Karlien Sleper

Monobob

Állampolgárság
Dutch
Születési hely
Vaassen
Születési dátum
11th January 1993
2019 La Plagne
1st place
2020 Park City
1st place
2020 La Plagne
2nd place
2021 Europe Cup Innsbruck
3rd place
2021 Europe Cup Königssee
8th place
2022 Beijing Winter Olympics
13-02-2022
instagram twitter youtube

Életrajz

2013-ban a húszéves Karliennek csak halvány elképzelése volt arról, hogy mit várhat a holland csapat felhívásától. Az első edzése és néhány fizikai teszt elvégzése után a válogatott edző eleget látott – Karlien készen állt arra, hogy bobsportoló legyen.

Karlien három hónapig edzett, folyamatosan fejlesztette képességeit, de bobos kalandja csak akkor kezdődött igazán, amikor meghívták egy 10 hetes edzőtáborba a németországi Winterbergbe. Itt fékezőként edzett a kétszemélyes bobban – de Karlien valójában nem érezte magáénak a sportot. Egészen addig, amíg nem lett Hollandia első monobob sportolója.

A Monobob páratlan fegyelmet és elszántságot igényel, különösen akkor, ha nemzetközi ellenfelekkel versenyez. Mivel Hollandiában viszonylag ismeretlen ez a sport, a monobob erőforrásai korlátozottak, de ez nem akadályozta meg Karlient abban, hogy a 2022-es pekingi téli olimpiára készüljön.

Karlien, miután már nevet szerzett a sportban, viszonylag rövid karrierje ellenére jelenleg az olimpiai részvételért harcol. Nyolc év vér, verejték és könny után meg akarja mutatni a világnak, mire képes, és közben megjutalmazni magát egy Pekingbe szóló jeggyel.

A "lépj ki a komfortzónádból" kifejezés tökéletesen illik Karlienhez, nem utolsósorban azért, mert a monobob a mai napig viszonylag ismeretlen hazájában, Hollandiában.

"Lépj ki a komfortzónádból"

Termék kereső