Alvászene : a jobb pihenésért

Published:

Amint felfedezzük az alvászene világát, fontos megértenünk, hogy ez a terápiás eszköz hogyan javíthatja éjszakai pihenésünket. Az alvást elősegítő zeneszámok mögött meghúzódó tudományban való elmélyüléssel és jellemzőik azonosításával értékes betekintést nyerhetsz abba, hogyan választhatod ki a megfelelő zenét a nyugodt alváshoz.

Az alvászene beépítése a rutinjába következetességet és a zenehallgatáshoz optimális környezetet igényel. Ebben a blogbejegyzésben különböző stratégiákat és módszereket vizsgálunk meg az alvásminőség javítására nyugtató zenék, valamint alternatív relaxációs technikák, például esőhangok és természeti zajok használatával.

Megvizsgáljuk továbbá az anekdotikus beszámolókat és tudományos tanulmányokat az alvászene előnyeiről és korlátairól a különböző populációk esetében. Továbbá elmélyedünk az olyan alternatív relaxációs módszerekben, mint az esőhangok és a természet zajai, miközben kiemeljük a gyermekek és csecsemők számára alkalmas népszerű altatódalokat.

Az alvászene előnyeinek maximalizálása végső soron a relaxációt elősegítő, személyre szabott zeneszámok kiválasztását jelenti, miközben a lejátszás során optimális hangszintet tartunk fenn. Maradjon velünk, ahogy részletesen végigvezetjük Önt ezeken az izgalmas témákon.

Lány alszik és zenét hallgat

Az alvászene mögötti tudomány

Az alvászene úgy működik, hogy nyugtató dallamokat, lassú tempókat vagy ütemeket, ismétlődő ritmusokat és minimális hangszín- vagy hangmagasság-változásokat tartalmaz, hogy olyan pihentető légkört teremtsen, amely elősegíti a pihentető alvást. Ez segít az egyéneknek abban, hogy lefekvés előtt nyugodtabbnak érezzék magukat, és elősegíti az elme és a test ellazulását.

Hogyan befolyásolja az alvási zene az érzelmeket és az energiaszintet?

A nyugtató zene hallgatása jelentős hatással lehet érzelmi állapotunkra és általános közérzetünkre. Amikor nyugtató, lágy ritmusú dallamokat hallgatunk, az olyan neurotranszmitterek felszabadulását váltja ki, mint a dopamin és a szerotonin, amelyek segítenek abban, hogy ellazultnak érezzük magunkat. Ennek eredményeképpen lelassul a szívverésünk, csökken a vérnyomásunk, a stresszhormonok csökkennek, és olyan relaxációs állapotba kerülünk, amely ideális az elalváshoz.

A zeneterápia szerepe a mentálhigiénés tanácsadásban

A zeneterápia, az Amerikai Zeneterápiás Szövetség (AMTA) által elismert, bizonyítékokon alapuló gyakorlat, bizonyítottan hatékony az élet minden területén élő emberek különböző fizikai, érzelmi és kognitív problémáinak kezelésében. Az utóbbi években egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a kutatók körében azzal kapcsolatban, hogy bizonyos típusú dalok hallgatása miként segítheti elő az alvás minőségét a zeneterapeutaként ismert, képzett szakemberek által végzett kezelések során alkalmazott relaxációs technikák révén.

  • Ambient music: Gyakran jellemzőek a hagyományos dalszerkezetek és vokálok nélküli, atmoszférikus hangzásvilágok; ez a műfaj olyan magával ragadó környezetet teremt, amely alkalmas meditációs gyakorlatokhoz, amelyek célja, hogy idővel javítsa az egyén természetes elalvási képességét.
  • Természeti hangok: Az eső, az óceán hullámainak vagy egy csobogó patak megnyugtató hangjainak beépítése segíthet olyan nyugtató légkör megteremtésében, amely elősegíti a relaxációt és javítja az alvás minőségét.
  • Klasszikus zene: Tanulmányok kimutatták, hogy a lassú tempójú és minimális hangszínváltozásokat tartalmazó klasszikus művek hallgatása hatékonyan segíthet az egyéneknek gyorsabban elaludni és tovább aludni.

Az alvászene beépítése az éjszakai rutinba alternatív megoldást jelenthet azok számára, akik alvási problémákkal küzdenek, például elalvási nehézségekkel vagy az éjszaka folyamán való elalvással. Az egyéni preferenciákhoz igazodó, megfelelő zeneszámok kiválasztásával potenciálisan javítható az általános alvásminőség, miközben az ébrenlét alatti stresszkezeléssel kapcsolatos alapvető problémákat is kezelhetjük.

Az alvászene mögötti tudomány egy érdekes és lenyűgöző téma, amely segíthet megérteni, hogyan javíthatjuk alvási szokásainkat. Továbblépve, az alvászene előnyei a felnőttek számára is figyelemre méltóak, mivel segít nekik ellazulni és jobban kipihenni magukat.

Az alvászene előnyei felnőttek számára

A kellemes dalok hallgatása az esti levezető rituálé során segíthet a felnőtteknek ellazítani az elméjüket, miközben felkészítik a testüket a pihentető pihenésre. Kutatások kimutatták, hogy az alvászene növelheti a mély, lassú hullámú alvás (SWS) aktivitását azoknál az erősen szuggesztív alanyoknál, akik az esti elvonulás előtt hallgatták. Ebben a részben megvizsgáljuk, milyen különböző előnyei vannak annak, ha az alvászenét beillesztjük az esti programba.

Elalvás közbeni hatékonyság növelése

A alvózene használatának egyik jelentős előnye, hogy képes javítani a hatékonyságot elalváskor. Ha az egyének lefekvés előtt nyugtató dallamokat hallgatnak, könnyebben el tudnak aludni és gyorsabban kerülnek a relaxációs állapotba, mint bármilyen auditív segítség nélkül. A nyugtató dallamok úgy hatnak, hogy lelassítják a szívritmust és elősegítik a nyugalom érzését, így a hallgató könnyebben és gyorsabban elalszik.

A felnőtteknek szóló alvászene előnyei

Mélyebb alváshoz vezető fokozott relaxáció

Az alvás minősége nem kevésbé lényeges, mint a pihenés időtartama. A relaxáló zene beépítése az éjszakai rutinba nemcsak gyorsabb elalváshoz, hanem összességében mélyebb és pihentetőbb alváshoz is vezethet. A Amerikai Zeneterápiás Egyesület szerint a nyugtató dallamok éjszakai lejátszása segít csökkenteni a stressz-szintet, és olyan békés környezetet teremt, amely elősegíti a REM-alvás elérését - ami elengedhetetlen a fizikai megfiatalodáshoz és a mentális jóléthez.

  • Alvássegítő: Az álmatlansággal vagy más alvásproblémákkal küzdők számára néhány környezeti zeneszám hozzáadása enyhülést hozhat a nyugtalan éjszakákon, mivel természetes alternatív gyógymódként működik a vény nélkül kapható gyógyszerekkel vagy a vényköteles gyógyszerekkel szemben.
  • Elősegíti a relaxációt: A relaxációs zene hallgatása segíthet csökkenteni a stressz-szintet és elősegítheti a nyugalom érzését, ami elengedhetetlen a mély alvás eléréséhez. Ez a gyakorlat különösen előnyös lehet a nagy stresszel járó munkával rendelkező vagy szorongással küzdő egyének számára.
  • Javítja az alvás minőségét: Ha nyugtató dallamokat épít be az éjszakai rutinjába, nagyobb valószínűséggel tapasztalhatja az általános alvásminőség javulását - minden reggel felfrissülve és megfiatalodva ébredhet.

Az alvászene beépítése a lefekvési rituáléba számos előnnyel járhat a jobb kikapcsolódásra és pihentető alvásra vágyó felnőttek számára. A különböző típusú nyugtató dallamokkal való kísérletezés elvezethet a tökéletes hangsáv felfedezéséhez, amely minden este segít békésen elaludni.

Az elalvási dallamok előnyös módszert jelenthetnek a felnőttek stresszmentesítésére és könnyebb elalvásra, ami kiváló éjszakai pihenést eredményez. Az alvászene kiválasztásakor fontos, hogy meghatározzuk, melyik zeneszám szolgálja a legjobban a célunkat.

A megfelelő alvászenei számok kiválasztása

Az alvászene éjszakai rutinra gyakorolt hatásának optimalizálásához fontos, hogy több tényezőt is figyelembe vegyen, például a megfelelő hangszeres zeneszámok kiválasztása, amelyek lágy dallamokkal rendelkeznek, és nem váltanak ki erős érzelmi reakciókat, illetve nem tartalmaznak zavaró tartalmakat. Ezzel olyan nyugtató légkört teremthet, amely elősegíti a relaxációt és javítja az alvás minőségét.

A zavaró tartalmú dalszövegek elkerülése

A dalszövegek néha érzelmileg töltöttek vagy elgondolkodtatóak lehetnek, ami aktívan tarthatja az elmét, amikor megpróbál elaludni. A nyugodt környezet biztosítása érdekében a pihentető alváshoz válasszon szöveg nélküli hangszeres zeneszámokat. Ez lehetővé teszi, hogy kizárólag a zene nyugtató hangjaira és ritmusára koncentráljon, anélkül, hogy a szavak elvonnák a figyelmét.

Opting for Instrumental Tracks Over Vocal Ones

A dalokban a vokális előadás is lehet inkább ösztönző és magával ragadó, mint pihentető. Az alváshoz használt zenék kiválasztásakor részesítse előnyben az instrumentális műfajokat, például a klasszikus zenét, a környezeti zenét vagy a természeti hangokat a vokálisakkal szemben. Néhány népszerű választás:

  • Klasszikus zene: Az olyan neves zeneszerzők, mint Mozart vagy Beethoven kompozíciói ismertek nyugtató tulajdonságaikról.
  • Ambient Music: Az ambient zeneszámok gyakran lassú tempót és minimális hangszín- vagy hangmagasság-változásokat tartalmaznak, így ideálisak a lefekvés előtti relaxáció elősegítésére.
  • Természeti hangok: A levelekre finoman hulló esőcseppek vagy a partvonalnak lágyan nekicsapódó hullámok felvételei segíthetnek a hallgatóknak abban, hogy jobban összekapcsolódjanak a természettel, és elősegítsék a nyugalom érzését.

A nyugalom érzésének eléréséhez kulcsfontosságú a megfelelő zene megtalálása. Kísérletezzen különböző műfajokkal és előadókkal, amíg rá nem jön, mi az, ami a legjobban megfelel az egyéni igényeinek. Az Amerikai Zeneterápiás Szövetség azt ajánlja, hogy dolgozzon együtt egy képzett zeneterapeutával, ha útmutatásra van szüksége a megfelelő alvást elősegítő zeneszámok kiválasztásához.

A megfelelő alvást elősegítő zeneszámok kiválasztása alapvető fontosságú a nyugodt alvás érdekében, ezért mindenképpen körültekintően válasszon. Az alváskörnyezet optimális beállítása segíthet még kedvezőbb légkört teremteni a békés álomhoz.

Mélyalvási zene

Az alváskörnyezet beállítása az optimális eredmények érdekében

Az alvászene előnyeinek teljes kiaknázásához elengedhetetlen, hogy alvási környezetét megfelelően alakítsa ki. Ez magában foglalja egy kis sztereó hangszóró elhelyezését az ágya közelében, és a kényelmes hallgatási szint fenntartását az éjszaka folyamán. Ezzel optimális hangminőséget biztosíthat anélkül, hogy a közelben lévőket zavarná, vagy magának kellemetlenséget okozna.

A készülékek automatikus lejátszási funkcióinak letiltása

Az alvási környezet beállításának egyik fontos szempontja az automatikus lejátszási funkciók letiltása az alvási zene lejátszására használt eszközökön. Ez megakadályozza a hangerő vagy a tempó hirtelen változásait, amelyek potenciálisan megzavarhatják pihentető állapotát. Menjen a készülék beállításaihoz, és kapcsolja ki az automatikus lejátszási lehetőségeket.

Keeping Volume Low Enough to Avoid Discomfort

  • Halkan tartsa a hangerőt: Tartsa a hangerőt olyan szinten, hogy megnyugtató maradjon, de ne legyen túl hangos, hogy alvás közben zavaró legyen. A Amerikai Zeneterápiás Szövetség szerint a relaxációs zenét percenként körülbelül 60 ütés/perc (BPM) sebességgel kell lejátszani, minimális hangszín- vagy hangmagasság-változással.
  • Kerülje el a külső zajok zavaró hatását: Biztosítsa, hogy az ablakok zárva legyenek, ha a kinti forgalom zavarhatja a relaxációs erőfeszítéseket, miközben olyan alvászenei számokat használ, amelyek olyan természeti hangokat tartalmaznak, mint az eső vagy kifejezetten a mély álom elősegítésére tervezett környezeti dallamok.
  • Hozzon létre nyugtató légkört: A hangszintek megfelelő beállítása mellett fontolja meg más elemek, például a halvány megvilágítás, a kényelmes ágyneműk és a kellemes illatok beépítését az éjszakai rutinba, hogy az általános nyugalom érzése elősegítse a jobb alvásminőséget.

Az alvási környezet kialakításakor ezeknek a tippeknek a beépítése segít maximalizálni az alvászene, mint természetes alvássegítő hatékonyságát. A relaxációt elősegítő légkör megteremtésével és a potenciális zavaró tényezők minimalizálásával javíthatja az esélyét a gyorsabb elalvásnak és a mélyebb, pihentetőbb pihenésnek.

Az alvási környezet optimális eredményt biztosító beállítása néhány egyszerű lépéssel elvégezhető, például az eszközök automatikus lejátszási funkcióinak kikapcsolásával és a hangerő olyan alacsonyan tartásával, hogy az ne okozzon kellemetlenséget. A nyugtató dallamok beépítése a gyermekek lefekvési rutinjába fontos lépés ahhoz, hogy minden este minőségi alvást kapjanak.

Nyugtató dallamok beépítése a gyermekek lefekvési rutinjába

Egybehangzó bizonyítékok arra utalnak, hogy a kifejezetten csecsemők és kisgyermekek számára kifejlesztett nyugtató dallamok használata javíthatja az alvás általános minőségét. Válasszon az életkornak megfelelő altatódalokat vagy a gyermekek igényeihez igazított nyugtató zeneszámokat az esti lefekvési rutinok kialakításakor. Ebben a részben megvizsgáljuk a kicsiknek szóló alvászene előnyeit, és útmutatást adunk a megfelelő dallamok kiválasztásához.

Alvászene kisbabáknak

Az alvózene bevezetése a baba éjszakai rutinjának részeként segíthet abban, hogy a baba nyugodtabbnak és kényelmesebbnek érezze magát, mielőtt álomországba merülne. Kutatások kimutatták, hogy a nyugtató zene hallgatása csökkentheti a szívritmust, csökkentheti a stressz-szintet, és még a csecsemők mélyebb REM-alvását is elősegítheti. Amikor alvózenét választasz a babádnak, vedd figyelembe a következő tényezőket:

  • Válasszon instrumentális zeneszámokat lágy dallamokkal, amelyek nem fogják túlstimulálni a kisgyermekét.
  • Kerülje a dalszöveggel vagy bonyolult hangszereléssel rendelkező dalokat, amelyek zavaróak lehetnek.
  • Válasszon ismerős dallamokat, például klasszikus darabokat vagy lassú tempóban játszott gyermekdalokat, hogy ösztönözze a relaxációt.

Férfi alszik a fotelben zenét hallgatva

Alvászene kisgyermekeknek

A kisgyermekeknek is jót tesz, ha relaxáló dallamokat építenek be az alvás előtti rituáléjukba. Ahogy a csecsemőkorból a gyermekkorba lépnek át, a következetes rutinok kialakítása egyre fontosabbá válik az egészséges alvási szokások elősegítésében. Az alvászene alapvető szerepet játszhat abban, hogy a kisgyermekek egy tanulással és felfedezéssel teli, mozgalmas nap után le tudjanak nyugodni, mivel hallható jelzést ad, amely jelzi, hogy itt az ideje pihenni. Íme néhány tipp a megfelelő, kisgyermekbarát zeneszámok kiválasztásához:

  • Válasszon környezeti hangokat, például természeti zajokat (pl. eső vagy óceán hullámai), amelyek nyugtató hangulatot teremthetnek.
  • Válassza az életkorának megfelelő altatódalokat vagy kifejezetten kisgyermekek számára kifejlesztett nyugtató zenéket, amelyek tartalmazhatnak gyengéd éneket és egyszerű dallamokat.
  • Kísérletezzen különböző típusú alvászenékkel, hogy megtalálja, mi működik a legjobban gyermeke egyedi preferenciáinak és igényeinek megfelelően.

Az életkornak megfelelő zene használata gyermeke lefekvési rutinjában elősegítheti a relaxációt, felgyorsíthatja az alvás kezdetét és javíthatja az alvás minőségét. A fejlődési szakaszukhoz és személyes preferenciáikhoz igazított megfelelő zeneszámok kiválasztásával elősegítheti az egészséges elalvást elősegítő, pihentetőbb környezet kialakulását.

A nyugtató dallamok beépítése a gyerekek lefekvési rendjébe nagyszerű módja lehet annak, hogy segítsen nekik kikapcsolódni és felkészülni az alvásra. Tovább haladva, vizsgáljuk meg a különböző típusú alvászenék hatásait, amelyek segíthetnek a pihentető éjszakák elérésében.

A különböző típusú alvászenék hatásai

A különböző típusú alvászenék, például az esőhangokat vagy természeti hangokat tartalmazó zeneszámok segíthetnek az egyéneknek ellazulni és gyorsabban elaludni. Lényeges azonban, hogy a személyes preferenciáinknak és igényeinknek megfelelő típust válasszuk ki. Ez a cikk az alvászene különböző típusait és azok lehetséges előnyeit vizsgálja meg.

Alvászene esővel

Az esőhangok népszerű választásnak számítanak azok számára, akik nyugtató, a pihenést és az alvást elősegítő légkört szeretnének teremteni. Az esőcseppek különböző felületeken való lágy csobogása nyugtató hatással lehet a hallgatókra, mivel a fehér zajt utánozza - amely bizonyítottan javítja az alvás minőségét. Emellett az eső hangja sok emberben a biztonság és a kényelem érzését keltheti.

  • Az előnyök: Elősegíti a relaxációt, elnyomja a külső zajokat, biztonságérzetet teremt.
  • Tippek: Keresse a lágy esőhangokat tartalmazó zeneszámokat mennydörgés vagy más hirtelen zajok nélkül, amelyek zavaróak lehetnek.

Nature Soundtracks for Relaxation

Az esőhangokon kívül számos más, természet ihlette lehetőség is rendelkezésre áll az alvászene kiválasztásakor. Ezek közé tartozhatnak olyan felvételek, amelyeken hajnali vagy alkonyati madárdalok hallhatók; a hullámok lágyan csapódnak a partokhoz; az erdőben zizegő levelek; a csobogó patakok nyugodt tájakon kanyarognak - mindezek célja, hogy a hallgatót a mindennapi stressztől távoli, nyugodt környezetbe repítse, miközben elősegíti a pihentető alvást.

  • Az előnyök: Ösztönzi a mindennapi gondoktól való mentális menekülést; elősegíti a kapcsolatot a természeti világgal; serkenti a békés környezethez kapcsolódó pozitív érzelmeket.
  • Tippek: Kísérletezzen különböző természeti hangsávokkal, hogy megtalálja azokat, amelyek leginkább megfelelnek személyes preferenciáinak és a relaxáció érzését idézik elő.

A lefekvési rutin részeként használt alvászene nagyszerű módja lehet a relaxációnak és a békés álomba merülésnek. A különböző típusú zeneszámok - például az esőhangokat vagy más nyugtató, természet ihlette elemeket tartalmazó zeneszámok - felfedezésével felfedezheti, hogy mi működik a legjobban a pihentető alvás elősegítésére, kifejezetten az egyéni igényekre szabva. Ne feledje, hogy a hangerőt mindig megfelelően állítsa be, hogy ne okozzon kellemetlenséget alvás közben; kísérletezzen addig, amíg meg nem találja a tökéletes egyensúlyt a nyugtató dallamok között, amelyek elősegítik az álomvilágba való elmerülést anélkül, hogy az éjszaka folyamán zavarokat okoznának.

Az alvó dallamok befolyásoló erőforrást jelenthetnek az emberek számára a vágyott pihenéshez, mégis elengedhetetlen, hogy a megfelelő alvózene kiválasztásakor figyelembe vegyük az egyén sajátos igényeit és hajlamait. A benne rejlő lehetőségek ellenére az alvózene alkalmazása bizonyos hátrányokkal és korlátozásokkal jár, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt beépítjük az éjszakai rutinunkba.

Kutya alszik fejhallgatóval

Az alvászene lehetséges hátrányai és korlátai

Míg az alvászene bizonyítottan pozitív hatással van sok ember pihenésének minőségére, nem biztos, hogy mindenki számára általánosan hasznos. Egyesek bizonyos típusokat vagy hangerőt zavarónak találhatnak ahelyett, hogy pihentetnének; ezért a személyes kísérletezés kulcsfontosságú ahhoz, hogy megtaláljuk, mi működik a legjobban. Ebben a részben megvitatunk néhány lehetséges hátrányt és korlátozást, amelyek az alvássegítő zenék alvássegítőként való használatával kapcsolatosak.

Az alvászene rossz?

Az alvózene hallgatása általában biztonságosnak és a legtöbb ember számára előnyösnek tekinthető. Vannak azonban olyan esetek, amikor potenciálisan problémákat okozhat:

  • Zajérzékenység: Azok számára, akik érzékenyek a hangokra, vagy olyan betegségekben szenvednek, mint a misofónia (bizonyos hangok gyűlölete), az alvászene használata kontraproduktívnak bizonyulhat.
  • Eltérő preferenciák: Amit az egyik személy nyugtatónak és megnyugtatónak talál, az egy másik egyénnél nem biztos, hogy működik a zenei ízlésbeli különbségek vagy az egyes dalokhoz fűződő asszociációk miatt.
  • Tinnitusban szenvedők: A fülzúgásban szenvedő emberek fokozott fülcsengést tapasztalhatnak, ha bizonyos frekvenciáknak vannak kitéve, amelyek bizonyos típusú relaxációs zenékben találhatóak.

Konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával, mielőtt alvászenét használna az éjszakai rutinjában, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az alkalmas az Ön számára.

Egyéni szükségletek alapján történő beállítás

A pihenés és a figyelemelterelés közötti tökéletes egyensúly megtalálása kihívást jelenthet az általános alvásminőség javítására szolgáló megfelelő zeneszámok kiválasztásakor. Íme néhány tipp, amely segít az alvászene-élmény testreszabásában:

  1. Kísérletezzen különböző műfajokkal: Próbálja ki a különböző nyugtató zenéket, például a klasszikus, az ambient vagy a természet hangjait. Ez lehetővé teszi, hogy meghatározd, melyik műfaj működik a legjobban az alvás elősegítésére.
  2. Szabályozza a hangerőt: Győződjön meg róla, hogy a zene olyan kényelmes hangerőn szól, amely nem zavarja az elalvási képességét, illetve azt, hogy egész éjszaka aludni tudjon.
  3. Személyre szabott lejátszási lista létrehozása: Állítson össze egy kifejezetten az Ön preferenciáira és igényeire szabott zeneszám-választékot. Fontolja meg olyan ismerős dalok hozzáadását, amelyek a relaxáció és a kényelem érzését idézik fel.

Ezek a javaslatok beépítése a rutinjába segíthet abban, hogy az alvászene hatékony eszköz maradjon az általános pihenés és jólét javításában.

GYIK az alvászenével kapcsolatban

Does Sleep Music Actually Help You Sleep?

Igen, az alvászene segíthet javítani a pihenés minőségét azáltal, hogy elősegíti a relaxációt és csökkenti a stresszt. Úgy működik, hogy a zeneterápia alapelveit használja, mint például a nyugtató dallamok és a lassú tempó, hogy olyan nyugodt állapotot idézzen elő, amely elősegíti az elalvást.

Mi az alvászene jelentősége?

Az alvászene fontos szerepet játszik abban, hogy az egyének következetes lefekvési rutint alakítsanak ki, amely elősegíti a relaxációt. Segíthet a szorongás kezelésében, a pulzusszám csökkentésében és az általános mentális jólét javításában, ami jobb alvásminőséghez vezet.

Ez rendben van, ha zenehallgatás közben alszunk el?

A nyugtató zene hallgatása közbeni elalvás a legtöbb ember számára általában biztonságosnak tekinthető. Fontos azonban, hogy a lejátszás során optimális hangszintet tartsunk fenn, és olyan zeneszámokat válasszunk, amelyek inkább a relaxációt segítik elő, mint az ingerlő vagy zavaró hangokat.

Hányan alszanak bekapcsolt zenével?

Az emberek jelentős része használ valamilyen hangstimulációt lefekvéskor; a pontos adatok azonban tanulmányonként eltérőek. A Nemzeti Alvási Alapítvány 2015-ös felmérése szerint az amerikaiak 45%-a használ különböző médiaformákat (beleértve a televíziót) lefekvés előtt egy órával.

Következtetés

Összefoglalva, az alvászene bizonyítottan hasznos segítség a relaxáció elérésében és az alvásminőség javításában. A relaxáló tulajdonságokkal rendelkező zeneszámok kiválasztásával és következetes elalvás előtti rutinba való beépítésével az egyének olyan anekdotikus előnyöket tapasztalhatnak, mint például a nyugodtabb érzés és a gyorsabb elalvás. Tudományos tanulmányok is vizsgálták az alváshoz használt zene lehetséges hatásait különböző populációkra.

A legjobb Youtube-videók az alvászenéhez

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Termék kereső