Elég 7 óra alvás?

Published:

Elég 7 óra alvás az optimális egészség és a kognitív funkciók fenntartásához? A válasz erre a kérdésre nem olyan egyértelmű, mint amilyennek látszik, mivel az egyéni alvásigény számos elem alapján különbözik. Ebben a blogbejegyzésben az alvás időtartamának és a preferált időpontoknak az összetettségét vizsgáljuk meg, azt, hogy ezek hogyan befolyásolhatják az egyén jólétét, tippeket adunk az alvás hatékonyságának javítására, valamint azokat a helyzeteket, amikor a 7 óra esetleg nem elég.

Megbeszéljük, hogy a minőség fontosabb, mint a mennyiség a pihentető éjszakai alvás elérésében, és tippeket adunk az alvás hatékonyságának javítására a megfelelő higiéniai gyakorlatok révén. Ezen túlmenően foglalkozunk olyan helyzetekkel, amikor a 7 óra nem elegendő egyes személyek számára, megvizsgálva azokat a jeleket, amelyek több pihenés szükségességét jelzik, valamint a jó éjszakai alvás elérését befolyásoló lehetséges kiváltó okokat.

Továbbá, megvizsgáljuk az edzés intenzitása és az alvás alatti regenerálódási idő közötti kapcsolatot, hogy meghatározzuk, hogy a 7 órás pihenőidő megfelelő-e edzés közben. Végül megvizsgáljuk, hogy az olyan technológiák, mint a RISE, hogyan segíthetnek nyomon követni egyedi biológiai szükségleteit, miközben alkalmazkodik az új időzónákhoz vagy fenntartja a napi rutin következetességét - biztosítva, hogy minden éjjel megfelelő mennyiségű és minőségű alvást kapjon.

is-7-hours-of-sleep-enough

A 7 óra alvás fontossága

Az Amerikai Alvásgyógyászati Akadémia és az Alváskutató Társaság a legtöbb egészséges felnőtt számára éjszakánként 7 óra alvást javasol. A megfelelő pihenés előtérbe helyezése napközben éberebbé teheti Önt, javítva ezzel az általános egészségi állapotot és jólétet.

A kognitív funkciókra gyakorolt hatások

A megfelelő pihenés kulcsfontosságú az optimális kognitív teljesítményhez. Mély alvás közben az emlékezet megszilárdul, és az agy megemészti a nap részleteit. A Circadian Neuroscience Institute tanulmánya szerint az alváshiány olyan kognitív károsodásokat eredményezhet, mint a csökkent döntéshozatali képesség, a figyelem csökkenése és a fokozott kockázatvállaló magatartás.

Előnyök a fizikai egészségre

Az alvás a fizikai egészségben is döntő szerepet játszik. Amíg alszol, a tested javítja a szöveteket, izomtömeget épít, és olyan hormonokat szintetizál, mint a növekedési hormon (GH) és a kortizol, amelyek többek között az immunrendszer működéséhez fontosak. Emellett segít fenntartani a megfelelő egyensúlyt testünk különböző rendszereiben, beleértve a szív- és érrendszeri rendszereket is. A következetes éjszakai alvásrend jelentősen hozzájárul a jobb minőségű pihenés eléréséhez, ami végső soron összességében egészségesebb élethez vezet.

  • Alvás időtartama: Törekedjen arra, hogy minden éjszaka legalább 7 órát aludjon, hogy a szervezetének elegendő ideje legyen ezeknek a létfontosságú folyamatoknak a befejezésére.
  • Kedvelt alvásidő: Az egyéni cirkadián ritmuson alapuló rendszeres lefekvési idő megállapítása segíthet a minőség és a hatékonyság javításában, ha az alvási szokások megfelelően igazodnak a természetes belső órákhoz, amelyek minden ember egyedi biológiai felépítésében jelen vannak.
  • Alvási hatékonyság: Győződjön meg róla, hogy nemcsak elegendő mennyiségű alvást kap, hanem arra is összpontosítson, hogy mennyire hatékonyan használja ki ezeket az értékes pillanatokat azáltal, hogy helyes higiéniai szokásokat gyakorol, például korlátozza a képernyőknek való kitettséget lefekvés előtt, és összességében olyan kényelmes környezetet teremt, amely elősegíti a pihentető alvás élményét.

Ha következetes alvási ütemtervet követ, és gondoskodik a lefekvés előtti jó szokásokról, maximalizálhatja kognitív teljesítményét, fizikai egészségét és általános jólétét. Az optimális pihenésre való törekvés során nemcsak az alvás mennyiségét, hanem annak minőségét is figyelembe kell venni.

A hét óra alvás jelentősége óriási; nemcsak a kognitív teljesítményt növeli, hanem számos fizikai egészségügyi előnnyel is jár. Ezen általános ajánlás ellenére a megfelelő pihenés és az optimális működés biztosítása érdekében figyelembe kell venni az alvásigény egyéni eltéréseit.

Az alvásigények egyéni eltérései

Bár a legtöbb egészséges felnőtt számára 7 óra alvás az ajánlott mennyiség, az egyéni szükségletek jelentősen eltérhetnek az életkor, az életmód és az egészségi állapot függvényében. Következésképpen egyes egyéneknek 9 órához közelebbi, vagy akár kevesebb órára is szükségük lehet, mint az általános ajánlás.

Az alvásigény életkorfüggő különbségei

A különböző korcsoportok eltérő alvásidő-preferenciákkal és -mintákkal rendelkeznek. Az újszülötteknek akár napi 17 óra alvásra is szükségük van, míg a tinédzsereknek jellemzően 8-10 órára; eközben a felnőttek életkorának előrehaladtával a kívánt alvásidő fokozatosan csökken. Ahogy az emberek belépnek a felnőttkorba, az általuk preferált alvásidők általában fokozatosan csökkennek. Az idősebb felnőtteknél előfordulhat, hogy csökken az alvás hatékonysága, ami ahhoz vezet, hogy több időt töltenek ébren az éjszakai órákban, vagy napközben alvásra van szükségük.

Az életmódbeli tényezők hatása

Az életmódbeli döntések jelentősen befolyásolhatják az egyén éjszakai alvásigényét. Azok, akik rendszeres fizikai aktivitást végeznek, a megnövekedett energiafelhasználás és az izmok regenerálódási igénye miatt több pihenésre szorulhatnak. Emellett a magas stresszszint megzavarhatja az alvási szokásokat, vagy nehézséget okozhat az éjszakai elalvásban, ami azt eredményezheti, hogy a megfelelő pihenés ellenére fáradtnak érezzük magunkat. Továbbá bizonyos gyógyszerek befolyásolhatják az elalvási képességet és a minőségi alvás fenntartását az éjszaka folyamán.

Ahhoz, hogy jobban megértse egyedi biológiai alvásigényét, fontolja meg személyes szokásainak nyomon követését egy napló vagy egy olyan alkalmazás segítségével, mint a RISE(iOS | Android). Az alvás optimalizálásához a személyes szokások nyomon követése és annak megfigyelése, hogy hogyan érzi magát napközben, mindkettő kulcsfontosságú összetevője egyedi biológiai szükségleteinek megértéséhez.

Ahhoz, hogy jobban megértse saját alvásigényét, fontos, hogy odafigyeljen arra, hogyan érzi magát napközben. Ha a rendszeres alvási rend betartása ellenére folyamatosan fáradtságot tapasztal, vagy koncentrációs nehézségekkel küzd, érdemes lehet alvásgyógyász vagy más egészségügyi szakember segítségét kérnie a pihenését befolyásoló lehetséges háttérproblémák kezeléséhez.

Lényeges elismerni, hogy az alvásigény egyénenként jelentősen eltér, és ennek megfelelően kell kezelni. Ezt szem előtt tartva hasznos megérteni, hogy az életmódbeli tényezők hogyan befolyásolhatják egyedi biológiai alvásigényünket.

Egyedi biológiai alvásigényének azonosítása

Bár a legtöbb egészséges felnőtt számára az ajánlott alvás időtartama 7 óra, fontos felismerni, hogy az egyéni igények eltérőek lehetnek. Az optimális pihenési idő meghatározásához fontolja meg személyes alvási szokásainak felmérését és a technológia felhasználását az alvás optimalizálására.

A személyes alvásminták értékelése

Ahhoz, hogy jobban megértse, mennyi alvásra van szüksége, kezdje azzal, hogy megfigyeli az Ön által preferált alvásidőt és az éjszakai rutint. Figyeljen arra, hogy mikor érzi magát természetes módon fáradtnak vagy ébernek napközben és éjszaka. Ha lehetséges, vezessen alvási naplót egy-két héten keresztül, hogy pontosabban nyomon követhesse ezeket a szokásokat.

  • Alvási hatékonyság: Számítsa ki az alvással töltött idő százalékos arányát az ágyban (az alvás teljes ideje osztva az ágyban töltött teljes idővel).
  • Alvásminőség: Jegyezze fel az olyan zavarokat, mint a gyakori felébredés vagy az ébredés utáni nyugtalanság érzése.
  • A cirkadián ritmus összehangolása: Az alapján, hogy jellemzően mikor tapasztalja a nap folyamán a legmagasabb energiaszintet, mérlegelje, hogy korán kelő madár vagy éjszakai bagoly-e.

A technológia kihasználása a pihenés optimalizálására

Az önértékelés mellett számos alkalmazás segíthet az alvási szokások nyomon követésében és elemzésében. Az egyik ilyen alkalmazás a RISE, amely az Ön telefonjáról származó adatokat olyan intézmények tudományos alapú modelljeivel együtt használja, mint a Circadian Neuroscience Institute és a Sir Jules Thorn Sleep Medicine Centre az Oxfordi Egyetemen. Az olyan tényezők, mint a REM-alvás, a mélyalvási szakaszok és a cirkadián ritmusok időbeli követésével az ilyen típusú technológia használata személyre szabott betekintést nyújthat abba, hogy mi működik a legjobban a minőségi, pihentető pihenés eléréséhez minden este(forrás).

  • Alváskövetés: Az alvás időtartamának, minőségének és következetességének nyomon követése viselhető eszközök vagy okostelefonos alkalmazások segítségével.
  • Adatelemzés: Használja fel az összegyűjtött adatokat az alvási szokások tendenciáinak és a javításra szoruló területek azonosítására.
  • Személyre szabott ajánlások: Személyre szabott tanácsokat kaphat arra vonatkozóan, hogyan optimalizálhatja alvási ütemtervét az egyéni igények és preferenciák alapján.

Összefoglalva, az egyedi biológiai alvásigényének megértése alapvető fontosságú az általános egészség megőrzése szempontjából. A személyes szokások szoros figyelemmel kísérésével és a technológia kihasználásával minden este a jó alvás elérésén dolgozhat.

Lényeges felismerni a saját alvásigényünket, hogy garantálni tudjuk, hogy minden éjszakai pihenést teljes mértékben kihasználunk. A továbbiakban vizsgáljuk meg, hogyan javíthatjuk alvásminőségünket bizonyos technikák alkalmazásával és az alváshoz szükséges kényelmes környezet megteremtésével.

Minőség kontra mennyiség - A jobb pihenés elérése

Minőség kontra mennyiség - A jobb pihenés elérése

Fontos, hogy ne csak az elegendő alvásmennyiségre összpontosítsunk, hanem a következetes alvásprogramok betartására és a jó alváshigiéniai szokások gyakorlására is. Ezek a tényezők hozzájárulnak a jobb minőségű éjszakai pihenés eléréséhez, ami végső soron összességében egészségesebb élethez vezet. Ebben a részben az alvásminőség javítására és a pihentető alvást elősegítő környezet kialakítására irányuló stratégiákat tekintjük át.

Tippek az alvásminőség javításához

  • A rendszeres alvási ütemterv kialakítása segíthet a szervezet belső órájának szinkronizálásában, így segítve a pihentető alvás elérését.
  • Az élénkítőszerek kerülése: A koffein vagy nikotin fogyasztása lefekvés előtt zavarhatja az elalvási képességet. Ehelyett válasszon nyugtató italokat, például gyógyteát vagy meleg tejet, mielőtt lefekszik.
  • Aktív életmód fenntartása: A rendszeres testmozgás bizonyítottan javítja az alvás időtartamát és minőségét. Törekedjen heti 150 perc mérsékelt szintű aerob testmozgásra az American Heart Association által javasoltak szerint.
  • A relaxációs technikák kihasználása: A mélylégzési gyakorlatok, a progresszív izomlazítás vagy a meditáció beépítése az éjszakai rutinba segíthet a kikapcsolódásban és az elme felkészítésében a pihentető alvásra.

Kedvező környezet kialakítása az alváshoz

A hálószobát a pihentető pihenés elősegítésére kell optimalizálni. Fontolja meg az alábbi stratégiák megvalósítását:

  1. Alvásbarát világítás: Az esti fények elhalványítása azt jelzi, hogy a szervezetnek ideje leállnia. Használhat sötétítő függönyöket vagy alvómaszkot is, hogy kizárjon minden olyan külső fényforrást, amely megzavarhatja az alvásindítás folyamatát.
  2. Kényelmes ágynemű: Fektessen be olyan minőségi matracba, párnákba és ágyneműbe, amelyek megfelelnek az Ön személyes preferenciáinak és támogatják az egészséges alvási szokásokat.
  3. Az ideális hőmérséklet fenntartása: A hálószoba optimális hőmérséklete a legtöbb ember számára 15-19 °C (60-67 °F) között van. A termosztát megfelelő beállítása segíthet mélyebb alvást elérni, mivel elősegíti a jobb hőszabályozást az éjszaka folyamán.
  4. Zajcsökkentés: A zajszint minimalizálása a hálószobában hangszigetelő intézkedésekkel, például dupla üvegezésű ablakokkal vagy fehér zajkeltő gépek használatával hozzájárulhat a jobb alvásminőséghez, mivel csökkenti a külső hangok okozta zavaró hatásokat.

Ha ezeket a tippeket beépíti a napi rutinjába, nemcsak az ajánlott hét óra éjszakai pihenés elérésének valószínűségét növeli, hanem az alvás általános hatékonyságát is növeli, ami energikusabb napokat eredményez.

Az alvás minősége ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint az alvás mennyisége. Most gondolkodjunk el azon, hogy hét óra pihenés elegendő-e, ha fizikai megerőltetésben és tevékenységben veszünk részt.

Elég 7 óra alvás edzés közben?

Az edzés szerepe annak meghatározásában, hogy elegendő-e a hétórás alvás időtartama, az edzések intenzitásától függ, valamint más szempontoktól, beleértve a megerőltető tevékenységek után szükséges regenerálódási időt is, amelyeket egy adott héten belül egész nap végzett megerőltető tevékenységek után kell elvégezni (vagy szükség esetén hosszabb ideig). Ebben a részben megvizsgáljuk, hogy a fizikai aktivitás hogyan befolyásolhatja az alvásigényt, és tippeket adunk a megfelelő pihenés biztosítására edzés közben.

A testmozgás hatása az alvásigényre

Tanulmányok szerint a rendszeres testmozgás pozitív hatással lehet az alvásra, fokozza a mély alvást és lerövidíti az elalváshoz szükséges időt. Az intenzív edzés azonban átmenetileg növelheti a szervezet pihenésigényét, mivel az izmokra és ízületekre nehezedő stresszből regenerálódik. Következésképpen a megerőltető testmozgást vagy állóképességi tevékenységet végzőknek 7 óránál több pihentető alvásra lehet szükségük a csúcsteljesítmény és a regenerálódás biztosítása érdekében.

Az ideális alvásidő megtalálása edzés közben

  • Hallgasson a testére: Figyeljen a fáradtság jeleire a nap folyamán. Ha folyamatosan fáradtnak érzi magát annak ellenére, hogy minden éjjel 7 órát alszik, miközben rendszeresen sportol, fontolja meg, hogy megnöveli a teljes pihenés mennyiségét.
  • Fenntartani a következetes menetrendet: Tartsa be a rendszeres alvás-ébrenlét ciklusokat, még hétvégén vagy edzésmentes napokon is. Ez segít szabályozni a cirkadián ritmust, és elősegíti az alvás általános hatékonyságának javulását.
  • Helyezze előtérbe a lefekvés előtti pihenést: A nyugtató tevékenységek, például az olvasás, a meditáció vagy a gyengéd nyújtás beépítése az esti rutinba jelzi a szervezetnek, hogy ideje aludni.

Gyógyulás és alvásminőség

A megfelelő regenerálódás elengedhetetlen a csúcsteljesítmény fenntartásához az edzések során. Az elegendő mély alvás és a REM alvás biztosítása segítheti az izmok helyreállítását, a szövetek növekedését és a motoros készségekkel kapcsolatos memória megszilárdítását. Az edzés közbeni pihenés minőségének optimalizálása érdekében:

  • Kedvező környezet megteremtése: A jobb alvásminőség elősegítése érdekében tartsa hűvös, sötét és csendes hálószobáját.
  • CBD-termékek beépítése: Fontolja meg a Cibdol CBD-olaj vagy más CBD-termékek használatát az elalvás előtti rutin részeként, hogy potenciálisan fokozza a relaxációt és javítsa az általános nyugalmat.

Bár sokaknak csak hét óra alvásra van szükségük, ez nem biztos, hogy elegendő az egészséges életmód fenntartásához, ha fizikai tevékenységet végeznek. Ezért kritikus fontosságú felismerni a nem megfelelő alvás következményeit, és azt, hogy a mély pihenés milyen hatással lehet a pszichológiai jólétünkre.

Az elégtelen alvás következményei

A Nature Aging című szaklapban nemrégiben megjelent tanulmány rávilágított az elégtelen alvás fizikai és mentális egészségre gyakorolt következményeire, amelyek a testi javítási folyamatok és a memória konszolidációjának megzavarása, valamint az agyban felhalmozódó amiloid miatt kognitív problémákkal hozhatók összefüggésbe. A kutatás szerint a túl kevés mély alvás megzavarja a testi javítási folyamatokat és a memória konszolidációját, miközben potenciálisan hozzájárulhat az amiloid felhalmozódásához - egy olyan fehérje, amely a demenciára jellemző csomókhoz kapcsolódik - az agyban.

A kognitív problémák és az elégtelen alvás közötti kapcsolat

A megfelelő pihenés hiánya különböző kognitív problémákhoz vezethet, beleértve a figyelemzavarokat, a problémamegoldó képességek csökkenését és az érzelmi szabályozás gyengülését. Az Sleep Medicine Reviews folyóirat szerint azoknál az egyéneknél, akik folyamatosan elégtelen alvást tapasztalnak, nagyobb a kockázata a hosszú távú neurológiai rendellenességek, például az Alzheimer-kór vagy a demencia más formái kialakulásának.

A mély alvás fontossága a mentális egészség szempontjából

A lassú hullámú vagy deltahullámú alvásként is ismertmélyalvás elengedhetetlen az optimális agyműködés fenntartásához. Ebben a szakaszban testünkben olyan létfontosságú helyreállító folyamatok zajlanak le, mint a szövetek növekedése és helyreállítása, miközben a salakanyagok eltávolításra kerülnek az izmokból. Emellett létfontosságú szerepet játszik az emlékek megszilárdításában is azáltal, hogy az információkat a rövid távú tárolásból a hosszú távú memóriabankokba helyezi át az emberi agyban található hippokampusz régióban(forrás). Ennek eredményeképpen a megfelelő minőségű éjszakai alvás egyre fontosabbá válik, ha az ember egész életében az általános jó közérzet elérésére törekszik.

  • Alvás időtartama: Az egyéni szükségletek azonban eltérőek lehetnek olyan tényezők alapján, mint például az életkor vagy az életmód.
  • Kedvelt alvásidő: Állítsa be a lefekvés és az ébredés következetes idejét, hogy szabályozza a test belső óráját, más néven a cirkadián ritmust.
  • Alváshatékonyság: Koncentráljon a pihenés minőségének javítására a pihenést elősegítő környezet megteremtésével és a jó alváshigiéniai szokások gyakorlásával, például a koffein vagy a képernyő használatának kerülésével lefekvés előtt.

Elegendő pihenés nélkül mind a fizikai, mind a mentális egészség súlyosan károsodhat. Az elegendő mély alvás előtérbe helyezésével az egyének hosszú távon védhetik kognitív funkcióikat, memóriájuk konszolidációs folyamatait és általános jólétüket. Annak biztosítása érdekében, hogy minden éjszaka elegendő jó minőségű alvást kapjon, fontolja meg személyes alvási szokásainak felmérését olyan eszközökkel, mint a RISE alkalmazás, vagy kérjen szakmai tanácsot egy alvásgyógyászattal foglalkozó, tanúsított szakembertől.

Az elégtelen pihenésnek szörnyű következményei lehetnek, a kognitív problémáktól kezdve a pszichológiai problémákig. A megfelelő alvás ellenére fellépő fáradtság kezeléséhez fontos, hogy azonosítsuk a kiváltó okokat, és szükség esetén forduljunk szakemberhez.

A fáradtság kezelése a megfelelő alvás ellenére

A fáradtság kezelése a megfelelő alvás ellenére

Ha a rendszeres alvási rend betartása ellenére napközbeni fáradtsággal küzd, fontos, hogy megvizsgálja a lehetséges kiváltó okokat, amelyek befolyásolhatják a pihentető alvás képességét. Ha a fáradtság a rendszeres alvási rend betartása ellenére is fennáll, szükség lehet arra, hogy szakember segítségét kérje.

A tartós fáradtság gyakori okai

  • Alvászavarok: Az olyan állapotok, mint az alvási apnoe, az álmatlanság vagy a nyugtalan láb szindróma megzavarhatják az alvás minőségét még akkor is, ha Ön az ajánlott éjszakai pihenőórákat betartja. Ha úgy gondolja, hogy alvászavar lehet a fáradtság oka, keressen fel egy alvásgyógyász szakembert.
  • Rossz étrend: Az egészségtelen, alapvető tápanyagokat nélkülöző étrend miatt egész nap fáradtnak érezheti magát. Gondoskodjon a kiegyensúlyozott, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrendről az optimális energiaszint érdekében.
  • A fizikai aktivitás hiánya: A mozgásszegény életmód hozzájárulhat a letargia és az alacsony energiaszint érzéséhez. A rendszeres testmozgás beépítése a napi rutinba fokozza az általános közérzetet és küzd a fáradtság ellen.
  • Mentális egészségügyi problémák: A szorongás, a depresszió vagy a krónikus stressz mind vezethet állandó kimerültséghez a megfelelő alvásidő ellenére. Szükség esetén kérjen támogatást mentálhigiénés szakemberektől.

Mikor kell szakmai segítséget kérni

Ha ezeknek a tényezőknek a kezelése nem enyhíti a tartós fáradtságot, vagy ha a tünetek idővel magyarázat nélkül súlyosbodnak - például túlzott nappali álmosságot tapasztal -, akkor itt az ideje, hogy konzultáljon olyan egészségügyi szolgáltatókkal, akik a mögöttes orvosi állapotok diagnosztizálására szakosodtak, kifejezetten a jobb minőségű éjszakai pihenés elérésére. Az alvásgyógyász szakorvos felkeresése segíthet azonosítani az alvászavarokat vagy más egészségügyi problémákat, amelyek befolyásolhatják a jó éjszakai pihenés képességét.

Ezenkívül fontolja meg a Cibdol által kínált CBD-termékek használatát alternatív megközelítésként a relaxáció elősegítésére és az alvás általános minőségének javítására. A kutatások ígéretes eredményeket mutattak a CBD potenciális előnyeit illetően a különböző alvással kapcsolatos problémák kezelésében, így érdemes megvizsgálni, ha továbbra is fáradtnak érzi magát annak ellenére, hogy elegendő órát pihen éjszakánként.

A megfelelő alvás ellenére fellépő fáradtságot a gyakori okok megértésével és szükség esetén szakember segítségének igénybevételével lehet kezelni. A megfelelő eszközökkel a következetes alvásprogramok fenntartása utazás közben is lehetséges, így biztosítható az optimális pihenés és kikapcsolódás az utazások során.

Következetes alvásidő-beosztás fenntartása utazás közben

Azok számára, akik gyakran utaznak, kihívást jelenthet a következetes alvási rend fenntartása. A rendszeres rutin betartása azonban valószínűleg elegendő minőségi pihenést fog eredményezni még útközben is. Egy olyan alkalmazás használata, mint a RISE, segíthet az új időzónákhoz való alkalmazkodásban és a következetes alvási rend fenntartásában.

Tippek az új időzónákhoz való gyors alkalmazkodáshoz

  • Fokozatosan változtassa meg az alvási rendjét: Az utazás előtt kezdje el módosítani az alvási időbeosztását: az utazás irányától függően korábban vagy később feküdjön le, illetve keljen fel. Ez a fokozatos kiigazítás segít csökkenteni a jetlag hatását az érkezéskor.
  • Maradjon hidratált: Ezért fontos, hogy a repülés alatt és az utazás során is sok vizet igyon.
  • Töltsön időt a szabadban: A természetes fénynek való kitettség segít szabályozni a cirkadián ritmust és javítja az alvás hatékonyságát. Gondoskodjon arról, hogy a célállomáson a nappali órákban töltsön egy kis időt a szabadban.
  • Kerülje a koffeint és az alkoholt: Ezek az anyagok befolyásolhatják az elalvási vagy elalvási képességet, különösen, ha lefekvés előtt fogyasztják őket.

A technológia használata a jobb Jet Lag kezelés érdekében

A fenti tippek követése mellett az olyan technológiák, mint a RISE, személyre szabott útmutatást nyújthatnak olyan tényezők alapján, mint az életkor, az életmódbeli szokások és az aktuális tartózkodási hely. Az alkalmazás a telefonjáról származó adatokat és a cirkadián idegtudomány szakértői által kifejlesztett tudományos alapú modelleket használja fel annak kiszámításához, hogy mennyi alvás a legmegfelelőbb az Ön számára, miközben különböző szempontokat vesz figyelembe, beleértve a jó éjszakai alvásmintákat nagymértékben befolyásoló éjszakai változásokat.

Az alvási szokások nyomon követésével és személyre szabott ajánlásokkal a RISE segíthet fenntartani a következetes alvásprogramot még akkor is, ha különböző időzónák között utazik. Ez a megközelítés biztosítja, hogy Ön megfelelő mennyiségű REM-alvást kapjon, és segít csökkenteni a jetlag általános egészségi állapotára gyakorolt hatását. Tehát akár egy hosszú repülőút után érzi magát fáradtnak, akár új környezethez alkalmazkodik, ezeknek a stratégiáknak a beépítése a rutinjába támogatja a jobb minőségű pihenést, és végső soron hozzájárul az egészségesebb élethez útközben.

Következtetés

A megfelelő mennyiségű alvás elengedhetetlen a jó egészséghez és a boldogsághoz. Bár egyesek számára elegendő lehet 7 óra alvás, fontos, hogy tisztában legyünk az egyedi biológiai alvásigényünkkel és azokkal a tényezőkkel, amelyek befolyásolhatják, hogy mennyi pihenésre van szükségünk. Az alvás minősége jelentős szerepet játszik a testi javítási folyamatokban, a memória megszilárdításában és az általános egészségi állapotban is.

Ha olyan jeleket tapasztal, amelyek arra utalnak, hogy 7 óránál több pihenőidőre van szüksége, vagy rossz minőségű alvással küzd, elengedhetetlen a kiváltó okok, például a stressz vagy az egészségügyi állapot kezelése. Emellett az olyan technológiák, mint a RISE, segíthetnek meghatározni az Ön egyéni szükségletei alapján az optimális pihenés mennyiségét.

Elég 7 óra alvás? Ez személytől függ. A minőség és a mennyiség előtérbe helyezése alvási szokásaiban azonban létfontosságú a jó egészség megőrzéséhez. Fontolja meg, hogy lépéseket tesz az éjszakai alvás időtartamának és minőségének javítására a megfelelő higiéniai gyakorlatok bevezetésével, vagy szükség esetén szakmai útmutatás kérésével.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső