, rostban gazdag lefekvés előtti nassolnivalót biztosít. A teljes kiőrlésű gabonafélék éjszakára tartós energiát biztosítanak, míg a természetes triptofán ellazítja a szervezetet, és felkészíti az alvásra.

A zabot gyümölcsökkel és fahéjjal megszórva extra szénhidrátot adhat, amely segít a triptofán agyba juttatásában.

9. Cseresznyeparadicsom és mozzarella

A mozzarella gyöngyökkel párosított cseresznyeparadicsom egyszerű, sós rágcsálnivalóvá válik esténként. A sajtból származó fehérje és a paradicsomból származó vitaminok tápláló üzemanyagot biztosítanak, hogy az anyagcseréje pörögjön.

A sajtban lévő triptofán segít ellazítani a szervezetet és javítja az alvás hatékonyságát, így több zsírt égetsz el az éjszaka folyamán.

10. Kamilla tea

Ha lefekvés előtt elkortyolunk egy csésze meleg kamillateát, az segít ellazítani a testet, hogy felkészüljön az alvásra. A kamilla apigenin vegyületeket tartalmaz, amelyek az agy GABA-receptoraihoz kötődnek, így csökkentik a stresszt, a szorongást és az álmatlanságot.

A kamillatea relaxációs előnyei lehetővé teszik a szervezet számára, hogy egy éjszaka alatt több zsírt égessen. Kerülje a cukor hozzáadását a teához, hogy megelőzze az esetleges súlygyarapodást.

Tippek az éjszakai nassoláshoz és a fogyáshoz

Hogy a legtöbbet hozza ki ezekből az éjszakai nassolnivalókból a fogyás érdekében:

  • Fogyassza el az uzsonnát körülbelül 30 perccel lefekvés előtt - Ez elég időt ad az emésztésre, így nem túlságosan teli gyomorral fekszik le.
  • Maradjon 200 kalória körül - Ez éppen elég üzemanyagot biztosít ahhoz, hogy átvészelje az éjszakát anélkül, hogy súlygyarapodáshoz vezetne.
  • Kombinálja az összetett szénhidrátokat fehérjével és rostokkal - Ez a formula egyenletes energiát biztosít és jóllakottan tart.
  • Kerülje a cukros, sült vagy feldolgozott ételeket - Ezek megemelhetik a vércukorszintet és az anyagcserét lassító hormonokat.
  • Igyon egy pohár vizet - A folyadékpótlással megelőzheti a hamis éhségjelzéseket.
  • Mosson fogat utána - Ez megakadályozza a további nassolást, mivel a szája tiszta.
  • Tartsa az egészséges rágcsálnivalókat az éjjeliszekrénye mellett - Ha mindig kéznél vannak a megfelelő ételek, elkerülheti az éjszakai kirándulásokat a konyhába.

A tanulság: Eszik ezeket az egészséges snackeket lefekvés előtt a fogyásért

A fogyás kulcsa a késő esti éhségérzet és a sóvárgás elkerülése. A megfelelő tápláló, fehérjét, rostot és triptofánt tartalmazó snackek fokozhatják a zsírégetést egyik napról a másikra.

A legjobb választás a görög joghurt, a túró, a mandula, a humusz, a pulykatekercs, a fehérjeturmix, a zabpehely és a tea.

Maradjon a 200 kalóriánál, és hagyjon elég időt az emésztésre, mielőtt lefekszik aludni.

Ezek az éjszakai nassolási ötletek segítenek az éhségérzet szabályozásában, javítják az alvás minőségét, kiegyensúlyozzák a vércukorszintet és felpörgetik az anyagcserét, így alvás közben is fogyhat.

Segíthet a lefekvés előtti evés a fogyásban?

Bizonyos rágcsálnivalók lefekvés előtti fogyasztása valóban segíthet a fogyásban. Ha olyan egészséges késő esti nassolnivalókat választasz, amelyek alacsony kalóriatartalmúak és magas fehérjetartalmúak, akkor egész éjszaka jóllakott maradhatsz, és alvás közben felpörgetheted az anyagcserédet.

Milyen egészséges lefekvés előtti nassolnivalókat érdemes enni a fogyáshoz?

Néhány egészséges lefekvés előtti snack, amely segíthet a fogyásban, a túró, a mandula, a görög joghurt és a fehérjeturmixok. Ezek a rágcsálnivalók alacsony kalóriatartalmúak, magas fehérjetartalmúak, és segíthetnek abban, hogy az éjszaka folyamán jóllakottnak és elégedettnek érezd magad.

Rossz éhesen lefeküdni, ha fogyni próbálsz?

Az éhesen lefekvés nem feltétlenül előnyös a fogyás szempontjából. Ez éjféli sóvárgáshoz és másnap esetleg túlzásba vitt evéshez vezethet. Jobb, ha olyan egészséges esti nassolnivalót választasz, amely egész éjszaka jóllakottságot biztosít anélkül, hogy felesleges kalóriákat adna hozzá.

Befolyásolhatja-e az alvásminőséget a lefekvés előtti étkezés?

A közvetlenül lefekvés előtt elfogyasztott nehéz ételek befolyásolhatják az alvás minőségét és az emésztést. A legjobb, ha a lefekvés előtti nagy étkezéseket kerüljük, hogy biztosítsuk a nyugodt alvást.

A fehérjeturmixok jó nassolnivaló lefekvés előtt?

Igen, a fehérjeturmixok jó nassolnivalók lefekvés előtt. Alacsony a kalóriatartalmuk, magas a fehérjetartalmuk, és segíthetnek az izomépítésben alvás közben. Csak arra ügyelj, hogy olyan fehérjeturmixot válassz, amely alacsony cukor- és zsírtartalmú.

A késő esti étkezés súlygyarapodáshoz vezethet?

A késő esti étkezés súlygyarapodáshoz vezethet, ha magas kalóriatartalmú ételeket fogyaszt, vagy túllépi a napi kalóriabevitelt. Fontos, hogy olyan egészséges rágcsálnivalókat válasszon, amelyek alacsony kalóriatartalmúak és táplálkozási előnyöket nyújtanak.

Milyen egészséges késő esti nassolnivalók vannak az éhség csillapítására?

Néhány egészséges késő esti nassolnivaló az éhség csillapítására: túró, görög joghurt, mandula és szeletelt gyümölcsök. Ezek a rágcsálnivalók alacsony kalóriatartalmúak, és alapvető tápanyagokat biztosítanak a szervezet számára.

Hány kalóriát tartalmazzon egy lefekvés előtti nassolnivaló?

A lefekvés előtti nassolnivalónak körülbelül 100-200 kalóriát kell tartalmaznia. Ez lehetővé teszi a kielégítő nassolást anélkül, hogy lefekvés előtt túl sok kalóriát fogyasztanánk.

A lefekvés előtti fehérjefogyasztás kalóriát égethet?

A lefekvés előtti fehérjefogyasztás segíthet az anyagcsere fokozásában és a kalóriaégetésben alvás közben. A fehérje megemésztése több energiát igényel, ami hozzájárulhat a kalóriaégetéshez.

Jobb, ha nem eszünk lefekvés előtt, hogy lefogyjunk?

A fogyáshoz nem szükséges, hogy ne együnk lefekvés előtt. A megfelelő, alacsony kalóriatartalmú és magas fehérjetartalmú rágcsálnivalók kiválasztása valóban segíthet a fogyásban, mivel teltségérzetet biztosít, fokozza az anyagcserét, és megakadályozza a késő esti sóvárgást.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső