Legfrissebb hírek | Page 17

  • Az arcmosás rontja a pattanásokat?

    Október 21, 2023

    A túlzott mosakodás valójában ronthat a pattanásokon, mivel megzavarja a bőr nedvességgátját, gyulladást vált ki és elpusztítja a jó baktériumokat. Ha azonban megfelelően végezzük, az arcmosás kulcsfontosságú a pattanások tisztításában a felesleges olaj, az elhalt bőr és a baktériumok eltávolításával. Találja meg a bőrtípusának megfelelő tisztítási...

  • Melyik életkorban a legrosszabb a pattanás?

    Október 21, 2023

    Az akne jellemzően a pubertáskorban kezdődik, 9-14 éves kor között, de súlyossága a tinédzserkorban, 14-19 éves korban éri el a maximumot. A megugró androgéneknek, a gyulladásnak, a stressznek és a hormonok ingadozásának köszönhetően a tizenévesek szenvednek a legsúlyosabb kiütésektől. A pattanások azonban sok felnőttnél a 20-as és 30-as években is megmaradnak, mielőtt a hormonok normalizálódásával a 30-as évekre stabilizálódnának. A genetika, a gyógyszerek, a táplálkozás, a stressz és más tényezők miatt a pattanások még a középkorban is folytatódhatnak.

  • Az akne meglepő előnyei

    Október 21, 2023

    Noha az aknét bosszantó bőrbetegségnek tekintik, a kihívásból tudományos előnyök is származnak. A pattanások erősíthetik az immunitást a betegségekkel szemben, elősegíthetik a kollagéntermelést a fiatalabbnak tűnő bőr érdekében, olyan életmódbeli változtatásokra ösztönözhetnek, amelyek javítják a jólétet, empátiát és rugalmasságot fejlesztenek, és rendíthetetlen önbizalmat ébresztenek, miközben megtanulod elfogadni egyedi bőröd útját.

  • Segít a jég a pattanásokon?

    Október 21, 2023

    A rongyba csomagolt jég alkalmazása segíthet a gyulladt pattanások enyhítésében az erek összehúzódása és a bőr hőmérsékletének csökkentése révén. Ez átmenetileg csökkentheti a pattanások körüli bőrpírt, fájdalmat és duzzanatot. Azonban nincs olyan tanulmány, amely kifejezetten a jegelést vizsgálná a pattanások kezelésére. Bár a jegelés önmagában nem jelent kockázatot, ha megfelelően végzik, a jegelés önmagában nem gyógyítja a pattanásokat. Forduljon bőrgyógyászhoz, hogy megbeszélje a jegelést az akne kezelési terv részeként.

  • A kiszáradás okozhat pattanásokat?

    Október 21, 2023

    A dehidratáció közvetve súlyosbíthatja a pattanásokat azáltal, hogy olyan környezetet teremt, amely növeli az olajosságot, a baktériumok növekedését, a gyulladást és a stresszhormonokat. A kutatások a dehidratáció olyan jeleit mutatják, mint a fokozott olajtermelés, a súlyosabb aknés elváltozások és a bőr mikrobiótájának megváltozása. Bár a vízivás...

  • Mennyi ideig tart a pattanások teljes eltüntetése?

    Október 21, 2023

    Az akne gyakran hetekig vagy hónapokig tartó folyamatos kezelést igényel olyan gyógyszerekkel, mint a retinoidok, antibiotikumok és izotretinoin, mielőtt a bőr teljesen kitisztulna. Az enyhe esetek gyorsabban megszűnhetnek, mint a súlyos cisztás pattanások. A bőrgyógyász által előírt kezelés következetes betartása elengedhetetlen a minél gyorsabb eredmények eléréséhez. Bár a javulásra való várakozás frusztráló lehet, ne adja fel túl hamar. Türelemmel és a megfelelő kezelésekkel a tiszta bőr elérhető cél.

  • Az ivóvíz segít a pattanásokon?

    Október 21, 2023

    Míg az elegendő vízfogyasztás fontos az általános egészség szempontjából, korlátozott bizonyítékok vannak arra, hogy a vízfogyasztás növelése tisztítja a pattanásokat. Az olyan lehetséges előnyök, mint a méreganyagok kiöblítése és a bőr hidratálása elméleti jellegűek. Kerülje a túlzott bevitelt, amely elektrolitegyensúlyzavart okozhat. Bizonyított étrendi és életmódbeli változtatásokra kell összpontosítani, nem pedig pusztán a vízivásra. Inkább dolgozzon együtt bőrgyógyásszal, minthogy abban reménykedjen, hogy a víz a csodaszer.

  • Hogyan kell rögzíteni a hormonális akne

    Október 21, 2023

    Hormonális akne akkor fordul elő, amikor a tesztoszteron, az ösztrogén és a progeszteron hormonok változásai fokozzák az olajtermelést és a gyulladást, ami az állon, az állon és az arcon pattanásokhoz vezet. Az orális fogamzásgátlók, az antiandrogének, a retinoidok és az olyan kiegészítők, mint a cink, segíthetnek a hormonok szabályozásában és az akne kezelésében. Az életmódbeli gyógymódok közé tartozik a stressz kezelése, a rendszeres testmozgás és az alacsony glikémiás étrend. Következetes kezeléssel a hormonális akne kordában tartható.

Termék kereső