Legfrissebb hírek | Page 57

  • A CoQ10 súlygyarapodást okoz?

    Szeptember 10, 2023

    Néhányan azt állítják, hogy a CoQ10-kiegészítők szedése súlygyarapodáshoz vezet. A kutatások azonban nem erősítették meg, hogy a CoQ10 közvetlenül jelentős súlyváltozást okozna. Az enyhe növekedést okozhatja a vízvisszatartás, a megnövekedett étvágy/kalória vagy a zsírvesztést elfedő izomnövekedés. Megfelelő adagolás és életmód mellett a CoQ10 nem valószínű, hogy jelentős súlygyarapodást okoz.

  • A CoQ10 több energiát ad?

    Szeptember 10, 2023

    A Q10 koenzim (CoQ10) egy népszerű kiegészítő, amelyet az energia növelésére szednek. Kutatások szerint csökkentheti a fáradtságot bizonyos betegségekben, például szívelégtelenségben és fibromyalgiában szenvedőknél. Egészséges felnőttek esetében azonban a tanulmányok vegyesek azzal kapcsolatban, hogy a CoQ10 növeli-e az energiát. A napi 100-200 mg-os adagolás tűnik a leghatékonyabbnak, egészséges életmóddal együtt.

  • A CoQ10 visszafordítja az ínybetegségeket?

    Szeptember 10, 2023

    Kutatások szerint a CoQ10 antioxidáns segíthet a fogínybetegségek visszafordításában, ha a rendszeres kezeléshez adják hozzá. Tanulmányok szerint csökkenti a gyulladást, regenerálja a csontveszteséget, és fenntartja a fogkőeltávolítás, gyökérgyalulás és ínyműtét eredményeit. De a CoQ10 önmagában nem gyógyítja az előrehaladott ínybetegséget mechanikus tisztítás nélkül. Napi szájhigiéniára van szükség.

  • A CoQ10 jót tesz a bélrendszer egészségének?

    Szeptember 10, 2023

    A CoQ10 népszerű kiegészítő, de vajon jótékony hatással lehet a bélrendszer egészségére? A kutatások szerint csökkentheti a gyulladást, antioxidánsként hathat, támogathatja a sejtek energiatermelését, és elősegítheti a jó bélbaktériumok növekedését. Nagyobb humán vizsgálatokra azonban még szükség van. A CoQ10 ígéretesnek tűnik a bélműködés bizonyos aspektusai szempontjából, de további kutatások szükségesek.

  • Hogyan tesz jót a CoQ10 az agynak?

    Szeptember 10, 2023

    Kutatások szerint az antioxidáns CoQ10 az agysejtek energiaanyagcseréjének fokozásával kognitív előnyöket biztosít. A CoQ10 szintje az életkor előrehaladtával csökken, így a pótlás fontos az idősebb felnőttek számára. A tanulmányok szerint javítja a memóriát, a fókuszt és a feldolgozási sebességet. A CoQ10 a Parkinson-kór, az Alzheimer-kór és a migrénes fejfájás kezelésében is ígéretesnek bizonyul.

  • Milyen tünetei vannak annak, hogy CoQ10-re van szükségünk?

    Szeptember 10, 2023

    A Q10 koenzim (CoQ10) létfontosságú a szervezet sejtjeinek energiatermeléséhez. A csökkenő szint olyan tünetekhez vezethet, mint a fáradtság, izomgyengeség, agyi köd, szív- és érrendszeri problémák és még sok más. A CoQ10-szint ellenőrzése és alacsony szint esetén a pótlás segíthet enyhíteni ezeket a problémákat. Tanulmányok szerint előnyös hatással van a szív egészségére, a cukorbetegségre, a termékenységre és a neurodegeneratív rendellenességekre.

  • Hogyan lehet sikeresen leszokni a dohányzásról?

    Szeptember 9, 2023

    A dohányzásról való leszokás javítja az egészséget, de a függőséggel való leszokás nehéz. A nikotinmegvonás sóvárgást és hangulatingadozást okoz. A leszokást segítő szerek, mint a nikotintapaszok, rágógumik, gyógyszerek segítenek enyhíteni a tüneteket. A leszokás időpontjának kitűzése, a dohányzást kiváltó tényezők eltávolítása, a vízivás, a mély légzés, a figyelemelterelő technikák és a tanácsadás fokozza a sikert. Az egészségügyi előnyök már az első napon elkezdődnek. Maradjon motivált!

  • Szedje a CoQ10-et más vitaminokkal együtt?

    Szeptember 9, 2023

    A bizonyítékok arra utalnak, hogy bizonyos vitaminok, például az E-vitamin és a B-vitaminok együttesen szedve fokozhatják a CoQ10 felszívódását. A nagy dózisok azonban kölcsönhatásba léphetnek. Összességében a CoQ10 és a multivitamin párosítása előnyösnek és biztonságosnak tűnik. További kutatásokra van szükség a K-vitaminnal és a D-vitaminnal való kölcsönhatásokról.

Termék kereső