Legfrissebb hírek | Page 55

  • A CoQ10 növeli a káliumot?

    Szeptember 9, 2023

    ACoQ10 népszerű antioxidáns-kiegészítő, de vajon növelheti-e a káliumszintet? Klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a CoQ10 tipikus adagokban nem növeli jelentősen a vér káliumszintjét. A káliumot befolyásoló gyógyszereket szedőknek azonban óvatosan kell eljárniuk. A CoQ10 a legtöbbek számára jól tolerálhatónak tűnik, de a veseproblémákkal küzdőknek figyelemmel kell kísérniük a szinteket.

  • A CoQ10 erősebbé tesz?

    Szeptember 9, 2023

    A Q10 koenzim (CoQ10) egy antioxidáns, amely az energiatermelés javításával, a gyulladás csökkentésével és a mitokondriumok működésének fokozásával erősítő hatású lehet. De vajon a kutatások alátámasztják-e a CoQ10 pótlását a fokozott teljesítmény érdekében? Tudja meg, mit mond a tudomány a CoQ10-ről az izomteljesítmény érdekében.

  • A CoQ10 jó a cukorbetegségre?

    Szeptember 8, 2023

    Egy korai kutatás szerint az antioxidáns CoQ10 segíthet a cukorbetegség kezelésében azáltal, hogy javítja az inzulinelválasztást, az inzulinérzékenységet és a vércukorszint szabályozását. Az előnyök megerősítéséhez azonban még nagyobb léptékű vizsgálatokra van szükség. A klinikai vizsgálatok alapján a napi 100-200 mg közötti adagok tűnnek a legbiztonságosabbnak és leghatékonyabbnak. A hiányállapotban szenvedőknél nagyobb javulás tapasztalható.

  • A CoQ10 megterheli a veséket?

    Szeptember 8, 2023

    A korai bizonyítékok arra utalnak, hogy a CoQ10-kiegészítés nem károsítja a veseműködést, és az ajánlott dózisokban történő szedés esetén nem is "terheli a vesét". Sőt, egyes tanulmányok szerint a CoQ10 antioxidáns és gyulladáscsökkentő előnyökkel járhat az enyhe vagy közepesen súlyos krónikus vesebetegségben szenvedők számára. A dialízisben részesülőknek azonban óvatosnak kell lenniük, és konzultálniuk kell nefrológusukkal.

  • Kinek nem szabad CoQ10-et használni?

    Szeptember 8, 2023

    Míg a legtöbb felnőtt számára általában biztonságos, a CoQ10 kiegészítésnek vannak bizonyos óvintézkedései, és vannak olyan emberek, akiknek orvosi útmutatás nélkül kerülniük kell. Ezek közé tartoznak a gyermekek, a terhes nők, a vérzési rendellenességben, cukorbetegségben, máj- és vesebetegségben szenvedők, valamint a szervátültetésben részesülők. A CoQ10 kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, például vérhígítókkal is.

  • Szedhetem a CoQ10-et magnéziummal együtt?

    Szeptember 8, 2023

    A CoQ10 és a magnézium általában biztonságosan szedhető együtt. A kutatások szerint megfelelő kombináció esetén egymást kiegészítő előnyökkel járhatnak az energia, az antioxidánsok védelme, a szív egészsége és még sok más szempontból. A tipikus adagok magnézium esetében 100-400 mg, CoQ10 esetében 100-200 mg között mozognak. A felszívódás fokozása és a lehetséges mellékhatások elkerülése érdekében az adagokat étkezés közben adagolja.

  • A Q10 koenzim befolyásolja a hangulatot?

    Szeptember 8, 2023

    Egy korlátozott számú bizonyíték arra utal, hogy az antioxidáns CoQ10 segíthet a hangulatzavarok stabilizálásában, de további kutatásokra van szükség. A mitokondriális funkció javításával, a gyulladás csökkentésével, a neuronok védelmével és a neurotranszmitterek potenciális szabályozásával a CoQ10 ígéretesnek tűnik a mentális egészség támogatására. Azonban kevés minőségi klinikai vizsgálat elemezte közvetlenül a depresszióra és a bipoláris zavarra gyakorolt hatását.

  • Segít a CoQ10 az agyi ködben?

    Szeptember 8, 2023

    A kutatások szerint az antioxidáns CoQ10 segíthet az agyi köd, azaz a szellemi homályosság és a koncentrációs zavarok javításában. Az energiaanyagcsere, a véráramlás és az agy antioxidáns védelmének fokozásával a CoQ10 ígéretesnek tűnik a megismerés és a tisztánlátás javítására. A vizsgálatok során napi 100-400 mg körüli adagokat alkalmaztak.

Termék kereső