A legjobb módja annak, hogy 500 kalóriát égessünk gyaloglással

Published:

A gyaloglás az egyik legegyszerűbb, mégis leghatékonyabb mozgásforma, ha kalóriaégetésről van szó. Némi tervezéssel és gyors tempóval akár 500 kalóriát vagy még többet is elégethetsz egyetlen gyaloglással!

Ebben a részletes útmutatóban választ kaphatsz az 500 kalória gyaloglással történő elégetésével kapcsolatos legfontosabb kérdésekre:

  • Hány kalóriát tudsz reálisan elégetni egy óra gyaloglással?
  • Milyen gyaloglási sebesség és intenzitás szükséges ahhoz, hogy elérjük az 500 kalóriás célt?
  • Hány lépést kell megcéloznod naponta, hogy 500 kalóriát égess el gyaloglással?
  • Pontosan mennyi ideig és mennyit kell gyalogolnod ahhoz, hogy 500 kalóriát égess el?
  • Milyen technikák és tippek maximalizálják a kalóriaégetést gyaloglás közben?

A gyaloglás alacsony terhelésű gyakorlat, amely szinte bármilyen fittségi szinthez tökéletes. Bontsuk le a számokat, hogy akár 500 kalóriát is leadhasson edzésenként, és elérje fogyókúrás céljait a séta egyszerű aktusával!

A legjobb módja annak, hogy 500 kalóriát égessünk gyaloglással

Az óránként elégetett kalóriák kiszámítása gyaloglás közben

A gyaloglásból származó kalóriaégetés meghatározásának legfontosabb tényezője az intenzitás és a sebesség, amellyel gyalogolsz. Itt megnézzük, hogy a különböző súlyú emberek jellemzően hány kalóriát égetnek el különböző gyaloglási tempók mellett:

  • 2 mérföld/órás sebességgel sétálok: személy - 57 kalória; 200 lb személy - 76 kalória; 250 lb személy - 95 kalória.
  • Mérsékelt tempó, 3 mérföld/óra: személy - 170 kalória; 200 lb személy - 227 kalória; 250 lb személy - 283 kalória.
  • Gyors gyaloglás 4 mérföld/órás sebességgel: személy - 226 kalória; 200 lb személy - 303 kalória; 250 lb személy - 379 kalória.
  • 5 mérföld/órás tempójú kocogás: személy - 282 kalória; 200 lb személy - 379 kalória; 250 lb személy - 474 kalória.

Mint látható, a gyorsabb gyaloglás exponenciálisan több kalóriát éget el óránként. A pontos szám a testsúlyodtól és az erőkifejtés szintjétől függ. Általánosságban azonban az óránkénti 500 kalória elégetéséhez a legtöbb gyaloglónak legalább 4-4,5 mérföld/órás tempóra van szüksége.

A nehezebb, 250 font körüli gyaloglók 500 kalóriát égethetnek el egy kissé lassabb, gyorsabb tempóban, míg a könnyebb gyaloglóknak 5 mérföld/óráig vagy annál gyorsabban kell haladniuk, hogy elérjék az 500 kalória/óra értéket.

Napi lépések száma 500 kalória elégetéséhez

Az időnkénti élénk gyalogláson kívül megcélozhatsz egy olyan napi lépésszámot is, amellyel 500 kalóriát égethetsz el gyaloglással.

A lépések száma a testsúlytól függően jelentősen változik. Itt találhatók becslések arról, hogy naponta körülbelül hány lépés szükséges 500 kalória elégetéséhez különböző testsúlyú gyaloglók esetében:

  • Egy 150 kilós személy számára: 11,000-12,500 lépés
  • Egy 200 kilós személy számára: 9,000-10,000 lépés
  • Egy 250 kilós személy számára: 7,500-8,500 lépés

Az 500 kalória elégetéséhez szükséges lépések pontos száma a lépések intenzitásától is függ. A szélesebb, gyorsabb lépések nagyobb kalóriaégetést eredményeznek, mint a rövidebb, lassabb lépések. Törekedjen a gyors, aerob lépésekre, amelyek középpontjában a jó testtartás és a karok pumpálása áll.

Cél gyaloglási tempó 500 kalória elégetésére 60 perc alatt

Tehát milyen gyorsan kell gyalogolnod ahhoz, hogy egy 60 perces edzés alatt körülbelül 500 kalóriát égess el?

A legtöbb gyaloglónak óránként 3,5-4 mérföldes tempóban kell sétálnia, hogy elérje az 500 kalóriaégetést.

Itt van a súly szerinti bontás:

  • Egy 150 kilós gyalogló számára a 3,5 mérföld/óra megtétele körülbelül 525 kalóriát éget el óránként.
  • Egy 180 kilós gyaloglónak körülbelül 3,75 mérföld/órás sebességgel kell haladnia ahhoz, hogy 60 perc alatt 500 kalóriát égessen el.
  • Egy 200 kilós gyalogosnak 3,5 mérföld/órás sebességre kell törekednie.
  • A nehezebb, 250 font körüli gyaloglók 500 kalóriát égethetnek el 3 km/h-hoz közelebbi sebességgel.

Ideális esetben fektessen be egy olyan fitneszkövető órába, amely valós idejű kalóriaégetési adatokat szolgáltat a pulzusszám és a mozgás alapján. Vagy használhatsz térképes alkalmazásokat, amelyekkel nyomon követheted a gyaloglási sebességedet meghatározott távolságokon.

Ha túl lassan haladsz, az valóban csökkentheti a kalóriafelhasználást. Egy 155 kilós gyalogló mindössze 3 mérföld/órás sebességgel csak körülbelül 300 kalóriát éget el egy óra alatt.

Tippek a gyorsabb gyalogláshoz:

  • Power walk a karok előre-hátra pumpálásával
  • Tegyen rövidebb, gyorsabb lépéseket
  • Járjon jó testtartással - ne hajoljon előre.
  • Hallgasson lendületes zenét 130-180 BPM-en.
  • Vegyen rendszeres gyors intervallumokat
  • Először bemelegítés, majd gyorsabb séta
  • Koncentráljon a sarkától lábujjhegyig tartó teljes lépésekre.

Gyakorlással olyan állóképességre tehetsz szert, hogy 60 percig vagy tovább tudsz 500 kalóriás tempóban gyalogolni. A gyaloglási útvonalak és edzések keverése segít elkerülni a monotonitást.

Mennyi időbe telik 500 kalória elsétálása?

Tegyük fel, hogy a célod kifejezetten az, hogy 500 kalóriát égess el egy edzésen - mennyi ideig kell sétálnod a tempód alapján?

Ha közepesen gyors, 3 mérföld/órás tempóban gyalogolunk, amit a legtöbb kezdő is kibír, akkor körülbelül 75 perc alatt 500 kalóriát égetünk el.

Egy 155 kilós gyalogló 3,5 mérföld/órás tempóig gyorsulva körülbelül 60 perc alatt 500 kalóriát égethet el.

És egy nagyon gyors, 4 mérföld/órás tempó mellett ugyanez a gyalogló 500 kalóriát éget el mindössze 50 perc séta alatt!

Ne feledje, hogy ezek a számok csak becslések. A tényleges idő, amely alatt 500 kalóriát gyalogolunk le, a gyalogló súlyától, a terepviszonyoktól, az emelkedőtől és az általános megerőltetési szinttől függően változhat. Az időcélok használata azonban segíthet motiválni az 500 kalóriás tempó fenntartásában.

Gyaloglási tippek a kalóriaégetés maximalizálásához

Ha az a célod, hogy maximalizáld a kalória- és zsírégetést a gyalogló edzésekkel, íme néhány kulcsfontosságú stratégia, hogy még több kalóriát égess el:

1. Sétáljon emelkedőn - A dombon való gyaloglás vagy a lépcsőzés ellenállást biztosít, ami jelentősen növeli a kalóriaégetést a sík terepen való gyalogláshoz képest. Még a kis dombok és felüljárók az útvonaladon is sokat számíthatnak.

2. Intervallumok hozzáadása - Ha a szokásos tempójú sétádba 1-3 perces rövid, élénk gyaloglási vagy kocogási intervallumokat iktatsz be, az jelentősen növelheti a teljes kalóriafelhasználást.

3. Erőteljesen pumpálja a karjait - A karjait előre-hátra mozgatva megmozgatja a felsőtest izmait, és segít abban, hogy gyorsabban és hosszabb ideig tudjon járni.

4. Hordjon súlyzós mellényt - Ha csak 10-20 font plusz súlyt ad hozzá egy súlyzós mellény segítségével, az ízületekre gyakorolt extra hatás nélkül növelheti a kalóriaégetést.

5. Hallgasson vidám zenét - A 130-180 BPM-es zeneszámok hallgatása bizonyítottan növeli a gyaloglási sebességet, és a gyors tempót könnyebbnek érzi.

6. Sétáljon hosszabb távokat - Fokozatosan építse fel a 45-90 perces gyaloglást, hogy minden egyes edzéssel több kalóriát égessen el.

7. Szerezzen egy edzőtársat - Ha van egy társ, akivel együtt sétálhat, az segíthet motiválni, hogy messzebbre és gyorsabban sétáljon.

8. Mérje az időt - Ha stopperórával gyorsabban vagy messzebbre sétál, mint a korábbi személyes legjobbja, az nagy kalóriaégetést eredményezhet.

9. Maradjon hidratált - A hosszú séták előtt és közben igyon sok vizet, hogy fenntartsa az energiaszintet. A kiszáradás fáradtságot okoz.

10. Figyeld a statisztikáidat - Használj fitnesz órát vagy alkalmazást a tempó, a pulzusszám, a távolság és a kalóriák követéséhez. Ezek az adatok arra inspirálhatnak, hogy folyamatosan fejlődj.

Azáltal, hogy a lehető legtöbb ilyen továbbfejlesztett gyaloglási stratégiát kombinálod, sokkal jobb kalóriaégetést érhetsz el, mint a könnyű sétálással. Kísérletezzen, hogy megtalálja, melyik technika működik a legjobban az Ön számára.

A legfontosabb tudnivalók a gyalogláshoz 500 kalória elégetéséhez

Íme a legfontosabb tudnivalók, ha a gyaloglásból származó 500 kalóriaégetésről van szó:

  • A legtöbb embernek 3,5-4 mérföld/óra vagy annál gyorsabb tempóban kell sétálnia ahhoz, hogy óránként 500 kalóriát égessen el.
  • Figyelje a tempóját okostelefon-alkalmazások vagy hordható eszközök segítségével, hogy a helyes úton maradjon.
  • Ha mérsékeltebb, 3 mérföld/órás tempóban haladsz, akár 75 percet is sétálnod kell ahhoz, hogy 500 kalóriát égess el.
  • Naponta legalább 9000-12000 lépést tegyen (a testsúlyától függően), hogy csak gyaloglással 500 kalóriát égessen el.
  • Használjon kalóriadúsító stratégiákat, például intervallumokat, dombokat, karpumpálást és hosszabb távokat.
  • A következetesség a kulcs - a folyamatos fogyás érdekében heti 4-5 napot célszerű élénk gyaloglással tölteni.

Már napi 100 plusz kalória elégetése a gyaloglással is hozzájárulhat ahhoz, hogy egy év alatt 10 kilótól szabaduljunk meg. Képzelje el tehát a lehetőségeket, ha heti több napon következetesen 500 plusz kalóriát tud elégetni!

A gyaloglás valóban az egyik legegyszerűbb és legkönnyebben elérhető mozgásforma minden edzettségi szinten. Ha úgy optimalizálod a gyalogló edzéseket, hogy több kalóriát égess el, akkor fittebb leszel, miközben leadod a nem kívánt súlyt.

Tegye a sétákat élénkebbé és kihívást jelentőbbé. Nyomon követheti a tempót, a pulzusszámot, a távolságot és az időt. És kövesse nyomon eredményeit az elveszített centik és a leadott súly tekintetében. Az 500 kalória gyaloglással történő elégetése egy elérhető lépcsőfok a jobb egészség felé.

Hány kalóriát égethetsz el sétálva?

A gyaloglás közben elégetett kalóriák száma különböző tényezőktől függ, például a testsúlytól, a gyaloglási sebességtől és a megtett távolságtól. Átlagosan körülbelül 100 kalóriát égethetsz el egy megtett mérföldönként.

Tudsz 500 kalóriát égetni gyaloglással?

Igen, 500 kalóriát égethetsz el gyaloglással. Ennek eléréséhez körülbelül 90 percig kell sétálnia körülbelül 3,5 mérföld/óra tempóban.

Hogyan segíthet a séta napi 500 kalória elégetésében?

A gyaloglás segíthet napi 500 kalória elégetésében, ha beépíted a napi rutinodba. Mérsékelt tempóban, körülbelül 90 percig tartó sétával elérheti ezt a kalóriaégetést, és segítheti a fogyást.

Napi 5000 lépés gyaloglás segít 500 kalória elégetésében?

A napi 5000 lépés gyaloglás mindenképpen segíthet a kalóriaégetésben, de nem feltétlenül elég ahhoz, hogy pontosan 500 kalóriát égessünk el. Az elégetett kalóriák száma különböző tényezőktől függ, ezért mindig jó, ha magasabb lépésszámra vagy hosszabb időtartamra törekszel a kalóriaégetés növelése érdekében.

Hogyan égethetem el a legtöbb kalóriát gyaloglás közben?

Ha a legtöbb kalóriát szeretné elégetni gyaloglás közben, növelheti a gyaloglási sebességet, vagy beépíthet emelkedőket vagy dombokat a gyaloglási útvonalába. A gyorsabb tempóban vagy emelkedőn való gyaloglás több izmot tud megmozgatni, és fokozott kalóriaégetéshez vezet.

Hány kalóriát égetsz el, ha 3 mérföldet sétálsz óránként?

Az óránkénti 3 mérföldes tempójú gyaloglással körülbelül 300-400 kalóriát égethetünk el óránként, a testsúlyunktól és más egyéni tényezőktől függően.

A 4 mérföld/órás gyaloglás 500 kalóriát éget el?

Az óránkénti 4 mérföldes tempójú gyaloglással óránként körülbelül 400-500 kalóriát égethetsz el, olyan tényezőktől függően, mint a súlyod és a gyaloglás hatékonysága.

A gyaloglás jó módja a fogyásnak?

Igen, a séta nagyszerű módja a fogyásnak. Ez egy alacsony terhelésű gyakorlat, amely könnyen beilleszthető a napi rutinba. A gyaloglással kalóriát égetve és kalóriadeficitet fenntartva fogyást érhet el.

Ugyanannyi kalóriát égetsz el gyalogolva vagy futva ugyanazon a távon?

Nem, a gyaloglás és a futás különböző mértékben éget kalóriát. A futás általában több kalóriát éget el kilométerenként, mint a gyaloglás. A pontos kalóriaégetés azonban olyan tényezőktől függ, mint a sebesség, a testsúly és az egyéni fittségi szint.

Hány kalóriát tudsz elégetni egy egész napos gyaloglás közben?

Az egész napos gyaloglás során elégetett kalóriák száma nagymértékben változhat a séta időtartamától, a sebességtől, a testsúlytól és más tényezőktől függően. Átlagosan egy napi gyaloglással körülbelül 2000-2500 kalóriát vagy annál is többet lehet elégetni.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső