Az alvásból eredő nyakfájás csökkentése: Tippek a jobb pihenéshez

Published:

Az alvásból eredő nyakfájdalomra ébredés frusztráló és kellemetlen élmény lehet. Ez a gyakori probléma különböző tényezőkből adódhat, például az alvási pozícióból, a párna típusából vagy az éjszaka során hirtelen mozdulatokból. Ebben az átfogó blogbejegyzésben elmélyedünk a nyakfájás okaiban, és gyakorlati megoldásokat kínálunk a kellemetlenségek enyhítésére és a jövőbeli előfordulások megelőzésére.

Ha tovább olvasol, megtudhatod, hogy az alvási pozíció beállítása hogyan járulhat hozzá a gerinc egészségéhez és a nyomáspontok csökkentéséhez. A megfelelő párna kiválasztásáról is beszélni fogunk az optimális fej- és nyaktámasz érdekében, ami kulcsfontosságú a krónikus fájdalmak megelőzésében.

Az éjszakai szokások kezelése mellett az ébrenlét alatti helyes testtartás fenntartása is jelentős szerepet játszik a gerinc általános egészségében. Az álló és ülő testtartás javítására vonatkozó szakértői tippjeink felbecsülhetetlen értékűnek bizonyulnak a hosszú távú enyhülést keresők számára.

Ha a reggeli nyakfájás e megelőző intézkedések ellenére is fennáll, az átmeneti enyhítési módszerek, például a hidegterápiás alkalmazások vagy a gyengéd nyújtó gyakorlatok segíthetnek a tünetek kezelésében, amíg szakorvosi ellátást nem kérnek. Végezetül pedig a fizikoterápia előnyeit tárjuk fel a csontkovács- és akupunktúrás kezelési lehetőségek mellett, mint az alvásból eredő tartós nyakfájás alternatív kezelési módjai.

nyakfájás-az-alvástól

Az alvásból eredő nyaki fájdalom okainak azonosítása

Az alvás közbeni nyakfájást kiváltó különböző tényezők megértése alapvető fontosságú a megkönnyebbüléshez és a jövőbeni előfordulás megelőzéséhez. Ezek a tényezők közé tartozhat az alvási pozíció, a párna típusa, a hirtelen mozdulatok alvás közben, a napközbeni rossz testtartás vagy a sportsérülések. Ebben a részben a nyakfájás néhány gyakori okát tárgyaljuk, és hasznos tippeket adunk a kezelésükhöz.

Alvási pozíció

Az alvás közbeni pozícionálás kulcsfontosságú tényező abban, hogy a nyakfájás jelentkezik-e vagy sem. Az alvás három elsődleges testhelyzete a háton, az oldalon és a hason fekvés. A hasban alvók gyakran szenvednek nyakfájdalomtól a természetellenes, egész éjszaka tartó testhelyzet miatt; az alvási pozíció megváltoztatása az oldalra vagy a hátra fekvéssel segíthet fenntartani a gerinc megfelelő igazodását és csökkentheti a kellemetlenségeket.

Párna típus

Az Ön által használt párna típusa is befolyásolja a nyakfájás valószínűségét alvás közben. A jó minőségű párnának megfelelő alátámasztást kell nyújtania a fej és a nyak számára anélkül, hogy megterhelné az izmokat vagy az ízületeket. A tollpárnák személyre szabott támogatást nyújtanak, mivel alkalmazkodnak e területek alakjához, optimális kényelmet biztosítva, miközben csökkentik az izmok megterhelését, míg a memóriahabos párnák kontúrozó hatással rendelkeznek, amely jól alkalmazkodik a különböző testformákhoz.

Hirtelen mozgások alvás közben

Az éjszakai forgolódás a fej helyzetének hirtelen megváltozásához vezethet, ami izomhúzódásokhoz vagy a nyaki gerinc környékén beidegződésekhez vezethet - mindkettő hozzájárulhat a krónikus nyaki fájdalom kialakulásához. Az ilyen problémák megelőzése érdekében próbáljon meg lefekvés előtt relaxációs technikákat, például mély légzőgyakorlatokat gyakorolni, mivel ezek segítenek megnyugtatni a túl aktív elmét, ami pihentetőbb alvást tesz lehetővé.

Rossz testtartás a nap folyamán

A rossz testtartási szokások elsajátítása ébrenlét közben fokozott nyaki fájdalmakhoz vezethet alvás közben. A görnyedés, az elektronikus eszközök fölé görnyedés és a nehéz táskák egyik vállon való cipelése mind olyan gyakori bűnösök, amelyek hozzájárulnak az izmok egyensúlyhiányához és a nyak területén jelentkező feszültséghez. A testtartás javítása érdekében összpontosítson arra, hogy járáskor vagy álló helyzetben egyenesen álljon, kezeit oldalra téve; az elektronikus eszközöket szemmagasságban tartsa ahelyett, hogy lefelé nézne rájuk; üljön egyenesen, anélkül, hogy előre dőlne az asztalokon.

Sportsérülések

A sporttevékenységek során elszenvedett nyaksérülések, mint például a kontakt sportokból származó ostorcsapás vagy az úszásból származó ismétlődő megterheléses sérülések még a gyógyulás után is tartós kellemetlenségeket okozhatnak - ez azért van, mert a sérült területek körül kialakuló hegszövetek gyakran csökkent rugalmasságot eredményeznek az érintett izmok mentén, ami a későbbiekben hajlamosabbá teszi őket krónikus fájdalom kialakulására. Az optimális eredmény érdekében ajánlott orvoshoz fordulni, ha úgy véli, hogy nyaki fájdalmát sporttal kapcsolatos sérülés okozhatta; ilyen kezelési lehetőségek lehetnek a fizikoterápia vagy a csontkovácsolás.

Az alvási pozíciók beállítása az optimális alátámasztás érdekében

Az alvási pozíciók beállítása az optimális alátámasztás érdekében

A nyakfájás egyik fő okozója a helytelen alvási pozíció. A hason alvás mind a nyakát, mind a hátát megterheli a természetellenes elhelyezkedés miatt az éjszaka folyamán. Az alvási pozíció megváltoztatása az oldalra vagy hátra fekvéssel segíthet a gerinc megfelelő igazodásának fenntartásában és a kellemetlenségek csökkentésében. Ebben a részben két ajánlott pozíció előnyeit tárgyaljuk: az oldalalvás a lábak közé helyezett támaszpárnával és a hátalvás a térdek alá helyezett kispárnával.

Oldalra alvás, a lábak között támaszpárnával.

Az oldalt alvók gyakran kevesebb nyakfájdalmat tapasztalnak, mint azok, akik hason alszanak, mivel ez lehetővé teszi a gerinc jobb igazodását. Ha azonban a lábak közé egy támaszpárnát helyezünk, az tovább fokozhatja a kényelmet, és megelőzheti a hát alsó részének és a csípőnek a további megterhelését. Ez az extra támasz segít a medence vízszintben tartásában pihenés közben, így biztosítva, hogy a nyomás egyenletesen oszlik el az ízületekben és az izmokban.

  • Válasszon kemény, mégis kényelmes párnát, amelyet kifejezetten az oldalalvók számára terveztek.
  • Helyezze a térdei közé, amikor lefekszik az ágyban.
  • A párna magasságának elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy mindkét lábat párhuzamosan tartsa anélkül, hogy bármelyik lábban kellemetlenséget vagy izomfeszülést okozna.

Háton alvás egy kis párnával a térdek alatt

Ha inkább a hátán alszik, egy kis párna használata a térdei alatt jelentős enyhülést hozhat az esetleges nyaki fájdalmakra, valamint enyhítheti a krónikus hátfájással kapcsolatos meglévő tüneteket. A térdek enyhe megemelése segíthet csökkenteni a hát alsó részére nehezedő nyomást, természetesebb görbületet hozva létre és jobb alátámasztást nyújtva.

  • Válasszon egy kispárnát vagy párnát, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy megfelelő alátámasztást nyújtson a térdei alatt.
  • Helyezze mindkét térde alá, amikor lefekszik az ágyban. A magasságnak elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy kissé megemelje őket anélkül, hogy bármelyik lábban kellemetlenséget vagy izomfeszülést okozna.

Az alvási pozíció beállítása mellett fontos figyelembe venni más olyan tényezőket is, amelyek hozzájárulhatnak a nyakfájáshoz alvás közben. Ezek közé tartozik a megfelelő párnatípus használata, a megfelelő testtartás fenntartása ébrenlét közben, és szükség esetén szakember segítségének igénybevétele. A megelőző intézkedések meghozatala segíthet a nyaki panaszok minimalizálásában és az alvás minőségének javításában.

A megfelelő párna típus kiválasztása

A megfelelő párna típus kiválasztása

Az Ön által használt párna típusa jelentős szerepet játszik abban, hogy alvás közben megfelelő alátámasztást nyújtson a fejének és a nyakának. Az e területek alakjához igazodó toll- vagy memóriahab párnák használata optimális kényelmet biztosít, miközben csökkenti az izmok megterhelését. Ebben a cikkben a toll- és memóriahab párnák előnyeit vizsgáljuk meg, hogy segítsünk Önnek a pihentető alváshoz ideális párna kiválasztásakor tudatos döntést hozni.

Tollpárnák a testreszabott támogatásért

A tollpárnák ismertek puhaságukról és arról, hogy képesek a fej és a nyak kontúrjához igazodni, így egész éjszaka személyre szabott támogatást nyújtanak. Egyéni preferenciák szerint könnyen felpehelyezhetőek vagy ellapíthatóak, így ideálisak azok számára, akik alvás közben gyakran változtatják a pozíciójukat. Emellett természetes anyaguknak köszönhetően kiváló légáteresztő képességet biztosítanak, így a melegebb éjszakákon is hűvös marad.

  • Könnyen állítható: A tollpárnák a személyes preferenciák alapján szükség szerint átformálhatók.
  • Lélegző: A természetes anyagok lehetővé teszik a légáramlást, ami segít szabályozni a hőmérsékletet alvás közben.
  • Tartós: A jó minőségű tollpárnák megfelelő ápolás mellett több évig is eltarthatnak, mielőtt cserére szorulnának.

Memory Foam párnák a kontúrozó hatásért

A viszkoelasztikus poliuretán anyagból készült memóriahab párnák, amelyeket eredetileg a NASA tudósai fejlesztettek ki az űrhajósok űrutazások során felmerülő igényeire válaszul, egyre népszerűbbek az oldalt alvók körében, akik krónikus fájdalmak, például nyak- vagy hátfájás esetén keresnek enyhülést. Ezeket a párnákat úgy tervezték, hogy a fej, a nyak és a vállak köré formálódjanak, optimális alátámasztást biztosítva, miközben csökkentik a nyomáspontokat. Segítenek továbbá fenntartani a gerinc megfelelő igazodását az éjszaka folyamán.

  • Nyomáscsökkentő: A memóriahab alkalmazkodik a testformához, egyenletesen elosztva a súlyt és minimalizálva az érzékeny területekre nehezedő nyomást.
  • Támogató: Az anyag megfelelő alátámasztást biztosít mind az oldal-, mind a háton alvók számára, mivel alvás közben fenntartja a gerinc megfelelő igazodását.
  • Hipoallergén: Sok memóriahab párna hipoallergén huzattal van ellátva, amely könnyen eltávolítható és mosható a tiszta alvási környezet érdekében.

Összefoglalva, a megfelelő párnatípus kiválasztása alapvető fontosságú az alvás közbeni nyakfájás megelőzésében. A tollpárnák testre szabott alátámasztást nyújtanak állítható jellegükkel, míg a memóriahabos párnák kontúrozó hatást biztosítanak, amely enyhíti a nyomáspontokat. Vegye figyelembe az olyan tényezőket, mint a személyes preferenciák, az allergia vagy az anyagokkal szembeni érzékenység, amikor kiválasztja az igényeinek leginkább megfelelő párnát. A jó éjszakai pihenés azzal kezdődik, hogy tájékozott döntéseket hoz arról, hogy mi támogatja Önt az alvás értékes órái alatt.

A megfelelő testtartás fenntartása ébrenléti órák alatt

A megfelelő testtartás fenntartása ébrenléti órák alatt

Az ébrenlét alatti helyes testtartás döntő fontosságú a nyakfájás éjszakai kialakulásának megelőzésében. Azzal, hogy egész nap egyenes vonalban tartja a testét, csökkentheti az izmokra nehezedő feszültséget, és nyugodtabb alvást biztosíthat. Ebben a részben a helyes álló testtartási technikákat, a "szövegnyak" szindróma elkerülésére vonatkozó tippeket, valamint a mindennapi tevékenységek során az általános testtartás javításának módjait tárgyaljuk.

Helyes álló testtartás technikák

A jó testtartás megőrzése érdekében kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

  • Álljon egyenesen, a lábak vállszélességben helyezkedjenek el egymástól.
  • A súlyt egyenletesen oszd el mindkét lábad között.
  • Kissé hajtsa be a medencéjét, hogy megakadályozza a hát alsó részének túlzott görbülését.
  • Húzza a vállát hátra és lefelé a fülétől távolabb.
  • Tartsa a fejét vízszintesen úgy, hogy elképzeli, hogy egy zsinór húzza felfelé a mennyezet felé.

A helyes álló testtartás gyakorlása nemcsak a nyakfájás megelőzésében segít, hanem csökkenti a többi ízület, például a csípő, a térd és a boka terhelését is. Ezenkívül a jobb testhelyzetnek köszönhetően elősegíti a jobb vérkeringést és az emésztést.

Tippek a "szöveges nyak" szindróma elkerülésére

A "szövegnyak" szindróma az elektronikus eszközök, például okostelefonok vagy táblagépek állandó nézegetése okozta megterhelésre utal. Hogy elkerülje ennek a nyakfájáshoz hozzájáruló állapotnak a kialakulását:

  1. Emelje fel a készüléket úgy, hogy használat közben szemmagasságban legyen; szükség esetén fontolja meg egy telefontartó vagy állvány beszerzését.
  2. Kerülje a szünetek nélküli, hosszan tartó eszközhasználatot; állítson be időzítőt, hogy emlékeztesse magát a szünetekre és a nyújtásra.
  3. A nap folyamán végezzen nyaknyújtásokat, például billentse a fejét oldalra-oldalra, vagy finoman húzza a vállához.

A következő tippek alkalmazásával csökkentheti a nyakizmok megterhelését, és megelőzheti a rossz testtartásból eredő fájdalom kialakulását az elektronikus eszközök használata közben.

Az általános testtartás javítása a napi tevékenységek során

Az álló testtartás és a "szövegnyak" szindróma elkerülése mellett a mindennapi élet más területein is fontolja meg a kiigazításokat:

  • Ül: Üljön egyenesen, mindkét lábát laposan a padlóra helyezve. Szükség esetén használjon ágyéki görgőt vagy párnát a hát alsó részének alátámasztására. Kerülje a lábak keresztezését vagy az egy lábon való ülést, mivel ezek helytelen helyzetet okozhatnak.
  • Emelés: Nehéz tárgyak emelésekor a derék helyett térdben hajoljon be. A tárgyakat cipelés közben tartsa a testéhez közel.
  • Alvás: Amint azt már korábban említettük, válasszon megfelelő párnatípust, amely alvás közben támogatja a gerinc megfelelő beállítását. Emellett kerülje a hason alvást, mivel az megterheli a nyak- és a hátizmokat.

A helyes testtartás fenntartása a mindennapi élet minden területén alapvető fontosságú az alvás közbeni helytelen testtartás okozta nyakfájás megelőzésében. Ha ezeket a stratégiákat idővel következetesen alkalmazza, nemcsak kevesebb kellemetlenséget fog tapasztalni, hanem az általános egészségi állapotát és jólétét is javítani fogja.

Ideiglenes enyhítési módszerek a nyakfájdalomra a rossz alvás miatt

Ideiglenes enyhítési módszerek a nyakfájdalomra a rossz alvás miatt

Ha a szükséges beállítások elvégzése ellenére is fájdalmat érez, több módszer is rendelkezésre áll az átmeneti enyhítéshez. Ezek a technikák segíthetnek a gyulladás csökkentésében, az izomfeszültség enyhítésében és a gyógyulás elősegítésében.

Hidegterápia a gyulladás csökkentésére

Ha közvetlenül az érintett területekre közvetlenül rongyba csomagolt jégpakolást helyezünk, az segíthet a gyulladás csökkentésében és a fájdalom csillapításában. Fontos, hogy ne alkalmazzon jeget közvetlenül a bőrén, mivel az fagyási sérüléseket vagy irritációt okozhat. Ehelyett csomagoljon be egy jégcsomagot vagy egy zacskó fagyasztott borsót egy vékony törülközőbe, mielőtt a nyakára helyezi. A nyaki fájdalom észlelését követő első 24 órában óránként 15-20 percig alkalmazzon hidegterápiát.

Fájdalomcsillapításra szolgáló vény nélkül kapható gyógyszerek

A vény nélkül kapható gyógyszerek, például a NSAID-ok (ibuprofén) és a paracetamol-alapú termékek (Tylenol) szedése segíthet a fájdalom kezelésében és a gyulladás csökkentésében. Minden új gyógyszeres kezelés megkezdése előtt azonban mindig konzultáljon egészségügyi szakemberrel, és kövesse a gyártó által ajánlott adagolási utasításokat.

Gyengéd nyaknyújtások és válltekercsek

  • Nyakbillentések: Tartsa ezt a pozíciót öt másodpercig, majd térjen vissza semleges helyzetbe. Ismételje meg ezt a gyakorlatot háromszor.
  • Oldalsó nyaknyújtás: Tartsa ezt a nyújtást körülbelül 10 másodpercig, majd ismételje meg a másik oldalon.
  • Vállgörgetés: Álljon vagy üljön egyenesen, és lassan, körkörös mozdulatokkal görgesse előre a vállát, majd fordítsa meg az irányt, és görgesse hátrafelé. Ismételje meg ezt a gyakorlatot ötször mindkét irányba.

Ezek a gyengéd nyújtások és gyakorlatok segíthetnek az izomfeszültségek enyhítésében és a rugalmasság javításában. Ne feledje, hogy ezeket a mozdulatokat lassan végezze, és hagyja abba, ha éles fájdalmat vagy kellemetlen érzést tapasztal.

Relaxációs technikák az izomfeszültség enyhítésére

A stressz-szint és ezáltal a nyakfájás csökkentése érdekében hasznos lehet, ha nyugodt állapotba kerülsz, például tudatossági meditáció vagy mély légzés segítségével. Íme két egyszerű módszer:

  1. Mindfulness meditáció: Üljön kényelmesen, egyenes háttal, csukja be a szemét, és koncentráljon a légzésre, ahogy az be- és kiáramlik a testéből. Ha gondolatok merülnek fel, finoman, ítélkezés nélkül irányítsa vissza figyelmét a légzésre.
  2. Mély légzőgyakorlat: Tartsa vissza a levegőt további négy másodpercig; lassan lélegezzen ki összeszorított ajkakon keresztül nyolc másodpercig. Ismételje ezt a ciklust többször, amíg nem érzi magát ellazultnak.

Ezeknek az ideiglenes enyhítési módszereknek a beépítése a napi rutinba némi kényelmet nyújthat, miközben a rossz alvásból eredő nyakfájás megelőzésére irányuló hosszú távú megoldásokon dolgozik. Az oldalalvóknak érdemes megfontolniuk az alvási pozíciójuk megváltoztatását a nyakfájás és a krónikus fájdalom csökkentése érdekében.

Szakmai segítség kérése, ha a nyaki fájdalom továbbra is fennáll

Ha a nyakfájás a beállítások ellenére is fennáll, mindenképpen forduljon egészségügyi szakemberhez. Ők javasolhatnak további kezeléseket, például fizikoterápiát, masszázst, csontkovácsolást, akupunktúrát vagy súlyosabb esetekben akár vényköteles gyógyszereket is.

Fizikoterápiás ülések a célzott kezeléshez

Az engedéllyel rendelkező gyógytornász felméri az Ön állapotát, és személyre szabott kezelési tervet készít, amely a fájdalom enyhítését, a gyulladás csökkentését és a testtartás javítását célzó gyakorlatokat tartalmaz. Egy engedéllyel rendelkező gyógytornász felméri az Ön állapotát, és személyre szabott kezelési tervet dolgoz ki, amely kifejezetten az Ön számára tervezett gyakorlatokat tartalmaz. E gyakorlatok célja a fájdalom és a gyulladás csökkentése, miközben elősegítik a megfelelő testtartást és a helyes tartást.

Kiropraktikus kezelés a gerinc újraegyenesítésére

Agerincferdülés vagy más mozgásszervi problémák miatt tartósan fennálló nyaki panaszok esetén akiropraktikus kezelés egy másik lehetőség. A kiropraktikusok manuális manipulációs technikákat alkalmaznak a nyaki gerinc (nyak) csigolyáinak újbóli beállítására, ami segíthet enyhíteni a kellemetlenséget okozó idegekre nehezedő nyomást. A rendszeres kiropraktikai korrekciók bizonyítottan nem csak a nyaki fájdalmak enyhítésére szolgálnak, hanem javítják a gerinc általános egészségét is.

Az akupunktúra mint alternatív megközelítés

Az akupunktúra, a hagyományos kínai orvoslás egyik technikája során vékony tűket szúrnak a test meghatározott pontjaiba, hogy elősegítsék a gyógyulást és csökkentsék a fájdalmat. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy az akupunktúra hatékony kezelés lehet a nyaki fájdalom kezelésére, mivel serkenti az endorfinok (természetes fájdalomcsillapító vegyi anyagok) felszabadulását az agyban. Sokan úgy találják, hogy az akupunktúra jótékonyan kiegészíti a nyaki fájdalom egyéb kezeléseit.

Fontos szem előtt tartani, hogy a nyakfájás kezelésének hatékonysága egyénenként eltérő lehet. Beszéljen meg minden lehetséges kezelést az egészségügyi szolgáltatójával, mielőtt eldönti, hogy melyik megközelítés a legmegfelelőbb az Ön számára.

Amellett, hogy szükség esetén szakember segítségét kell kérnie, számos olyan életmódbeli változtatás van, amelyet otthon is elvégezhet, hogy javítsa testtartását, és megelőzze a rossz alvásból eredő nyaki panaszokat a jövőben:

  • A megfelelő ergonómia fenntartása íróasztalnál vagy számítógépen végzett munka során
  • Kerülje a telefon váll és fül közé szorítását.
  • Tartson rendszeres szüneteket a nap folyamán, hogy nyújtózkodjon és mozogjon.
  • Fontolja meg a jóga vagy Pilates gyakorlatok beépítését a rutinjába a jó testtartást támogató törzsizmok erősítése érdekében.

Ha ezeket a proaktív lépéseket megteszi, és szükség esetén konzultál egy egészségügyi szakemberrel, akkor elindulhat a rossz alvási szokások okozta tartós nyakfájás csökkentése felé vezető úton.

GYIK az alvásból eredő nyaki fájdalommal kapcsolatban

Mi segít a rossz alvásból eredő nyakfájáson?

A rossz alvásból eredő nyakfájás enyhítésére próbálja meg beállítani az alvási pozícióját oldalra vagy hátra alvásra a gerinc jobb igazítása érdekében. Válasszon olyan párnát, amely megfelelő alátámasztást biztosít, például memóriahabos vagy tollpárnát. Emellett ébrenlét közben is tartsa meg a helyes testtartást, és fontolja meg az olyan átmeneti enyhítő módszereket, mint a hidegterápia, a gyengéd nyújtógyakorlatok és a relaxációs technikák.

Miért fáj állandóan a nyakam az alvástól?

Az alvás közbeni tartós nyakfájást olyan tényezők okozhatják, mint a gerincoszlop beállítását befolyásoló helytelen alvási pozíciók, a nem megfelelő fej- és nyaktámasztást nem biztosító, nem megfelelő párnák használata, hirtelen mozdulatok, amelyek izomhúzódásokhoz vagy -rándulásokhoz vezetnek. Kezelje ezeket a problémákat alvási szokásainak módosításával, és szükség esetén kérjen szakszerű segítséget fizikoterápia, csontkovács vagy akupunktúrás kezelések révén.

Következtetés

Összefoglalva, az alvásból eredő nyakfájást számos tényező okozhatja, például az alvási pozíció, a párna típusa, a hirtelen mozdulatok és a rossz testtartás. Az alvási pozíció beállítása az optimális kényelem érdekében és a megfelelő nyaktámasz párna kiválasztása két hatékony módja a reggeli nyakfájás megelőzésének. Emellett a megfelelő testtartás fenntartása ébrenlét alatt és az olyan átmeneti enyhítő módszerek, mint a hidegterápia vagy a gyengéd nyújtó gyakorlatok alkalmazása szintén segíthet a tünetek enyhítésében.

Ha a fenti módszerek kipróbálása ellenére is tartós nyakfájdalmat tapasztal az alvás miatt, hosszú távú enyhülést hozhat, ha szakszerű segítséget kér egy gyógytornásztól vagy csontkovácstól. Az akupunktúra egy másik alternatív kezelési lehetőség, amelyet érdemes lehet megvizsgálni.



Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső