A Cibdol és Karlien Sleper a monobob pályán

Published:

Női monobob: forradalom a téli sportok számára

Cibdol nagy örömmel jelenti be, hogy szponzorálja a felbukkanó monobob csillagot, Karlien Sleper-t. De mielőtt túlságosan előreszaladnánk, tudjunk meg többet erről a forradalmian új téli sportról, és arról, hogy miként emeli ez a következő szintre a bobpálya eseményeit.

Ha még soha nem hallott a monobobról, akkor valamiről lemaradt! A 2016-os Ifjúsági Olimpiai Játékokon debütált, egyéni sportolókkal és egyedileg tervezett monobobokkal. A monobob azonban különbözik a csapatversenytől abban, hogy minden sportoló ugyanolyan bobot használ.

Ez az első, második és harmadik hely közötti különbséget határozottan a sportolók kezébe teszi. Nem annyira a kiváló aerodinamikai kialakítás, hanem készségük és elszántságuk teszi lehetővé, hogy a lehető leggyorsabban navigáljanak a pályán. Az azonos monobobok használata valóban próbára teszi a sportolók képességeit, miközben világszerte megnyitja a sportot a nők számára.

Egy feltörekvő monobob csillag

Az egyik holland sportoló, aki viharosan érkezett a monobob világába, Karlien Sleper, aki nemcsak érmeket nyer, de rekordokat is dönt. Atlétikai versenyzői hátterével Karlien megszokta a versenyzéssel járó nyomást. Még akkor is, ha közelmúltbeli győzelmei nem kiemelkedően fontosak, bizonyítja, hogy ő egy olyan erő, amellyel számolni kell a bobpályán.

Karlien legutóbbi sikere az USA-ban, a Park City-ben volt, ahol az IBSF női monobob sorozat 2019/2020 negyedik és ötödik versenyének győzteseként koronázták meg. Azonban nem csak a Park City rendezvényén nyert, hanem a jelenlegi monobob versenyrekordot is felállította, lenyűgöző 54,47 másodperccel - 1,18 másodperccel gyorsabban, mint legközelebbi riválisa! - nyerte meg az első versenyt!

Vessen egy pillantást Karlien Instagram, Facebook vagy Twitter oldalára, és hamarosan látni fogja, hogy a közelmúltbeli győzelmei miért nem jelentenek meglepetést. Minden felüleleten találhatók képek és videók könyörtelen edzéseiről, mind a bobpályán, mind azon kívül. Mivel a monobob határozottan a sportolóra összpontosít, a regenerálódás elengedhetetlen ahhoz, hogy lépést tartson ezzel az akciódús sporttal - erre a célra érkezik a Cibdol.

Photo: Jürg Röthlisberger

A Cibdol hihetetlenül büszke arra, hogy szponzorálja Karlien útját

Karlien szponzorálása egyszerű döntés volt. Nem csak a monobob pálya úttörője, de mindenütt viszi a női sportolók zászlóját is. Vele egy csapatban nemcsak annak érdekében tudunk együtt dolgozni, hogy felhívjuk a figyelmet erre a hihetetlen sportra és sportolóira, hanem hogy aranyszínű CBD-nk a színfalak mögött is működjön, hogy támogassa Karlien intenzív edzésprogramját. Nem is lehetnénk izgatottabbak az előttünk álló út miatt!

Az előttünk álló útról annyit, hogy a nyolc női monobob verseny közül a következő kettőre márciusban kerül sor, a döntő áprilisban lesz. És ha ez nem elég izgalmas, akkor a női monobob már szerepel a 2022. évi pekingi téli olimpia olimpiai programjában. A debütálás során az esemény kétségkívül nagy rajongótábort vonz majd, akik izgatottan figyelhetik kedvenc sportolóikat a világ színpadán.

A monobobban a sikerhez bátorságra, elszántságra és önbizalomra van szükség, azokra az értékekre, amelyek rímelnek a mi elképzeléseinkkel. Hihetetlenül alázatosak vagyunk és megtiszteltetésnek érezzük Karlien Cibdolba vetett hitét, és alig várjuk, hogy megnézzük, mit tartogat a monobob-versenyek jövője.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső