Nem küldjük el az Ön címére
Az Ön országának törvényei és rendeletei miatt nem szabad küldeni az Ön jelenlegi helyére. Ha bármilyen kérdése van, kérlek Lépjen kapcsolatba velünkAzért vagyunk, hogy segítsünk
Kérdése van a termékkel, vagy annak tartalmával kapcsolatban? Lépjen kapcsolatba velünk!Search
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact us contact usNincs termék
You have to add to cart at least 0 bottles or any program to make checkout.
You have to add to cart at least 0 bottles or any program to make checkout.
We don't ship to your address!
Due to your country law and regulations, we are not permitted to send to your current location. If you have any questions please contact usWe are here to help you
We are here for you. If you have any question please contact usSearch
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact usWe don't ship to your address!
Due to your country law and regulations, we are not permitted to send to your current location. If you have any questions please contact usWe are here to help you
We are here for you. If you have any question please contact usSearch
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact usA flavonoidok csak a kenderben található fitokémiai anyagok kis hányadát teszik ki, de ez nem teszi őket kevésbé fontossá. Olvasson tovább, ismerkedjen meg ezekkel a színes vegyületekkel.
Tartalomjegyzék:
Vessen egy pillantást a gyümölcs- és zöldségpultra a helyi szupermarketben - mi az első dolog, amit észrevesz? Valószínűleg a káprázatos színpaletta! A pirospaprikától a narancsig, a hagymáig, az áfonyáig és a szőlőig minden gyümölcs és zöldség leginkább egy vegyületnek köszönheti élénk színét - a flavonoidoknak!
A flavonoidok apró fitotápanyagok, amelyek a gyümölcsök, zöldségek és növények bőrében és külső rétegeiben léteznek. Minden szín más és más flavonoidot képvisel, céljuk, hogy vonzzák a beporzó rovarokat, segítik szűrni az UV-fényt, vagy a betegségek elleni védekezést
Szerencsére a flavonoidok védő tulajdonságai nemcsak növényekre és ételekre terjedhetnek ki. Kutatók felfedezték, hogy amikor az emberek flavonoidokat fogyasztanak, azok természetes antioxidánsként izgalmas lehetőségeket tartogatnak. Mielőtt közelebbről megvizsgálnánk, hogy a flavonoidok milyen hatással lehetnek az emberi fiziológiára, segít, ha tudjuk, hol találhatjuk meg őket.
Hogy tisztán lássunk; a "flavonoidok" kifejezés négy fő csoport általános elnevezése: flavonoidok, izoflavonoidok, neoflavonoidok és antocianinok. Az egyszerűség kedvéért azonban leggyakrabban a flavonoid kifejezést használjuk. Az egyetlen jelentős csoport, amelyet fontos megkülönböztetni, a Cannabis sativa fajhoz tartozó flavonoidok egy csoportja - ezek a kannflavinok. Ezekről később még szót ejtünk.
Ne aggódjon, ha ijesztőnek tűnik a gondolat, hogy több mint 6000 flavonoidra és négy különböző kategóriára kellene emlékeznie.. A kutatók csak most kezdték el elkülönítve vizsgálni az egyes csoportokat.
Egyelőre több mint elegendő, ha néhány kiemelkedő flavonoidra koncentrálunk, amelyek közül sok megtalálható az otthoni ételekben, italokban és növényekben.
• Apigenin
A kamilla növények összes flavonoidjának több mint 68%-a apigenin. További ismert forrásai a petrezselyem, a zeller és természetesen a kamilla tea.
• A, B, C kannflavinok
Mint már korán említettük, a kannflavinok a flavonoidok sajátos osztályát képezik, amelyek kizárólag a Cannabis sativa fajokon belül léteznek. Az A és B kannflavinokat csak az 1980-as években fedezték fel, míg a kannflavin C-t csak 2008-ban izolálták.
• Kaempferol
Lehet, hogy nem hangzik ismerősen ennek a flavonoidnak a neve, de rendszeresen fogyasztja! A kaempferol az almában, a szőlőben, a zöld teában, a kelbimbóban és az aloe vera növényben is megtalálható.
Bár általában megtalálható a zöldségekben, gabonákban és a lilahagymában, kesernyés íze az étrend-kiegészítők és italok népszerű kiegészítőjévé tette a kvercetint.
Több mint 6000 flavonoid mellett lehetetlen pontosan megmondani, hogyan lépnek kölcsönhatásba az emberi testtel és milyen céllal. Ráadásul figyelembe kell venni a kísérőhatást is, amely egy hatékony jelenség, melynek során a kannabisz vegyületek szinergizálnak a fokozott hatások érdekében. Nyilvánvaló, hogy minél nagyobb a molekula, annál eredményesebb ez a hatás - ezért tekintik a kannabinoidokat és a terpéneket a kísérőhatás kulcsszereplőinek.
De a flavonoidok ugyanolyan kulcsfontosságúak a kémiai szinergia fenntartásában is. És mivel a flavonoidok szerepet játszhatnak a közérzet alakításában,ráadásul nem mérgezőek, nincs veszítenivaló - csak nyerni lehet azzal, ha bevonjuk őket a wellness-rendszerbe.
Kezdjük azzal, hogy a flavonoidok biztosan nem ártalmasak az Ön számára. Természetes formájukban az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen gyümölcsökben és zöldségekben fordulnak elő. Ezenkívül számos tanulmány pozitív összefüggést mutat a flavonoid bevitel és a jólét különböző aspektusai között.
Arra a kérdésre, hogy "mennyire jók", még mindig vizsgálják a válaszlehetőségeket. Azt azonban tudjuk, hogy a flavonoidok erőteljes antioxidánsoknak tűnnek.
2016-ban a Journal of Nutritional Science vállalta a flavonoidok átfogó vizsgálatát[1]. A jelentés kimondta, hogy "a flavonoidokat ma nélkülözhetetlen alkotóelemnek tekintik a különféle gyógyszerészeti, gyógyászati és kozmetikai felhasználás során". Az emberi fiziológia kulcsfontosságú részeire gyakorolt hatásuk arra késztette a tudósokat, hogy kijelentsék: a flavonoidokban megvan a lehetőség, hogy "gyógyszerként működjenek a krónikus betegségek megelőzésében". Ugyanakkor azt is elismerik, hogy a jövőbeli kutatás elengedhetetlen a valódi lehetőségeik kiaknázásához.
Legyünk őszinték; egy színek nélküli világ nagyon unalmas hely lenne. De a flavonoidok nélküli növények és ételek még katasztrofálisabb élményt nyújtanának. Nemcsak a kísérőhatásban töltenek be kulcsfontosságú szerepet - az oxidáció elleni küzdelemben is erős szövetségesnek bizonyulhatnak.
Szerencsére már folynak vizsgálatok a specifikus flavonoidok tulajdonságainak azonosítására. A fent felsorolt flavonoidok közül többről már tudjuk, hogyan befolyásolhatja az emberi testet, de a létező flavonoidok hatalmas számát figyelembe véve még mindig van mit felfedezni. Ezt szem előtt tartva reméljük, hogy ez a pillanatkép a flavonoidokról hasznos lesz és és rávilágít az ezen szerves vegyületekben gazdag étrend (és teljes spektrumú CBD olaj) fontosságára.
Ha szeretné megtapasztalni a kísérőhatás erejét, keresgéljen a CBD olajok, kapszulák és kiegészítők széles választékában a Cibdol áruházban. Vagy ha többet szeretne megtudni a flavonoidok különböző típusairól és azok származási helyéről, böngéssze CBD Enciklopédiánkat a részletes információkért.
[1] Panche, A. N., Diwan, A. D., & Chandra, S. R. (2016). Flavonoids: an overview. NCBI. Published. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5465813/ [Forrás]
[1] Panche, A. N., Diwan, A. D., & Chandra, S. R. (2016). Flavonoids: an overview. NCBI. Published. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5465813/ [Forrás]