A cordyceps izmot épít?

Published:

Hallottál már olyan gombáról, amely potenciálisan felpörgetheti az edzésprogramodat? Ismerje meg a cordycepset, egy rendkívüli gombafajtát, különösen a sinensis kiegészítést, amelyről sokat beszéltek az izomnövekedés és az élelmiszer-arénában. Ez nem csak egy közönséges gomba, emberek. A hagyományos kínai gyógyászatban is ismert, és most a fitnesz és a gombák világában is hullámokat vet.

Kapaszkodjon a fehérjeturmixokba és az ételekbe, ahogy belemerülünk a tartalomba, hogy megvizsgáljuk, hogy ez a gombakivonat, különösen a sinensis-kiegészítés valóban rendelkezik-e azzal, ami az izomtermelés fokozásához szükséges. Kortól vagy fittségi szinttől függetlenül a cordyceps lehet az a játékváltó, amit az edzésprogramodban kerestél.

A cordyceps izmot épít?

Tudományos bizonyítékok: Cordyceps és sportteljesítmény

A tudomány mögött Cordyceps

A tudósok már évek óta vizsgálják a cordyceps gombák előnyeit, mivel érdekli őket a sportteljesítmény fokozásának lehetősége. Néhány tanulmány azt sugallja, hogy ezek a különös gombák, különösen, ha gombakeverékben vagy sinensis-kiegészítéssel használják őket, valóban segíthetik a sportolókat aerob teljesítményük javításában.

A Journal of Alternative and Complementary Medicine című szakfolyóiratban közzétett egyik tanulmány szerint a gombák előnyei, különösen a cordyceps fogyasztása 7%-os növekedést eredményezett a VO2 max-ban, ami az intenzív testmozgás során az oxigénfelhasználás kulcsfontosságú mérőszáma, ami befolyásolhatja az izomnövekedést. Egy másik, a Chinese Journal of Integrative Medicine című folyóiratban közzétett kutatás hasonló eredményekről számolt be, ahol a résztvevők a cordyceps-kiegészítés után jobb edzésteljesítményt mutattak.

A cordyceps gombából származó előnyök, valószínűleg olyan aktív vegyületeknek köszönhetően, mint az adenozin és a cordycepin, fokozzák a szervezet ATP-termelését, ami lényegében a sejtek energiahordozója. Ez fokozott állóképességhez és kitartáshoz vezet, javítva az anaerob teljesítményt. Az e gombákkal való kiegészítés tehát jelentős előnyökkel járhat.

A jelenlegi kutatás korlátai

Bár ezek a kiegészítő tesztelésből származó eredmények ígéretesnek tűnnek, fontos megjegyezni, hogy a cordyceps és a sportteljesítmény hatásaira vonatkozó jelenlegi kutatások messze nem meggyőzőek. Számos ilyen tanulmány az alanyok önbevallásos adataira támaszkodik, amelyek szubjektívek és elfogultságra hajlamosak lehetnek.

A jelenlegi tanulmány továbbá azt is feltárja, hogy hiányoznak a kezelés hatásait vizsgáló nagyszabású klinikai kísérletek. A legtöbb meglévő kutatás kis mintaszámú mintákat vagy állatmodelleket tartalmaz, ami megnehezíti a fő hatás szélesebb populációkra való általánosítását.

Az adagolás kérdése, különösen a kiegészítés szempontjából, egy másik terület, ahol a jelenlegi tanulmány szerint további kutatásokra van szükség. Még nincs konszenzus arról, hogy mi a cordyceps hatékony dózisa a sportteljesítmény fokozására, illetve annak hatásaira, ami további vizsgálatokat indokol.

Végül, számos tanulmány, beleértve a jelenlegi tanulmányt is, nem veszi figyelembe az egyéb olyan tényezőket, amelyek befolyásolhatják az edzés teljesítményét, mint például az étrend, a táplálékkiegészítés vagy az edzésprogram. Ez teret enged a zavaró változóknak, amelyek befolyásolhatják a hatásokat és az eredményeket.

Az energia és az állóképesség fokozása Cordyceps-szel

A Cordyceps, egy egyedülálló gombakeverék, elég nagy port kavart az egészség, a testmozgás és a wellness közösségben. Talán már hallottál a cordyceps sinensis kiegészítéséről, mint az energiaszinted és az állóképességed fokozásának természetes módjáról. De hogyan is működik?

ATP-termelés és Cordyceps

A cordyceps gomba egyik legfontosabb módja a teljesítmény és az edzésenergiát növelő hatás, az ATP-termelés fokozása révén, amelyet a táplálékkiegészítés is segíthet. Az ATP-t, vagyis az adenozin-trifoszfátot gyakran nevezik a sejtek "energiapénzének". Ez az, ami a testünkben minden egyes műveletet táplál.

A Cordyceps sinensis és a cordyceps militaris, e gombakeverék két fajtája, az ATP-termelésre és az energiára gyakorolt potenciális hatásukat vizsgálták. Egyes kutatások azt sugallják, hogy ezek a gombák kiegészítésként alkalmazva serkenthetik a szervezet sejtjeit, hogy több ATP-t termeljenek. Ez több rendelkezésre álló energiát jelenthet a nagy intenzitású edzéstől kezdve a nap végigcsinálásáig, anélkül, hogy fáradtságnak adná át magát.

Oxigénfelhasználás és állóképesség

A cordyceps-kiegészítés másik lehetséges előnye közvetlenül a vo2max vagy az állóképesség fokozásához kapcsolódik. Az elmélet itt az, hogy ez a kivonat javíthatja a testünk által tapasztalt hatásokat, ahogyan az oxigént felhasználja az edzés során.

Ez különösen előnyös lehet a sportolók vagy bárki más számára, aki rendszeres testmozgást végez, és a teljesítményének maximalizálása érdekében növelni szeretné a vo2max-ot, az oxigénfelhasználás mértékét. Egy tanulmány azt mutatja, hogy idővel a javuló vo2max potenciálisan késleltetheti a kimerültséget, lehetővé téve, hogy keményebben és tovább nyomja az edzések során.

Képzelje el, hogy teljes sebességű edzést hajt végre, vagy nehéz súlyokat emel fel edzés közben anélkül, hogy néhány perc után úgy érezné, hogy levegőért kapkod - ez az a fajta vo2max javulás, amiről a megfelelő kiegészítéssel beszélünk!

Lehetséges előnyök a sportolók számára

Szóval mit jelent ez az egész edzés, vo2max és kiegészítés, ha sportoló vagy valaki, aki rendszeresen edz? Nos, képzeld el a fő hatást, hogy hosszabb ideig képes vagy csúcsteljesítményt nyújtani anélkül, hogy a fáradtság vagy kimerültség korai jeleit tapasztalnád.

A rendszeres edzés potenciális előnyei itt sem érnek véget! Az olyan termékekkel való krónikus kiegészítés, mint például a cordyceps sinensis és militaris gombakeverék-kiegészítők, a legújabb tanulmányok szerint szintén támogathatja az edzés utáni regenerálódást. Ezt a kezelést tesztelték, és ígéretes eredményeket mutatott az edzés utáni regenerálódás tekintetében.

Lényegében:

A megnövekedett ATP-termelés több rendelkezésre álló energiát jelent

A jobb oxigénfelhasználás fokozhatja az állóképességet

Rendszeres használata támogathatja a gyorsabb regenerálódást az edzés után.

Ezek a potenciális előnyök a cordycepset egy érdekes kiegészítési lehetőséggé teszik a sportolók számára, akik természetes előnyt keresnek edzésük vagy edzésprogramjuk során, sőt, akár kezelésként is tekinthetnek rá.

Ne feledje azonban: bár a cordyceps-kiegészítés potenciális előnyei izgalmasan hangzanak, több kutatásra van szükség, mielőtt végleges következtetéseket lehetne levonni az izomépítésre gyakorolt hatásáról, különösen edzés vagy edzés közben. Ez egy nemrégiben készült tanulmányon alapul.

Az izomépítésen túl: Cordyceps további egészségügyi előnyei

Immunrendszer támogatás és öregedésgátló hatás

A Cordyceps, egy gombafajta, az egészségre gyakorolt előnyeivel nagyot üt, így értékes kiegészítést jelent a rendszeres testmozgást vagy edzésprogramokat folytatók számára. Nemcsak az izomépítésben segíthet, hanem az immunrendszer támogatására is kiterjedő nagyobb előnyöket kínál. Tanulmányok szerint a cordyceps hatása fokozhatja a fehérvérsejtek aktivitását, amelyek kulcsfontosságúak a betegségek és a betegségek megelőzésében az intenzív edzésprogramok során.

Amellett, hogy erősíti az immunrendszert és potenciálisan segítheti a fizikai teljesítményt, a cordyceps lassíthatja az öregedési folyamatot is. Hogyan? Nos, ez a figyelemre méltó gomba olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek leküzdik a szabad gyökök okozta károkat - azokat a bosszantó részecskéket, amelyek hozzájárulnak az öregedéshez és a betegségekhez. Tehát legközelebb, amikor az öregedésgátló kezelést fontolgatja, vagy kiegészítési lehetőségeket keres, vegye figyelembe a cordyceps potenciális egészségügyi előnyeit az alanyokon.

Szív egészségének javítása

De várj - ez még nem minden! A Cordyceps, egy népszerű táplálékkiegészítő, jó hír lehet a szívednek is, különösen a rendszeres testmozgást végzők számára. Az alanyok bevonásával végzett kutatások összefüggést mutatnak a cordyceps és a szívbetegségek csökkent kockázata között, egy kezelési terv részeként. Úgy tűnik, ez a hatalmas gomba segíthet a koleszterinszint szabályozásában és a keringés javításában - mindkettő kulcsfontosságú tényező a szív egészségének megőrzésében.

Stresszkezelés

Érzi az élet terheit? A Cordyceps, egy lehetséges kiegészítő, enyhülést nyújthat. A testmozgásra összpontosító alanyokkal végzett előzetes vizsgálatok arra utalnak, hogy adaptogénként - egy olyan természetes anyagként, amely arról ismert, hogy segít a szervezetnek megbirkózni a stresszel - előnyös hatásai vannak. Bár további kutatásokra van szükség ehhez a kezeléshez, ígéretes a gondolat, hogy a természet ilyen erőteljes megoldásokat kínál!

Légzőszervi egészség

A cordycep potenciális egészségügyi előnyeinek listáján az utolsó, de nem utolsósorban a légzőszervek egészségének javításában és a vo2max fokozásában betöltött szerepe. Ez különösen előnyös lehet a rendszeres testmozgást végző sportolók, illetve az olyan tüdőbetegségben szenvedők számára, mint az asztma vagy a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD). Bizonyítékok arra utalnak, hogy a cordyceps-kiegészítés növelheti az oxigénfelvételt, javíthatja a tüdőfunkciót, és akár olyan kezelés is lehet, amely megkönnyíti a légzést.

Bár a táplálékkiegészítők és a testmozgás előnyei fantasztikusan hangzanak, ne feledje, hogy minden éremnek két oldala van - mellékhatások is előfordulhatnak. Egyes alanyok enyhe mellékhatásokról, például hányingerről vagy hasmenésről számoltak be, miután a kezelés részeként cordyceps-kiegészítőket szedtek. Ha pedig autoimmun betegségben vagy károsodott veseműködésben szenved, konzultáljon orvosával, mielőtt bármilyen új kiegészítőt adna az edzésprogramjához.

Tehát itt van! A szerény cordyceps militaris és cordyceps sinensis gombák sokkal többet nyújtanak az izomépítésnél; tele vannak potenciális előnyökkel, amelyek az immunitás fokozásától kezdve a szív egészségének javításán át a jobb tüdőfunkcióig terjednek. Rendszeres pótlással ezek az előnyök támogathatják az edzési rutinodat, miközben a stresszt is kezelheted útközben!

A cordyceps izmot épít?

Ha már elgondolkodott az idő múlásával, hogy a cordyceps kiegészítés segíthet az izomépítésben, a kezelési bizonyíték van. A tanulmányok azt mutatják, hogy ezek a funky gombák valóban fokozhatják az atlétikai teljesítményt. Olyanok, mint a személyes pompomlányod, fokozzák az energiát és a ci-t (önbizalmat és intenzitást), hogy még keményebben nyomd és még tovább menj.

A cordyceps-kiegészítés előnyei azonban nem állnak meg az izmoknál. Ezek a kis erőművek egy sor további egészségügyi előnyt is hoznak az asztalra pillanatok alatt. Így nem csak jól fogsz kinézni, de fantasztikusan fogod érezni magad a CI (bizalmi intervallum) lökéstől!

Mi a lényeg? Ha komolyan gondolja a fitnesz és a táplálékkiegészítés kérdését, érdemes lehet kipróbálni a cordycepset. Nincs vesztenivalója, és potenciálisan sokat nyerhet, különösen, ha figyelembe veszi az időt és a CI-t!

Ne feledje, hogy mindig konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával, mielőtt bármilyen új kiegészítési rendszert kezdene, legyen szó cordyceps sinensis, cordyceps militaris vagy más kiegészítésről. Legyen tekintettel arra, hogy mennyi időbe telik, amíg a hatások megjelennek.

GYIK

Használhatja valaki a cordycepset?

Igen, általánosságban elmondható, hogy a legtöbb ember biztonságosan fogyaszthatja a cordyceps kiegészítést. Azonban mindig egyeztessen orvosával, mielőtt bármilyen új kiegészítő kúrát kezdene, figyelembe véve az időt és a ci-t.

Vannak mellékhatásai a cordyceps szedésének?

Egyeseknél a cordyceps militaris pótlásának enyhe mellékhatásai lehetnek, mint például hasmenés vagy szájszárazság. Ha a tünetek továbbra is fennállnak vagy súlyosbodnak, hagyja abba a szedést, és azonnal forduljon orvosához.

Mennyi időbe telik, amíg a cordyceps hatni kezd?

A cordyceps-kiegészítés hatása személyenként eltérő lehet. Egyesek heteken belül észrevehetik a javulást, míg másoknak, különösen különböző ci esetén, hosszabb időre van szükségük.

Szedhetem a cordycepset más kiegészítőkkel együtt?

Általában igen, a cordyceps militaris kiegészítése általában biztonságos, de mindig a legjobb, ha először egy egészségügyi szakemberrel konzultál.

Hol vásárolhatok jó minőségű cordycepset?

Számos online kiskereskedő árul minőségi cordyceps termékeket a kiegészítéshez. Csak győződjön meg róla, hogy elvégezte a kutatást, és válasszon egy olyan jó hírű forrást, mint a Cibdol.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső