Mikor kell a Shilajitot szedni?

Published:

Mikor kell szedni a Shilajitot? A "gyengeség rombolójának" optimális ideje

Hallottál már a Shilajitról, és szeretnéd kipróbálni ezt az ősi ayurvédikus szuperkiegészítőt? De mikor a legjobb szedni - reggel, délután vagy este?

A shilajitot évszázadok óta használják az ayurvédikus gyógyászatban az egészségre gyakorolt számos előnyére. A "gyengeség rombolójaként" ismert Shilajit több mint 80 ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, amelyek segíthetnek az energia, a vitalitás és a jó közérzet helyreállításában.

Shilajit16

Mi a Shilajit?

A shilajit egy sűrű, kátrányszerű anyag, amely Ázsia hegyvonulatainak sziklái között szivárog. Több száz év alatt lassan bomló növényekből és ásványi anyagokból képződik.

A kiváló minőségű Shilajit betakarítása nagyon munkaigényes, ezért az autentikus Shilajit drága lehet. De sokan úgy érzik, hogy megéri a széleskörű egészségügyi és wellness előnyökért.

Tehát mikor kell szednie a Shilajitot, hogy kihasználja ennek a fiatalító adaptogénnek a teljes erejét? Beszéljük meg.

A legjobb napszak a Shilajit bevételéhez

Az ayurvédikus bölcsesség szerint a Shilajit optimális bevétele kora reggel, éhgyomorra történik.

Miért kora reggel? A Shilajit bevétele az első dolog, amikor felkel, mielőtt bármi mást ennél vagy innál, esélyt ad arra, hogy a szervezeted könnyen felszívódjon.

Javasoljuk, hogy egy kis borsónyi adag Shilajitot tegyen a nyelve alá, és hagyja, hogy lassan feloldódjon, ahelyett, hogy azonnal lenyelné.

Ha a Shilajitot a nyelv alatt hagyja megmaradni, a hatékony vegyületek a vékony membránokon keresztül nyelv alatt jutnak be a véráramba.

A Shilajit reggeli bevételének fő okai:

  • Fokozza az energiát - a Shilajit energiabomba, hogy jól induljon a napod
  • Támogatja az emésztést - Éhgyomorra történő szedése segítheti az emésztést.
  • Jobban felszívódik - A szublingvális adagolás jobb felszívódást tesz lehetővé.
  • Legmagasabb koncentráció - A reggeli adag gyorsan eléri a véráramot.
  • Beállítja a ritmust - A Shilajit következetes szedése segít szabályozni a cirkadián ciklusokat.

Összefoglalva tehát, a napi Shilajit adagot kora reggel, éhgyomorra kell bevenni. Jól illeszkedik egy ayurvédikus dinacharya rituáléba, hogy holisztikusan beállítsa a szervezet ritmusát.

Vannak kivételek?

A legtöbb ember számára az AM Shilajit adagolása éhgyomorra tökéletesen működik. De van néhány kivétel, ahol a későbbi bevétel bölcs lehet:

Érzékeny emésztés - Ha bármilyen kiegészítés bevétele elsőre émelygést okoz, próbálja meg bevenni a Shilajit adagját délelőtt vagy kora délután az étkezések között. A tápanyagbevitel ilyen módon történő elosztása megfékezheti a hányingert.

Alvási problémák - Míg a Shilajit a legtöbb ember számára energizáló hatású, magas ásványi anyag tartalma miatt egyesek számára kissé stimuláló hatású. Ha úgy találja, hogy éjszaka nem tud aludni tőle, helyezze a bevitelt néhány órával korábbra a nap folyamán.

Kérdezze meg ayurvédikus kezelőorvosát - Mint mindig, konzultáljon professzionális ayurvédikus kezelőorvosával, hogy az időzítést és az adagolást az Ön alkatához és jelenlegi egyensúlyi állapotához igazítsa.

Shilajit

Mennyi ideig kell szednie a Shilajitot a legjobb eredmények elérése érdekében?

Mint a legtöbb gyógynövény-kiegészítő és szuperélelmiszer, minél hosszabb ideig szedi a Shilajitot következetesen, annál jobb.

A halmozott hatások akkor érvényesülnek, ha a Shilajitot 3-6 hónapon keresztül napi rendszerességgel a rendszeres egészségügyi rendszer részévé teszi. Néhányan azonban arról számolnak be, hogy az előnyök már heteken belül jelentkeznek.

Figyeljen a saját testének belső bölcsességére, hogy megértse, mikor lendíti fel Önt a Shilajit. És mint mindig, konzultáljon szakemberrel a megfelelő időtartamról az Ön egészségügyi céljai alapján.

Készen áll a Shilajit hozzáadására a rutinjához?

Remélhetőleg a Shilajit szedésének ideje - kora reggel, éhgyomorra - megválaszolta a fő kérdését, és izgatottá tette Önt, hogy ezt a fiatalító adaptogént hozzáadja a kezeléséhez!

A Shilajit olyan vegyületek lenyűgöző önéletrajzával büszkélkedhet , amelyek újjáélesztik az elmét, a testet és a szellemet. Jogos helyet érdemel minden ayurvédikus patikában.

Gyakran ismételt kérdések a Shilajitról

Kíváncsi vagy, hogy többet tudj meg erről az ősi fiatalító adaptogénről? Az alábbiakban válaszokat találunk néhány gyakori kérdésre, amelyeket az emberek a Shilajit felfedezésekor tesznek fel.

Milyen íze van a Shilajitnak?

A tiszta, kiváló minőségű Shilajitnak nagyon földes, kesernyés íze van a koncentrált ásványi anyagok és vegyületek miatt. A legtöbben elég erős, csípős és gyógyászati ízűnek írják le. Úgy tűnik, hogy maga az íz terápiás hatást biztosít, bár a nootróp kémia alapján.

A shilajit por füstös ízű. A kezdeti íz egyesek számára kellemetlen lehet, de a bizsergető érzés utána jó felszívódást jelez. Az íz kellemesebbé tételéhez kombinálja a Shilajit adagját mézzel, ghível, mandula- vagy kókusztejjel.

Milyen színű legyen a kiváló minőségű Shilajit?

A hegyi sziklák között kiszivárgó hiteles, legmagasabb minőségű Shilajit gyantáknak mindig nagyon fekete vagy barnás-fekete színűnek kell lenniük. A sötétebb szín a sűrűséget és a rengeteg revitalizáló tápanyagot és ásványi anyagot jelzi, amelyek évszázadok alatt sűrűsödtek össze.

A "sacha inchi" néven ismert sötét óceánparti Shilajit általában puhább és fényesebb. Bár a világosabb színű Shilajit még mindig kínálhat előnyöket, a legsötétebb gyanták mutatják a legdrámaibb egészségügyi hatásokat.

A Shilajit biztonságos?

Ha etikusan és fenntartható módon, érintetlen természeti környezetből származik, a Shilajit hihetetlenül biztonságos. A közelmúltban azonban a nagy kereslet miatt néhány alacsony minőségű, hígított Shilajit termék került a piacra.

A biztonság érdekében csak olyan jó hírű beszállítóktól vásároljon Shilajitot, akik tesztelik a szennyeződéseket, és dokumentációt nyújtanak be a betakarítási és gyártási folyamatokról.

Az is bölcs dolog, ha konzultál egy ayurvédikus szakemberrel, aki eligazítja Önt az alkatának és testtípusának megfelelő adagolással kapcsolatban. Kövesse az adagolási utasításokat, és kezdje lassan a Shilajitot, amíg megfigyeli, hogyan reagál a teste.

Szedheted a Shilajitot minden nap?

A rendszeres napi adagolás lehetővé teszi, hogy a Shilajit ásványi anyagai és tápanyagai folyamatosan felhalmozódjanak a szövetekben. Ez idővel holisztikusan fokozza a sejtek és a mitokondriumok működését.

Egyesek azonban azt javasolják, hogy a Shilajitot 5 napot vegyen be, 2 napot pedig hagyjon ki, mivel bizonyos testek számára kissé melegítő hatású lehet. Szükség szerint állítsa be a saját alkata alapján és egy ayurvédikus szakemberrel konzultálva.

Összefoglalva azonban a Shilajit következetes szedése hónapokon és éveken át, időszakos pihenőnapokkal, ahogyan az indokolt, a legnagyobb hasznot hozza. Csak hallgasson mélyen a teste veleszületett bölcsességére az út mentén.

Shilajit Q&A legfontosabb tudnivalók:

  • A minőség számít - Keresse a jól forrásból származó, tisztított, autentikus Shilajitot.
  • Tartsa be a kis adagokat - Kövesse az óvintézkedéseket és dolgozzon együtt szakemberrel.
  • A feketébb a jobb - A sötétebb minőségek nagyobb ásványi sűrűséget tartalmaznak.
  • Lassan építkezzen - Hagyjon hónapokat a teljes hatás kialakulásához.

Összefoglaló

A shilajit egy ősi gyógyászati anyag, amely Ázsia hegyvidéki régióiból szivárog, és több mint 80 fiatalító nyomelemet és vegyületet tartalmaz. Az Ayurvédában a "gyengeség elpusztítójaként" ismert Shilajit építi a vitalitást, fokozza az energiát, támogatja a megismerést, szabályozza a hormonokat, méregteleníti a szervezetet és még sok minden mást. De mikor az optimális időpont a Shilajit szedésére? Az ayurvédikus bölcsesség szerint - reggel első dolga van!

Egy kis borsónyi Shilajit adag bevétele éhgyomorra, éhgyomorra lehetővé teszi, hogy a vegyületek feloldódjanak a nyelv alatt. Gyorsan bejutnak a véráramba és a szövetekbe keringenek ezen a szublingvális adagoláson keresztül, míg az emésztésen keresztüli felszívódás hosszabb időt vesz igénybe. A Shilajit-tal indított nap beindítja a sejtek anyagcseréjét, és energetizáló lökést ad. Azt is mondják, hogy napi használat esetén támogatja az emésztést és a cirkadián ritmust.

A legtöbb ember számára a Shilajit kora reggeli és következetes szedése 3-6 hónapon keresztül halmozott előnyökkel jár. Néhány érzékeny embernek érdemes a Shilajitot a nap későbbi szakaszában étkezések között bevenni, ha a reggeli adagolás hányingert okoz. Konzultáljon egy ayurvédikus szakemberrel, hogy az időzítést és az adagolást kifejezetten az Ön egyedi alkatához és dosha egyensúlyához igazítsa. A tisztaság és a biztonság érdekében is részesítse előnyben a jó minőségű, jó hírű forrásból származó Shilajitot.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső