Legfrissebb hírek | Page 49

  • Mik a furcsa gondolatok szorongás közben?

    Szeptember 13, 2023

    A szorongás furcsa, irracionális gondolatokat okozhat. Gyakori példák a mások bántalmazásától való tolakodó félelem, a halállal kapcsolatos egzisztenciális rögeszmék, az elméddel kapcsolatos hiedelmek, hogy befolyásolhatod az eseményeket, és a hipochondriás egészségügyi aggodalmak. Bár a gondolatok tartalma változik, a mögöttes torzulás ugyanaz marad - a szorongás eltúlozza a fenyegetettség érzékelését.

  • Hogyan néznek ki a szorongó gondolatok?

    Szeptember 13, 2023

    A szorongás állandó, tolakodó aggodalmakat és a legrosszabb esetre való gondolkodást táplálja. A szorongó gondolatok gyakran túlzó kockázatot, negatív előítéleteket és elképzelt katasztrófát tartalmaznak. Bár a minták eltérőek, a közös témák közé tartozik az egészség, a szégyen, a pénzügyi csőd, a kudarc és a veszély. A szorongó gondolkodás súlyos esetben jelentősen megzavarhatja a munkát, a kapcsolatokat és a jólétet.

  • Hogyan edzhetem az agyamat, hogy megszűnjön a szorongás?

    Szeptember 13, 2023

    Az agy edzése a szorongás megállításához a gondolkodási minták és szokások átprogramozását, valamint a prefrontális kéreg aktivitásának növelését igényli életmódbeli változások és célzott technikák segítségével. A szorongó gondolatok kezelésével, a szorongó viselkedés minimalizálásával, a mindfulness gyakorlatok gyakorlásával, testmozgással, az étrend javításával, valamint a táplálékkiegészítők és a szakmai segítség megfontolásával megszabadulhat a szorongás szorításából.

  • Melyik gyakorlat a legjobb a szorongás ellen?

    Szeptember 13, 2023

    A rendszeres testmozgás ugyanolyan hatékony lehet a szorongás enyhítésére, mint a gyógyszeres kezelés. De bizonyos edzések, mint a jóga, a futás, az úszás és a sziklamászás a legjobbak. Ezek ötvözik az aerob testmozgást, a mentális összpontosítást és a relaxációt. Törekedjen heti 3-5 napon 20-60 percet ezekre a ritmikus, ismétlődő mozgásokra, hogy természetes módon csökkentse a szorongást.

  • Mi okozza a szorongást az agyban?

    Szeptember 13, 2023

    A szorongás akkor keletkezik, amikor az olyan területek, mint az amigdala, túlműködnek, és a prefrontális kéreg gátlása meghiúsul. Az olyan neurotranszmitterek, mint a szerotonin, a GABA és a glutamát egyensúlyhiánya szintén megzavarja az érzelemszabályozásban részt vevő agyi folyamatokat. A genetikai kockázatok, a trauma, a stressz és az ördögi kör hatásai súlyosbítják a szorongást. A biológiai okok megértése olyan kezelésekhez nyújt információt, amelyek az egyes agyi mechanizmusokat célozzák meg.

  • Mi az az 5 4 3 2 1 szorongásos trükk?

    Szeptember 13, 2023

    Az 5 4 3 2 1 szorongásos trükk egy gyors, egyszerű megküzdési stratégia a pánik és a szorongás érzéseinek csökkentésére. Azzal, hogy lassan végigmegyünk az egyes érzékszerveken, és leírjuk a látott, érzett, hallott, szagolt és ízlelt dolgokat, lecsillapíthatjuk a szorongást, és elkerülhetjük a pánikrohamot. Ez a mindfulness technika a jelen pillanatban rögzíti Önt.

  • Mi a 3 3 3 3 szabály a szorongásra?

    Szeptember 13, 2023

    A 3 3 3 3 szabály egy egyszerű, de hatékony mindfulness technika a szorongás kezelésére. Azzal, hogy megfigyelsz 3 dolgot, amit látsz, megérintesz 3 textúrát és meghallgatsz 3 hangot, bevonod az érzékeidet, hogy a jelen pillanatban rögzítsd magad. Ez elmozdítja a fókuszt az aggódó gondolatokról, és aktiválja a relaxációs reakciókat, hogy átmeneti enyhülést biztosítson a szorongásból.

  • Milyen példák vannak az aggasztó gondolatokra?

    Szeptember 13, 2023

    A szorongó gondolatok gyakoriak, de a szorongásos zavarok esetén túlzóvá válhatnak. Ilyenek például az egészségügyi félelmek, pénzügyi aggályok, párkapcsolati kétségek, munkahelyi aggodalmak és még sok más. Ha a krónikus aggódás zavarja az életet, a kognitív viselkedésterápia és a gyógyszeres kezelés segíthet a gondolatok átformálásában. Támogatás is rendelkezésre áll.

Termék kereső