A cordyceps elfárasztja Önt?

Published:

A Cordyceps szerepe az energiafokozásban

Gondolkodott már azon, hogy miért az ophiocordyceps sinensis, más néven cordyceps gomba előnyei, a kiegészítők világában manapság nagy divat? Nos, íme egy kis ízelítő. Ezek a funky gombák fontos szerepet játszanak a mellékvese fáradtság elleni küzdelemben és az energiaszinted növelésében. Hogyan? Felpörgetik a szervezet ATP-termelését, így az edzésteljesítményed komolyan megnő. Ráadásul a rhodiola roseához hasonlóan fokozzák a szervezet stresszre adott válaszát is.

A cordyceps, legyen az cordyceps sinensis vagy cordyceps militaris, a hagyományos kínai orvoslásban évszázadok óta használják a fáradtság leküzdésére és a fizikai teljesítmény javítására. A gyakran kapszula formájában fogyasztott Rhodiola rosea egy másik, potenciális egészségügyi előnyeiről ismert kiegészítő. A cordycepshez hasonlóan fokozhatja az oxigénfelhasználást, felpörgetve az állóképességet. Tehát legközelebb, amikor egy kicsit lomhának érzi magát, fontolja meg a cordyceps vagy a rhodiola rosea kapszula kiegészítését. Lehet, hogy ezek megadják a szükséges lökést!

De ne feledje, hogy bár ezeknek a bioaktív összetevőknek a potenciális egészségügyi előnyei - az immunrendszer teljesítményének fokozásától a szív egészségének támogatásáig - lenyűgözőek, mindig az a legjobb, ha konzultál egy egészségügyi szakemberrel, mielőtt bármilyen új táplálékkiegészítő kúrát elkezdene. Ez elengedhetetlen a lehetséges mellékhatások megértéséhez, valamint ahhoz, hogy a kiegészítés hogyan egészítheti ki a már szedett gyógyszereket. Azt is feltétlenül ellenőrizze, hogy a kiegészítő kapszulaformában érkezik-e a könnyű bevitel érdekében.

A cordyceps elfárasztja Önt?

A Cordyceps alvásra gyakorolt hatásának vizsgálata

Javított alvásminőség

Volt már olyan éjszakája, amikor álmatlanság miatt forgolódott és forgolódott? Nem vagy egyedül. Néhányan, akik a Cordyceps, egy gombafajta táplálékkiegészítőt adtak az étrendjükhöz, arról számoltak be, hogy észrevehetően javult az alvásminőségük. Úgy gondolják, hogy ez olyan, mintha egy "kikapcsoló" kapcsoló lenne az agyukban, ami megkönnyíti az álomvilágba való elmerülést. A lehetséges egészségügyi előnyök valóban figyelemre méltóak.

Az alvásszabályozással kapcsolatos kutatások még nem állnak készen arra, hogy ezeket az állításokat a REM alvásról és az álmatlanságról kemény tényekkel támasszák alá. De gondoljunk csak bele - ha a cordyceps segíthet néhány embernek pihentetőbb alvást elérni, talán neked is beválhat?

A cirkadián ritmus befolyásolása

Itt egy másik érdekes információ: a cordyceps hatással lehet a cirkadián ritmusra vagy az alvás szabályozására. Ez a szervezet belső órája, amely az ébrenlétet és az álmatlanságot kezeli, jelezve, mikor van itt az ideje a REM alvásnak, a lefekvésnek vagy a felkelésnek.

Képzelje el a következő forgatókönyvet: Késő este van, de az álmatlanság és a mellékvese fáradtság miatt a teste úgy viselkedik, mintha ideje lenne reggelizni. Nem vicces, igaz? A hipotalamuszt, amely gyakran az ébrenléthez kapcsolódik, a cordyceps potenciálisan visszaállíthatja, hogy normalizálja az alvási mintákat.

Korlátozott kutatások az alvás időtartamáról

A másik oldalon nem sok olyan kutatás van, amely közvetlenül összekapcsolja a cordyceps kapszula hatását az alvás időtartamával vagy kezdetével. Tehát míg egyes felhasználók esküsznek az egészségügyi trendek e hullámának előnyeire a jobb éjszakai pihenés érdekében, nincs szilárd tudományos bizonyítékunk... még.

Olyan ez, mintha egy könyvet olvasnál, amiből hiányoznak a lapok - a lényeget megérted, de a fontos részletekről lemaradsz. Tehát, mielőtt elkezdené a cordyceps gombakapszulákat cukorka módjára pattogtatni a hosszabb ébrenlét és az előnyök learatása reményében, ne feledje: Több kutatásra van szükség ezen a területen.

Potenciális nyugtató hatások

Végül beszéljünk az adenozin-analóg néven ismert dologról - ez egy összetett kifejezés az adenozint, az alvást elősegítő vegyületet utánzó elemekre. Találjátok ki, mi az? A Cordyceps, egy gombafajta, állítólag ezeket tartalmazza! Gyakran összefüggésbe hozzák őket a mellékvese fáradtság enyhítésével és a hipotalamusz szabályozásával. Tehát segíthetnek abban, hogy felfrissülve ébredj.

Ez azt jelenti, hogy nyugtató hatásuk lehet, ami közvetve támogatja a jobb REM-alvást. Gondoljon rájuk úgy, mint a természet altatódalára, amely segít Önnek egy hosszú nap után lenyugodni, csökkenti a stresszt és növeli a teljes alvási időt. Nyugtató hullámszerű ritmusuk segíti a mélyebb pihenés elérését.

Tudományos bizonyítékok: Cordyceps és alvásminták

A Cordyceps és az alvás közötti kapcsolat

Kevés tudományos tanulmány kapcsolja össze közvetlenül az ophiocordyceps sinensis, más néven cordyceps fogyasztását a megváltozott alvási szokásokkal. A legtöbb létező kutatás inkább az energiafokozásra, mint az alvásszabályozásra összpontosít. Ez olyan, mintha egy autó motorjának felpörgetésére összpontosítanánk, anélkül, hogy a fékeket figyelembe vennénk.

A kutatások gyakran hangsúlyozzák, hogy az ophiocordyceps hogyan javíthatja a teljes alvást, beleértve a REM alvást is, nem csak az ébrenléti órákat. Ez ahhoz hasonlít, mintha a kávé termelékenységi előnyeinek hullámzását tanulmányoznánk, de elhanyagolnánk a lefekvés előtti pihenésre gyakorolt hatását.

Állatkísérletek és humán megerősítés

Állatkísérletek a cordyceps hipotalamuszra gyakorolt potenciális nyugtató hatására utalnak, ami hatással van a REM-alvásra, de ezt embereken még meg kell erősíteni. Egyszerűbben fogalmazva, ami a házi hörcsögnek vagy az állatkísérletekben részt vevő betegeknek beválik, nem biztos, hogy Önnek is beválik! Ezek a vizsgálatok ahhoz hasonlítanak, mintha egy új kutyatáp receptjét egy labradoron tesztelnénk, mielőtt egy csivavának adnánk.

Bizonyos bizonyítékok például arra utalnak, hogy az ophiocordyceps a rhodiola roseához - egy másik, adaptogén tulajdonságairól ismert növényhez - hasonlóan szabályozza az egerek cirkadián ritmusát. De hé, amikor utoljára néztem, mi sem voltunk éppen szőrös, bajuszos állatok!

További kutatásra van szükség

Átfogóbb kutatásokra van szükség ahhoz, hogy egyértelmű kapcsolatot lehessen kimutatni a cordyceps sinensis fogyasztása és az alvászavarok vagy az ébrenléti ciklusaink változásai között. Jelenleg a cordyceps gomba előnyeinek tanulmányozása, különösen a cordyceps kiegészítőkben, és az alvás közbeni EEG (elektroenkefalogram) leolvasásokra gyakorolt hatásuk tanulmányozása olyan, mintha egy kirakós játékot próbálnánk megoldani úgy, hogy a darabok fele hiányzik.

Az EEG-vizsgálatok betekintést nyújthatnak e gombáknak a delta-hullámokra (a mély alváshoz kapcsolódó lassú hullámokra) és az alvás különböző szakaszaiban, köztük a REM-szakaszban zajló neuronális aktivitásra gyakorolt hatásaiba. Addig azonban csak találgathatunk, hogy a cordyceps inkább altatódal vagy ébresztőóra-e idegrendszerünk sejtjei számára, és hogy milyen erővel bírhatnak a stressz szintjének befolyásolásában.

Röviden emberek:

Több humán alapú vizsgálatra van szükségünk

EEG adatokra van szükségünk

Jobban meg kell értenünk a Cordyceps Sinensis gomba hatását a REM alvás alatti delta hullámokra, ahogyan azt az EEG-n keresztül megfigyeljük.

És mindenekelőtt szükségünk van a türelem erejére, amíg a tudomány megfejti a REM alvás, az AR és az EEG rejtélyét!

Tehát legközelebb, amikor azon töprengsz, hogy "befolyásolja-e a cordyceps az alvást vagy az adenozin erejét?", ne feledd, hogy az EEG tudomány még nem adott egyértelmű választ!

A cordyceps elfárasztja Önt?

Dióhéjban, a cordyceps nem okoz olyan érzést, mintha elütötték volna egy teherautó. Valójában az alvásod legjobb barátja, mivel az EEG-mintáid energiaboostereként működnek. Tanulmányok kimutatták, hogy ezek a funky gombák az adenozin és az AR aktivitás fokozásával valóban javíthatják az alvási mintákat. Így ahelyett, hogy kimerültnek éreznéd magad, lehet, hogy úgy ébredsz, mint egy millió dollár.

De hé, ne csak a mi szavunkat higgye el. Rengeteg EEG teljesítmény és adenozinnal kapcsolatos tudományos bizonyíték támasztja alá ezt a nézetet. A kutatók elvégezték a házi feladatukat, és megállapították, hogy a cordyceps segíthet az alvási ciklusok szabályozásában. Ez kevesebb éjszakai forgolódást és több minőségi alvást jelent.

Tehát legközelebb, amikor azért küzdesz, hogy elkapj néhány Zs-t, talán adj egy esélyt a cordycepsnek. Ki tudja? Lehet, hogy javul az alvása, az EEG-mintái stabilizálódnak, az adenozinszintek egyensúlyba kerülnek, és az AR-aktivitás normalizálódik. Lehet, hogy úgy fogsz szundikálni, mint egy kisbaba.

Készen állsz kipróbálni ezt az alvási technikát? Akkor rajta! Vár rád az álomország látványa, ahogy azt et al. az AR tanulmányukban javasolták!

GYIK

A cordyceps elfárasztja Önt?

Nem! Éppen ellenkezőleg, a nézet szerint a cordyceps gomba előnyei segíthetnek javítani az alvás minőségét. Ez az EEG-vel mérhető adenozinszint növekedését eredményezheti, ami miatt napközben frissebbnek érzi magát.

Használhatom-e a cordycepset az álmatlanság természetes gyógymódjaként?

Bár a kutatások szerint a cordyceps segíthet a jobb alvásminták kialakításában, ami potenciálisan hatással lehet az adenozin és az EEG nézetére, mindig a legjobb, ha konzultál az egészségügyi szolgáltatójával, mielőtt bármilyen új kiegészítő kezelésbe kezd.

Vannak mellékhatásai a cordyceps szedésének?

A Cordyceps általában biztonságosnak tekinthető, de mint minden alváskiegészítő, az egyéni reakciók eltérőek lehetnek. Mindig kisebb adagokkal kezdjen, és figyelje a testének az adenozinszintre adott válaszát, esetleg EEG segítségével.

Hol lehet jó minőségű cordycepset vásárolni?

A jó minőségű cordyceps, amely javíthatja az alvást, a jó hírű egészségügyi üzletekből, mint a Cibdol, a természetes kiegészítőkre való tekintettel, megtalálható.

Mennyi időbe telik, amíg a cordyceps befolyásolja az alvási mintámat?

A cordyceps gombakiegészítők, különösen a cordyceps sinensis hatása az alvásmintákra személyenként változik olyan tényezők alapján, mint az adagolás, az egyéni anyagcsereráták és az adenozin jelenléte. Ez a nézet általánosan elterjedt a kutatók körében.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső