Legfrissebb hírek | Page 12

  • Tudósok Cannabis vegyületet találtak teljesen más növényben

    Október 28, 2023

    Brazíliai kutatók jelentős mennyiségű kannabidiolt (CBD) fedeztek fel a Trema micrantha növényben. Ez a trópusi cserje Brazília-szerte könnyen terem, és CBD-t tartalmaz, de THC-t nem, így legális forrása lehet ennek a terápiás kannabiszvegyületnek. Mivel a Trema micrantha bőségesen termő gyomnövény, a cannabis növényekhez képest potenciálisan gazdaságos alternatívát kínál a CBD előállítására.

  • Mi az ipari kender?

    Október 28, 2023

    Az ipari kender sokoldalú, tápanyagokban és rostokban gazdag növény. A marihuánával ellentétben a kender nem tartalmaz pszichoaktív vegyületeket. A kender megújuló megoldásokat kínál a ruházat, az építőipar, a papír, a műanyag, az élelmiszer, a táplálékkiegészítők és még sok minden más számára. Gyorsan nő, gazdagítja a talajt, megköti a szenet, és nincs szükség gyomirtó szerekre. A globális kenderpiac az előrejelzések szerint 2027-re eléri a 15 milliárd dollárt.

  • A kurkuma segít a fogyásban?

    Október 28, 2023

    A kutatások szerint a kurkumában található kurkumin hatóanyag többféleképpen is támogathatja a fogyást. Csökkenti az elhízáshoz kapcsolódó gyulladást, javítja az antioxidáns státuszt, kiegyensúlyozza a lipidanyagcserét, és véd az elhízással összefüggő betegségekkel szemben. A korai vizsgálatok ígéretesek, különösen állatokon, bár több humán adatra van szükség.

  • Hogyan használjuk a kurkuma a hasi zsír?

    Október 28, 2023

    A kurkuma kurkumát tartalmaz, amely a kutatások szerint gyulladáscsökkentő és zsírégető tulajdonságai révén segíthet a hasi zsír csökkentésében. A kurkuma-kiegészítők szedése, a kurkuma por használata, valamint a kurkuma testmozgással, fekete borssal és zöld teával való kombinálása felerősítheti ezeket a hasi zsír elleni hatásokat. Az egészséges életmóddal kapcsolatos szokások, mint a diéta, az alvás és a stressz kezelése tovább támogatják a kurkuma hasi zsír zsugorodását.

  • Miért érdemes üres gyomorra szedni a kurkumát?

    Október 28, 2023

    A kurkuma éhgyomorra történő fogyasztása fokozza a kurkumin biológiai hozzáférhetőségét, lehetővé téve a szervezet számára, hogy teljes mértékben kihasználja gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságait. Tanulmányok szerint a kurkumin felszívódása akár 2000%-kal is megnő, ha a kurkumát étkezés előtt, vagy étellel együtt fogyasztjuk. A felszívódás maximalizálása felerősíti a kurkuma gyulladás, oxidatív stressz és krónikus betegségek elleni képességét.

  • Vajon kurkuma fehéríti a fogakat?

    Október 28, 2023

    A korai kutatások szerint a kurkuma antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően kíméletesen eltávolíthatja a fogakról a felszíni foltokat, és megelőzheti a jövőbeli elszíneződéseket. A bizonyítékok azonban korlátozottak, és nem valószínű, hogy a kurkuma drámaian fehéríti a fogakat. Alkalmanként használva a kurkuma biztonságos a fogzománcra nézve, és jótékony hatással van a száj egészségére, de nem helyettesítheti a professzionális fogfehérítő kezeléseket a jelentős fehérítés érdekében.

  • A túl sok kurkuma fogyasztásának lehetséges mellékhatásai

    Október 28, 2023

    Míg a kurkuma egészségügyi előnyökkel jár, nagy mennyiségben fogyasztva káros mellékhatásokat okozhat, például gyomor-bélrendszeri problémákat, fokozott vérzésveszélyt és károsodott pajzsmirigyműködést. A biztonság kedvéért korlátozza a kurkuma por napi 1 teáskanál (2-3 gramm) alatti fogyasztását.

  • Mennyi kurkuma kell venni, hogy fogyni?

    Október 28, 2023

    A kutatások szerint a kurkumában található kurkumin hatóanyag többféleképpen is fokozza a fogyást. Csökkenti a gyulladást, javítja az anyagcserét, gátolja a zsírsejtek növekedését, kiegyensúlyozza a hormonokat, és véd az elhízással kapcsolatos betegségekkel szemben. Tanulmányok szerint napi 1 teáskanál vagy 1-3 gramm kurkumin napi adagja a kurkuma porból vagy étrend-kiegészítőkből jelentősen csökkentheti a BMI-t, a testzsírt és a hasi zsírt.

Termék kereső