Hogyan lehet a CBD olajat és a kendermagolajat a főzés során felhasználni

A CBD egy rendkívül sokoldalú kannabinoid, amely sokféle módon felhasználható. Ennek ellenére egyes felhasználók nehezen találják meg az életmódjukhoz és preferenciáikhoz igazodó bevételi módszert. Lehet, hogy kellemetlennek találják a nyers CBD olaj ízét, vagy inkább valami mást szeretnének a gyomrukba, amikor a napi adagot beveszik. Másoknak nehéz odafigyelni arra, hogy az olaj egész nap náluk legyen.

Mindenesetre a felhasználók könnyen, kényelmesen és természetes módon integrálhatják a CBD-t a rutinjukba - ételhez történő hozzáadással. A CBD-olaj és a kendermagolaj is hozzáadható különféle ételekhez, finom és hatékony eredményekkel.

A különbség a CBD olaj és a kendermagolaj között

Mielőtt elkezdenénk főzni a CBD-olajjal és a kendermagolajjal, először meg kell vizsgálnunk az összetételüket - mik ezek és miben különböznek egymástól.

A "kendermagolaj" kifejezés a kender növény magjaiból származó olajra utal. Mivel a kendermag nem tartalmaz kannabinoidokat, a kendermagolaj nem tartalmaz CBD-t, de gazdag olyan tápanyagokban, mint az omega-6 és omega-3 zsírsavak, a fehérje és az E-vitamin. Erőteljes, diós ízű.

A CBD olaj ezzel szemben a kendernövény virágából származó olaj. Gazdag kannabinoidokban, ideértve a több célra is felhasználható névrokont, a CBD-t is. A CBD-olaj specifikus kannabinoid profilja a felhasznált növénytől, a termesztési és extrahálási módszerektől és még sok mástól is függ.

A CBD-olaj tipikusan drágább, mivel munkaigényesebb az előállítása; ez általában magasabb gyártási szabványok alapján történik, mint a kendermagolaj esetében. A kendermagolaj általában olcsóbb, és bár rendkívül tápláló, általában nem tekintik úgy, mintha gyógyászati ​​potenciálja lenne. Azok számára, akik a kendermag-olajat és a CBD-t is integrálni tervezik az ételeikbe, bölcs dolog mindkettőt megvásárolni, vagy CBD-kendermagolajat vásárolni, amelyben a kendermagolaj a CBD-kivonat hordozója.

Különböző módszerek a CBD-olaj és a kendermagolaj integrálására a receptekbe

A CBD olaj és a kendermagolaj mindegyike különféle módon adható az ételreceptekhez. Íme néhány lehetőség:

1. Turmixok

A CBD hozzáadása a turmixokhoz nagyszerű módja annak, hogy a kannabinoid része legyen az egészséges napi rutinnak. A turmixok íze és textúrája erős, így elfedik a CBD-t. Ennek a megközelítésnek az a további előnye, hogy nem veszít el semmit a CBD-ből - ami a turmixgépbe bekerül, az sehova sem mehet. Ez gazdaságos és hasznos azok számára, akiknek pontosan kell adagolniuk a CBD-t.

2. Sütőolajként

Egyáltalán ne akarjon sütni a CBD-olajjal. Nem csak az olaj nagy részét veszíti el az edény alján, hanem pazarolja az olajban lévő CBD-t: sok értékes kannabinoidot veszít a hő és a párolgás miatt. Ezt a módszert csak a kenderolajjal szabad használni. Ha a CBD-t szeretné bevonni egy sült ételbe, egyszerűen várjon, amíg elkészül, és cseppentsen néhányat a tetejére.

Bármilyen olajjal főzve fontos a füstöt szem előtt tartani. Az olaj füstpontja az a pont, amikor az olajban lévő egészséges zsírok elbomlanak és káros szabad gyökök képződnek. Az olaj füstpontja fölé történő melegítése biztos módszer arra, hogy az olajjal való főzés egészségügyi előnyei megszűnjenek, tehát vigyázzon. A kendermagolaj füstpontja 165 °C / 330 °F.

3. Salátákban

Ha salátát eszik, akkor miért ne tenne néhány csepp CBD-t a keverékbe? A CBD salátákban való felhasználása nagyszerű lehetőség, mivel kikerüli a hőhatást. Csak hagyjon meg egy darab kenyeret vagy száraz salátalevelet, hogy felitassa vele a tányéron maradt CBD-t.

4. Pékárukban

A CBD vonatkozásában a sütésnek vannak előnyei és hátrányai. Az egyik előnye az, hogy a termékből semmit nem veszít - minden CBD közvetlenül az ételébe kerül. Egy másik előnye az, hogy a sütés lehetővé teszi az adagok pontos mérését: ha tizenhat azonos méretű brownie van egy tányérján, és pontosan tudja, mennyi CBD került egy adagba, akkor kiszámíthatja, hogy mennyi CBD van az egyes brownie-kban.

A sütés fő hátránya a hő. Ha a CBD-t hőnek teszi ki, azzal kockáztatja, hogy a termék egy része elvész, különösen, ha túllépi a 170 °C / 338 °F hőmérsékletet.

5 aranyszabály a CBD-olajjal történő főzéshez

Mint láttuk, van néhány fontos szempont, amit érdemes figyelembe venni, ha CBD-olajjal főzünk. Íme néhány aranyszabály a CBD olajjal és a kendermagolajjal történő főzéshez:

1. Használjon kiváló minőségű forrásokból származó tiszta olajokat, .
2. Amikor a tűzhelyen süt, ragaszkodjon kendermag-olajhoz és csak a tányéron adja hozzá a CBD-t az elkészült ételhez.
3. A CBD kiválóan alkalmas salátákhoz, turmixokhoz és egyéb hideg ételekhez.
4. Ne féljen a CBD-vel sütni, de próbáljon meg nem 170 °C / 338 °F fölé menni, különben a CBD elkezd szétesni.
5. Kezdje az kisebb adagokkal, mivel nehéz lehet kiszámítani, hogy mennyi CBD kerül az ételbe.
A CBD olajjal való főzés legfontosabb szabálya azonban, hogy kísérletezzen és találja meg azt, amelyik az Ön számára a legmegfelelőbb. Ha nem tudja, hol kezdje, nézzen meg néhány, a Cibdolnál kínált receptet. Bármelyik kulináris útvonalat is választja, sok szerencsét kívánunk Önnek!

Termék kereső