A shilajit csökkenti a hasi zsírt?

Published:

A Shilajit segít elveszíteni a hasi zsírt?

A shilajit egy ősi ayurvédikus gyantaszerű anyag, amely a közelmúltban egyre népszerűbbé vált a potenciális egészségügyi előnyei miatt. Az egyik gyakori kérdés: segíthet-e a shilajit a makacs hasi zsírvesztésben?

Shilajit15

Mi a Shilajit?

Ashilajit szerves növényi anyagokból és mikrobiális anyagcseretermékekből áll, amelyek Ázsia hegyvidéki régióinak sziklahasadékaiban találhatók. Az ayurvédikus gyógyászatban évszázadok óta használják különböző egészségügyi állapotok kezelésére.

A shilajit néhány bejelentett előnye a következő:

  • Gyulladáscsökkentő hatások
  • Antioxidáns tulajdonságok
  • Jobb energia és állóképesség
  • Az anyagcsere serkentése
  • A hormonok szabályozása

De vajon a kutatás támogatja a shilajit használatát a fogyás és a hasi zsírcsökkentés érdekében?

Shilajit és anyagcsere

Egyes hívei azt állítják, hogy a shilajit felgyorsíthatja az anyagcserét és elősegítheti a zsírégetést az egész testben.

A gyorsabb anyagcsere segít több kalóriát elégetni mind nyugalomban, mind fizikai aktivitás közben. Idővel a felgyorsult anyagcsere és a kalóriadeficit fogyáshoz vezethet.

A shilajit anyagcserére gyakorolt hatásainak kutatása jelenleg korlátozott. Néhány tanulmány azonban potenciális jótékony hatásokra utal:

  • Egy elhízott patkányokon végzett vizsgálat megállapította, hogy a shilajit segített a lipidanyagcsere fokozásában, megakadályozva a zsírfelhalmozódást.
  • További rágcsálókon végzett vizsgálatok a T3 és T4 pajzsmirigyhormonok megnövekedett szintjét mutatják, amelyek szabályozzák az anyagcserét.

Tehát bár több kutatásra van szükség, bizonyos bizonyítékok arra utalnak, hogy a shilajit anyagcsere-erősítő.

A Shilajit segíthet a kortizol csökkentésében

A kortizol a "stresszhormon" néven ismert - és a magas kortizolszint idővel összefüggésbe hozható a hasi zsír fokozott tárolásával.

Egyes kutatások szerint a shilajit segíthet csökkenteni a kortizolszintet, csökkentve a hasi zsír felhalmozódását:

  • Az egyik vizsgálatban a résztvevők 90 napig kaptak shilajitot. A kortizolszint átlagosan több mint 24%-kal csökkent.
  • További eredmények azt mutatják, hogy a shilajit szabályozhatja a CRH-t, a kortizol felszabadulását kiváltó hormont.

A kortizol szabályozásával a shilajit megakadályozhatja a zsír lerakódását a középső testrész körül.

Egyéb potenciális zsírégető előnyök

A gyorsabb anyagcsere és az alacsonyabb kortizoltermelés mellett egyes kutatások a shilajit egyéb elhízásellenes hatásaira is utalnak:

  • A lipidprofilok szabályozása
  • Fokozott zsírbontás
  • Csökkentett zsírsejt aktivitás
  • Étvágycsökkentés

Bár több tanulmányra van szükség, a korai eredmények ígéretesek a shilajit mint testsúlycsökkentő támogatás szempontjából.

Shilajit

Adagolás a zsírégetés hatásaihoz

A legtöbb zsírégetési tanulmány 200-400mg shilajitot használ naponta. A legjobb azonban, ha követi a gyártó vagy az ayurvédikus orvos iránymutatásait.

A shilajit hasi zsír előnyeinek megtapasztalásához legalább 2-3 hónapot kell hagyni az eredmények eléréséhez. A fejlődés fokozatos lehet, de a halmozott hatások idővel összeadódhatnak.

A lényeg

Bár az emberi adatok korlátozottak, a korai kutatások azt sugallják:

A shilajit természetes zsírégető és anyagcsere-erősítő potenciált mutat. Az olyan tulajdonságok, mint a kortizol és az étvágyszabályozás szintén jót ígérnek a makacs hasi zsír elleni küzdelemben.

A shilajit azonban nem egy gyors megoldás vagy varázsgömb a drámai, egyik napról a másikra történő fogyáshoz. Megfelelően, az egészséges életmód részeként használva a shilajit felgyorsíthatja és javíthatja a zsírégetésre irányuló erőfeszítéseket.

Beszéljen orvosával, mielőtt kipróbálná a shilajitot, különösen, ha bármilyen egészségügyi problémája van. Bár általában biztonságos, a shilajit kölcsönhatásba lép néhány gyógyszerrel.

Gyakran ismételt kérdések a Shilajitról a hasi zsírégetéshez

A Shilajit a közelmúltban népszerűvé vált, mint a fogyás és a hasi zsírégetés természetes kiegészítője. De valószínűleg még mindig sok kérdése van, ha fontolgatja a shilajit kipróbálását.

Az alábbiakban a hasi zsír csökkentésére szolgáló shilajit használatával kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdések közül néhányat ismertetünk.

Melyek a Shilajit aktív vegyületei?

A shilajit számos jótékony hatású vegyületet tartalmaz, többek között:

  • Fulvosav - ásványi anyagokat szállít és antioxidáns hatású
  • Dibenzo-alfa-pironok - csökkenthetik a zsírszintet és serkenthetik az anyagcserét.
  • Fenolos glikozidok - gyulladáscsökkentő antioxidánsok

Ezek a természetes növényi eredetű vegyületek valószínűleg együtt dolgoznak a shilajit egészségügyi és fogyókúrás hatásainak létrehozásában.

Biztonságos a Shilajit szedése?

Mérsékelt dózisban szedve a shilajitot általában biztonságosnak és jól tolerálhatónak tartják.

Legyen azonban óvatos a napi 1000 mg feletti, rendkívül magas dózisokkal, mivel a biztonság bizonytalan.

Mint minden új kiegészítő esetében, a shilajit használatát először beszélje meg egészségügyi szolgáltatójával, különösen akkor, ha terhes, szoptat, vagy gyógyszert szed. Hagyja abba a használatát, ha bármilyen mellékhatás jelentkezik.

Hogyan kell szedni a Shilajitot a fogyásért?

A legtöbb tanulmány alapján napi 200-400 mg között elegendő a zsírégető hatás eléréséhez. Ezt gyakran 2-3 kisebb adagra osztják.

Ideális esetben 20-30 perccel étkezés előtt vegye be a shilajit adagokat, hogy felerősítse az étvágyat és a zsírblokkoló tulajdonságait.

Legyen türelmes - 2 hónapig vagy tovább is eltarthat, amíg fokozatos hasi karcsúsító hatást tapasztal. De következetesen szedve, a zsírégetés eredményei idővel felhalmozódhatnak.

Milyen étrend és életmódbeli változások fokozzák a Shilajit hatását?

A shilajit szedése a hasi zsírra a legjobban az egészséges táplálkozással, testmozgással és életmóddal kombinálva működik, beleértve:

  • Kiegyensúlyozott, adagolt étrend
  • Erősítő edzés és kardió edzés
  • Megfelelő alvás és stresszkezelés
  • Egész nap aktív maradni

Ezeknek a változtatásoknak az elvégzése felerősíti a shilajit zsírégető és fogyókúrás tulajdonságait a jobb és tartósabb hatás érdekében.

Milyen egyéb kiegészítők fokozzák a Shilajit hatását?

Néhány olyan kiegészítő, amely fokozhatja a shilajit hasi zsír elleni harci tulajdonságait:

  • Guggul - ayurvédikus gyógynövény, amely támogatja a pajzsmirigyhormonok működését.
  • Matcha zöld tea - anyagcsere-fokozó antioxidánsokat tartalmaz
  • Almaecet - szabályozza a vércukorszintet, segít az étvágy és a zsírraktározás szabályozásában.

Egy személyre szabott "verem" létrehozása optimalizálhatja a shilajit hatását a zsírégetéshez.

A Shilajit segít nekem elveszíteni a hasi zsírt egyik napról a másikra?

Nem - nincsenek egyik napról a másikra csodaszerek a hasi zsírra. Bármely termék, amely azt állítja, hogy egy-két nap alatt drámai zsírvesztést ér el, valószínűleg egy marketing átverés.

AShilajit hetek és hónapok alatt fokozatosan működik, hogy segítsen az étvágyat kezelni, blokkolja a zsírfelszívódást, növelje a zsírbontást és támogassa a gyorsabb anyagcserét.

A shilajit étrenddel, testmozgással és életmódváltással kombinálva felgyorsíthatja a fogyást - de a drámai eredményekhez elkötelezettségre és türelemre van szükség.

Mi van, ha a Shilajit nem működik nekem?

Bármely kiegészítő esetében a válaszok egyénileg változhatnak olyan tényezők alapján, mint például:

  • Adagolás és időzítés
  • Táplálkozási és életmódbeli szokások
  • Alapvető egészségügyi feltételek
  • Genetika és testkémia

Ha 2-3 hónapon keresztül következetesen, az egészséges változások mellett, eredmény nélkül szedik, a shilajit a hasi zsírra egyszerűen nem lehet hatékony az Ön számára. Fontolja meg, hogy 1 hónapra leállítja a kerékpározást, majd újra megpróbálja.

Ha a shilajit nem működik, beszélje meg orvosával is, mivel ez összefügghet egy olyan mögöttes problémával, amelyet először meg kell oldani, mielőtt előnyöket látna. Vagy fedezzen fel más zsírégető alternatívákat, amelyek jobban működhetnek az Ön teste számára.

Összefoglaló

A shilajit egy hegyi sziklákból származó gyógygyanta, amely természetes egészségügyi kiegészítőként vált népszerűvé. A shilajit számos előnyéről számoltak be, beleértve a jobb energiát, az öregedésgátló hatásokat és a fokozott teljesítményt. De az egyik legérdekesebb alkalmazás a shilajit használata a fogyás és a hasi zsír csökkentésére. Ayurvédikus gyógynövényként a shilajitot évszázadok óta használják az elhízás kezelésére és a zsíranyagcsere szabályozására. A tudomány most tárja fel az e zsírégető hatások mögött álló mechanizmusokat. A tanulmányok azt mutatják, hogy a shilajit képes felgyorsítani az anyagcserét, szabályozni az étvágyhormonokat, mint a leptin, csökkenteni a lipidszintet, szabályozni a kortizolt és növelni a pajzsmirigyhormonokat. Ez a kombináció segít a teljes testzsír elégetésében, miközben kifejezetten a makacs hasi és zsigeri zsírt célozza meg. A napi 200-400mg közötti adagok a legjobbak a zsírégetéshez a jelenlegi kutatások alapján. A shilajit pedig még jobban működik egészséges étrenddel, rendszeres testmozgással és más pozitív életmódbeli szokásokkal kombinálva. Bár még több klinikai vizsgálatra van szükség, a kezdeti bizonyítékok alátámasztják, hogy a shilajit egy feltörekvő természetes fogyás és zsírégető kiegészítő.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső