Karlien Sleper készen áll a Téli Olimpiára

Published:

Karlien Sleper

A téli olimpia közeledtével eljött a pillanat, amire Karlien várt – küzdelem a világ legjobb monobob sportolóival. Bár soha nem volt kétséges, hogy eljut idáig, az idevezető út fordulatos volt. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan készül Karlien sportkarrierje legnagyobb pillanatára.

A kvalifikációs verseny

Néhány héttel ezelőtt Karliennek volt egy eseménye, amely megváltoztatta az életét – egy verseny a téli olimpiára való kvalifikációért, hogy biztosítsa a részvételt Kínában. Ez egy olyan pillanat, amire örökre emlékezni fog, hiszen aznap a legjobb tizenkettőbe kellett kerülnie, összesítésben pedig a hat legjobb női versenyző közé azok közül, akik nem indultak kétszemélyes bobban.

Karlien a kvalifikációs versenyen pontosan azt tette, amit kellett és a tizenkettedik helyen zárt a női monobob legutóbbi világkupa-versenyen. A svájci Sankt Moritzban rendezett verseny Eb-nek is számított, amelyen a 29 éves sportoló a hatodik helyen végzett.

A versenye után azonban Karliennek még várnia kellett a kétszemélyes bob verseny eredményeire, hogy hivatalosan is megerősítse összesített helyezését. Csak az volt a baj, hogy egy nappal később került sor arra a versenyre, ami meghosszabbította az idegtépő várakozást. Bár nagyon is esélyes volt, hogy biztosította a helyét az olimpiára, a 24 órás időszak enyhén szólva is feszült volt.

Az álmok valósággá válnak

Végül, miután megerősítették a kétfős bob eredményeit, Karlien álma valóra vált – hivatalosan is kvalifikálta magát a 2022-es pekingi téli olimpiára! Azonban, mint minden ígéretes sportoló, Karlien sem kételkedett abban, hogy kijut Pekingbe: "A világkupa-versenyeken már nagyon közel álltam ahhoz, hogy megszerezzem a helyem, egy centit sem engedtem ebből. Végre eljött az idő, hogy teljes mértékben a kínai utazásra koncentráljak".

Last minute készülődések

Karlien mostmár szigorúan a feladatra koncentrál - elmagyarázza, hogyan kapta meg a hivatalos felszerelését már a kvalifikáció előtt: "Már kvalifikáció előtt megkaptam az összes ruhámat, hogy a TeamNL-t képviselhessem és a belépőmmel a kezemben most már minden erőfeszítésemet a végső előkészületekre fordítom."

A legtöbb holland sportoló már együtt van, és egy buborékban lakik a pekingi edzőterem közelében, hogy a lehető legkevesebbre csökkentsék a másokkal való érintkezést. Karlien azonban vidéki otthonából kezdi meg a felkészülést.

Aztán január 26-án a TeamNL maradék része is Kínába indul. Február 2. és 3. az utolsó napok, amikor az edzőteremben gyakorolhat a 4-i megnyitó előtt. Sleper versenynapjai február 13-a és 14-e, az első futam 02:30-kor kezdődik (GMT+1).

Minden jót a téli olimpián!

Most, hogy a kvalifikáció véget ért és megvan a jegy és hamarosan indul a pekingi járat, már csak egy dolgot kell elmondanunk:

Hihetetlenül büszkék vagyunk Karlienre, a Cibdol nagykövetére – a pályán és azon kívül is. A legjobbakat kívánjuk neki olimpiai debütálásához, és semmi kétségünk sincs afelől, hogy mindent megtesz azért, hogy kiemelkedő eredményeket érjen el a 2022-es téli olimpián!

Szeretne naprakész lenni Karlien olimpiai versenyeivel kapcsolatban? Kövesse Instagramját, személyes blogját és Cibdol legújabb híreit.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső