Hány lépés 60 perc gyaloglás?

Published:

A gyaloglás az egyik legegyszerűbb és legkönnyebben elérhető mozgásforma. Egy jó pár cipőn kívül nincs szükség semmilyen felszerelésre. Gyalogolhat a szabadban vagy beltérben futópadon. Mindössze egy kis időre van szüksége, amit naponta a gyaloglásra fordíthat.

De hány lépést kell megcéloznod egy 60 perces gyaloglás során? Nézzünk meg néhány becslést.

Egy 60 perces gyaloglás körülbelül 8000 lépést jelenthet.

Milyen gyorsan sétál egy átlagos ember?

Ahhoz, hogy megbecsüljük a 60 perc gyaloglás alatt megtett lépések számát, először is ismernünk kell az átlagos gyaloglási tempót.

A Journal of Physical Activity and Health című folyóiratban közzétett tanulmány szerint az amerikai felnőttek átlagos gyaloglási sebessége 3,0 mérföld/óra. Ez körülbelül 1,34 métert jelent másodpercenként vagy körülbelül 133 lépést percenként.

Ez azonban csak egy átlag. A gyaloglási sebesség egyénenként jelentősen változhat, olyan tényezők alapján, mint például:

  • Életkor: Az idősebb felnőttek általában lassabban járnak, mint a fiatalabbak. A gyermekek is gyorsabban járnak.
  • Fittségi szint: A rendszeresen sportolók, akik gyakran sétálnak, gyorsabb tempót tudnak tartani, mint a mozgásszegény egyének.
  • Testösszetétel: A túlsúlyos és elhízott egyének általában lassabban járnak, mint az egészséges testsúlyúak.
  • Terep: Az emelkedőn vagy egyenetlen talajon való gyaloglás lelassítja a tempót a sík, egyenletes talajon való gyalogláshoz képest.
  • Cél: Amikor az emberek szabadidős céllal sétálnak, hajlamosak sétálni. Amikor azonban edzés céljából sétálnak, gyorsabb tempót diktálnak.

Tehát bár a percenkénti 133 lépés egy tisztességes becslés, az Ön személyes gyaloglási sebessége lehet gyorsabb vagy lassabb is.

Lépések becslése 60 perc alatt

Ha a 133 lépés/perc értéket vesszük alapul, akkor a következőképpen becsülhetjük meg a 60 perces gyaloglás során megtett lépések számát:

133 lépés/perc x 60 perc = 7,980 lépés

Egy átlagos gyalogló számára tehát 60 perc séta közel 8000 lépést jelent.

Ez jól illeszkedik az általános lépéscélokhoz. Számos fitneszkövető és egészségügyi szervezet ajánlja, hogy az egészségügyi előnyök érdekében legalább napi 8000-10 000 lépést kell megtenni.

Az American Heart Association például azt javasolja, hogy naponta legalább 7000-10000 lépést tegyen:

  • Alacsonyabb vérnyomás
  • Javítja a vércukorszint szabályozását
  • Fokozza a HDL (jó) koleszterinszintet
  • Növeli az energiaszintet
  • Kontroll testtömeg

Ha egy 60 perces gyaloglás során 8000 lépést teszel meg, akkor egyetlen gyaloglással elérheted a napi minimum célt!

Természetesen a több lépés még jobb az egészség és a fittség szempontjából. De úgy tűnik, hogy a 60 perc mérsékelt intenzitású séta szilárd alapot nyújt.

A lépéseket befolyásoló tényezők 60 perc alatt

Míg a 8000 lépés ésszerű becslés 60 perc gyaloglás esetén, az Ön személyes eredményei a következők alapján változnak:

Gyaloglási tempó

A gyorsabb tempó több lépést jelent 60 perc alatt, mint a kényelmes sétálás. Íme néhány becslés a lépésekről a séta sebességének függvényében:

  • 2 mph (17 perces mérföld): Körülbelül 5000 lépés
  • 3 mph (15 perces mérföld): Körülbelül 7500 lépés
  • 4 mph (12 perces mérföld): Körülbelül 10,000 lépés
  • 5 mph (10 perces mérföld): Körülbelül 12,500 lépés

Mint látható, a tempó fokozása jelentősen növeli a 60 perc alatt megtett lépések számát. De nem kell 5 mérföld/órás sebességgel gyalogolnod ahhoz, hogy előnyöket tapasztalj. A mérsékelt intenzitás ajánlott.

Lépéshossz

A lépéshossz az ugyanazon láb egymást követő sarokütései közötti távolság. A természetes lépéshossz befolyásolja a percenként és összességében megtett lépések számát.

Például egy hosszabb lépéshosszúságú ember kevesebb lépést tesz meg egy mérföld megtételéhez, mint egy rövid, szaggatott lépésekkel rendelkező ember.

Gyakorlással növelheti a lépéshosszat. Adja meg magának a parancsot, hogy álljon egyenesen, vegye be a törzsét, vezesse hátra a könyökét, és minden egyes lépésnél nyújtsa ki teljesen a lábát.

Emelkedés

A dombon, rámpán vagy emelkedőn való gyaloglás növeli a lépések számát. A lépések természetesen rövidebbek és gyorsabbak lesznek, ha emelkedőn járunk.

Állítsd a futópadon 2-3%-os emelkedőre a lépések számának növelése érdekében. Vagy keressen dombos útvonalakat, ha a szabadban sétál.

Pihenőszünetek

Ha időnként rövid, 1-2 perces pihenőszüneteket tartasz, az csökkenti a teljes lépésszámodat, szemben a 60 percig tartó folyamatos gyaloglással.

A lépések maximalizálása érdekében tartson kevés, vagy egyáltalán ne tartson szünetet. De ne vigyük túlzásba, ha még csak most kezdtünk el edzeni. Szükség szerint tartson pihenőszüneteket.

Zavaró tényezők

A telefon nézegetése, az emberek figyelése, a csevegés közbeni megállás stb. mind akadályozhatja a gyaloglási tempót és a lépések számát. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki a 60 percből, próbáld meg minimalizálni a zavaró tényezőket.

Lépések nyomon követése

Séta közbeni lépésszámának nyomon követéséhez használja a következőt:

  • Fitness tracker óra vagy szalag
  • Lépésszámláló
  • Fitness alkalmazás gyorsulásmérővel, mint például a Google Fit
  • Futópad kijelző

Az adatok időbeli rögzítése remek visszajelzést ad a tempóról, a távolságról, a lépésszámról és az edzésenként elégetett kalóriákról.

Törekedjen arra, hogy a 60 perc alatt megtett lépéseket fokozatosan növelje, ahogy javul a kondíciója. De minden lépés jobb, mint a semmi!

A napi 8,000+ lépés előnyei

A napi legalább 8000 lépés megtétele akár 60 perces gyaloglással, akár más tevékenységgel, akár ezek kombinációjával kiváló egészségügyi és fittségi előnyökkel jár, többek között:

  • Testsúlykontroll - A több lépés több kalóriát éget el, ami segíti a fogyást és a testsúly fenntartását.
  • Csökkentett testzsír - A mérsékelt tempóban végrehajtott lépések segítenek csökkenteni a testzsír százalékos arányát.
  • Alacsonyabb vérnyomás - A több mint 8000 lépéses séta segít a magas vérnyomás szabályozásában.
  • Alacsonyabb koleszterinszint - A napi lépések segítenek javítani a HDL:LDL koleszterin arányát.
  • Vércukorszint-szabályozás - A több mozgás csökkenti az inzulinrezisztenciát.
  • Erősebb csontok - A gyaloglás a csontsűrűséget növelő, teherbíró tevékenységet biztosít.
  • Jobb hangulat - A fizikai aktivitás jó közérzetet keltő endorfinokat szabadít fel.
  • Fokozott energia - Az aktivitás leküzdi a fáradtságot és fokozza a vitalitást.

8,000 lépéses becslések összegzése

Összefoglalva, egy átlagos gyalogló számára 60 perc mérsékelt tempójú gyaloglás becslések szerint körülbelül 8000 lépést jelent.

Azonban olyan tényezők, mint a személyes tempó, a lépéshossz, a terepviszonyok és egyéb tényezők befolyásolják a tényleges lépésszámot. A gyorsabb tempó, a dombok és a szünetek minimalizálása növeli a lépések számát.

Minden 60 perces gyaloglás során több mint 8000 lépést tegyen meg. De minden lépés hasznos, különösen, ha még nem kezdtél el mozogni.

Használjon fitnesz nyomkövetőt a tempó, a távolság, a lépések és a kalóriák nyomon követéséhez. Fokozatosan építse fel a fittségét, így a lépései idővel növekednek.

A legalább 60 perc mérsékelt testmozgás, például a gyors séta kiváló előnyökkel jár a szív egészsége, a testsúlykontroll, a testzsír csökkentése, a csontok erősítése és még sok más szempontból. Az optimális egészség érdekében naponta több mint 10 000 lépést tegyen meg.

Gyakran ismételt kérdések

Még mindig kérdései vannak a 60 perc gyaloglásból származó lépésekkel kapcsolatban? Itt találja a válaszokat néhány gyakran feltett kérdésre.

Milyen gyorsan kell sétálnom, hogy 60 perc alatt 8000 lépést tegyek meg?

A legtöbb gyalogló 15 perces mérföldenkénti tempóval (3 mérföld/óra) 60 perc alatt körülbelül 8000 lépést tesz meg. Ez mérsékelt intenzitásúnak számít. Gyorsítson vagy lassítson az edzettségi szintjének megfelelően.

Jobb, ha egyszerre vagy a nap folyamán lépéseket teszünk?

Az egészségügyi előnyök szempontjából nem számít, hogy hogyan teszed meg a lépéseket, amíg eléred a napi célokat. De a célzott gyaloglási blokkok beiktatása segít abban, hogy elérje a kitűzött célokat.

Futópadot használjak vagy sétáljak a szabadban?

Mindkettő működik! Válassza azt a lehetőséget, amelyet élvez, és amelyikhez következetesen ragaszkodik. A szabadtéri sétaútvonalak variálása érdekesebbé teszi a sétát, míg a futópadok lehetővé teszik a tempó és a lépésszám pontos nyomon követését.

Mi van, ha nem tudok 60 percig folyamatosan gyalogolni?

Ha szükséges, ossza a gyaloglási rutint több, rövidebb, egyenként legalább 10 perces szakaszra. Bármennyi gyaloglás előnyökkel jár. Fokozatosan növelje az időt, ahogy javul a kondíciója.

Hány kalóriát éget el 60 perc séta?

Mérsékelt, 3 mérföld/órás tempónál egy 155 kilós személy 60 perc alatt körülbelül 300 kalóriát éget el. Az égési sebesség gyorsabb sebességgel és nagyobb testtömeggel emelkedik.

Kezdj el gyalogolni a jobb egészség felé vezető úton

Most, hogy már tudod, hány lépés felel meg 60 perc gyaloglásnak, itt az ideje, hogy elkezdd mérni a megtett kilométereket!

Törekedjen legalább napi 8000 lépésre, amelynek alapját egy 60 perces séta is jelentheti. De kezdje lassan, ha jelenleg ülőmunkát végez. Minden aktivitásnövekedés előnyökkel jár.

Használjon fitneszkövető készüléket, hogy nyomon követhesse a tempót, a lépéseket, a távolságot és az elégetett kalóriákat az idő múlásával. Növelje a sebességét és a lépésszámot, ahogyan a fittségi állapota javul, és így még nagyobb egészségnyereséget érhet el.

A hét legtöbb napján több mint 60 perc mérsékelt testmozgás, mint például az élénk séta, az egyik legjobb dolog, amit fizikai és mentális egészségedért tehetsz. A lépések gyorsan összeadódnak a jobb közérzet érdekében!

Hány lépés 60 perc gyaloglás?

A 60 perces gyaloglás során megtett lépések száma olyan tényezőktől függően változhat, mint a tempó és a lépéshossz. Átlagosan egy ember egy óra gyaloglás alatt körülbelül 4000-6000 lépést tehet meg.

Hány perc gyaloglás ajánlott naponta?

A legtöbb egészséges felnőtt számára naponta legalább 30 perc közepes intenzitású gyaloglás ajánlott. Ez az ajánlás javíthatja a szív- és érrendszeri egészséget, csökkentheti a szívbetegségek kockázatát, és hozzájárulhat az általános jóléthez.

Elég napi 30 perc séta?

Igen, a napi 30 perces séta számos egészségügyi előnnyel járhat. Fokozhatja a szív- és érrendszeri fittséget, segíthet a fogyásban, javíthatja a hangulatot, és csökkentheti a krónikus betegségek kockázatát.

Feloszthatom a napi 30 perces gyaloglást rövidebb szakaszokra?

Igen, az ajánlott napi 30 perces gyaloglást rövidebb szakaszokra is feloszthatja. Például két 15 perces sétát vagy három 10 perces sétát is tehet a nap folyamán. A lényeg, hogy összesen legalább 30 perc sétát halmozzon fel.

Sétálhatok napi 30 perc helyett 20 percet?

Míg a napi 20 perc séta még mindig bizonyos egészségügyi előnyökkel jár, a 30 perces séta ajánlása a kívánt intenzitáson és időtartamon alapul az egészségi eredmények optimalizálása érdekében. Ha nem tud 30 percet beosztani, a 20 perc még mindig hasznos kiegészítője lehet a napi rutinjának.

Jobb a gyaloglás, mint a futás a fogyás érdekében?

A gyaloglás vagy a futás hatékonysága a fogyás szempontjából számos tényezőtől függ, például az intenzitástól, az időtartamtól és az egyéni preferenciáktól. Mind a gyaloglás, mind a futás hozzájárulhat a fogyáshoz, ha megfelelő táplálkozással és egészséges életmóddal párosul. Fontos, hogy olyan testmozgást válasszon, amelyet élvez és hosszú távon is képes fenntartani.

Hány perc gyaloglásra kell törekednem egy héten?

Az ajánlott napi 30 perc teljesítéséhez ajánlott legalább heti 150 perc közepes intenzitású gyaloglás. Ezt úgy lehet elérni, hogy a perceket több napra elosztjuk, például napi 30 percet a hét 5 napján.

Segíthet-e a séta önmagában a fogyásban?

Bár a séta értékes része lehet a fogyókúrás tervnek, fontos megjegyezni, hogy a fogyást több tényező befolyásolja, beleértve a táplálkozást és az általános energiaegyensúlyt. A gyaloglás önmagában is hozzájárulhat a fogyáshoz, de az egészséges táplálkozással és más mozgásformákkal kombinálva jobb eredményeket érhet el.

A napi 60 perces séta további előnyökkel járhat?

A napi 60 perc séta további egészségügyi előnyökkel járhat, például javítja a szív- és érrendszeri fittséget, több kalóriát éget el, és potenciálisan nagyobb súlycsökkenéshez vezethet. Nem szükséges azonban mindenkinek napi 60 percet sétálnia ahhoz, hogy pozitív eredményeket tapasztaljon. Az ajánlott minimum továbbra is napi 30 perc.

Hány lépést kell megcéloznom egy nap?

Bár a lépések száma egyénenként eltérő lehet, az általános ajánlás szerint legalább napi 10 000 lépés megtételére kell törekedni. Ha azonban ennek a célnak az elérése kihívásnak tűnik, a napi 5000 lépéses céllal való kezdés és annak fokozatos növelése még mindig előnyös lehet az egészségre nézve.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső