Karlien Sleper's Journey to the Karlien Sleper útja a 2022-es Téli Olimpiára Winter Olympics

Published:

Karlien Sleper Téli Olimpiára

Karlien Sleper élete legnagyobb versenye – a hőn áhított 2022-es pekingi téli olimpia – felé közeledik. Olvasson tovább, és ismerje meg Sleper utazását a monobob dicsőség felé és az előtte álló kihívásokat.

Kína bemutatása

A Téli Olimpiai játékok közeledtével Karlien Sleper elszántabb, mint valaha. Nemcsak élete legjobb formában kell lennie, de a mentális felkészülés is kulcsfontosságú. Végül is ez nem egyszerűen egy újabb verseny. Jövőre Kínában a világ legjobb monobob sportolóival mérkőzik meg.

Szerencsére már megismerkedett a pályával, miután nemrégiben megtekintette a létesítményeket, a pályát és az olimpiai falut. „A Kína által épített pálya fantasztikusan néz ki” – magyarázza Sleper. "A pálya mögötti jelentés is nagyon szép, mert egy sárkány formáz, ami a szerencsét, sikerességet, energikusságot és nemességet jelképezi."

A látogatók számára az egész pálya bejárható és festői kilátás nyílik a Yanqing régióra, így nehéz elképzelni, hogy milyen nyomás nehezedik a sportolókra De amikor eljön a nap, minden szem a sportolókra szegeződik, akik a végső díjért – a dobogós helyezésért – versengenek. A pálya tesztelése után Karlien optimista:

"Ez egy meglehetősen hosszú pálya, amelyet könnyű megtanulni. Nem nehéz letenni mind a négy vasat, és a 116 km/h-s végsebességgel túl veszélyesnek sem számít a pálya".

Kvalifikáció a 2022-es téli olimpiára

Annak ellenére, hogy már személyesen tesztelte a pályát, Karliennek még kvalifikálnia kell a 2022. februári téli olimpiára. Emiatt azonban nem aggódik, hiszen pontosan tudja, mire van szükség, hogy biztosítsa a helyét. "Jelenleg életem legjobb formában vagyok, és még a jetlag ellenére is folyamatosan új egyéni csúcsokat állítok fel. A kulcs természetesen az, hogy minél többet gyakoroljak."

Kvalifikációk és edzések

Ezt figyelembe véve Sleper azokon a versenyeken is részt vesz, amelyek nem szerepelnek a NOC*NSF (Hollandi Olimpiai Sportszövetség) követelményei között. "Mivel minden versenyszámban szánkózom, amiben csak tudok, sokkal jobb helyzetben vagyok azokhoz a sportolókhoz képest, akik csak a világbajnokságra készülnek."

Karliennek 2021 hátralévő részére akciódús a programnaptárja, ahogy a világbajnoki selejtezők felé halad. A teljes versenysorozat a következő rendezvényekből áll:

• 2021. november 29.–december 5. (Winterberg Európa Kupa)
• 2021. december 6–12. (Winterberg Világ Kupa)
• 2022. január 3–9. (Winterberg Világ Kupa)
• 2022. január 10–16. (világbajnokság + Európa-bajnokság, St. Mortiz)

Egy rövid karácsonyi szünet után Sleper visszaül a monobobjába néhány utolsó versenyre. És ha minden rendben megy, visszatér Pekingbe a nagy eseményre:

• 2022. február 2–14. (Pekingi Téli Olimpia)

Álmok kergetése a Cibdollal

Karlien nagyon jó abban, amit csinál, és mivel az olimpiai sikert tűzte ki célul, nincs kétségünk afelől, hogy a legjobb tudása szerint teljesít majd. Ő a Cibdol-nagykövetünk és hihetetlenül büszkék vagyunk az eddig elért eredményeire, és biztosak vagyunk benne, hogy sikerül majd neki a kvalifikáció, amelyre szüksége van monobob álmainak valóra váltásához. Egyelőre csak sok szerencsét kívánhatunk; szurkolni fogunk az úton megtett minden lépéséhez!

Szeretne naprakész lenni Karlien olimpiai utazásával kapcsolatban? Kövesse az Instagramját, személyes blogját és Cibdol legújabb híreit.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső