Bemutatjuk Bailey Groenendaalt, a Cibdol legújabb támogatott sportolóját

Published:

A CycloCross hullámvasút-világa

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

A cyclocross akciódús sport, a kerékpárosok egymással versenyeznek mindenhol a járdáktól kezdve a fapályákon keresztül a meredek dombokig, a sárig és a homokig. Az állóképesség és a kerékpárkezelési képességek kulcsfontosságúak a cyclocross kör sikere szempontjából, és aki pontosan tudja, mi kell a sikerhez, az a 17 éves Bailey Groenendaal.

A szemei ragyognak a szenvedélytől - a tehetséges cyclo-cross versenyző a Cibdol legújabb szponzoráltja. De ne rólunk beszéljünk, derítsük ki, miért érdemes megjegyezni a nevét ennek az izgalmas fiatal csillagnak

Bailey Groenendaal tudja, hogyan kell nyomás alatt teljesíteni

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Lehet, hogy a Cibdol névsorában Bailey újoncnak számít, de a cyclo-cross színpadán elismert tehetség. Miután már részt vett egy világbajnokságon és számos Junior World Cup versenyen, így már tapasztalta, milyen nyomás alatt versenyezni a nagy teljesítményű sportágban. De nem zárkózik el a kihívástól, alig várja az izgalmakat.

"Szerdán a nemzeti válogatott edzőjénél, Gerben de Knegt-nél edzettem" - mondja büszkén Bailey. - "Soha nem lehetünk biztosak abban, hogy kiválasztanak. Engem azért hívnak meg, hogy versenyezzek, és ez azt jelenti, hogy mindig teljesítenem kell. Ez meglehetősen fárasztó, nagy nyomást jelent."

Bailey egyrészt ígéretes jövő előtt álló cyclo-cross versenyző, ugyanakkor egy fiatalember, akinek az iskolát és a tanulást is be kell illesztenie a napirendjébe. Szerencsére az eindhoveni Vakcollege, ahol a szakképzés előtt közgazdaságtant és a vállalkozói ismereteket tanul, rugalmasságot biztosít, hogy osztályzatai is jók lehessenek és a pályán teljesítsen.

"Nagyon örülök, hogy az iskolai órákat úgy alakítják, hogy az összeegyeztethető legyen a cyclo-cross versenyekkel. Tehát hétfőn szabad vagyok, ha vasárnap kell versenyeznem. Ilyenkor van időm reggelizni, edzeni és pihenni, vagy elmegyek a masszőrhöz regenerálódni."

Összpontosítás az optimális teljesítményre a Cibdol segítségével

Attól a pillanattól kezdve, hogy felébred, Bailey egyetlen célra összpontosít - megerősíti profi kerékpáros hírnevét. "Most sokkal keményebben edzek, mint tavaly" - mondja Bailey, miközben elmagyarázza edzésrendjét.

"Évről évre egyre több időt töltök edzéssel. Az intenzitás tehát jelentősen megnőtt. A szüleim azonban - akik együtt vezetnek egy edzőtermet - sokat segítenek. Apám vezeti az edzéseket, anyám pedig többek között a táplálkozáshoz nyújt támogatást "

Bailey testre szabott táplálékot visz be szervezetébe, így elméje és a teste pontosan azt kapja, amire szüksége van ahhoz, hogy ilyen magas szinten teljesítsen.

"Ahhoz, hogy elegendő tápanyagot szerezzek az izmok felépítéséhez és a regenerálódáshoz, kötelező a vitaminokkal és ásványi anyagokkal való kiegészítés. Nagyon sok kalóriát égetek el a bringán! Nagyon sokat lehet fogyni, még mielőtt észrevenné az ember. Gyakran eszembe jut mi volt két évvel ezelőtt. Akkor túl sovány voltam, gyakran megbetegedtem. A hiányos táplálkozás és az intenzív edzések miatt a tartalékaimat éltem fel. Ez a tapasztalat megtanított arra, hogy igyak, mielőtt szomjas leszek, és mindig időben feküdjek le és keljek fel."

A tapasztalatok a megfelelő helyre irányítják a fókuszt, a Cibdollal való együttműködés pedig segít Bailey-nek csiszolni kerékpáros képességeit.

"A Cibdol támogatást nyújt számomra a saját anyag kiválasztásához. Ez nagyszerű. Így további tartalék anyagokba fektethetek be. A kerékpárom 800 grammal könnyebb, mint korábban, ami valóban nagy különbséget jelent felfelé menet". Kacsint és hozzáteszi: "De végső soron én magam vagyok a motor. Nekem kell pedáloznom."

Bailey első győzelme egy Cibdol mezben

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Amellett, hogy támogatják a pályán kívül is, Bailey anyja és apja minden cyclo-cross versenyen részt vesz. Valójában az utazás a cyclo-cross másik aspektusa, amelyet Bailey nagyon élvez.

"Már számos különböző országban jártunk Európában" - mondja Bailey. Sűrű programja ellenére azonban a középpontban az évad erős lezárása áll. "Szeretnék január elején Zaltbommelben, az NK-ban indulni, és nem sokkal később szeretnék Oostendén, a világkupán dobogóra állni."

Szülei biztatásával és Cibdol támogatásával Bailey jó úton halad céljai elérése felé. Már az első győzelmét is megszerezte a Cibdol mezben a svédországi stockholmi cyclo-cross eseményen.

Bailey megalapozottan büszke erre, csakúgy, mint új cyclo-cross készletére, miközben egy szürke és fehér csíkos póló képét mutatja a telefonján. "A sáros versenyeken a fehér nem lesz fehér többé", majd lelkesen hozzáteszi: "Nem is lehetne jobb nekem, mint a Cibdol támogatásával."

Bailey a második sportoló, aki a bob-versenyző Karlien Sleper mellett.csatlakozott a Cibdol csapatához. Együtt dolgozunk azon, hogy segítsünk nekik megvalósítani álmaikat, ösztönözve a jobb közérzet megőrzését a megfelelő táplálékokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és kiegészítőkkel.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső