Legfrissebb hírek | Page 58

  • A CoQ10 csökkenti a vércukorszintet?

    Szeptember 9, 2023

    Kutatások szerint a CoQ10-kiegészítők segíthetnek a cukorbetegek vércukorszintjének csökkentésében. Azáltal, hogy fokozza az inzulintermelést, javítja az inzulinérzékenységet, csökkenti a gyulladást és fokozza a sejtek energiáját, a CoQ10 szerény, de jelentős csökkenést eredményez az A1c és az éhgyomri glükózszintben.

  • A CoQ10 visszafordíthatja a zsírmájat?

    Szeptember 9, 2023

    A zsírmájbetegség világszerte milliókat érint. A Q10 koenzim egy antioxidáns, amely ígéretesnek tűnik a zsírmáj kezelésében. Az oxidatív stressz, a gyulladás és a fibrózis csökkentésével a CoQ10 segíthet visszafordítani a zsírfelhalmozódást a májsejtekben. A korai kutatások azt mutatják, hogy a kiegészítők javíthatják a betegség kulcsfontosságú markereit, különösen, ha életmódbeli változtatásokkal kombinálják.

  • Mit mondanak a kardiológusok a CoQ10-ről?

    Szeptember 9, 2023

    A kardiológusok széles körben ajánlják a CoQ10-et a szív egészségének támogatására. Tanulmányok szerint javítja a szívelégtelenségben szenvedő betegek tüneteit és működését. Véd a sztatinok mellékhatásai ellen is. A főbb kardiológiai csoportok egyetértenek abban, hogy a CoQ10 biztonságos és potenciálisan előnyös bizonyos csoportok számára, bár még több kutatásra van szükség.

  • A CoQ10 növeli a káliumot?

    Szeptember 9, 2023

    ACoQ10 népszerű antioxidáns-kiegészítő, de vajon növelheti-e a káliumszintet? Klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a CoQ10 tipikus adagokban nem növeli jelentősen a vér káliumszintjét. A káliumot befolyásoló gyógyszereket szedőknek azonban óvatosan kell eljárniuk. A CoQ10 a legtöbbek számára jól tolerálhatónak tűnik, de a veseproblémákkal küzdőknek figyelemmel kell kísérniük a szinteket.

  • A CoQ10 erősebbé tesz?

    Szeptember 9, 2023

    A Q10 koenzim (CoQ10) egy antioxidáns, amely az energiatermelés javításával, a gyulladás csökkentésével és a mitokondriumok működésének fokozásával erősítő hatású lehet. De vajon a kutatások alátámasztják-e a CoQ10 pótlását a fokozott teljesítmény érdekében? Tudja meg, mit mond a tudomány a CoQ10-ről az izomteljesítmény érdekében.

  • A CoQ10 jó a cukorbetegségre?

    Szeptember 8, 2023

    Egy korai kutatás szerint az antioxidáns CoQ10 segíthet a cukorbetegség kezelésében azáltal, hogy javítja az inzulinelválasztást, az inzulinérzékenységet és a vércukorszint szabályozását. Az előnyök megerősítéséhez azonban még nagyobb léptékű vizsgálatokra van szükség. A klinikai vizsgálatok alapján a napi 100-200 mg közötti adagok tűnnek a legbiztonságosabbnak és leghatékonyabbnak. A hiányállapotban szenvedőknél nagyobb javulás tapasztalható.

  • A CoQ10 megterheli a veséket?

    Szeptember 8, 2023

    A korai bizonyítékok arra utalnak, hogy a CoQ10-kiegészítés nem károsítja a veseműködést, és az ajánlott dózisokban történő szedés esetén nem is "terheli a vesét". Sőt, egyes tanulmányok szerint a CoQ10 antioxidáns és gyulladáscsökkentő előnyökkel járhat az enyhe vagy közepesen súlyos krónikus vesebetegségben szenvedők számára. A dialízisben részesülőknek azonban óvatosnak kell lenniük, és konzultálniuk kell nefrológusukkal.

  • Kinek nem szabad CoQ10-et használni?

    Szeptember 8, 2023

    Míg a legtöbb felnőtt számára általában biztonságos, a CoQ10 kiegészítésnek vannak bizonyos óvintézkedései, és vannak olyan emberek, akiknek orvosi útmutatás nélkül kerülniük kell. Ezek közé tartoznak a gyermekek, a terhes nők, a vérzési rendellenességben, cukorbetegségben, máj- és vesebetegségben szenvedők, valamint a szervátültetésben részesülők. A CoQ10 kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, például vérhígítókkal is.

Termék kereső